spool
huviline
Registreerunud 27.10.10
Kasutaja on eemal
|
postitati 28.09.13 23:10
|
|
|
2,5tdi AAT huvitav anomaalia
Tere,
Pöördun taaskord siia foorumisse autoga, mis ei jäta unetute ööde põhjustamist.
Tegemist sõidukiga aastast 1994, margiks Audi 100, mootor 2,5tdi koodiks AAT.
Sõitsin täna 150km mööda maanteed ilma ühegi probleemita, seejärel seisis auto 2 tundi ja uuesti sõitu alustades suri auto peale 500m sõitu lihtsalt
ära. Starterit andes nagu korraks lubab tööle minna aga ei lähe. Lükkasin kiiruga kaabli järgi, ühtegi viga ei ole. Huvitav, proovin uuesti, ja voila,
auto töötab jälle. Mõtlesin, et vaatan uuesti veakoode ja Group 00 alt parameetreid kuid mootor seiskus taaskord ootamatult. Kõrvu jäi veel surisev
heli kõrgsurvepumba kaane alt mis kostus peale mootori välja suremist, on see normaalne?
Kütusefilter on värske, kütusevoolikus õhku pole.
Mis võib sellist käitumist põhjustada? Endal tuli esimese asjana pähe suretusklapp kuna mootori töö lõpeb järsult, ilma puterdamiseta. Kuid kas see
saab nii olla, et mõni aeg töötab ja mõni aeg mitte?
Huvitavaid ideid?
|
|
|
KristjanE
huviline
Registreerunud 17.10.10
Kasutaja on eemal
Auto: Audi 80 B3Q
|
postitati 29.09.13 07:54
|
|
|
Minu autol(sama mootoriga) tegi pump imelikku häält, kui süüde paigast ära oli.
|
|
|
spool
huviline
Registreerunud 27.10.10
Kasutaja on eemal
|
postitati 29.09.13 10:22
|
|
|
Süütenurk on kindlasti paigas. Rõhutan uuesti, et hääl kostus pumbast, kui mootor oli välja surnud ja süüde sees.
|
|
|
KKaaleste
huviline
Registreerunud 06.10.10
Kasutaja on eemal
|
postitati 30.09.13 06:09
|
|
|
Mul oli sama jama. Sõitsin sõitsin ja plaks järsku suri välja keset teed.. Ootasin natuke, pauh läks jälle käima.
Mul oli see jama talvel. Kui välja suri sai pumbale lund peale visatud, kuna muud pold teha ega proovida. Olime Põhja Soomes öösel kell 5 - minemas
Stockholmi Kuskil metsade ja põtrade vahel suri auto lambist välja.
Jamasime ja jamasime, siis viskasin pumbale lund peale, auto jälle käis
Niikaua sai selle lumega jamatud, kui lõpuks Eestisse tagasi saime
Tagasi sai ilma piduriteta tulla Aga Eests sätiti mul kütusekogust ja
siis vist süütenurka ka äkki. Peale seda see jama lõppes. Käis ja töötas! Pump vast oli juba pehme? Aga jah, minul aitas see. EDU!
|
|
|
texas0303
huviline
Registreerunud 29.06.08
Kasutaja on eemal
Auto: Audi A6 C4 2,5Tdi, Audi A6 C5 2,5Tdi Quattro, Audi Q7 4.2TDI
|
postitati 30.09.13 10:29
|
|
|
Mul tegi sama nalja siis, kui pumba elektroonika metalli puru täis oli. Alugul suri lambist välja ja pärast hakkas juba sõites jõnksutama. Aitas pumba
lahti kakkumine ja selle jama puhastamine.
|
|
|
KKaaleste
huviline
Registreerunud 06.10.10
Kasutaja on eemal
|
postitati 30.09.13 10:37
|
|
|
Jah, tuleb meelde et mul sai ka seal seda puhastatud.
|
|
|
spool
huviline
Registreerunud 27.10.10
Kasutaja on eemal
|
postitati 30.09.13 12:51
|
|
|
Huvitav, kuu aega tagasi sai see sama protseduur endalgi tehtud, ehk siis brake cleaneri ja suruõhuga põhjalik puhastus. Kahtlen, et ta selle ajaga
ennast jälle täis kogub.
|
|
|
spool
huviline
Registreerunud 27.10.10
Kasutaja on eemal
|
postitati 02.10.13 07:54
|
|
|
Kuna kaabliga ühtegi viga ei näita siis võib ilmselt pumba elektroonika välistada. On see üldse võimalik et pumba pea on nii kulunud, et põhjustab
kirjeldatud käitumist? Siis peaks ju soojalt käivitus pikk olema aga käivitub koheselt. Küll aga käivitades, ütleme peale tunni ajast seismist, viskab
summutist pahvaka heledat ja tühikäik on paar sekundit veidi madalam kui ta olema peab. Seejärel venib tühikäik paika ja toss kaob.
Kas kellelgi on selle suretusklapiga huvitavaid kogemusi jagada?
|
|
|
OnuJack
huviline
Registreerunud 10.12.07
Kasutaja on eemal
Auto: Audi A6 C5 Avant 2.5tdi Q 2002a
|
postitati 02.10.13 07:58
|
|
|
Hele pahvakas tühikäigul näitab liiga rikast segu.
Tsitaat: | Algselt postitas: spool
Kuna kaabliga ühtegi viga ei näita siis võib ilmselt pumba elektroonika välistada. On see üldse võimalik et pumba pea on nii kulunud, et põhjustab
kirjeldatud käitumist? Siis peaks ju soojalt käivitus pikk olema aga käivitub koheselt. Küll aga käivitades, ütleme peale tunni ajast seismist, viskab
summutist pahvaka heledat ja tühikäik on paar sekundit veidi madalam kui ta olema peab. Seejärel venib tühikäik paika ja toss kaob.
Kas kellelgi on selle suretusklapiga huvitavaid kogemusi jagada? |
A circle is the perfect shape - imagine if you have 4 of these working together...
|
|
|
|
spool
huviline
Registreerunud 27.10.10
Kasutaja on eemal
|
postitati 23.10.13 10:45
|
|
|
Lõpptulemus - kütusepumba elektroonika andis otsad.
Kui kellelgi on pumba kaant pakkuda siis U2U palun.
|
|
|