Foorum Kodulehekülg Eesti Audi Klubi foorum Viimati aktiivne: Mitte kunagi

Pole sisse logitud. [Logi sisse - Registreeri]
Mine lehekülje algusesse

Telli teema e-mailile | Lisa lemmikutesse   Tee uus teema Tee uus küsitlus
Autor:
Pealkiri: Liisi järelmaks. (Vastuseid: 14 | Vaatamisi: 2641)
Rain573
klubiliige

Registreerunud 17.09.05
Kasutaja on eemal

Auto: Audi b4 Competition V8, Fiat Punto GT, W211, CLS Shoting Brake

postitati 04.04.14 12:51 Tsiteeri
Liisi järelmaks.

Mõtlesin, et küsin foorumi kaaslastelt nõu natuke. Eelmine kuu sai A1 est üks jubin tellitud järelmaksupeale. Tegu siis liisi järelmaksuga. Sissemaksu tegin ära, kuller tõi asja kohale, kiirelt pandi lepingule allkirjad, üks lepingu pool jäi mulle ja siis allkirjastatud läks kulleriga minema. Hakkasin nüüd siis esimest osamakset tegema, alguses aru ma ei taibanud, et kuidas on võimalik, et pean 19 makset tegema niisuure summa ulatuses. Aga uurides lepingut edasi avastasin, et leping pole üldse minu nimele ja lepingu peal olev asi pole ka minu tellitud. Helistasin liisisse ja küsisin kas saavad mulle allkirjastatud lepingust koopia saata? Sellepeale hakati kohe ajama, et peate juristiga edasi rääkima jne. Natuke ehmatas ära see ja lasin lihtsalt lepingu koopia mailie saata. Nüüd mõtlengi et kas pean ikka maksma kui pole tegelikult õigele lepingule alla kirjutanud? Või maksan oma osamaksed ära ja asi unustatud? Või kuidas seda asja edasi ajada?

Ettetänades
Rain

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
kki
huviline

Registreerunud 19.02.11
Kasutaja on eemal

Auto: Audi 90; IZ 412; Honda CBR

postitati 04.04.14 13:00 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: Rain573
Mõtlesin, et küsin foorumi kaaslastelt nõu natuke. Eelmine kuu sai A1 est üks jubin tellitud järelmaksupeale. Tegu siis liisi järelmaksuga. Sissemaksu tegin ära, kuller tõi asja kohale, kiirelt pandi lepingule allkirjad, üks lepingu pool jäi mulle ja siis allkirjastatud läks kulleriga minema. Hakkasin nüüd siis esimest osamakset tegema, alguses aru ma ei taibanud, et kuidas on võimalik, et pean 19 makset tegema niisuure summa ulatuses. Aga uurides lepingut edasi avastasin, et leping pole üldse minu nimele ja lepingu peal olev asi pole ka minu tellitud. Helistasin liisisse ja küsisin kas saavad mulle allkirjastatud lepingust koopia saata? Sellepeale hakati kohe ajama, et peate juristiga edasi rääkima jne. Natuke ehmatas ära see ja lasin lihtsalt lepingu koopia mailie saata. Nüüd mõtlengi et kas pean ikka maksma kui pole tegelikult õigele lepingule alla kirjutanud? Või maksan oma osamaksed ära ja asi unustatud? Või kuidas seda asja edasi ajada?

Ettetänades
Rain

Praegu oled saanud oma kauba kätte, aga pole lepingut, ega arvet, mille alusel seda maksma pead. Küsi ikka õige leping, tee enda tagala kaitsmiseks kõik. Muidu on võimalus, kus müüja hakkab sinult sisse nõudma raha asja eest mida sa pole tellinud ning kui kasutusel on viitenumbrid raha maksmisel, siis küsitakse raha veel selle eest mida sa kätte said, sest raha pole õigesti laekunud vms... ühesõnaga palju jamamist hiljem...

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
Rix
klubiliige

Registreerunud 06.03.11
Kasutaja on eemal

Auto: B6 Quattro

postitati 04.04.14 13:09 Tsiteeri

Mina näen asja nii, et neil puudub igasugune tõend (puudub sinu allkiri kauba väljastamis/kohaletoimetamis dokumentidel), et sina oled kauba kätte saanud. Seega puudub ka neil minu silmis igasugune seaduslik alus sinu käest mingit raha nõuda. Aga muidugi keeruliseks muudab asja see, et neil on sinu allkiri teistel kaubaväljastamis dokumentidel (kauba kohta mida sina pole saanud). Samas kas see dokument mingit seadusliku alust enam omab, kui nimi peal on üks ja allkiri on teise inimese oma. Eks selles osas tuleb rohkem süveneda seadustesse.

