Foorum Kodulehekülg Eesti Audi Klubi foorum Viimati aktiivne: Mitte kunagi

Pole sisse logitud. [Logi sisse - Registreeri]
Mine lehekülje algusesse

Telli teema e-mailile | Lisa lemmikutesse   Tee uus teema Tee uus küsitlus
 Lehekülgi:  1  2
Autor:
Pealkiri: 2.5 TDI R5 Järgiaitamine (Vastuseid: 29 | Vaatamisi: 14365)
Crp
huviline

Registreerunud 22.04.10
Kasutaja on eemal

Auto: Audi C4 2.5TDI Quattro + Audi 90 Type85 + Hunnik teisi kolusi

postitati 01.11.13 15:32 Tsiteeri
2.5 TDI R5 Järgiaitamine

Kuna ei leidnud otsest teemat ja palju on inimesi, kes tahaks ning kes ongi aidanud enda 2.5Diisel audit natukene võimsuse poolest järgi. Mingit kindlat plaani pole, aga huvitaksid erinevad variandid, kuidas ja mis?
Kõik, kes asjast midagi teavad võiksid midagi huvitavat siia postitada.
Huvitaks, mis vahe on 2.5 V6 ja 2.5R5 turbode tootlikkus, kumb parem jne... Kes, kus on chippinud ja mis vahe on saavutanud?
Igasugune kasulik info on teretulnud.

http://i1223.photobucket.com/albums/dd507/pruuli11/Hotildeiva1_zps5c8b870e.jpg

http://i1223.photobucket.com/albums/dd507/pruuli11/Hotildeiva_zps86b7ba3c.jpg

Parimat, Crp!

Müüa erinevaid audide varuosi, võite pakkuda enda avariilist ja rikkega autot. Järvamaal sõiduautode salongi tekstiilipesu ja rehvivahetus - 58367192
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U SkypeKasutaja Telefoninumber
automees6
huviline

Registreerunud 24.05.06
Kasutaja on eemal

Auto: A6 C4 Avant 2,5TDi Quattro, A7 3.0 TDI Biturbo

postitati 01.11.13 17:23 Tsiteeri

Muutuva geomeetriaga turbo on juba hea mõte. See madalalt jõu puudumine on vahest päris tüütu. Välismaa foorumites on pärispalju juttu mis ja kuidas. Endal originaal turboga 1,5 bari ja liigub ka juba vägahästi. Alustuseks kõik korda teha ja reguleerida. Enamus 2,5 ei liigu nii nagu nad peaksid. Uut otsides sai mõnda proovida ja no ei olnud ühelgi seda erksust mis olema peaks. Pole pointi ju sellisele chipi peale panna ja loota mingit paranemist.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
Sparkle
huviline

Registreerunud 27.12.07
Kasutaja on eemal

Auto: 80 typ85(Q), S6 C4 AAN, A3 8V Tdi Q

postitati 01.11.13 17:52 Tsiteeri

Endal ka pikemat aega juba peas keerelnud geomeetriga turbo paigaldamine aga ei oska veel vaadata millegi poole. Teine probleem on selle juhtimine. Välismaa foorumites olen lugenud variantidest, kus kasutatakse sisselaske ülerõhku geomeetria juhimiseks aga kas see jälle nii täpselt tööle saab. Kuskilt olen kuulnud või lugenud, et EGR graafikuga peaks ka saama asja tööle. Töötab EGR klappki vaakumiga, nagu VNT turbo "acuaatorid", kuid kas selle graafiku muutmist on võimalik teostada AEL mootori juhtajus, kahtlen. :D

Chipid mida pakutakse panevad minuteada kõik auto jubedalt tossama, igapäeva autol aga tossamine käib jubedalt pinda. See on ka põhjus miks ma äsja paigaldatud chipi välja kookisin ja originaal ajuga edasi sõidan. Jõu vähenemine oli küll meeletu(võrreles sellega, et jõu kasvamisest nagu nii täpselt aru ei saanudki) aga vähemalt ei tahma. Ja tahmamise all mõtlen sõna otseses mõttes seda, 10min käimist külmalt ja maas suur must laik...arusaamatu.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
forsin
huviline

Registreerunud 01.07.04
Kasutaja on eemal

Auto: S6T, S6TD, Golf TDi 200hp, Multivan

postitati 02.11.13 08:22 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: automees6
Muutuva geomeetriaga turbo paigaldamine on juba hea mõte.
Endal originaal turboga 1,5 bari ja liigub ka juba vägahästi. Alustuseks kõik korda teha ja reguleerida. Enamus 2,5 ei liigu nii nagu nad peaksid. Uut otsides sai mõnda proovida ja no ei olnud ühelgi seda erksust mis olema peaks.

