Tsitaat: | Algselt postitas: keitz20
Kõige hullem tüüpviga on halb omanik 
yhesõnaga diagnost igati abiks. kuda ma seda mootori korrasolekut selgitan . no kui mootor suitseb siis selgeet õlirõngad ja klapisääretihendid vaja
vahetada |
Just eile sattus mul säärane eksemplar valgusfoori taga ees seisma 
Kui minema läks, siis jäi selline pilv sinist suitsu maha, et pidin pärast akna lahti tegema.
Põhjus: õhukese rahakotiga või lohakas omanik.
PS. tüüpvigasid on ka sellel autol.
Näiteks tagumised pidurid.
Käsipiduri süsteem kipub kinni jääma ja kui on liiga pikalt kinni olnud, siis ilma suportite jms. vahetuseta enam korda ei saa. Endal sain veel läbi
häda korda ja kasutasin regulaarselt käsipidurit, et sama jama ei korduks.
Ukselingid võivad olla talvel problemaatilised ja ei jää kinni või ei tule lahti. Toorest jõudu ei tohiks samas kasutada, sest nii lõhud üldse ära. Ka
selle vea saab korralike määretega korda.
Muud vead olid rohkem kulumisega seotud.
Natuke õli võttis ka heas korras mootor, seega tasub peale 1000km trippi vahest kontrollida.
Mootor ei tahtnud vahepeal ühtlaselt töötada- lahendus oli küünalde, jagaja, süütepooli ja küünlajuhtmete vahetus.
Roolivõim kipub lekkima ja tuleks kontrollida ka roolivõimus olevat õli, sest rool peab kergelt käima.
Kui sõbrale samasugust autot otsisime, siis kahel neist oli üldse mingi paksem õli sinna pandud ja see tähendab vaid edaspidiseid probleeme.
Klapid ei tohiks klõbiseda jne. jne.
Ülejäänu on elementaarne kasutatud auto kontroll.
Ühegi teise auto alla pole mul 3aasta jooksul nii vähe raha kulunud, hoolimata väga korralikust hooldusest.
|