Foorum Kodulehekülg Eesti Audi Klubi foorum Viimati aktiivne: Mitte kunagi

Pole sisse logitud. [Logi sisse - Registreeri]
Mine lehekülje algusesse

Telli teema e-mailile | Lisa lemmikutesse   Tee uus teema
 Lehekülgi:  1  2
Autor:
Pealkiri: Audi A4 2,5TDI avant - 2004 - Reino LUKKU (Vastuseid: 32 | Vaatamisi: 7243)
Reino
huviline

Registreerunud 15.01.07
Kasutaja on eemal

Auto: RR Vogue & E30 cabrio

postitati 04.11.13 09:10 Tsiteeri
Audi A4 2,5TDI avant - 2004 - Reino LUKKU

Vähemal või rohkemal määral edevust meis kõigis, seega mõtlesin teema enda ühest autost ka teha. Ostetud(2013 Juuli) sai ta eesmärgiga, et jääb pereautoks ning hea mugav lapsevankrit sisse panna. Ei pea üle stange ääre asju sisse punnitama. Algul arvasin, et piisavalt suur masin selleks kõigeks, kuid ega ta nüüd oluliselt suurem E60 pagasiruumist pole küll. Vähemalt ei pea muretsema, et naine stanget kriibib.

Auto ise siis 2004 aasta väljalase. Peale pandud 2.5 V6 tdi mootor automaat kastiga. Nagu neil kõigil kombeks, siis käis ka see laiali (u. 250 000km pealt). Remonditi kogu ülemine pool ära. Kulutusi kokku laiaslaastus 2500.- Peale seda toimib mootor nagu kellavärk. Nüüd võiks järgnevad 250 000 mureta olla mootori kohalt. Käisin korra ka Einari juures ja lasin tal mind häirivat mootori häält kuulda, sest seal oli üks sõnadega kirjeldamtu hääl. Kuid see on kuidagi ära kadunud ja Einar ei osanud ka sellega midagi peale hakata.
Õli olen pannud Castroli täissünti ja vahetusi teinud 15 000 km tagant.

Varustuse poole pealt on A4 kohta mu arust isegi okeilt. Istmesoojendused, kahepoolne kliima, 4x el aknad, fl kellad, navi(RNS-E), cd-box, mp3, 2x mälukaardi pesa, bluetooth handsfree, püsikiiruse hoidja, originaal 16" veljed
Puudust tunnen xenonitest ja nahksisust ning mf-roolist. Samas pole ma näinud selle aastakäigu mudelile ilusa väljanägemisega mf-rooli.

Ära olen remontinud ka täiesti kogemata tagumise kojamehe. See ei liikunud ja hakkasin ükskord seda jõuga liigutama edasi-tagasi. Oli teine kinni kiilunud, kuid peale füüsilist õpetust hakkaski toimima. Tähelepanu tahab ka kere saada. Millegipärast roostetab see kõikvõimas tsingitud Audi.

Lühike kokkuvõte lähiajal tehtud töödest:
*mootori remont
*piduri klotside vahetus
*õlivahetus
*salongi-, õhufiltri vahetus
*uued naastrehvid (Pirelli IceZero)
*salongi puhatsus

Kütusekulu on siiani minu keskmine 6,7/100-le. Pole otseselt mõõtnud linna ja maanteed eraldi sellega. Esimene diisel ning kõik kulud, mis jäävad alla 9 on minu jaoks olnud kosmos. Ühesõnaga olen rahul.

Täidan teemat kui miskit muutub või hulganisti küsimusi tekitama hakkab. Eelnevad kogemused Audiga on seda igal juhul tõestanud, et küsimusi tekib ja küllaga.