EDIT: Kui kusagil seal on kirjas, et kauba võib vastu võtta ka keegi teine, kui paberile märgitud isik, siis vist saab vastutusele võtta küll sind, sest sina oled paberite järgi kauba saanud ja seega tuleks tasuda vähemalt selle eest, mis seal arvel kirjas (kui selle väärtus on väiksem, kui sinu tellitud/saadud kauba väärtus, vastasel juhul hakka asja ikka ametlikuks ajama, et ise mitte miinusesse jääda). Ja ülejäänu, mis puudu jääb, jääb kullerfirma kanda, sest see on ju nende bläkk ja neil puudub tõestus, et sina oleks selle kauba saanud.

Vaata kasutaja profiili Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
Eero
meeskond

Registreerunud 29.10.04
Kasutaja on eemal

Auto: B2 2dq

postitati 04.04.14 13:14 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: R-I-X
Mina näen asja nii, et neil puudub igasugune tõend (puudub sinu allkiri kauba väljastamis/kohaletoimetamis dokumentidel), et sina oled kauba kätte saanud. Seega puudub ka neil minu silmis igasugune seaduslik alus sinu käest mingit raha nõuda. Aga muidugi keeruliseks muudab asja see, et neil on sinu allkiri teistel kaubaväljastamis dokumentidel (kauba kohta mida sina pole saanud). Samas kas see dokument mingit seadusliku alust enam omab, kui nimi peal on üks ja allkiri on teise inimese oma. Eks selles osas tuleb rohkem süveneda seadustesse.

Ise mõtlesin ka seda, lisaks kui sa oma allkirja andsid kuskile nutiseadmesse mingi pulgaga, ei ole see kuidagi moodi tegelikult tuvastatav. Paberi peal saaks ekspertiisi ilmselt teha. Et vaata korra peeglisse ja mõtle kui aus inimene oled :)

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
Urmet24
huviline

Registreerunud 04.01.05
Kasutaja on eemal

Auto: a4 avant b8

postitati 04.04.14 14:54 Tsiteeri

Ma ei saa aru, kas Sa andsid alkkirja võõra inimese lepingule ?
Selles lepingus, millele Sa alkkirja panid pidi olema sinu nimi ja isikukood ka .. ning kui see oli seal olemas, siis
oled Sa ka oma käega ju alla kirjutand, et kõik, mis seal kirjas on... on ka korrektne.

Meie ettevõte kasutab järelmaksu pakkumiseks samamoodi liisi.ee teenuseid ning meil pole küll ühtegi probleemi olnud.
Lisaks koostab selle lepingu ju kauba müüa st täidab vajalikud lüngad.

See jutt ei klapi siin kuidagimoodi..
Ning see esimene sissemakse tasutakse siiski peale lepingu sõlmimist ju.

Vaata kasutaja profiili Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
Pikkpoizz
huviline

Registreerunud 12.09.05
Kasutaja on eemal

Auto: Kia Sportage 2006.a. Honda CR-V 2016.a.

postitati 04.04.14 15:20 Tsiteeri

Sai ka hiljuti 1a st lapakas tellitud. Kui tellisin siis ise olin välismaal ja küsisin et kas abikaasa saab kauba vastu võtta, siis öeldi et ei saa. Juhul kui kuller tuleb lepinguga. Sain tehtud asja digiallkirjaga ja siis sain nii et kaup saadeti koju ja naine sai kätte. Esimene osamakse läks müüjale mitte liisile, see võimaldabki seda, et sai makstud enne lepingu allkirjastamist. Sinu puhul on umbes nii et sina tellitud kaupa kätte saanud ei ole ja allkiri on miskisel suvalise nimega lepingul, mis peaks olema õigustühine.

Horsepower sells cars, torque wins races.
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
Black
klubiliige

Registreerunud 28.01.03
Kasutaja on eemal

Auto: Q7

postitati 04.04.14 15:31 Tsiteeri

Võiks muidugi targutada teemal, et lugege ka, millele alla kirjutate, aga mis sest enam...