Mina lahterdaks enda audi rida 5 diisli taastatud autode alla aga liigub juba piisavalt hästi, originaal juppide ja ilma tahmata. Võin anda kõigile rooli istumist proovida kellel ustav taust näkku kirjutatud audiclubis.
Kui võrrelda plokikaani R4=81KW ja R5-103KW siis rida viis kaane sisse välja klapi õhu tunnelid klappideni on jämedamad mitmeid mm. juba valuvormis. Sellise läbimõõt läbi voolavuseni jõuab R4 kaan alles ~8 % pordiga (pole mõõtnud) aga erinevused on väga suured silmaga kõrvutades. Võite küsida Silver-ilt Pärnu kiire A4 disla mehelt.
Tsitaat:
Algselt postitas: Sparkle
Välismaa foorumites olen lugenud variantidest, kus kasutatakse sisselaske ülerõhku geomeetria juhimiseks aga kas see jälle nii täpselt tööle saab. Töötab EGR klapp vaakumiga, nagu VNT turbo "acuaatorid", kuid kas selle graafiku muutmist on võimalik teostada AEL mootori juhtajus, kahtlen. :D

AEL motol on enne turbo alu otsa tiivikut muutuv vaakum ja alu koja välis raadiuse küljel on muutuv surve olema.
??? miks hakata asendama täpis olemas olevaid survete muutumisi mootori töös.
Mingisuguste umbmääraste elektron programeerimis lahendustega ja siis saate tulemuseks mingis alas ei reageeri . või puudub teravus.
Näiteks turbo juhtimine ilma elektroonikata. Vana KKK-26 ->http://www.youtube.com/watch?v=fsA3oY2ip9M
http://www.youtube.com/watch?v=T9X8ZS_Hrpo

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Skype Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
Amadeus
klubiliige

Registreerunud 08.10.02
Kasutaja on eemal

Auto: C7q

postitati 02.11.13 08:35 Tsiteeri

Forsin, teemaalgatajal vist 85kW R5. Aga jah, suht haruldane on tahmavaba + hästi liikuv R5 TDI.

Wer im sommer schon am winter denkt, der sicherlich ein quattro lenkt!
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
Crp
huviline

Registreerunud 22.04.10
Kasutaja on eemal

Auto: Audi C4 2.5TDI Quattro + Audi 90 Type85 + Hunnik teisi kolusi

postitati 02.11.13 13:29 Tsiteeri

Huvitavat juttu küllaga, kuid ootaka veel. Tahmavaba on ja haruldane, enamus ikka anavad hea londi järgi, ka mul küttepealekeeramisest ilmselt. Mootoril saanud korraiku remondi.

Müüa erinevaid audide varuosi, võite pakkuda enda avariilist ja rikkega autot. Järvamaal sõiduautode salongi tekstiilipesu ja rehvivahetus - 58367192
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U SkypeKasutaja Telefoninumber
spool
huviline

Registreerunud 27.10.10
Kasutaja on eemal

postitati 02.11.13 16:50 Tsiteeri

Mis seal ikka, EGR kinni, 3" toru alla, muutuva geomeetriaga turbo mida võib juhtida ilmselt turbo enda rõhuga, kui tegija leidub siis vabalt ka elektrooniliselt.Lisaks Transporteri või automaatkastiga isendi pump 11mm plunseriga, Bosio või DSS pihustiotsad, korralik cooler, ja aju remap. Peaks ju piisav olema 300hj 600nm tootmiseks.

Ei ole küll enda auto performance list aga kuna endalegi on huvi pakkunud siis tdiclub-ist on väga palju teemakohast lugemist. Ülalnimetatud teed on läinud paljud põhjanaabrid.

Ise sõidan tagasihoidlikult jyrisoo chipiga, nägu endiselt naerul.

