seitsmene
huviline
Registreerunud 10.05.06
Kasutaja on eemal
Auto: A8 4,2
|
postitati 31.07.13 08:58
|
|
|
Fännileht "I Love Audi" Facebookis
Päris suure üleilmse audifanaatikute kogukonna vedaja Facebookis (see on uus must) ütleb päris mõtlemapanevaid asju. Ja sellise massiivse kogukonna
liidrina on sellel vast ka kaalu:
"A few weeks ago I sold my R8 V10, and today I sold my A8. So this was my last day as an Audi driver!
For years I could give you 10 reasons why Audi was the best car in the world. Today I struggle to give you one...they look good?
My A8 spent so much time being fixed by Audi. It feels like it spent more time being fixed than me driving it.
I'm over Audi's lack of innovation, ever increasing prices, and reliability problems.
I have now reached the conclusion that Audi's are turned into overpriced Volkswagens, and they are no longer the great cars they once were.
I'll continue to update this page with gorgeous photos, but can no longer recommend them as the best cars in the world."
Fännileht ise on siin https://www.facebook.com/The.I.Love.Audi.Page?hc_location=stream
1,875,781 likes · 103,557 talking about this
|
|
|
twistY
huviline
Registreerunud 06.05.09
Kasutaja on eemal
|
postitati 31.07.13 09:35
|
|
|
Ega see pole vaid Audi viga. Tüüpiline näide ettevõttest, mis on oma maine loonud ja nüüd laseb lõdvalt selle peal liugu. A'la Volkswagen, Toyota,
Apple. Kõik me ju mäletame 90.-te MB-de kvaliteeti. Jälle üks ettevõte, mis 100 aastaga suutis oma kaubamärgi muuta erakordse kvaliteedi etaloniks ja
seejärel potist alla lasta.
|
|
|
|
tl470487
aeg maha
Registreerunud 06.07.11
Kasutaja on eemal
|
postitati 31.07.13 10:49
|
|
|
"So this was my last day as an Audi driver!"
Täpselt sama moodi ei ravi rahulolematusega ka mingit muud sorti paratamatust, olgu see ajaga endal käest lastud võimekus, välja veninud magu,
hääbuvad töö- ja elu väljavaated, pildil olev "co-driver", kellele ei suuda enam igas mõttes rahuldust pakkuda või mida iganes muu kibestumise
allikas. Pragmaatilises maailmas kibestunud tüüpide arvamust reeglina kedagi ei kõiguta ja ka halinat ei viitsi keegi kuulata.
CO-DRIVER
|
|
|
|
KuldarA
huviline
Registreerunud 26.11.11
Kasutaja on eemal
|
postitati 01.08.13 11:25
|
|
|
Autode kvaliteet käibki üles-alla ja seda igal margil, kui turu usaldus võidetud, lastakse kvaliteedil järgi, kui usaldus kukkuma hakkab, panustatakse
rohkem kvaliteedile. Ammu teada tõde on ka see, et uute autode müüjad ei teeni mitte automüügi vaid teeninduse pealt, seega võib ka sealt põhjuseid
otsida.
Omast kogemusest võin väita, et näiteks Lexusega võrreldes olid Audi remondiarved suuremad ja ootamatuid kulusid rohkem, kindlasti leiab kellegi,
kellel vastupidine kogemus ja seda iga automargiga
|
|
|
audi_a4_v6
huviline
Registreerunud 17.08.10
Kasutaja on eemal
Auto: Audi Q7 3.0TDI -14
|
postitati 01.08.13 12:35
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: KuldarA
Teemasse ka. Autode kvaliteet käibki üles-alla ja seda igal margil, kui turu usaldus võidetud, lastakse kvaliteedil järgi, kui usaldus kukkuma hakkab,
panustatakse rohkem kvaliteedile. Ammu teada tõde on ka see, et uute autode müüjad ei teeni mitte automüügi vaid teeninduse pealt, seega võib ka sealt
põhjuseid otsida.
Omast kogemusest võin väita, et näiteks Lexusega võrreldes olid Audi remondiarved suuremad ja ootamatuid kulusid rohkem, kindlasti leiab kellegi,
kellel vastupidine kogemus ja seda iga automargiga |
Nädalapäevad tagasi oli aga minu tuttaval nii, et müüs oma 2004 a uuena ostetud ja siiani toimiva c6 3,0tdi q maha ning ostis poest uue, sest nii
rahul oli masinaga, kõik sõltub juhusest, tõepoolest.