Sinu allkiri sellise dokumendi all, mille sisu sulle mingeid kohustusi ei sea, ei maksa midagi. Kui nad ise veel uue lepingu koostamise asemel juristi poole pöörduda soovitavad, siis mina isiklikult jätaks selle neile koolirahaks.

Seda siis sinu siin esitatud andmete põhjal. Reaalselt võib olla mingeid nüansse, mida saaks hinnata vaid ise konkreetset dokumenti nähes. Võid selle mulle skännituna või pildistatuna privasse või maili peale panna, kui avalikult näidata ei soovi. Loodetavasti on sul ikka koopia kõigest, millele sinu allkiri alla sai?

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
rulamees
huviline

Registreerunud 13.10.03
Kasutaja on eemal

Auto: 2x Audi B4 2.0 automaat ABK, CBT

postitati 04.04.14 17:49 Tsiteeri

Neid asutusi, mille krediidi kulukuse määr on aastas 32,96% peabki karistama. Siis vast on järgmine kord kreedi kulukuse määr juba 75% ja siis vast leidub vähem inimesi, kes on neid nõus toitma.

Seega pooldan kooliraha.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Skype Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
Platea
huviline

Registreerunud 16.06.13
Kasutaja on eemal

Auto: A6 2.0 100kw C6

postitati 04.04.14 18:45 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: Rain573
....... Aga uurides lepingut edasi avastasin, et leping pole üldse minu nimele ja lepingu peal olev asi pole ka minu tellitud. .......

Vb kuller andis ise kah vaatamata vale lepingu. Sina said vööra isiku lepingu ja see vööras sai järsku sinu lepingu. Et kuller oli mitut pakki toimetamas ja ajas lihtsalt midagi sassi. Vaata ehk leiad selle isiku üles kelle nimi sel lepingul on mis sinu käes.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U
kki
huviline

Registreerunud 19.02.11
Kasutaja on eemal

Auto: Audi 90; IZ 412; Honda CBR

postitati 04.04.14 18:51 Tsiteeri

Tundub, et enam ei olegi arutelu selles, kui aus ja õige üks või teine teguviis oleks, vaid selles kui reaalne on kohtukeiss kui kodanik asja, mille teadlikult tellis ja ka sai, lihtsalt endale jätab ning eksimuse teinud müüja kukele saadab. Kurb..

ragnara
huviline

Registreerunud 23.03.12
Kasutaja on eemal

Auto: A4 b9 2.0TDI Quattro

postitati 04.04.14 18:52 Tsiteeri

Eino, ma ise samuti sealt ostnud kampjuuteri ja minu jaoks olid seal letis ikka normaalsed ülbikud. Hetkel arvuti garantiis ca 4kuud vana. Helistamise peale olidi ikka eri ülbed. Kliendi teenindaja peaks kliendiga suhtlema ülima viisakusega, klient on ikka kuningas. Niiet uuri asja ja kui võimalik pääseda detaili maksmise eest siis jumala eest kasuta võimalust.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U
audi_a4_v6
huviline

Registreerunud 17.08.10
Kasutaja on eemal

Auto: Audi Q7 3.0TDI -14

postitati 04.04.14 18:56 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: rulamees
Neid asutusi, mille krediidi kulukuse määr on aastas 32,96% peabki karistama. ...
...

Miks peab karistama? Loll jutt. Teenus, nagu iga teine, inimene ise valib, ja kui tarbitakse, siis on õigesti küsitud. Poes on kaks pakki piima, üks on kaks korda kallim kui teine, läheme tõmbame selle teise tootja võlla või? Mis siis et see teine on võibolla kallimate tootmiskuludega mahepiim, laenuandjate analoog siis see, et liisingut väikestele asjadele liisiga saab kiiremini kui mingit pangalaenu ja taustauuring palju väiksem (saab kauba kiiresti kätte), seega risk rahast ilma jääda suurem ja suurema riski eest tulebki rohkem küsida.

Ära kunagi lükka teist meest nurka, kust ainus väljapääs on üle su enda.
Black
klubiliige

Registreerunud 28.01.03
Kasutaja on eemal

Auto: Q7

postitati 04.04.14 19:16 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: kki
Tundub, et enam ei olegi arutelu selles, kui aus ja õige üks või teine teguviis oleks, vaid selles kui reaalne on kohtukeiss kui kodanik asja, mille teadlikult tellis ja ka sai, lihtsalt endale jätab ning eksimuse teinud müüja kukele saadab. Kurb..

