Lehekülgi: 1 2 |
tammhenri
huviline
Registreerunud 22.11.10
Kasutaja on eemal
Auto: Audi A4 1.8
|
postitati 01.07.14 20:02
|
|
|
Audi A4 1.8 - 1995 - tammhenri
Tervist!
Hoovipeal seisab mul siis 1995. aasta algusest pärit Audi A4 b5, mootoriks 1.8 92kW. Autot tõmbab edasi esisild, kere sedaan ning värviks volcano
black(L79U).
Auto minu käes olnud varsti juba 4 aastat, eelmine omanik oli sammuti Eestist, nii umbes 40 aastane naine, temani jõudis isend Saksamaalt.
Autot otsides oli põhimõtteliselt ainukesteks kriteeriumiteks 1.8 mootor ja mugavustest kliima, seetõttu lisavarustus üsna kesine. Aknaid kerin ise ja
istmeid alla ei klapi..
Hakkan siia teemasse algusest peale vaikselt kirjutama, siis endal ka hiljem hea vaadata. Oleks võinud küll oluliselt varem kirjutamisega alustada,
oleks juba praegu kena vaadata.
Alustuseks siis paar pilti kohe, mis tehtud ~2 nädalat pärast auto ostmist.
Varsti jätkan..
|
|
|
Tenno
huviline
Registreerunud 09.01.12
Kasutaja on eemal
|
postitati 01.07.14 20:21
|
|
|
Tore, et ka lõpuks teema tegid. Jään huviga uusi postitusi ootama, sest nagu näha on olnud, oled asja algupärasest päris palju edasi arendanud ja su
must iludus näeb väga noobel välja! Edu ja muretuid kilomeetreid!
|
|
|
ehanurm
huviline
Registreerunud 22.10.10
Kasutaja on eemal
Auto: Coupe 2.0 85kw '92 & E39
|
postitati 01.07.14 22:21
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: tammhenri
Aknaid kerin ise ja istmeid alla ei klapi..
|
Kas ees on ka vändaga aknad ? Kurja, pole ise ühtegi A4ja kohanud millel ees ka vändaga aknad, aga võibolla lihtsalt ise kitsa silmaringiga
Muidu täitsa viisakas A4
Miks muidu just kindlalt 1,8 mootoriga? Omasin ise ka 1,8 92kw A4 ja ei meeldinud endale üldse, väga jõuetu mootor minuarust.
|
|
|
tammhenri
huviline
Registreerunud 22.11.10
Kasutaja on eemal
|
postitati 03.07.14 19:12
|
|
|
Tänud Tenno!
Tsitaat: | Algselt postitas: ehanurm
Kas ees on ka vändaga aknad ? Kurja, pole ise ühtegi A4ja kohanud millel ees ka vändaga aknad, aga võibolla lihtsalt ise kitsa silmaringiga
Muidu täitsa viisakas A4
Miks muidu just kindlalt 1,8 mootoriga? Omasin ise ka 1,8 92kw A4 ja ei meeldinud endale üldse, väga jõuetu mootor minuarust. |
Tõepoolest, kõiki aknaid tuleb sellel autol lihasjõul liigutada. Elektrilistest ei ole tegelikult väga puudust tundnudki, kuid ega ära ka ei ütleks.
1.8 mootor tundus mulle lihtsalt kõige sümpaatsemana ja teades, et see on vastupidav ja madalate hoolduskuludega, oli väga mõistlik valik 18
aastaselt.
|
|
|
TaSa
huviline
Registreerunud 20.01.12
Kasutaja on eemal
Auto: Audi 100 C4,Audi A4 b5
|
postitati 03.07.14 19:18
|
|
|
Minuarust 1.8T liigub päris mehiselt aga ise ka seda 92kw omanud ja see pole ikka see õige.
Samas kui kiirendustel ei plaani käia,siis see 1.8 92kw niisama kulgemiseks ju käib küll.
Muidu paistab päris ilus "pill" välja.
|
|
|
tammhenri
huviline
Registreerunud 22.11.10
Kasutaja on eemal
|
postitati 03.07.14 20:27
|
|
|
Niisiis, jätkan.
Autot ostes suurt midagi viga ei olnud. Siiski 2 asja vajasid vahetamist: õhulugeja ja tulede kangid. Kuna eelmine omanik oli juba jupid muretsenud
kuid polnud jõudnud neid veel vahetada, siis saingi need kaasa ja paigaldasin ise.