Minul aga päris viimaste mudelite audidega kogemused puuduvad, kuid vähemalt välimuselt ja sisult on koos BMWga Audi mu lemmikute eesotsas, kui oleks
piisavalt raha, ostaks uue autona just audi või bmw. Tõsi, et võrreldes 90ndatega on vahe volkswageniga vähenenud, aga vahe on siiski veel selge IMO.
Ära kunagi lükka teist meest nurka, kust ainus väljapääs on üle su enda.
|
|
|
|
KuldarA
huviline
Registreerunud 26.11.11
Kasutaja on eemal
|
postitati 01.08.13 12:39
|
|
|
Vahe VW-niga on siiani suur jah. A6-st Passatisse istudes saad aru, et on ikka erineva klassi autod.
Ega minagi Audi pisikust lahti pole saanud ja tõenäoliselt ostan mingi aja pärast jälle, see oli näide minu kogemusest.
|
|
|
Amadeus
klubiliige
Registreerunud 08.10.02
Kasutaja on eemal
Auto: C7q
|
postitati 01.08.13 13:35
|
|
|
Ega me ju täpselt asjaolusid ei tea, miks kogukonna eestvedaja nii pettunud on. Võibolla liisis viimase raha eest, võibolla ei saanud kohalik esindus
remondiga hakkama vms. Ma ei tea keda ja kui palju selle Molokausta hõiked koinivad (mind isiklikult mitte)? Võibolla maksti mees mõne konkurendi
poolt kinni. Raha teeb imet, kusjuures LADA on kah väga hea auto, kui nad vaid peale maksaks
Wer im sommer schon am winter denkt, der sicherlich ein quattro lenkt!
|
|
|
|
mtaudi
huviline
Registreerunud 26.02.07
Kasutaja on eemal
Auto: Golf Variant '17
|
postitati 01.08.13 13:48
|
|
|
Märkus moderaatorilt: Üleliigne ja teemale mittevastav sisu kustutatud. Edaspidised teemale mittevastavad postitused kustutatakse
ja/või piiratakse postitamise õigust foorumis.
|
|
|
audi_a4_v6
huviline
Registreerunud 17.08.10
Kasutaja on eemal
|
postitati 01.08.13 15:50
|
|
|
Vahe VW-niga on siiani suur jah. A6-st Passatisse istudes saad aru, et on ikka erineva klassi autod.
Ega minagi Audi pisikust lahti pole saanud ja tõenäoliselt ostan mingi aja pärast jälle, see oli näide minu kogemusest. |
Passat väidetavalt siiski ongi klassi jagu väiksem auto, ehitatud a4-ga samale põhjale (vist).
|
|
|
|
Ramm
huviline
Registreerunud 15.03.07
Kasutaja on eemal
Auto: Range Rover Sport 5.0L 372kW
|
postitati 01.08.13 16:19
|
|
|
Tegelt 90'ga ei tasu võrrelda, siis autodel oli seda elektroonikat 2-3 korda vähem. Juba selle poolelt on nende uutega rohkem peavalu. Lisaks
igasugused õhkvedrustused, mis pole üldse pommikindlad ning mõeldud ainult siledate teedel sõitmiseks.
|
|
|
KuldarA
huviline
Registreerunud 26.11.11
Kasutaja on eemal
|
postitati 01.08.13 16:42
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: Ramm
Tegelt 90'ga ei tasu võrrelda, siis autodel oli seda elektroonikat 2-3 korda vähem. Juba selle poolelt on nende uutega rohkem peavalu. Lisaks
igasugused õhkvedrustused, mis pole üldse pommikindlad ning mõeldud ainult siledate teedel sõitmiseks. |
Õhkvedrustus enam küll suurt peavalu ei valmista.