Sparkle
huviline

Registreerunud 27.12.07
Kasutaja on eemal

postitati 02.11.13 18:40 Tsiteeri

Kas AEL-i turbo juhtimisel saab ka "manual boost controlleri" vahele panna. Aru ma ei saa kuda seda WG-d juhitakse. Lihtsamatel turbodel juhib seda ülerõhk ja kui ülerõhk on üle vedru pingsusest toimub klappi avamine, kuda see kahepoolse WG-ga töötab?

Mis juhtub kui juba chipitud ajule panna suurema tootlikusega turbo? Jääb ehk tossamine vähemaks, toss on ju üleliigne küttus mis ei kulutata õhu puudumisel ära.

Jõudu on tore juurde saada aga raud ei taha vastu pidada...hooratas, sidur, ja olen kuulnud ka purunevatest raamipoltidest, aga neid pidi saama asendada PD TDI poltidega, mis on tugevamad.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
automees6
huviline

Registreerunud 24.05.06
Kasutaja on eemal

postitati 02.11.13 20:30 Tsiteeri

Tsitaat:
Kas AEL-i turbo juhtimisel saab ka "manual boost controlleri" vahele panna. Aru ma ei saa kuda seda WG-d juhitakse. Lihtsamatel turbodel juhib seda ülerõhk ja kui ülerõhk on üle vedru pingsusest toimub klappi avamine, kuda see kahepoolse WG-ga töötab?

Mis juhtub kui juba chipitud ajule panna suurema tootlikusega turbo? Jääb ehk tossamine vähemaks, toss on ju üleliigne küttus mis ei kulutata õhu puudumisel ära.

Jõudu on tore juurde saada aga raud ei taha vastu pidada...hooratas, sidur, ja olen kuulnud ka purunevatest raamipoltidest, aga neid pidi saama asendada PD TDI poltidega, mis on tugevamad.

Klapp on kahe kambriga mille mõlemasse otsa lastakse rõhk peale üks ots on läbi n75 viidud ja selt lastakse rõhku maha ja WG kalapp avaneb rohkem. Se turbo mis peal toodab väga edukalt lihtsalt madalalt ei tule rõhk üless. Endal lisaks chipile natuke suuremad pihustiotsad ja siis turbo rõhuga sättisin silmajäri musta parajaks. ;) Kasutasin takistit millega petan rõhuanduri näitu. Hea oleks sinna potekas panna, et täpselt paika reguleerida. Õigem oleks muidugi vastav soft teha kuid kahjuks pole viitsinud endale selgeks teha kuidas softi ise teha ja osta ei raatsi koguaeg.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
timberman
klubiliige

Registreerunud 23.06.07
Kasutaja on eemal

Auto: MC x 2, AEL

postitati 02.11.13 20:36 Tsiteeri

Huvitav, kui kiiresti kõige tavalisem chip selle kahemassilise hooratta ära tapab? Enda autol siis suri hooratas stock seades 370 000km peal ära. Muidugi ma ei tea, mitmes see seal sees juba võis olla. Kusjuures päris hea on tihke kahemassilise hoorattaga sõita, enne arvasin, et tagadifri pukk omadega läbi, aga tegelikult tegi käiguvahetusel pauku hoopis hooratas, mis laksult iga kord põhja käis. Samas, stock kütusekogusega AEL on ikka tõsine pensionäri auto :D

http://images.spritmonitor.de/556267.png http://images.spritmonitor.de/445659.png http://images.spritmonitor.de/466405.png
automees6
huviline

Registreerunud 24.05.06
Kasutaja on eemal

postitati 02.11.13 20:38 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: spool
Mis seal ikka, EGR kinni, 3" toru alla, muutuva geomeetriaga turbo mida võib juhtida ilmselt turbo enda rõhuga, kui tegija leidub siis vabalt ka elektrooniliselt.Lisaks Transporteri või automaatkastiga isendi pump 11mm plunseriga, Bosio või DSS pihustiotsad, korralik cooler, ja aju remap. Peaks ju piisav olema 300hj 600nm tootmiseks.

Ei ole küll enda auto performance list aga kuna endalegi on huvi pakkunud siis tdiclub-ist on väga palju teemakohast lugemist. Ülalnimetatud teed on läinud paljud põhjanaabrid.

Ise sõidan tagasihoidlikult jyrisoo chipiga, nägu endiselt naerul.