Õhulugeja vahetatud
Ja lõin igaksjuhuks läikima ka
Kapoti all värvisin veel jahutusvedeliku anuma peal oleva plastiku mustaks, sest valgena nägi see välja nagu võõrkeha.
Mootoriruum
Üks pilt seest ka
Kuna auto tuli 15 tolliste plekkvelgede ja talverehvidega ning kaasas veel ühed kulunud talverehvid, siis sai juba varakult, kui hanged veel kõrged,
kevadeks valuveljed valmis toodud. Valikuks osutusid flat five replicad, mille täpsemad andmed 17"x8" ET35.
Võrdluseks:
Peale proovimist läksid need aga kevadet ootama ja talv läks rõõmsalt edasi.
Järgmiseks said tagumised klaasid veidi tumedamaks ja küljesuunatuled vahetasid tooni.
Hunnik pilte taaskord, aga need pidavalt palju sõnu rääkima..
|
|
|
tammhenri
huviline
Registreerunud 22.11.10
Kasutaja on eemal
|
postitati 04.07.14 17:56
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: TaSa
Minuarust 1.8T liigub päris mehiselt aga ise ka seda 92kw omanud ja see pole ikka see õige.
Samas kui kiirendustel ei plaani käia,siis see 1.8 92kw niisama kulgemiseks ju käib küll.
Muidu paistab päris ilus "pill" välja. |
Peres on 1.8T passati peal täitsa olemas, liigub tõepoolest väga mõnusalt. Nagu ka ennist mainisin, siis 1.8 saigi valitud madalamaid hoolduskulusid
silmas pidades. Ei julgenud nii vanat autot turboga osta, kartes, et seda peab peadselt vahetama hakkama.
Muidugi praeguseks tahaks juba veidi rohkem kilovatte, aga küll kunagi jõuab midagi võimsamat ka muretseda.
|
|
|
audi_a4_v6
huviline
Registreerunud 17.08.10
Kasutaja on eemal
Auto: Audi Q7 3.0TDI -14
|
postitati 04.07.14 18:02
|
|
|
Väga mõnusalt stock välimusega b5 sedaan, vähemalt esimestel piltidel, edasised liigutused nagu 17 tolli velg ja poolik toonklaas mulle selle masina
juures ei meeldi, sest tegemist on siiski lihtsa ja tagasihoidliku masinaga oma hingelt
Ära kunagi lükka teist meest nurka, kust ainus väljapääs on üle su enda.
|
|
|
|
RTamm
huviline
Registreerunud 25.10.10
Kasutaja on eemal
Auto: Audi A8 (D3) 3.0TDI Quattro, Audi A4 (B5) 2.8 30v V6; Mercedes Benz 220D W123
|
postitati 04.07.14 20:14
|
|
|
Kuidagi tuttav auto nagu oleks Kuressaarest (numbri järgi) aga see mida mina mäletan nägi tsutt teistsugune välja. Küljes olid Angel- Eyed ja S4
kapoti võre. Võibolla ka eksin. eksimuse puhul vabandan oma lolli mälu ees..
Igal juhul edu edaspidiseks ja muretuid km - pildil paistab igati sile masin olema.
|
|
|
Tenno
huviline
Registreerunud 09.01.12
Kasutaja on eemal
|
postitati 05.07.14 19:15
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: RTamm
Kuidagi tuttav auto nagu oleks Kuressaarest (numbri järgi) aga see mida mina mäletan nägi tsutt teistsugune välja. Küljes olid Angel- Eyed ja S4
Igal juhul edu edaspidiseks ja muretuid km - pildil paistab igati sile masin olema. |
Ilmselt sa ei eksi! Need pildid alles tulemas, lihtsalt Henri pole teema
kronoloogilises arendamises veel "tänapäeva" jõudnud.