|
|
|
audi_a4_v6
huviline
Registreerunud 17.08.10
Kasutaja on eemal
|
postitati 01.08.13 18:15
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: Ramm
igasugused õhkvedrustused, mis pole üldse pommikindlad ning mõeldud ainult siledate teedel sõitmiseks. |
Huvitav, vanakooli sild on mul just selline, mida ühegi valemiga vaikseks ei saa
|
|
|
|
jokerAudi
huviline
Registreerunud 09.02.08
Kasutaja on eemal
Auto: Superb 2018
|
postitati 01.08.13 18:43
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: audi_a4_v6
Ega minagi Audi pisikust lahti pole saanud ja tõenäoliselt ostan mingi aja pärast jälle, see oli näide minu kogemusest. |
Passat väidetavalt siiski ongi klassi jagu väiksem auto, ehitatud a4-ga samale põhjale (vist). |
Väiksem ta ei ole, A4 pikendatud põhjale on Passat ehitatud (kui räägime B5-B5.5 Passatist). A6 Avant C5 ja Passat Variant B5.5 on ühesuurused
masinad, kuid klassivahe on tunda. Omasin 2003a Passatit, mis talvel kriuksus-kräuksus igast otsast, soojal ajal vihistas tuul kohati uksetihendite
vahel, osa materjale tundusid väga odavatena jne. Kui aga ostsin 2000a A6, oli tunne, et olen hoopis kallimas autos- mitte üht naginat-kriginat,
salong on vaikne ja tihe, materjalid ja koostekvaliteet palju paremad. Aga eks neil oli uuena ka päris suur hinnavahe ja ka sihtgrupp tiba teine. Kuid
jah, igal tootjal on raskemaid aegu, ei ole see Audi ainuke ses osas. Ja pealegi, õige fänn ei lähe oma "tiimi" juurest ära ka kõige raskematel
aegadel.
|
|
|
|
Harry_R
huviline
Registreerunud 07.12.05
Kasutaja on eemal
|
postitati 01.08.13 19:27
|
|
|
Mina olen siiani enda 2009 aasta A4'ga väga rahul. Siiani ainult hooldus....ok, üks rattalaager ka. Annaks Jumal, et käigukast ja mootor vastu
peavad, ülejäänu peaks olema talutav remontida, kui just igapäevaseks ei saa.
C6 meestele oskan vaid kaasatunnet avaldada.
Audi 90 typ85 2.0 --> Audi coupe typ89 2.3 --> Audi A4 avant B5 2.4 V6 --> Audi 90 typ85 2.0 --> Audi A4 avant B5 1.8TQ --> Audi A4
avant B8 2.0 TDI
|
|
|
|
mtaudi
huviline
Registreerunud 26.02.07
Kasutaja on eemal
Auto: Golf Variant '17
|
postitati 01.08.13 19:47
|
|
|
Ütleks ka sõna sekka.
Uutemate Audidega on nii mõnelgi probleeme, kuid millise autoga seda ei oleks. Üleüldse on viimase viie aasta toodang erinevatest tehastest kuidagi
alla käima hakanud, kuid on ka erandeid. Eriti suur kritiseering on niiöelda second hand autoomanike poolelt, kes saavad hooldamatta, kuid juba
garantii perioodi mitte omava auto kätte ning kiruvad. Täiesti uue autoga ei tohiks neid probleeme ju olla ja esindus teeb tehase praagi omade
kuludega korda. Ma ei ütleks, et Audi kuidagi halvem oleks kvaliteedi osas, kuid näiteks meedias on väga kirutud just Mercedest, kes kunagi oli
autotööstuse lipulaev, kuid mis sellest nüüd alles on? Kui vaadata kasvõi Revali müüginumbreid, siis Audi müük järjest kasvab ja inimene, kes selle
esindusest ostab, teab, mida ta tahab ja see mees suudab seda ka hooldada. Autosid ju tehaksegi tegelikult esimese omaniku jaoks. Odavamad autod on
rohkem teeninduse jaoks ehitatud.
Siit foorumist on läbi käinud ka teemasid Audi mootorite ja üldise kestvuse kohta, kuid me ei saa võrrelda autot ja autot, kui nad oma olemuselt on
ikka täiesti teisest puust. Mõni auto ongi niiöelda pommikindel - nagu Toyota näiteks, aga samas ei ole nende mudelivalikus ühtegi sellist "I have to
got it" autot, sest nendes lihtsalt ei ole seda emotsiooni, mis on olemas näiteks sama klassi Audil (kuigi nad on ikka väga erinevas klassis autod,
kuid pean silmas kere suurust). Audi ongi rohkema elektroonika, mugavusvarustuse ja parema sõidudünaamikaga varustatud auto, kui mõni "pommikindel"
Jaapanlane, kuid siiski on inimsed valmis selle "wau" effekti eest rohkem maksma teades ka riske, sest see on hoopis teine klass ja ei olegi mõeldud
igale õlile sõitmiseks, kelle jaoks auto on ainult liikur punktist A punkti B - selles ongi Audi võlu.