Mõni pilt ka lõpetuseks.

http://www.upload.ee/image/3684295/ees.jpg
http://www.upload.ee/image/3684298/taga.jpg

B-kerede kogunemisest ka paar pitli. Tänan Riho piltide eest!
http://farm4.staticflickr.com/3715/9723952754_ed815a5e18_o.jpg

http://farm4.staticflickr.com/3716/9720720073_3a86321e44_o.jpg

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
Reino
huviline

Registreerunud 15.01.07
Kasutaja on eemal

postitati 11.11.13 18:48 Tsiteeri

Mingi hetk tagasi hakkas rool imelikult vibama. Ei olnud selline tüüpiline balansist väljas värin. Vea otsimist, nagu ikka, alustasin valest otsast. Arvasin, et roolivõimu õli otsas. Natuke vähe oli, aga peale normi taastamist ei kadunud värin/võbin. Mõtlesin juba, et võimendi kutu - kontrollida seda ei osanud, seega jäi see idee tasandile. Kaalusin ka piduriketaste vahetamist, aga ka need olid korralikud, kui klotse vahetasin.
Täna tööle minnes otsustasin, et panen talvekad alla. Äkki ikkagi on suvekad balansist väljas. Alt ära võttes selgus, mis on karul kõhus. Nimelt vasak esimene oli paraja muna üles tõmmanud täiesti lampi. Pole ühestki august läbi sõitnud. Ju siis oligi aeg utiili minna. Pilti ei taibanud teha.

Rääkides uutest Pirellidest, siis nagu õeldud juba testides, et teevad müra, vastab tõele. Päris nii hull ei ole nagu Masteri protirehvidega. E60 all on Bridgestone`d ja need on oluliselt vaiksemad, ilmselt on seal ka pisut rohkem mürasummutust, kui A4-l. Lubab järgmine nädal lund, näis mismoodi nad siis käituvad.

Ühel päeval helistas mulle kasutaja ahartsi ja pakkus navi plaati. Lubasin järgi minna, aga pole saanud aega, et seda reisi temani ette võtta. Kindlasti on see plaanis. Tänud talle igal juhul info eest, mida jagas RNS-E suhtes.

Reino
huviline

Registreerunud 15.01.07
Kasutaja on eemal

postitati 26.11.13 17:38 Tsiteeri

Väike update.
Navi pole endiselt tööle saanud. Plaadi sain kätte, aga ei loe välja. Puhastusplaadi lasin ka seest läbi, aga ikka 0. Peab kellegi endast pädevama kallale lubama. Hetkel pole aega tegeleda ka, tööl kuuajane kiire periood.
Teiseks sai alla kruvitud madaldusvedrud. Sain täpselt nii palju kui tahtsin 55/40. Olen rahul ning tänud operatiivse reageerimise eest kasutajale Kiwa.
Kolmandaks oli plaanis silla reguleerimine laupäeval, aga ajapuuduse tõttu jäi ära. Teeb see laupäev ehk.

Pilti saab siis kui pesula üles leian.

Reino
huviline

Registreerunud 15.01.07
Kasutaja on eemal

postitati 25.12.13 16:44 Tsiteeri

Sild reguleeritud, madaldusega peab harjuma:P Ükspäev läksid mõlemad lähituled läbi, panin uued ning sai ka tagumised suunatulepirnid uuesti oranzide vastu vahetatud. Vanad olid värvi maha põletanud. Kuid peale seda kadusid lambist pidurituled ära. Kaitsmed korras, pirnid samuti, muffigi ei saa aru, miks nad ei tööta. Lisapidurituli töötab.

Navi endiselt ei tööta, vaatan mis sellega üldse saab. Äkki ühendan millegi mõistlikumaga üldse ära:P

Reino
huviline

Registreerunud 15.01.07
Kasutaja on eemal

postitati 18.02.14 19:29 Tsiteeri

Täna läks auto värvimisse, esiots saab uue värvkatte. Suveks vormi kampaania. Muresid pole väga olnud, hetkel kõik mis vaja, töötab hästi.

Garaazis ootavad suveks veljed ka, kuid ei suuda otsustada, kas panna 18" või 19". Kardan, et 19" jääb ära, sest 9" lai velg 45 ET-ga ei mahu sinna lihtsalt ära, eks peab proovima.

Reino
huviline

Registreerunud 15.01.07
Kasutaja on eemal

postitati 27.02.14 08:38 Tsiteeri

Kevad hakkab vaikselt saabuma, siis ei ole suutnud otsustada, mis tolli veljed alla tulevad, valikus 17-19. Lisaks on seest auto suhteliselt must, vaadates korraliku keemilise pesu hinda, siis tekib vägisi tunne, et tuleb osta sisse nahksisu ning selle hooldamine on minu jaoks/meelest oluliselt lihtsam, kui riidest sisu nühkimine.

