Foorum Kodulehekülg Eesti Audi Klubi foorum Viimati aktiivne: Mitte kunagi

Pole sisse logitud. [Logi sisse - Registreeri]
Mine lehekülje algusesse

Telli teema e-mailile | Lisa lemmikutesse   Tee uus teema
Autor:
Pealkiri: Audi A6 C6 3.0TDIq - 2005 - q_max (Vastuseid: 17 | Vaatamisi: 3712)
q_max
huviline

Registreerunud 11.05.13
Kasutaja on eemal

Auto: A6 C6 3.0TDIq '04

postitati 26.11.13 20:25 Tsiteeri
Audi A6 C6 3.0TDIq - 2005 - q_max

Tervist,

Kuigi ma pole tihe postitaja siin foorumis, otsustasin vaatamata sellele luua teema ka enda auto kohta. Tegemist siis minu valduses oleva kolmanda autoga, ja ühtlasi ka kolmanda Audiga. Esimeseks Audiks oli mul Audi 80, mis ametlikult polnud küll minu oma, kuid pidevas kasutuses küll.
Teise autoga sain ma sõita vaid kuu aega, kuni tartu mnt'l üks bemm mulle risti ette sõitis :( (RIP '04 Audi A4 1.8Tq)
Nüüdseks on minu valduses olnud juba kaks kuud Audi A6, mis on ka 2004 aasta registreeritud ja toodud Prantsusmaalt.
Olemas on ka hooldusraamat.
Autot ostes sai tehtud diagnostika, ning vigadeks leidis vaid ummistunud EGR'i.
Pärast ostu sai välja progetud EGR klapp ja auto ära chipitud.
Detailid:
Mudeli aasta: 2005
Tootmisaasta: 2004
Mootor: BMK 3.0TDI 165kw
Värv: Hall (Oyster Grey)
Varustusest:

Tiptronic
    MMI 2G High
    Servotronic
    Quattro
    Multifunktsionaalne nahast rool
    Nahkistmed
    Elektriliselt reguleeritavad esiistmed
    CD Changer
    Navi
    Tagumised parkimisandurid
    Bi-Xenon
    Coming/Leaving home
    Püsikiirushoidja

Mida teha plaanin hetkel:
Mootori õlivahetus
Kapoti vaakumtoru vahetus
Haisu likvideerimine(kirjas rohkem all)

Kaugemas tulevikus plaan ära vahetada sisselaskekollektori klappide reguleerimise varras. Diagnostika näitab sellele veale viitavad koodi, kuid armatuuris mootori ikooni ei ole.

Nüüd kui autoga pikemalt sõitnud, olen tähele pannud et autoga seistes pärast sõitu hakkab ninna tugevam põlenud kütuse hais, kapoti alt tundub kõik kuiv ja ei saagi täpselt aru kust see tuleb. Loodan, et keegi oskab kommenteerida.

Pilt:
http://maksim.no-ip.org/WP_000185a.jpg

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U
Leopold661
huviline

Registreerunud 17.11.04
Kasutaja on eemal

postitati 05.12.13 08:54 Tsiteeri

Räägi lähemalt,mis muutus kui auto ajus muudatused tehti?

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U
real-illusion
huviline

Registreerunud 27.09.11
Kasutaja on eemal

Auto: A6 3.0 TDI 165 kw Q

postitati 05.12.13 09:00 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: Leopold661

PRJ chipist võid lugeda igal pool foorumis. Maantee kütuse kulu vähenemine. Jõud suureneb, samas läheb veidi kauem soojaks.
Siit aga teema algatajale küsimus, kelle juures chippida lasid ja miks kollektorite klappe välja ei võetud?
Kütusehaisuga ole ettevaatlik. Endal oli eelmine aasta sama jama. Kuu aega hiljem sõbra juures siis avastasin lõpuks, et kütusefiltri peal plastik jupp vigane. Seal ta mul otsad andis ja sai otse ühendatud voolikud, et koju jõuda. Jätab väga lihtsalt tee peale... Jupp ise maksis soomes ca 80€. Kui leiad, oleks hea osta kohe filter, millel seda pole, vaid on metall torud peal. Ise seda ei leidnud ja ei tea, kas C6-le toodetaksegi.
Muidu paistab ilus auto, aga jaga veidi rohkem pilte. :)

Life is tough.
It`s tougher if you`re stupid.
Marek1
huviline

Registreerunud 20.04.04
Kasutaja on eemal

Auto: A6 Avant 2012 & VW Passat 2011

postitati 06.12.13 08:52 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: real-illusion
Tsitaat:

PRJ chipist võid lugeda igal pool foorumis. Maantee kütuse kulu vähenemine. Jõud suureneb, samas läheb veidi kauem soojaks.
Siit aga teema algatajale küsimus, kelle juures chippida lasid ja miks kollektorite klappe välja ei võetud?
Kütusehaisuga ole ettevaatlik. Endal oli eelmine aasta sama jama. Kuu aega hiljem sõbra juures siis avastasin lõpuks, et kütusefiltri peal plastik jupp vigane. Seal ta mul otsad andis ja sai otse ühendatud voolikud, et koju jõuda. Jätab väga lihtsalt tee peale... Jupp ise maksis soomes ca 80€. Kui leiad, oleks hea osta kohe filter, millel seda pole, vaid on metall torud peal. Ise seda ei leidnud ja ei tea, kas C6-le toodetaksegi.
Muidu paistab ilus auto, aga jaga veidi rohkem pilte. :)

Kui PRJ-l lasid chipida, siis näitabki seda viga. Mul taheti kollet vahetama hakata, kuigi armatuuris ei visanud kordagi mootori tuld põlema. Tegelikult selgus, et chippimisest viskas seda viga sisse, mis on veakoodi kirjelduse järgi sarnane kolle veale, aga kolle klapid tegelikult korras.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U Skype
prj
klubiliige

Registreerunud 04.12.08
Kasutaja on eemal

Auto: S8 D4, A4 B9 2.0TQ, Cupra Born

postitati 06.12.13 12:02 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: Marek1
Kui PRJ-l lasid chipida, siis näitabki seda viga. Mul taheti kollet vahetama hakata, kuigi armatuuris ei visanud kordagi mootori tuld põlema. Tegelikult selgus, et chippimisest viskas seda viga sisse, mis on veakoodi kirjelduse järgi sarnane kolle veale, aga kolle klapid tegelikult korras.

Valeinfo. Ei näita kellelgi mingisuguseid vigu, kui sul näitab mingit viga, siis ole hea, pane mulle konkreetne veakood.
Chippimisega mingit seost sellel ei ole ning kui klapid välja võtan, siis kellelgi ühtegi koodi mällu ei jää. Samuti, kui ma nüüd õigesti mäletan, siis sul ei progetud klappe välja.

Vaata kasutaja profiili Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U
q_max
huviline

Registreerunud 11.05.13
Kasutaja on eemal

postitati 07.12.13 11:22 Tsiteeri

Chippimas käisin kasutaja jyrisoo juures.

Täpne veakood on selline:

17426 - Intake Manifold Runner (Bank 2)
P1018 - 001 - Lower limit not reached
Freeze Frame:
RPM: 0 /min
Torque: 167.7 Nm
Speed: 0.0 km/h
Voltage: 11.93 V
Duty Cycle: 20.5 %
Duty Cycle: 88.8 %
Duty Cycle: 20.5 %
Temperature: 81.0°C
Readiness: 1 1 0 0 0

Tsitaat:

Võimsus tõusis ja kütusekulu kompuutri järgi langes maanteel 0.3l võrra, linnas ei ole näitu jälginud, kuid tundub, et on samuti veidi alla langenud.

Tsitaat:

Kas haisu oli tunda ka salongis ning oli selline tervam hais? Kas mäletad, kas pärast talda andmist ja seisma jäämist hais kadus mõneks ajaks?
Kas räägiksid mida täpselt mõtled kollektori klappide eemaldamise all? Sisselaske kollektori klappide täiesti eemaldamisest? Kas siis ei teki probleeme mootori käivitamisega(eriti külmas) ja kiirendamisel?

Pilte üritan juurde teha pärast seda kui auto pesus ära käib :P

real-illusion
huviline

Registreerunud 27.09.11
Kasutaja on eemal

postitati 07.12.13 13:00 Tsiteeri

Klapid vigased jah, selle koodi alusel. Chippimisega pole mingit pistmist ja Prj nime pole mõtet mustata, kui ise ei jaga matsu.
Haisu kohta pärast seismist väljas ikka kaob hais ära. Vastasel juhul, peaks tilkuma koguaeg, et saaks jääda hais.
Täiesti eemaldades jah. Küljest ära, koos VDO-dega. Ei teki mingit probleemi, kui lasta ümber progreda. Prj kustutas ka selle veakoodi ära ja progres kõik nii, nagu peab. Probleeme pole siiani tekkind, ei külmas, ei soojas. :)

Life is tough.
q_max
huviline

Registreerunud 11.05.13
Kasutaja on eemal

postitati 07.12.13 19:36 Tsiteeri

real-illusion, kui kaua aega tagasi need eemaldatud on sul?
Raske uskuda, et pole vahet kas need on olemas või mitte. Mis nende klappide mõte siis muidu üldse on? Miks on neid hea eemaldada - mis muutub mootori töös?

real-illusion
huviline

Registreerunud 27.09.11
Kasutaja on eemal

postitati 07.12.13 19:40 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: q_max
Raske uskuda, et pole vahet kas need on olemas või mitte. Mis nende klappide mõte siis muidu üldse on? Miks on neid hea eemaldada - mis muutub mootori töös?

