Lehekülgi: 1 2 |
Rix383
huviline
Registreerunud 17.09.13
Kasutaja on eemal
|
postitati 06.11.14 12:42
|
|
|
Turbo probleem 2.5 BAU
Tere!
2003a. Audi A4 2.5 BAU Quattro Tiptronic
Probleemiks siis selline, et kui kohapealt minnes gaasi põhja vajutan siis suurt midagi ei juhtu ja auto hakkab liikuma alguses väga aeglaselt, alles
ca.3-5 sekundit hiljem läheb õieti pöördesse. Sõidu ajal tundub vahest gaasi vajutades kerget turbo hilinemist aga ma ei ole kindel kas seda veaks
saaks lugeda.
Kui sõidan yhtlase gaasiga või siis lisan rahulikult gaasi juurde on kuulda kerget klõbinat mootoris, kiirendades või gaasi lahti lastes klõbin kaob
ära.
VCDS veakoode ei näita. Vaakumvoolikud olen kõik välja vahetanud. EGR olen ära puhastanud. MAF anduri olen ära puhastanud ja vcds kiirendades tundus
et töötab normaalselt (3nda käiguga kiirendades 3000rpm 840mg/H).
N75 andur tundub nagu oleks korras (olen proovinud N18 selle asemel ja muutust ei olnud).
Turbo Aktuaatur tundub olevat korras ja turbu küljes olev hoob liigub lihtsalt. VCDS-iga sõidu ajal spec. ja actual intake pressi graafikat vaadates
tunduvad asjad õigesti jooksmas kuid on ka vahest madalamatel pööretel erinevusi.
Kohapeal seistes ja gaasiga mängides on näha turbo hilinemist, ehk näete siit videost ise kas asi õige või vale:
https://www.youtube.com/watch?v=qb93YoQ3RLE&feature=youtu.be
Plaanin proovida veel teist N75 andurit ja turbo aktuaatorit kuid ei tea kas seegi aitab.
Tänud!
|
|
|
raimo21
huviline
Registreerunud 21.08.09
Kasutaja on eemal
Auto: A6
|
postitati 06.11.14 13:26
|
|
|
Võta õhu lõdvik lahti turbo küljest katsu mis tiivik sees teeb. Ja see n75 klapp on olemas mul, kui vaja.
|
|
|
marko416
huviline
Registreerunud 19.07.13
Kasutaja on eemal
Auto: Audi a4 b7 1.9 tdi
|
postitati 06.11.14 15:19
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: Rix383
Tere!
Probleemiks siis selline, et kui kohapealt minnes gaasi põhja vajutan siis suurt midagi ei juhtu ja auto hakkab liikuma alguses väga aeglaselt, alles
ca.3-5 sekundit hiljem läheb õieti pöördesse. Sõidu ajal tundub vahest gaasi vajutades kerget turbo hilinemist aga ma ei ole kindel kas seda veaks
saaks lugeda.
Kui sõidan yhtlase gaasiga või siis lisan rahulikult gaasi juurde on kuulda kerget klõbinat mootoris, kiirendades või gaasi lahti lastes klõbin kaob
ära.
VCDS veakoode ei näita. Vaakumvoolikud olen kõik välja vahetanud. EGR olen ära puhastanud. MAF anduri olen ära puhastanud ja vcds kiirendades tundus
N75 andur tundub nagu oleks korras (olen proovinud N18 selle asemel ja muutust ei olnud).
Turbo Aktuaatur tundub olevat korras ja turbu küljes olev hoob liigub lihtsalt. VCDS-iga sõidu ajal spec. ja actual intake pressi graafikat vaadates
tunduvad asjad õigesti jooksmas kuid on ka vahest madalamatel pööretel erinevusi.
Kohapeal seistes ja gaasiga mängides on näha turbo hilinemist, ehk näete siit videost ise kas asi õige või vale:
Plaanin proovida veel teist N75 andurit ja turbo aktuaatorit kuid ei tea kas seegi aitab.
Tänud! |
Mul 1.9 tdi brb bke sama lugu,gaasi põhja vajutan siis hakkab pooma,mingi 3-5 sekundid
siis nagu läheks pöördesse.Õhulugeja on uus,egr samuti,geomeetriat olen ka puhastanud.
Hilja aegu sai map andurit kontrollitud oli pealt räigelt must,puhastasin ära tulemust ei andnud.Siis mõtlesin äkki map on poolsurnud ja
valetab.Läksin ostsin uue originaal map anduri,sellega viskab üldse limpi 3000 pealt.
Kui jagu saad asjast,siis anna teada.Tänud!!
|
|
|
Rix383
huviline
Registreerunud 17.09.13
Kasutaja on eemal
|
postitati 06.11.14 15:45
|
|
|
Kui ilm homme norm siis kisun selle lõdviku maha ja näpin seda turbot vähe, aga N75 saan tuttava käest kuid tänan pakkumast.