|
|
|
trancer01
huviline
Registreerunud 25.03.09
Kasutaja on eemal
|
postitati 05.07.14 19:21
|
|
|
a4ja puhul ikka nii kummaline vaadata 4x väntakent,aga selle eest on kliimaautomaatika
|
|
|
RTamm
huviline
Registreerunud 25.10.10
Kasutaja on eemal
Auto: Audi A8 (D3) 3.0TDI Quattro, Audi A4 (B5) 2.8 30v V6; Mercedes Benz 220D W123
|
postitati 06.07.14 15:52
|
|
|
Vaatasin jh et kuidagi tuttava numbri ja velje kooslusega auto.. aeg ajalt Männi tänaval sõbra majast üle tee silma jäänd see pill
|
|
|
tammhenri
huviline
Registreerunud 22.11.10
Kasutaja on eemal
|
postitati 08.07.14 19:54
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: audi_a4_v6
Väga mõnusalt stock välimusega b5 sedaan, vähemalt esimestel piltidel, edasised liigutused nagu 17 tolli velg ja poolik toonklaas mulle selle masina
juures ei meeldi, sest tegemist on siiski lihtsa ja tagasihoidliku masinaga oma hingelt |
Siis sulle ilmselt edasine selle auto juures ka ei meeldi.
Tsitaat: | Algselt postitas: Tenno
Tsitaat: | Algselt postitas: RTamm
Igal juhul edu edaspidiseks ja muretuid km - pildil paistab igati sile masin olema. |
Ilmselt sa ei eksi! Need pildid alles tulemas, lihtsalt Henri pole teema
kronoloogilises arendamises veel "tänapäeva" jõudnud.
|
Minu järjejutt ei ole veel jah niikaugele jõudnud, aga Männi tänaval võib tõepoolest üpris tihti seda seismas näha.
Tsitaat: | Algselt postitas: trancer01
a4ja puhul ikka nii kummaline vaadata 4x väntakent,aga selle eest on kliimaautomaatika |
Haruldane isend siis, tuleb välja
|
|
|
tammhenri
huviline
Registreerunud 22.11.10
Kasutaja on eemal
|
postitati 08.07.14 21:32
|
|
|
Talv mulle igatahes meeldib, kuigi naljakas on seda juuli keskel, kui õues ~30 kraadi sooja on, öelda.
Kahjuks ei olnud talve lõpuks naastrehvides enam ühtegi naastu, mis maapinnaga kokku puutuks
Kuna eelmise omaniku käest tulles olid pidurid üsna kehvas seisus, siis vahetasin nii esimesed kui tagumised piduriklotsid ja -kettad peagi uute
vastu. Pidurivoolikud said ka uued.
Ja kuna suportid nägid uute juppide kõrval niivõrd koledad välja, siis võõpasin need veidi üle, kollane tundus kõige mõnusam valik.
Enne/pärast
Seest võtsin ette halli ja helesinist värvi maki, mis ei sobinud üldse ülejäänud konsooliga kokku. Värvisin enamuse mustaks ja nupud jätsin halliks,
tulemus endale väga meeldib, pilti kahjuks hetkel pole.
Veel vahetasin välja käigukangi nupu oluliselt madalama ja mõnusama vastu. Pilti taaskord pole.
|
|
|
tammhenri
huviline
Registreerunud 22.11.10
Kasutaja on eemal
|
postitati 11.09.14 20:51
|
|
|
Saaga jätkub..
Lõpuks saabus kevad ja peagi suvi, lisaks lumele kadusid auto küljest ka numbrimärkide alused. Kõige lihtsam asi mida ära teha ja tulemus jääb
kindlalt parem, kui enne oli.
Võtsin esituled ka korra lahti ja värvisin mitte-reflektor pinna kuumakindla mattmustaga ära, tulemuseks jäid mõnusalt tumedamad tuled.
Loomulikult toimus jooksvalt igasuguste kuluosade vahetus. Mõni läks puruks, teine hakkas lihtsalt vanaks jääma. Ehk siis tagumised amordid said uued,
mootoripadjad(etteruttavalt võib ära mainida, et neid on aja jooksul 2 komplekti läinud), P.E. rattalaager ja mõlemad tagumised, bensiinifilter,
tagasilla puksid ja esisilla mõningaid pulgad ka. Kindlasti midagi veel, aga hetkel ei ole meeles.
Välimuse poolelt tellisin uued tagatuled, kuna see „kabariid-ruuduke“ pre-facelift tagatules absoluutselt ei meeldi. Mõtlesin korra ka lihtsalt
facelift tulede soetamisele, kuid tellitud sai lõpuks siiski suunatuledega sarnast tooni smoked stiilis tuled. Alguses karbis tundusid veidi imelikud,
aga reaalselt auto küljes mulle meeldivad.
