iDum
huviline
Registreerunud 03.07.11
Kasutaja on eemal
|
postitati 26.03.14 16:38
|
|
|
Audi A6 1.8T - 1998 - iDum
Tervist!
Sai siis endale jälle Audi soetatud. Proovisin ka vahepeal teise marke.
Eelmise Audiga jäin üpris rahule (Audi 100). Nüüd natukene uuem ja parem.
Mootoriks siis 1.8T 110kw, manuaal kastiga, esivedu, universaal.
Lisad: Istme soojendused, el. peeglid, kliima, 4x el aknad, käetugi taga, pool el. istmed. Rohkem nagu ei tule hetkel miskit pähe.
Sai ta siis ostetud kuskil Veebruaris. Sõidurõõmu oli umbes kaks nädalat kui selgus, et mootoris ei ole õlirõhku... Kuna Eesti on üpris pisike, sain ka teada, et autol ei ole õlirõhku olnud
juba paar aastat. -.- Lasin siis selle probleemi likvideerida. Nüüd on tal vahetatud kõik rihmad ja pingutid, kett, väntvõll, saaled, õlipump ja mõned
vidinad veel.
Tänu õlirõhu probleemile paigaldasin õlirõhu kella ning kuna plaanis ka Chippida/Tarkvara uuendada ja vb turborõhuga mängida siis paigaldasin ka
turborõhu kella.
Püüan lähiajal ka pildid lisada.
|
|
|
Maaryo
huviline
Registreerunud 15.11.09
Kasutaja on eemal
Auto: Audi 80 1.8 TQ 20v, b8 tq
|
postitati 26.03.14 16:48
|
|
|
Mis täpselt õlirõhu probleemi tekitajaks oli, mis oli ennem probleemi rõhk ja milliseks jäi peale probleemi lahendamist?
|
|
|
siimuu
huviline
Registreerunud 19.08.11
Kasutaja on eemal
Auto: VW Passat BiT 4motion B8 3G '17 / BMW Z4 E85 3.0 Convertible
|
postitati 26.03.14 19:52
|
|
|
See õlirõhu probleem on 1,8T mootoritel B5/C5 ajastust üsna levinud probleem. Tavaliselt tekib taoline probleem õlivahetusvälba tahtlikust
pikendamisest ja/või ebakvaliteetse õli kasutamisest. Lihtsalt n.ö paksu tatiga tõmbab pumbal sõela umbe.
|
|
|
|
Siim89
huviline
Registreerunud 07.06.10
Kasutaja on eemal
Auto: C5 1.8T; C4 2.2TQ;
|
postitati 26.03.14 20:00
|
|
|
Korralik laks kohe alguses välja käia. Kas said selle masina siis tõesti nii odavalt? Pilte tahaks tõesti näha ja need su mainitud "lisad"-st on
ainult istmesoojendus C5 lisa
S4 OMC 238 km/h, ET 13,04
|
|
|
|
iDum
huviline
Registreerunud 03.07.11
Kasutaja on eemal
|
postitati 27.03.14 00:03
|
|
|
Ostes ei olnud midagi kahtlast aru saada, kuulda oli keti klõbinat, sest see oli tallad läbi söönud. Ning peale keti ja rihmade ja pingutite vahetust
ei olnud mootoris kõrvalisi helisi...
Õlirõhk oli kadunud kuna väntvõll oli kahjustatud ja esimese kepsu saaled olid väga täbaras seisus. Ja ega ka teised kiita polnud. Sai siis kepsud üle
mõõdetud, väntvõll vahetatud ja uued saaled peale. Nüüd on õlirõhk korras.
Õlirõhk on nüüd tühikäigul 1.5bar ja 1800 pöörde peale 2.9bar
Ennem oli külma mootoriga normis kuid sooja mootoriga ei saanud 1 bar'i ka kätte.
|
|
|
Siim89
huviline
Registreerunud 07.06.10
Kasutaja on eemal
Auto: C5 1.8T; C4 2.2TQ;
|
postitati 27.03.14 00:30
|
|
|
Huvitav, et auto ise juba karjuma ei hakanud. Mul hakkas lõpuks, aga siis oli juba hilja ja pidi ka kogu alumise otsa välja vahetama. Odavam oli uus
mootor osta ja uus õlipump panna.
Olen isegi mõelnud, et õlirõhukell panna, aga pole seda siiski teinud.
Keegi tehase poolt etteantud näite oskab öelda, mis olema peaks õlirõhu näitajad?
S4 OMC 238 km/h, ET 13,04
|
|
|
|
Maaryo
huviline
Registreerunud 15.11.09
Kasutaja on eemal
Auto: Audi 80 1.8 TQ 20v, b8 tq
|
postitati 27.03.14 09:15
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: iDum
Ostes ei olnud midagi kahtlast aru saada, kuulda oli keti klõbinat, sest see oli tallad läbi söönud. Ning peale keti ja rihmade ja pingutite vahetust
ei olnud mootoris kõrvalisi helisi...
Õlirõhk oli kadunud kuna väntvõll oli kahjustatud ja esimese kepsu saaled olid väga täbaras seisus. Ja ega ka teised kiita polnud. Sai siis kepsud üle
mõõdetud, väntvõll vahetatud ja uued saaled peale. Nüüd on õlirõhk korras.
Õlirõhk on nüüd tühikäigul 1.5bar ja 1800 pöörde peale 2.9bar
Ennem oli külma mootoriga normis kuid sooja mootoriga ei saanud 1 bar'i ka kätte. |
Ma veel mõtlesin, et mu 1.8T motol on õlirõhk kuidagi lahjavõitu, seega võin vist hetkel rahul olla, kui remonditud mootoril on õlirõhku 1,5 bar. Eks
õli ja õlifiltriga on võimalik seda näitu pisut kõrgemaks ajada.
|
|
|
tune_make
huviline
Registreerunud 24.05.10
Kasutaja on eemal
Auto: Audi 80 b4 1.8T, Audi A4 b5 2.8 Wv Passat 1.9 85kw
|
postitati 28.03.14 07:38
|
|
|
Mul endal oli aasta aega tagasi tühikäigul mõõtes 2,7 bar ja 5,5 bar pööretel. Alguses ehmatasin ka ära, kui gaas andsin lõi rõhukella korraks täiesti
põhja. Liigne surve võib ka ju mootorit koormata ja kulutada, nii olen kuulnud.
Vahel peavad kuldsed käed olema ka mustad.
|
|
|
|
iDum
huviline
Registreerunud 03.07.11
Kasutaja on eemal
|
postitati 28.03.14 16:35
|
|
|
Paar kiiret pilti ka. Kunagi teen ka valges pildid.
|
|
|