Ma tahaks seda MAP andurit mõõta, aga no ei leia seda oma programmist.
|
|
|
marko416
huviline
Registreerunud 19.07.13
Kasutaja on eemal
|
postitati 06.11.14 17:13
|
|
|
Kui keegi oskaks aind öelda miks ta uue map anduriga limpi viskab.Mingi seos peab olema,selle probleemiga!!!????
|
|
|
prj
klubiliige
Registreerunud 04.12.08
Kasutaja on eemal
Auto: S8 D4, A4 B9 2.0TQ, Cupra Born
|
postitati 06.11.14 23:57
|
|
|
Selle asemel, et huupi juppe vahetada võiks ju vea diagnoosida.
|
|
|
|
marko416
huviline
Registreerunud 19.07.13
Kasutaja on eemal
|
postitati 07.11.14 08:05
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: prj
Selle asemel, et huupi juppe vahetada võiks ju vea diagnoosida. |
Olen diagnoosinud mitmes kohas ja igalt poolt olen saanud vastuseks,et vigu pole kõik on korras!!
|
|
|
KeveN
huviline
Registreerunud 29.09.08
Kasutaja on eemal
Auto: Audi 80 TYP85 Q , Audi V8 4.2
|
postitati 07.11.14 08:11
|
|
|
Kas turborõhku olete vaadaud, kas toodab või mitte
|
|
|
|
Rix383
huviline
Registreerunud 17.09.13
Kasutaja on eemal
|
postitati 07.11.14 16:53
|
|
|
Kas maf võib olla vigane tühikäigul?
grupp003 219,8mg/str 384,7mg/str
MAF (specified) MAF (actual)
180-270mg/H 160-290mg/H
|
|
|
saidless
huviline
Registreerunud 21.12.11
Kasutaja on eemal
Auto: Audi a4 2,5tdi V6 110kw 1999a. Audi a4 1,9 74kw 2004a
|
postitati 14.11.14 22:31
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: Rix383
Tere!
saaks lugeda.
ära.
Tänud! |
Vaheta õhulugeja ära need saavad kahte moodi tuksi minna kas viskab veakoodi sisse või õhu kogused lähevad valeks. Minul oli endal see sama teema,
turbo järgi ei tulnud ja jõud ei olnud ka päris see mis olema peab. Peale õuhulugeja vahetust minul probleemid kadusid.
Kuid ma ei ütle, et sul 100% sama jama on.
Ning kui õhulugejat vahetad, siis bosch või pierburg.
Viga on jagajas, jagajast on saanud segaja.
|
|
|
|
prj
klubiliige
Registreerunud 04.12.08
Kasutaja on eemal
|
postitati 15.11.14 01:25
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: marko416
Olen diagnoosinud mitmes kohas ja igalt poolt olen saanud vastuseks,et vigu pole kõik on korras!! |
Sa pole mitte kordagi midagi diagnoosinud. Ainult veakoode on loetud. Veakoodide lugemine ei ole diagnostika.
Auto ei liigu, järelikult on midagi viga. Selle vea leidmine ongi diagnostika, mitte arvutiga ühe nupu vajutamine.
2.5 TDI-l on tüüpviga geomeetria lahtisesse asendisse jäämine. 99% juhtudest on selle viga ning ei ole vaja hakata huupi andureid vahetama.
|
|
|
|
Rix383
huviline
Registreerunud 17.09.13
Kasutaja on eemal
|
postitati 15.11.14 11:54
|
|
|
Ma ei olegi öelnud et olen kuskil spetsialisti juures käinud diaganostikat tegemas. Kuna asun teiselpool lahte ja Eestis käin nii kuidas juhtub ja
tavaliselt nädalavahetuseks siis lühida etteteatamisega pole asjaliku meistri aega leidnud. Siinkohal mõtlesingi et ehk keegi targem oskab väheke
vihjata kuhu vaadata, ja ehk keegi näeb sellest videost juba märkimisväärset viga. Eelnevad tööd on mul enamjaolt õigustatud olnud ja olen saanud
teatud vead korda kuid siiani on miskit kuskil ikka valesti. Kuid tundub et peab vist kuu ette vaatama ja kuhugile aja kirja panema, sest iseseisvalt
vist viga ylesse ei leia.
|
|
|
hitman26
huviline
Registreerunud 29.07.09
Kasutaja on eemal
|
|
hitman26
huviline
Registreerunud 29.07.09
Kasutaja on eemal
|
postitati 15.11.14 15:06
|
|
|
Ei tea kuidas siis pilte lisada saab
kajakas2
|
|
|
|
marko416
huviline
Registreerunud 19.07.13
Kasutaja on eemal
|
postitati 15.11.14 15:29
|
|
|
Mul sama lugu,geomeetria puhastatud,uus õhulugeja,rõhulekkeid pole,n75 uus(minek läks natuke paremaks,kuid ikkagi ei ole see mis ennem.Uue g71 viskab
limpi
Korralik diagnostika on samuti tehtud,,,,,,
|
|
|
hitman26
huviline
Registreerunud 29.07.09
Kasutaja on eemal
|
postitati 15.11.14 17:01
|
|
|
Kellegil oli siin olnud ka külmjoode ajus. Samade näitudega. Oli üle jootnud ja probleem kadus. Kui nüüd ise tagant järele mõelda siis suvel soojade
ilmadega ei visanud kordagi seda mootori tuld põlema. Nii kui välis temp lange 10 kraadini nii hakkas peale. Järgmisena kakungi aju välja ja uurin
luubiga need jooted üle
kajakas2
|
|
|
|
prj
klubiliige
Registreerunud 04.12.08
Kasutaja on eemal
|
postitati 17.11.14 08:20
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: hitman26
Kellegil oli siin olnud ka külmjoode ajus. Samade näitudega. Oli üle jootnud ja probleem kadus. Kui nüüd ise tagant järele mõelda siis suvel soojade
ilmadega ei visanud kordagi seda mootori tuld põlema. Nii kui välis temp lange 10 kraadini nii hakkas peale. Järgmisena kakungi aju välja ja uurin
luubiga need jooted üle |
Soovin edu EDC15 puhul. Räägi ka meile, mitu "joodet" leidsid...
