Audi b4 2.8 (US) - 1993 - audirace
Tere,
sai igapäevases kasutuses oleva Golf Mk3 kõrvale soetatud Audi b4 2,8l 128kW AAH. Tegemist on Ameerikast Eestisse toodud isendiga. Tööd on palju, aga
märgin ära üldisemad asjad mida esmajärjekorras olen suuteline lahendama. Jooksvalt lisan edaspidi ka informatsiooni teostatavate tööde kohta.
Kindlasti vajab masin natukene kere kallal kõpitsemist, kuid üldiselt on tsingitud kere läinud asja ette ning roostet praktiliselt pole. Keretöödele
enne kevadet ma mõtlema ei hakka.
Eesootavad tööd:
jahutusradiaator
ventilaatori andur
temperatuuriandur
puudub kate aknaklaasi all kojameeste hoovastiku peal, tagatipuks pole kaitsmeplokil ka katet (sellega eraldi teema milleni jõuan natukene hiljem)
termostaat (mootor ei lähe soojaks)
õlivahetus koos filtriga
õhufiler
salongifilter
kastiõli
mootori ja käigukasti padjad
Üritan lähiajal kontrollida üle karteri tuulutuse ja mõõta aku pinget, masin vajaks ka kõvasti puhastamist (ei riputa sellepärast hetkel ka pilte
üles). Samuti vajab paigaldamist esistange lisa, mille eelmine kasutaja alt suutis sõita. USA oma ei leidnud seega valin midagi muud. Üldiselt sobib
tavalise B4 keredetail ka USA omale, lihtsalt välimused on erinevad ja USA detaile Euroopast on praktiliselt võimatu leida.
Jõuan nüüd otsaga kaitsmeploki probleemini. Nimelt eelmisel kasutajal sulas VÄIDETAVALT ilma põhjuseta (naerukoht) kaitse nr 12 pessa ära (peaks olema
seotud ajuga), sealt sai juhe veetud otse aku plussi - teistmoodi lihtsalt ei saa käima. Ei kujuta ettegi millest see ära võis sulada, igaljuhul nüüd
põlevad armatuuril mootori, jahutusvedeliku ja brake tuled täiesti spontaannselt. Enamus ajast põlevad ja vahel on kustu.
Homme lähen elektriku juurde ja uurin mis lahendus mu probleemile oleks.
Suured tänud kes läbi viitsisid lugeda ja edaspidi asjalikku nõu hakkavad andma.
Teie kaaskannataja,
audirace
|