Oskad öelda, et kas automaatkastiga AAT pumba plunser on suurem kui manuaalkastiga AEL oma kuigi pumba koodid on täpselt samad. Loogiliselt peaks ju pump täpselt sama olema kui kood sama on. Mure selles, et mul AEL pump ei anna niipalju kütet peale kui seda AAT oma tegi. Või on AEL pump lihtsalt kulunud ja ei tooda enam niipalju kui peaks?

spool
huviline

Registreerunud 27.10.10
Kasutaja on eemal

postitati 02.11.13 21:01 Tsiteeri

Millest sa seda järeldad, et küttest puudu jääb üldse?

Kõikidel automaat kastiga AAT/AEL mootoritel peaks olema 11mm plunseriga pump.

tdiclubis on välja käidud, et pumba koodi järgi saab plunseri suuruse määrata.
xxx x0x xxx = 10mm
xxx x1x xxx = 11mm

http://i399.photobucket.com/albums/pp73/euro_priba/tuning/pump_number.jpg

Väike küsimus N75 osas - kui ajus on max. rõhk seatud 0.9 bar, kas N75 laseb wastegatel avaneda alles siis kui 0.9 bari käes või algab avanemine juba varem?

automees6
huviline

Registreerunud 24.05.06
Kasutaja on eemal

postitati 03.11.13 15:49 Tsiteeri

Mul mõlemad pumbad 415 ehk siis 11mm selle väite põhjal. Lihtsalt ei saa AEL i niihästi liikuma kui seda AAT automaatkastiga tegi. Saad selle lingi siia panna kus täpselt sllest pumba koodist juttu on?

Taavi
klubiliige

Registreerunud 21.11.04
Kasutaja on eemal

Auto: UrS4

postitati 03.11.13 15:54 Tsiteeri

Ehk siin http://forums.tdiclub.com/showthread.php?t=243838

12.301@181km/h
Sparkle
huviline

Registreerunud 27.12.07
Kasutaja on eemal

postitati 03.11.13 16:43 Tsiteeri

Tsitaat:
Mul mõlemad pumbad 415 ehk siis 11mm selle väite põhjal. Lihtsalt ei saa AEL i niihästi liikuma kui seda AAT automaatkastiga tegi. Saad selle lingi siia panna kus täpselt sllest pumba koodist juttu on?

AAT-l on k-16, mis on vist tiba tootlikum, netist olen uurinud aga ei ole täpselt aru saanud mis vahe on k14 ja k-16 .

automees6
huviline

Registreerunud 24.05.06
Kasutaja on eemal

postitati 03.11.13 17:54 Tsiteeri

Tsitaat:
Tsitaat:

AAT-l on k-16, mis on vist tiba tootlikum, netist olen uurinud aga ei ole täpselt aru saanud mis vahe on k14 ja k-16 .

Tahmajärgi vaadates jääb just kütuset puudu mitte turbost. Mul hooratas ikka vahetamatta see vaja ära teha siis edasi uurima.

spool
huviline

Registreerunud 27.10.10
Kasutaja on eemal

postitati 05.11.13 14:12 Tsiteeri

Tsitaat:
Tsitaat:
Tsitaat:

Tahmajärgi vaadates jääb just kütuset puudu mitte turbost. Mul hooratas ikka vahetamatta see vaja ära teha siis edasi uurima.

Ehk siis auto ei tahma üldse? Mingil määral võiks selline vanem diisel ikkagi tahma visata tagant. Kas sul puhtalt manual boost controlleriga rõhk tõstetud 1,5 peale ilma mujalt kaasa aitamata?

Sai enda autole pandud AEL-i pihustiotsad ja muutus on päris suur. Praeguse seisuga on auto dünaamika väga meele järgi - 2000 pöörde juures on juba 0,5 bari rõhku, 2500 juures juba 1,5bari ja tõmbab väga ühtlaselt ja jõuliselt edasi. Mõnus :cool:

automees6
huviline

Registreerunud 24.05.06
Kasutaja on eemal

postitati 05.11.13 16:46 Tsiteeri

Vot point ongi selles, et on ainult chip hetkel ja rõhk sel kusil 1,1-1,2 hoiab. Kõtusekogus on nii põhjas kui saab natuke veel siis hakab mootor juba puterdama tühikäigul. Ja täisgaasil kiirendades musta praktiliselt ei ole. Kiirendus iseenesest pole halb aga tahaks paremaks saada. Hetkel ei näe pointi rõhku tõsta kuna tahma pole millearvelt seda teha. Vanal autol oli isegi 1,5 bariga korralik lont taga. Õues on muidugi suht jahe ja niiske ka se võtab ka tahma vähemaks aga ikkagi asi ei tundu päris õige.