Praktiliselt midagi ei muutu ju. Kui õigesti mäletan, siis pandi need sinna tühikäigul stabiilsemalt käimise jaoks. Ise ei näe mingit mõtet neid vahetada. Kollektori hind ca 400 ja neid läheb kaks. Suht pointless neid vahetada, kui auto hind langeb nagunii koguaeg. hetke hind C6-l on üks suur nalja number. Mul eemaldatud 6 kuud tagasi. Miks hea mõte eemaldada? Kahjuks kui ära ei vaheta, või ei eemalda, on võimalus, et kukuvad mootorisse. Siis aga remondi summa päris korralik.
Ühtlasi veidi lugemist foorumis.

Life is tough.
prj
klubiliige

Registreerunud 04.12.08
Kasutaja on eemal

postitati 07.12.13 23:03 Tsiteeri

Tsitaat:

Ma võin suga mille iganes peale kihla vedada, et ma panen kaks autot kõrvuti, üks klappidega, teine ilma ja sa sõitmisega ei saa mingi nipiga aru, kummal on eemaldatud. Ma ise ka ei saaks.

KristoK
huviline

Registreerunud 02.08.10
Kasutaja on eemal

postitati 08.12.13 07:29 Tsiteeri

Tsitaat:
Esialgu võid proovida klappide liigutamise varda ära vahetada enne kui välja programmeerima hakkad, Forsis oli miski 13€ kandis see hind. Minu autol see aitas.

KuldarA
huviline

Registreerunud 26.11.11
Kasutaja on eemal

postitati 08.12.13 07:47 Tsiteeri

See varras väga ajutine lahendus. Enamasti muna nii kulunud, et uus varras ei aita midagi ja kui aitab, siis varsti oled sama probleemi otsas.

Vaata kasutaja profiili Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
real-illusion
huviline

Registreerunud 27.09.11
Kasutaja on eemal

postitati 08.12.13 09:51 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: KuldarA
See varras väga ajutine lahendus. Enamasti muna nii kulunud, et uus varras ei aita midagi ja kui aitab, siis varsti oled sama probleemi otsas.

Kui ülemine munakas kulund, pole uuest vardast mingit kasu. Sama moodi, kui kollektori klapihooval lõtk sees, siis ei saa lihtsalt aidata enam.

Life is tough.
Marek1
huviline

Registreerunud 20.04.04
Kasutaja on eemal

Auto: A6 Avant 2012 & VW Passat 2011

postitati 09.12.13 15:39 Tsiteeri

Tsitaat:
Klapid vigased jah, selle koodi alusel. Chippimisega pole mingit pistmist ja Prj nime pole mõtet mustata, kui ise ei jaga matsu.
Haisu kohta pärast seismist väljas ikka kaob hais ära. Vastasel juhul, peaks tilkuma koguaeg, et saaks jääda hais.
Täiesti eemaldades jah. Küljest ära, koos VDO-dega. Ei teki mingit probleemi, kui lasta ümber progreda. Prj kustutas ka selle veakoodi ära ja progres kõik nii, nagu peab. Probleeme pole siiani tekkind, ei külmas, ei soojas. :)

Ole nüüd täitsa rahulik, keegi ei musta PRJ- i. Ilmselt väljendasin ennast natuke valesti. Kuna minu omal klappe välja ei progetud, siis inimene kes on enne ka kokku puutunud nende mootoritega, ütles, et ilmselt veakood sellest. Audi spetsialistid lihtsalt tahtsid kohe kollesid vahetama hakata, kuigi veakood oli klapi oma, mitte kolle. Seda ma tahtsin öelda esimene kord.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U Skype
real-illusion
huviline

Registreerunud 27.09.11
Kasutaja on eemal

postitati 09.12.13 15:47 Tsiteeri

Tsitaat:

Ole nüüd täitsa rahulik, keegi ei musta PRJ- i. Ilmselt väljendasin ennast natuke valesti. Kuna minu omal klappe välja ei progetud, siis inimene kes on enne ka kokku puutunud nende mootoritega, ütles, et ilmselt veakood sellest. Audi spetsialistid lihtsalt tahtsid kohe kollesid vahetama hakata, kuigi veakood oli klapi oma, mitte kolle. Seda ma tahtsin öelda esimene kord.