Et ei jääks ekslikku arvamust, siis mina soovitan kukele saata ülbikud, kes asja ära klaarimiseks mitte mingit vastutulekut üles näidata ei soovi. Kui klient on tagasisidet andnud, et talle on vale arve saadetud, on juba kaupmehe ja/või finantsteenuse osutaja kohus asjaga aktiivselt edasi tegeleda.

33% aastas teenida üritamist ma küll kuriteoks ei pea. Pigem peaks isegi väiksemat tootlust (eriti enne kulude mahaarvamist) kapitali narrimiseks.

Rain573
klubiliige

Registreerunud 17.09.05
Kasutaja on eemal

Auto: Audi b4 Competition V8, Fiat Punto GT, W211, CLS Shoting Brake

postitati 04.04.14 19:33 Tsiteeri

DPD kuller tõi paki, andsin allkirja kõigepealt DPD digitaalsesse seadmesse, et sain paki kätte ja siis allkirjastati järelmaksu leping. Olin tööl ja oli kiire ei olnud aega lugeda lepingut, ausaltöeldes pole neid mitte kunagi lugenud. Võtsin ühendust inimesega kelle lepingu sain ja ta ütles, et ta sai minu lepingu ja digiallkirjastas omalepingu uuesti. See jutt klapib siin igatimoodi ja on täpselt nii nagu ma kirjutan siia. Kusjuures põhipoint on selles, et järelmaksu pakkujad on erinevad. Minul on Liisi ja sellel teisel inimesel on Kaupmehe Järelmaks OÜ. Esmaspäeval üritan a1 st uurida mis variandid on. Ausaltöeldes on viimasel ajal klienditeenindajate suhtumine allapoole arvestust jah olnud. Mul pole probleemi maksta neid arveid aga kui minuse suhtutakse halvasti siis tahestahtmatta tahaks ise ka kellegi ajusi n....ida :D

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
kps
moderaator

Registreerunud 27.05.03
Kasutaja on eemal

Auto: 5x4x4

postitati 05.04.14 07:34 Tsiteeri

Soovitan soojalt! Tehke kõiki selliseid teatamisi, järelpärimisi ja uurimisi elektrooniliselt või kirjalikult lisades tsitaadi "nagu telefonis räägitud", lisage kogu sellele tordile kirsina ka oma allkiri või digitaalallkiri juurde. Kiri saata ainult tähitult ja e-mailile nõudke kindlasti kinnitust kätte saamise kohta. See, et keegi kuhugi helistas jne. on täielik pullikaka - vastaspoole sanktsioonide puhul inkassot või kohtutäiturit ei koti mitte kolm grammi kah, et "sa oled helistanud ja teatanud". See, et valele lepingule on alla kirjutatud pole argument, et hakata viivitama õige asja eest maksmisega - veel vähem kellegi teise eksimusele näpuga näidates lolli mängima (hetkel ei mõelnud teemaalgatajat vaid vastajaid).

Edit: Ma olen omal nahal paarile inkassole ja kohtutäiturile pidanud tegema peaaegu füüsiliselt selgeks, et mul pole asjadega, milles nad mind kaamliks tahtsid voolida üldse pistmistki. "Peksin" neid nii kaua, kuni neil tõestustest puudu tuli ja lõpuks silmad lahti tehti ja OMA TÖÖD tegema hakati. Ei tahaks küll mainida, aga ühe inkassoettevõtte klienditeenindajal/pigem küll tagantjärgi selgunult omanikul polnud palju puudu, et oleks tahtnud tema ettevõtte territooriumilt välja meelitada ja avalkul pinnal füüsiline noomitus teha :(. Õnneks läks asi teisiti ja kodanik hakkas oma tervise pärast varem hoolima ja muutis oma suhtumist. Arvake ära, kui "hea tuju" see lõpuks tekitas, et mingite poolearuliste kodanike ajulagedusele pidin oma kallist vaba aega raiskama :(.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
Tee uus teema Tee uus küsitlus

Mine lehekülje lõppu

XMB Audi Club Edition
Täiendanud: indro, klem, j6mm & diversion @ 2002-2020
Eesti Audi Klubi ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
[Päringuid: 21]
[PHP: 38.6% - SQL: 61.4%]