Vahelduseks paar pilti ka. Sai lastud esiosa üle värvida, mingil hetkel lasen seda teha ka tagumiste tiibadega. Vahetusse läks samal ajal vasak esituli(Valeo), arvasin, et vahe saan tuleklaasi poleerides ühtlustada, aga siiski ostan paremale ka uue esitule.

http://www.upload.ee/image/3912711/000_4054.JPG
http://www.upload.ee/image/3912714/000_4052.JPG
http://www.upload.ee/image/3912716/000_4053.JPG

Tarmo_j
huviline

Registreerunud 12.05.13
Kasutaja on eemal

Auto: Audi A6 C6 3,0tdi 2004a

postitati 27.02.14 15:03 Tsiteeri

Nina istub kuidagi väga madalal. Mis vedrud sul seal ees on ?
Ja telli omale reg numbri dublikaat 6€ tk, mind juba suvel häiris et see esimene nr kõver on :P

Muidu viisakas :D

Reino
huviline

Registreerunud 15.01.07
Kasutaja on eemal

postitati 27.02.14 15:48 Tsiteeri

No numbrit olen püüdnud vist vähemalt 5 korda uut osta, igakord tuleb midagi vahele ja jääb ära. Seekord pidin peale värvimist uue tooma, jälle unustasin. Pole vist kõige parem pea :D

Vedrud on FK omad ja ring sai 60/40

Muidu nagu su A6, ainult et poole pisem :D

Quattru
huviline

Registreerunud 26.12.09
Kasutaja on eemal

Auto: Audi A4 V6

postitati 27.02.14 16:04 Tsiteeri

Väga kena b6 küll, pole midagi paha õelda. Tahaks küsida hoopis palju selle madaldusega sõidumugavus kadus ja juhitavus "paranes" ka? ;)

Pildid võiksid ka väiksemsk teha, pikemaks küljeks 900 piksli punkti. Reeglites ka vast nii kirjas, mul küll suurem ekraan aga tekitavad ikka sinu teemat lugedes lehitsejale horisontaalse kerimisrea.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U
tanel515
huviline

Registreerunud 21.10.04
Kasutaja on eemal

Auto: Focus RS

postitati 27.02.14 16:13 Tsiteeri

Kas amordid jäid originaalid?
Endal oli sama setup all reguleeritavate amortidega igapäevakasutuses ja põhja sai koguaeg vastu maad.Hetkel sai eest 2cm tõstetud ja peab ikkagi ettevaatlik olema ja hoolikalt vaatama kus sõita.

Reino
huviline

Registreerunud 15.01.07
Kasutaja on eemal

postitati 27.02.14 20:20 Tsiteeri

Mina ei tea, mis värk piltidega on. Minul olid ilma scrollimiseta need pildid. Keegi juba parandas ära ka selle vea ja jättis lingid.

Madaldusega algul sain vist 2-3 korda põhja vastu maad. Kuid need olid piisavad õppetunnid, et teed hoolikamalt jälgida. Nüüd pole midagi juhtunud enam. Nagunii tuleb duralumiinium kaitse alla, siis võib veel mõne eksimuse lubada. Eriti, kui naine ka aeg-ajalt autoga sõidab.

Amordid jäid originaalid. Olid korralikud ja veel pole end tühjaks ka tagunud. Sellessuhtes, et ega ma nüüd ei käi teab kus aukudes ka sõitmas. Kui peaksid minema katki, siis Bilsteini valikust tuleb uus ring amorte alla. Pigem valin madalduse ja korralikud amordid, kui odavama otsa coilid. Elu näidanud minu jaoks, et see ei tasu end ära.

Juhitavuse kohta nii palju, et nüüd tunnetan teed paremini. Iga kumerus ja muhk on tunda, samas minu jaoks midagi häirivat seal ei ole. Suurematel kiirustel meeldib tunne, kuidas auto on maad ligi. Enne tõusis justkui õhku. Loodan ainult, et ta roolilatti läbi ei peksa ja seda mulle ühel hommikul õlisena tagasi ei anna.