Tegelt olengi rahulik. ;) Kus teenindus kohas, need spetsialistid siis asuvad ka? Kollel endal ei saagi veakoodi tulla. Seal ainult klapist saabki tulla minu teada. Plastmassil ja tihendil andurit pole... Kui klapp loksuga ja ei toimi, siis tahavadki vahetada. Ise ei viitsi seda mitu kroda läbi käia ja sp saigi välja võetud.

Life is tough.
prj
klubiliige

Registreerunud 04.12.08
Kasutaja on eemal

postitati 09.12.13 15:48 Tsiteeri

Tsitaat:

Klappi minu teada ilma kolleta ei vahetata, seepärast ongi nende välja progemine üsna "popp" tegevus - oluliselt soodsam variant ja kuna mingit tuntavat vahet nagunii ei ole, siis tundub uute kollektorite ostmine maha visatud rahana.
Aga jah, kui sul mõni kahtlane veakood sees, siis anna ikka teada, aitan kuidas saan.

Tegelikult peaks ehk me kõik ennast veidi koomale tõmbama siin teemas ja tegema eraldi teema või moderaator võiks selle klappide arutelu eraldi teemaks tõsta.
Suhteliselt julm teise inimese auto teema läbustamine käib.

q_max
huviline

Registreerunud 11.05.13
Kasutaja on eemal

postitati 10.12.13 18:23 Tsiteeri

Ei suhtu sellesse kui teema läbustamisse. Antud info oli kasulik ja andis mulle mõtlemisainet juurde, aitäh.
Kuna mul see hoob oli juba ära ostetud, siis sai see nüüd ka ära vahetatud. Sama asi tuleb teha arvatavasti ka teise poolega kuna oli näha ka seal pisikest lõtku. Kahjuks diagnostikat ei jõudnud teha, kuna suhteliselt külm oli auto juures olla ja teen diagnostika varsti ära ning annan teada kas asjast kasu ka oli.
Samuti sai ära tehtud õlivahetus, sisse läks Liqui Moly 5w-30 ning vahetatud kapoti amort.

Leidsin reporterist ka video mu eelmisest Audi A4'st: http://www.reporter.ee/2013/06/08/puhu-ristis-porkasid-kokku-bmw-ja-audi/ :(

real-illusion
huviline

Registreerunud 27.09.11
Kasutaja on eemal

postitati 10.12.13 19:15 Tsiteeri

Tsitaat:
Ei suhtu sellesse kui teema läbustamisse. Antud info oli kasulik ja andis mulle mõtlemisainet juurde, aitäh.
Kuna mul see hoob oli juba ära ostetud, siis sai see nüüd ka ära vahetatud. Sama asi tuleb teha arvatavasti ka teise poolega kuna oli näha ka seal pisikest lõtku. Kahjuks diagnostikat ei jõudnud teha, kuna suhteliselt külm oli auto juures olla ja teen diagnostika varsti ära ning annan teada kas asjast kasu ka oli.
Samuti sai ära tehtud õlivahetus, sisse läks Liqui Moly 5w-30 ning vahetatud kapoti amort.

Leidsin reporterist ka video mu eelmisest Audi A4'st: http://www.reporter.ee/2013/06/08/puhu-ristis-porkasid-kokku-bmw-ja-audi/ :(

Kahju eelmisest audist, loodan, et see kestab paremini ja kauem.
Kui mõtled seda tagumist hooba, siis arvesta, et enamasti see probleemi ei lahenda. Enamasti ikkagi kollektori sisemine hoob lõtkuga...
Olen enda omal vahetanud tagumist hooba. Tänud ühele klubilisele selle eest. Olen puhastanud kollektoreid korduvalt. Parim tulemus sai survekaga. Ikka ei saanud normaalselt tööle. Vahe peal kestis kuni kuu, siis jälle veateated sees. Kuna kollektor kallis, otsustasingi minna kergemat vastupanu teed ja eemaldada vea. :)

Life is tough.
Tee uus teema

Mine lehekülje lõppu

XMB Audi Club Edition
Täiendanud: indro, klem, j6mm & diversion @ 2002-2020
Eesti Audi Klubi ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
[Päringuid: 20]
[PHP: 35.5% - SQL: 64.5%]