|
|
|
|
prj
klubiliige
Registreerunud 04.12.08
Kasutaja on eemal
|
postitati 17.11.14 08:21
|
|
|
Mul sama lugu,geomeetria puhastatud,uus õhulugeja,rõhulekkeid pole,n75 uus(minek läks natuke paremaks,kuid ikkagi ei ole see mis ennem.Uue g71 viskab
limpi
Korralik diagnostika on samuti tehtud,,,,,, |
Kui sul oleks "korralik diagnostika tehtud", siis oleks sul ka viga teada ja auto ammu korras, mitte sa ei otsiks viga foorumis 
|
|
|
|
marko416
huviline
Registreerunud 19.07.13
Kasutaja on eemal
|
postitati 17.11.14 15:03
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: prj
limpi
Korralik diagnostika on samuti tehtud,,,,,, |
Kui sul oleks "korralik diagnostika tehtud", siis oleks sul ka viga teada ja auto ammu korras, mitte sa ei otsiks viga foorumis |
Täitsa võmalik on sinu versioon.Plaan oligi detsembris sinu juurde tulla,et vaataksime need asjad üle ja asi lõpude lõpuks korda teha.
|
|
|
hitman26
huviline
Registreerunud 29.07.09
Kasutaja on eemal
|
postitati 22.12.14 09:15
|
|
|
Avastasin siis sellise asja, tundub et õhulugeja ei taha töötada.
http://postimg.org/image/ej27l96bh/
Panin siis vileuue lugeja ja pilt ikka sama. Kaasi puutudes muutub vaid kolmandas lahtris olevad numbrid, teises jääb muutumatuks.
Nagu ma õieti aru saan peaks need numbrid jääma vahemikku mis on lahtri all ette antud. Lugemine tegtud siis VCDS 12.12 ga.
Kellegil ideid?
kajakas2
|
|
|
|
ferdinand
huviline
Registreerunud 17.01.03
Kasutaja on eemal
Auto: 400,401,969
|
postitati 22.12.14 10:35
|
|
|
Olles kahjuks nende jubedate V6'te probleemidega kokku puutunud, jagan 100% seisukohta, et ilma diagnoosimata ei ole mingit mõtet kukkuda juppe huupi
vahetama.
Paraku on nii, et nende autode usaldusväärset diagnostikat oskavad teha vaid üksikud.
Paraku on ka nii, et enamustel juhtudel ei tasu selliste masinate korda tegemine puht materiaalsetel kaalutlustel ära.
Isegi kui mul on igav, kõik mul tuleb välja!
|
|
|
|
hitman26
huviline
Registreerunud 29.07.09
Kasutaja on eemal
|
postitati 07.01.15 17:30
|
|
|
kus seda diagnoosi teha?
kajakas2
|
|
|
|
MpunktRpunkt
huviline
Registreerunud 04.07.12
Kasutaja on eemal
Auto: Ootel: SEAT Leon ST 1.4TSI 2017. Eelmine: A3 1.8 92kw '97
|
postitati 07.01.15 19:44
|
|
|
Kohti on ilmselt rohkem kui 1, aga kui vaatad 4-5 postitust ülespoole, siis peaks ju näiteks ühe vastava asutuse reklaam silma jääma (märksõna on
kasutaja prj signatuur). Olgem tähelepanelikumad.
|
|
|
hitman26
huviline
Registreerunud 29.07.09
Kasutaja on eemal
|
postitati 08.01.15 16:10
|
|
|
Kas marko416 käis oma autoga seal ära?
kajakas2
|
|
|
|
marko416
huviline
Registreerunud 19.07.13
Kasutaja on eemal
|
postitati 08.01.15 21:55
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: hitman26
Kas marko416 käis oma autoga seal ära? |
Kahjuks pole veel jõudnud sinna,kuna autoga tekkisid probleeme juurde ,,,,nukkvõll ja tõukurid hakkasid märku andma,,,sellise autoga väga ei tahtnud
400 km sõit teha.
Kolmapäeval sai nukad Ja tõukurid vahetatud,,,nii,et kui aega leian käin prj juures kindlasti ära
|
|
|
Lehekülgi: 1 2 |