Üldiselt olen madaldusega rahul. Kui midagi mingil põhjusel enam ei sobi, siis on mul originaal vedrud ka alles ja saan iga kell tagasi vahetada.

Reino
huviline

Registreerunud 15.01.07
Kasutaja on eemal

postitati 07.03.14 16:56 Tsiteeri

Täna keerasin endale ka suvekad alla. Praegu sõitmist nõnda vähe ka, et ei hooligi, kui mõni hommik jää või lumi maas. Häda käes, küsin naiselt bemmi :D

Veljed siis 19x9 ja rehvid tulid peale terve ring 225/35/19 Nüüd tuleb taaskord sammud sillaregulli poole seada.
Üks kehva pildike ka alustuseks. Paremaid pilte ma teha ei oska ja keegi pole pakkunud ka, et teeb ühe hea seeria :)
Loodan, et seekord siin keegi scrollima ei pea, kui ma selle pildi postitan.

http://www.upload.ee/image/3929483/R19.jpg

JoonasJJ
klubiliige

Registreerunud 29.05.11
Kasutaja on eemal

Auto: '08 Civic Type R / '07 GRB STI

postitati 07.03.14 18:36 Tsiteeri

Mootorile kiip külge ja S-TDI?

Vaata kasutaja profiili Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U
Reino
huviline

Registreerunud 15.01.07
Kasutaja on eemal

postitati 07.03.14 19:38 Tsiteeri

Kiipimisest ma veel ei unista. Ennem teen igaks juhuks turbole põhjaliku kontrolli ja siis vaatab kere üle ja siis peaks kastis õli vahetama jne. Ühesõnaga hetkel täidab ta veel perevaguni osa, ei hakka siit midagi suurt välja ajama.

Reino
huviline

Registreerunud 15.01.07
Kasutaja on eemal

postitati 11.03.14 12:30 Tsiteeri

Paar pilti veel, emotsioone seoses velje valikuga mitmeid. Samas olen ise rahul hetkel ja jääb nii. Võib olla vahetan rehvid ainult laiemate vastu välja senise 225/35 asemele panen 235/35

http://www.upload.ee/image/3936580/000_4091.JPG
http://www.upload.ee/image/3936583/000_4088.JPG
http://www.upload.ee/image/3936584/000_4089.JPG

Margus_H
huviline

Registreerunud 10.07.11
Kasutaja on eemal

Auto: X5

postitati 11.03.14 14:18 Tsiteeri

Kui nüüd on tegemist sama herriga, kellega siin mõned aastakesed tagasi sai kadaka pst-l käppa ikka visatud, siis Heippa!
Aru ma ei mõista kuidas Sa nii madala autoga siin Tallinna maastikul hakkama saad...:)

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
ragnara
huviline

Registreerunud 23.03.12
Kasutaja on eemal

Auto: A4 b9 2.0TDI Quattro

postitati 11.03.14 15:10 Tsiteeri

Päris ülbe velg on. Mis, kust siukseid saab?

Reino
huviline

Registreerunud 15.01.07
Kasutaja on eemal

postitati 11.03.14 17:40 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: Margus_H
Heippa!
Aru ma ei mõista kuidas Sa nii madala autoga siin Tallinna maastikul hakkama saad...:)

Heippa! ;)
Saab hakkama, põhimõtteliselt tuleb uuesti sõitma õppida :) Harjumise asi, samas ma sõidan Tallinnas hetkel vähe ka.

Tsitaat:
Algselt postitas: ragnara
...kust saab...

Tegemist Itaalia brändiga, velg on EtaBeta Tettsut X-Silver. Eestis leidub neid veel harva ja enamus on 18x8
Kuna suhteliselt tundmatu teema siin Eestis, siis leiab neid hea õnne korral ka väga hea hinnaga kasutatult.

Minu veljed on siis siin
EtaBeta Tettsut X-Silver

raemees
huviline

Registreerunud 18.09.09
Kasutaja on eemal

Auto: BMW E90 320dA 2008a

postitati 11.03.14 17:54 Tsiteeri

Kas esimesed poritiivad vahetati ära või tehti lihtsalt roostetõrje? Kuidas tänaseks, kas värv kenasti poritiiva siseäärtel peal või on kobrutama ka juba hakanud?