spool
huviline

Registreerunud 27.10.10
Kasutaja on eemal

postitati 05.11.13 21:27 Tsiteeri

Kas EGR on kinni või lahti? Kui kütet juurde tahad siis pane vähe suuremad pihustiotsad.

prj
klubiliige

Registreerunud 04.12.08
Kasutaja on eemal

Auto: S8 D4, A4 B9 2.0TQ, Cupra Born

postitati 06.11.13 00:26 Tsiteeri

Tsitaat:
Endal ka pikemat aega juba peas keerelnud geomeetriga turbo paigaldamine aga ei oska veel vaadata millegi poole. Teine probleem on selle juhtimine. Välismaa foorumites olen lugenud variantidest, kus kasutatakse sisselaske ülerõhku geomeetria juhimiseks aga kas see jälle nii täpselt tööle saab. Kuskilt olen kuulnud või lugenud, et EGR graafikuga peaks ka saama asja tööle. Töötab EGR klappki vaakumiga, nagu VNT turbo "acuaatorid", kuid kas selle graafiku muutmist on võimalik teostada AEL mootori juhtajus, kahtlen. :D

Muidugi on.
Tsitaat:
Chipid mida pakutakse panevad minuteada kõik auto jubedalt tossama, igapäeva autol aga tossamine käib jubedalt pinda. See on ka põhjus miks ma äsja paigaldatud chipi välja kookisin ja originaal ajuga edasi sõidan. Jõu vähenemine oli küll meeletu(võrreles sellega, et jõu kasvamisest nagu nii täpselt aru ei saanudki) aga vähemalt ei tahma. Ja tahmamise all mõtlen sõna otseses mõttes seda, 10min käimist külmalt ja maas suur must laik...arusaamatu.

Aga võta siis normaalsest kohast, mitte ära looda 75 euri vms eest normaalset toodet saada.
Kõik, mis ma seni teinud olen tahmavad täpselt nii palju, kui omanikule sobib ning saab ka teha normaalse seadistuse nii, et tahmaks ainult siis, kui gaas põhjas on - normaalses re˛iimis tahmavaba.
Tsitaat:
Muutuva geomeetriaga turbo on juba hea mõte. See madalalt jõu puudumine on vahest päris tüütu. Välismaa foorumites on pärispalju juttu mis ja kuidas. Endal originaal turboga 1,5 bari ja liigub ka juba vägahästi.

1.5 bari originaal turboga lööb ta ainult hästi korraks 2500 rpm-i juures. See on täiesti mõttetu ka, hakkab ainult turbole. Kõrgema pöörde juures üle 1.3-e nad nagunii ükski ei hoia.
2.5 TDI V6 turbo on oluliselt tootlikum, suudab 1.5 bari piirajasse toota 24 klapiga mootoril.
Tsitaat:
Vot point ongi selles, et on ainult chip hetkel ja rõhk sel kusil 1,1-1,2 hoiab. Kõtusekogus on nii põhjas kui saab natuke veel siis hakab mootor juba puterdama tühikäigul. Ja täisgaasil kiirendades musta praktiliselt ei ole. Kiirendus iseenesest pole halb aga tahaks paremaks saada. Hetkel ei näe pointi rõhku tõsta kuna tahma pole millearvelt seda teha. Vanal autol oli isegi 1,5 bariga korralik lont taga. Õues on muidugi suht jahe ja niiske ka se võtab ka tahma vähemaks aga ikkagi asi ei tundu päris õige.

Sitt chip järelikult. Sellel mootoril ei jää asi originaal turboga kindlasti pihustite taha. 1.1-1.2 hoiab selle pärast, et turbo piirajat pole chipi tegija üles leidnud.

Vaata kasutaja profiili Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U
automees6
huviline

Registreerunud 24.05.06
Kasutaja on eemal

postitati 06.11.13 17:14 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: prj
Sitt chip järelikult. Sellel mootoril ei jää asi originaal turboga kindlasti pihustite taha. 1.1-1.2 hoiab selle pärast, et turbo piirajat pole chipi tegija üles leidnud.