Kuna smoke-itud esitulede küljes olevad heledad suunatuled ei läinud üldpildiga väga kokku ja mingil heal viisil neid tumedamaks teha ei saanud, siis
järgnesid mõne aja pärast uued esituled. Musta taustaga, selge klaasiga. Angel-eye ja mingi muu LED jubin ka sees. Kuna need ringid niisama põlevana
ei meeldi, siis peitsin salongi 3 lülitit, millega saab sisemisi ja välimisi ringe eraldi lülitada, samuti ka seda eraldi LED-i. Tegelikult on vist
topelt LED. Üldjuhul need mul ei põle, mõnikord niisama lahe vilgutada eraldi. Lihtsalt üks detail, mis auto enda jaoks erilisemaks/isikupärasemaks
teeb.
Esiots muutis veidi veel väljanägemist, nimelt vahtasin tavalise võre S-i võre vastu. Mitte, et ma kedagi petta tahaksin, vaid mulle lihtsalt meeldib
S-i võre sõrestik ja välimus hulga rohkem. Võre ümbritseva kroomliistu värvisin mustaks ja lõpptulemus minu arvates suurepärane.
Salongi paigutasin käetoe, ilma milleta ei kujutaks sõitmist enam ettegi. Laetulele, millel puudusid kohtvalgustid, lisasin 2 „powerLED“-i, mis reaalselt mingit valgust ka autosse tekitasid. (Tagumistes piilarites
valgustid puuduvad). Mootoriruumi leidsin peale üsna pikka otsimist plastikuriba, mis käib pihustite kohal.
Väga palju pilte hetkel võtta polnud, aga tuli kirjutamise tuju. Seega järgmine kord juba rohkem pilte ka!
|
|
|
tammhenri
huviline
Registreerunud 22.11.10
Kasutaja on eemal
|
postitati 22.02.15 17:39
|
|
|
Niinii, üritaks selle teema nüüd ükskord kaasaega välja vedada.
Niisiis, olles juba pikalt tavalise vedrustusega ringi sõitnud, mõtlesin päris tihti auto maale lähendamise peale. Lihtsalt liiga kõrge tundus ja
kuidagi pehme ka, hing ei olnud rahul. Alguses mõtlesin madaldus vedrude peale. -40mm äkki? Ilmselt jääb väheks, sellist madaldust ei paneks eriti
tähelegi vist. -60 siis? Või -80? Mõtlesin mis ma mõtlesin ja lõpuks mõtlesin välja ka – coiloverid.
Valisin välja Ta-Tehnix coiloverid, tellisin Ebay-st ära ja juba mõne päeva pärast oli kuller kastiga uksetaga. Järgmise asjana tuli paar kuud kevadet
oodata.
Ootamise ajal kogusin ka muid osasid, et korraga veidi suurem uuenduskuur ära teha.
Uued amordipadjad, pidurisuportite remontkomplektid ja igaksjuhuks kohe eesmised rattalaagrid ka.
Kui lõpuks ilmad ilusaks läksid, tõstsin auto paariks päevaks klotside otsa. Sealt alla tulles maandus auto juba oluliselt madalamale.
Täpset kõrguse muutust ei oska öelda, kuna ei ole before/after mõõtmisi teinud, aga ilmselt on päris hästi aru saada, et ikka omajagu.
Külge läks ka muu kraam ja pidurisuportid sai lisaks veel uue värvikihi ka.
Juba mõnda aega olin Audile uusi velgi ka otsinud. Ühed ägedad veljed olid juba tükk aega mõttes, aga neid ei ole Eestis väga palju liikvel.
Siiski naeratas mulle õnn ja leidsin nendest velgedest isegi kõige parema variandi.
Velgedeks siis AMG Monoblock Aero I, tutud ka kui „Hammer Monoblock“. Andmed on 17“x8“ ja ET11, poldivalem 5x112, nagu ikka. Aga miks nendest
velgedest parim variant? Esiteks, kuna need on vanemad - neid velgi on 2 erinevat disaini, uuematel muutus keskkaplsi suurus palju suuremaks ja AMG
märgi ette tuli hunnik kaldkriipse, mis velje minu silmis koledamaks muutis. Teiseks, toodeti kahe erineva offsetiga variante – ET28 ja ET11, minul
õnnestus saada ET11.
Esimene proovimine auto all oli üsnagi hirmutav.
Selle probleemi lahendas vanast tungrauast ehitatud kooparull, millega sai lisaks rullimisele ka pull-itud.
Velegedele läksid peale 205/45 rehvid.
Lõpptulemusega olen rahul, saaks veel paremaks, aga nii on ka juba väga hea.