Reino
huviline

Registreerunud 15.01.07
Kasutaja on eemal

postitati 11.03.14 18:42 Tsiteeri

Tiibu ei vahetatud. Jutu järgi nagu ikka, tehakse korralikku tööd ja klienti ei peteta. Praegu on natuke vähem möödas kui kuu, selle ajaga pole miskit välja tulnud :D Ise ka aeg ajalt vaatan, kuidas asjalood on, senini on vähemalt korras.

Tarmo_j
huviline

Registreerunud 12.05.13
Kasutaja on eemal

Auto: Audi A6 C6 3,0tdi 2004a

postitati 11.03.14 20:06 Tsiteeri

Millal toonijaid külastad ? Kole akvaarium on se massin sul ;)

Aga kena madal ja velg sobib ka nagu rusikas silma auku.

Ma oma kõrget kitse ei julge kõrvale ajadagi :P

Reino
huviline

Registreerunud 15.01.07
Kasutaja on eemal

postitati 12.03.14 09:47 Tsiteeri

Toonijat plaanin külastada juba ligemale aasta :D Ei leia seda hetke, et auto ära anda ja lasta töö ära teha. Samamoodi on selle numbriga seal ees. Ostsin eelmise aasta Juulis kahepoolse teibi ka selle jaoks ära, aga ikka pole suutnud seda tööd teha.

Nüüd pisike plika ka majas, enamus aur kulub temale peale ära :)

Reino
huviline

Registreerunud 15.01.07
Kasutaja on eemal

postitati 22.05.14 17:38 Tsiteeri

Auto oli vahepeal nö rendis (1,5 kuud) ja sõitsin pere teise autoga. Pean tunnistama, et Audi on natuke mugavam juhtida hoolimata oma madaldusest. Teisel autol mängivad suurt rolli selles ilmselt laiad rehvid - 235/35R19 ning 295/30R19. Kuid siiski on BMW oluliselt parem :P

Nüüd tuleb teha õlivahetus, kriitilise pilguga esimesed pidurikettad üle vaadata ja kliima tööle panna. Talve algul läks puruks ja nagu ikka, mõtlesin, et jõuan enne suve korda teha - tutkit! :P

Kliki pildil, kui suurem pilt tundub huvitav! Endiselt ei oska ma neid normaalses suuruses siia postitada.
http://www.upload.ee/thumb/4067232/IMG_7668.JPG
http://www.upload.ee/thumb/4067248/IMG_7669.JPG
http://www.upload.ee/thumb/4067253/IMG_7673.JPG
http://www.upload.ee/thumb/4067260/IMG_7670.JPG
http://www.upload.ee/thumb/4067266/IMG_7676.JPG
http://www.upload.ee/thumb/4067269/IMG_7674.JPG

andzz
huviline

Registreerunud 08.05.12
Kasutaja on eemal

Auto: Audi 80 B4 avant 2.6, A6 Avant Q 3.0 165kw

postitati 22.05.14 18:46 Tsiteeri

Velg on küll vihane all, kuid sobib hästi!

PS! Kui pilti üles hakkad laadima upload keskkonnas, siis seal on selline lahter nagu "Mahuta suur pilt mõõtmetesse:". Sealt pead valima 800x600px;)

Reino
huviline

Registreerunud 15.01.07
Kasutaja on eemal

postitati 04.06.14 17:57 Tsiteeri

Õli vahetatud - LS 288 000
Kliimaradika rõhuandur tellitud, aga vahepeal andis otsad kliimapumba sidur, kõriseb. Äkki keegi siit oskab taaskord aidata ja õelda, kas sellel saab sidurit eraldi vahetada või tuleb uus pump peale osta?

Kuna VKM kolis naabriks, siis on plaanis edaspidi seda maja tihedalt külastada ;)

Lehekülgi:  1  2
Tee uus teema

Mine lehekülje lõppu

XMB Audi Club Edition
Täiendanud: indro, klem, j6mm & diversion @ 2002-2020
Eesti Audi Klubi ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
[Päringuid: 21]
[PHP: 45.1% - SQL: 54.9%]