Mis tähendab turbo piiraja? Rõhuga on ju ok chip ongi sellise rõhuga mootoriaju nõuab ka selist rõhku ju.

automees6
huviline

Registreerunud 24.05.06
Kasutaja on eemal

postitati 06.11.13 17:18 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: spool
Kas EGR on kinni või lahti? Kui kütet juurde tahad siis pane vähe suuremad pihustiotsad.

EGR kinni ikka. Pihustiotsad ongi natuke suuremad kui AEL omad olid. VW T4 111kw omad on peal. Kohati väidetakse, et need samad mis AEL oma aga reaalselt pihusteid vahetades kütusekogus suureneb ilma midagi muutmatta.

Reimo_S
huviline

Registreerunud 15.05.11
Kasutaja on eemal

Auto: Audi 80 Cabrio 1,9TDI

postitati 06.11.13 18:34 Tsiteeri

Tsitaat:
1.5 bari originaal turboga lööb ta ainult hästi korraks 2500 rpm-i juures. See on täiesti mõttetu ka, hakkab ainult turbole. Kõrgema pöörde juures üle 1.3-e nad nagunii ükski ei hoia.

1,2bar on sitt chipp ja üle 1,3 bar niikuinii ei jõua puhuda ja hakkab turbole :) Räägid endale vastu ju :)
Mina igaljuhul eelistaks väiksemat rõhku, pole mõtet sellest vanakesest seda viimast pigistada. Originaal ju vaid 0,8bar, +50% on juba päris suur kasv.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U
automees6
huviline

Registreerunud 24.05.06
Kasutaja on eemal

postitati 06.11.13 18:52 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: Reimo_S
Tsitaat:

1,2bar on sitt chipp ja üle 1,3 bar niikuinii ei jõua puhuda ja hakkab turbole :) Räägid endale vastu ju :)
Mina igaljuhul eelistaks väiksemat rõhku, pole mõtet sellest vanakesest seda viimast pigistada. Originaal ju vaid 0,8bar, +50% on juba päris suur kasv.

See nii tugevast rauast turbo, et kui õli vahetada iga 10 tuhat siis ta vist ei kulugi. Sõitsin vana autoga 120 tuhat ja turbol pole mingit lõtku. Kukku läbisõit pea 400000km. Minuarus just sellest mootorist ongi mõtet jõudu taga ajada kuna varu on nii suur sel lihtsalt.

prj
klubiliige

Registreerunud 04.12.08
Kasutaja on eemal

Auto: S8 D4, A4 B9 2.0TQ, Cupra Born

postitati 09.11.13 15:46 Tsiteeri

Tsitaat:
Tsitaat:

Mis tähendab turbo piiraja? Rõhuga on ju ok chip ongi sellise rõhuga mootoriaju nõuab ka selist rõhku ju.

1.1 bari juures on SVBL, mida üles ei ole leitud. 1.2 lööb korraks overboosti tõttu. Reaalselt hoiab sul 1.1. Saaks hoida 1.3 ning kütust juurde keerata ajust. Sul lausa mulje jäänud, et pihustid väiksed.
Reaalselt on asi nii, et AEL-l on pihustid suuremad, kui turbo rõhku jõuab peale toota ning isegi 1.3-e bariga saab 3000 rpm-i pealt sellise suitsukardina taha, et vähe ei ole. Isegi K24-7000ga võidab suuremate pihustitega vaid väga marginaalselt. Aga selleks peab teadma, mida mootoriajus teed, mitte 2-3 mapi peal % nuppu toksima, nagu 99% liikvel olevates softides tehtud on.

Tsitaat:
Algselt postitas: Reimo_S

Seal on 1.1 bari. 1.2 ajutise overboosti tulemusena. Reaalselt saab sealt 1.3 ilusti hoidma (korraks lööb 1.4) ning kui normaalselt kütet ja süüdet keerata, siis asi liigub ka.
Turboga ei juhtu siinkohal absoluutselt mitte kui midagi. Ma arvan, et auto mädaneb enne ümbert ära, kui see turbo normaalse hoolduse juures laiali läheb.

Vaata kasutaja profiili Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U
 Lehekülgi:  1  2
Tee uus teema Tee uus küsitlus

Mine lehekülje lõppu

XMB Audi Club Edition
Täiendanud: indro, klem, j6mm & diversion @ 2002-2020
Eesti Audi Klubi ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
[Päringuid: 21]
[PHP: 43.5% - SQL: 56.5%]