Suvehooaeg sai edukalt nii läbitud ja enne talve panin nii coiloverid kui veljed puhkama ja uut kevadet ootama, mis nüüdseks juba päris varsti kohal
on.
Talvel näeb auto siis selline välja, uued talverehvid ka all ja puha:
Kuna mulle sattusid hea hinnaga ühed elektriakendega eesmised uksed kätte, siis muutsin auto vähem eriliseks.. Harva esinevad A4 vändaga eesmised
aknad on müügis, kui kellelgi huvi on
Ja sellega olengi lõpuks jõudnud tänapäeva.
|
|
|
trancer01
huviline
Registreerunud 25.03.09
Kasutaja on eemal
|
postitati 22.02.15 18:19
|
|
|
Julgen väita,et minu silmis üks kenim sedaan kerega a4. Väga maitsekas välimuselt!
Räägi paljuga coilid kätte sattusid ja kuidas vastu pidanud on?
|
|
|
tammhenri
huviline
Registreerunud 22.11.10
Kasutaja on eemal
|
postitati 22.02.15 19:45
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: trancer01
Julgen väita,et minu silmis üks kenim sedaan kerega a4. Väga maitsekas välimuselt!
Räägi paljuga coilid kätte sattusid ja kuidas vastu pidanud on?
|
Tänud!
Coilid sattusid kätte ~250€ eest. Vastu pidasid esimese hooaja väga hästi, talveks võtsin nad küljest ära, nüüd kevadel lähevad uuesti alla.
|
|
|
siimuu
huviline
Registreerunud 19.08.11
Kasutaja on eemal
Auto: VW Passat BiT 4motion B8 3G '17 / BMW Z4 E85 3.0 Convertible
|
postitati 25.03.15 19:33
|
|
|
Suvine väljanägemine on üpris ülbe.
|
|
|
|
EnricoN
huviline
Registreerunud 19.02.14
Kasutaja on eemal
Auto: Coupe Quattro 2.2T | MB 190e
|
postitati 26.03.15 06:32
|
|
|
Väga kena masina oled vorpinud! Veljed alla saan, siis peaks koos pildile pressima
|
|
|
Quattru
huviline
Registreerunud 26.12.09
Kasutaja on eemal
Auto: Audi A4 V6
|
postitati 26.03.15 11:30
|
|
|
Väga lahe teema või blogi mida lugeda. Rohkete asjakohaste ning korraliku värvilise illustratsiooniga. "Hallist" vanakesest selline kenake lõpuks
voolitud. Viimastelt piltidelt kas ees natuke liiga madal pole? Kaugemalt vaadates justkui võiks natuke kõrgemal olla, ilusam vaadata. Must S4
iluvõre, punnsilmsed esilaaternad ja sabatuled sobivad isegi imekombel sellise musta kompotiga. Edevad kollased mulle väga meeldivad, kahju et tänu
sellise velje valikuga varju jäävad. Edu!
|
|
|
|
EnricoN
huviline
Registreerunud 19.02.14
Kasutaja on eemal
Auto: Coupe Quattro 2.2T | MB 190e
|
postitati 23.04.15 16:32
|
|
|
Küsiks, et kuidas Sul karterikaitse lahendatud on?
|
|
|
tammhenri
huviline
Registreerunud 22.11.10
Kasutaja on eemal
|
postitati 01.05.15 20:05
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: EnricoN
Küsiks, et kuidas Sul karterikaitse lahendatud on? |
Karterikaitse ei olegi kuidagi lahendatud, ehk siis karterikaitset ei ole.
|
|
|
JoonasJJ
klubiliige
Registreerunud 29.05.11
Kasutaja on eemal
Auto: '08 Civic Type R / '07 GRB STI
|
postitati 01.05.15 21:09
|
|
|
Kindel pöial "suvisele". Eriti kiidan heaks koosluse valiku - 1,8 vabalthingav esiveoline. Täpselt see masin, mis muidu mitte midagi ei paku
(sõiduvahendina keskmine karp), seega "eriliseks" tegemisega midagi kaotsi ei lähe.
|
|
|
|
tammhenri
huviline
Registreerunud 22.11.10
Kasutaja on eemal
|
postitati 31.05.15 13:43
|
|
|
Paar uuemat pilti kah:
Suuri muudatusi toimunud ei ole, kuid liiklen maale veidi lähemal.
|
|
|
Lehekülgi: 1 2 |