Olen ka ise vahest peeglisse vaadanud (OK, elukaaslane on seda palunud teha) ja mõelnud, et miks ma kulutan raha nii kallite juppide peale ja Audiga
sõidan, kuid kui uuesti korras Audi roolis olen, siis tean miks - seda ei saa lihtsalt sõnadesse panna. Premium klassi autoga käivad kaasas ka tahes
või tahtmatta premium klassi kulutused, kuid ma ei vingu.
On ka küsitud, et mis autoga Sa peale Audi oled veel nõus sõitma, kui Audit enam ei ole ja pead midagi valima (ja ka kolksvagen välja jätta)!? Mina
võtaks BMW, kuid arvan, et ka selle margiga on neid probleeme sama palju, kui mitte rohkemgi ja nii see lihtsalt on.
Tsitaat: | Algselt postitas: audi_a4_v6
Huvitav, vanakooli sild on mul just selline, mida ühegi valemiga vaikseks ei saa |
Peaksid mu B4-jaga sõitma - hingega sillad korda tehtud ja sillad palju vaiksemad - isegi võib öelda, et kolinavabad ja vaiksed, kuid B6-el, millel
samuti kõik logisevad osad on välja vahetatud, koliseb ikka krt.
|
|
|
Priit86
huviline
Registreerunud 30.10.08
Kasutaja on eemal
Auto: 100 avant 2,5Tdi 103kW (mälestus), A6 Tdi (mälestus), Mazda 323 J-Spec (mälestus), Vw Passat 3C
|
postitati 02.08.13 08:15
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: mtaudi
Täiesti uue autoga ei tohiks neid probleeme ju olla ja esindus teeb tehase praagi omade kuludega korda. |
Vaidleks veidi vastu, tuues näiteks kasvõi siinsamas figureeriva audi A1. Lugedes selle foorumlase teemat, tuleb ikka ahastus peale. No olgu,
garantii korras tehakse küll korda, kuid ajakulu, autota olek- need ei maksagi midagi? Ja paratamatult tekib seejärel mõte "mida siis järgmiseks
oodata?" .
Sõidame ikka mõistusega !
|
|
|
|
audi_a4_v6
huviline
Registreerunud 17.08.10
Kasutaja on eemal
|
postitati 05.08.13 06:01
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: jokerAudi
Väiksem ta ei ole, A4 pikendatud põhjale on Passat ehitatud (kui räägime B5-B5.5 Passatist). A6 Avant C5 ja Passat Variant B5.5 on ühesuurused
masinad, kuid klassivahe on tunda. Omasin 2003a Passatit, mis talvel kriuksus-kräuksus igast otsast, soojal ajal vihistas tuul kohati uksetihendite
vahel, osa materjale tundusid väga odavatena jne. Kui aga ostsin 2000a A6, oli tunne, et olen hoopis kallimas autos- mitte üht naginat-kriginat,
salong on vaikne ja tihe, materjalid ja koostekvaliteet palju paremad. Aga eks neil oli uuena ka päris suur hinnavahe ja ka sihtgrupp tiba teine. Kuid
jah, igal tootjal on raskemaid aegu, ei ole see Audi ainuke ses osas. Ja pealegi, õige fänn ei lähe oma "tiimi" juurest ära ka kõige raskematel
aegadel. |
Huvitav, et väidad sellist asja ilma, et vaataks autode tehnilisi andmeid, Pikkuse poolest on Passat a6-st siiski pea 12cm lühem, tõsi b5 a4 on
Passatist omakorda 20cm lühem, laiuse poolest aga on Passat a6-st 6cm kitsam, b5 a4 aga passatist ainult 1 cm kitsam, teljevahe passatil a6-st 6cm
lühem, a4-l Passatist aga veel 8cm lühem. Mina ei julgeks küll väita, et selle aja passat (2001) on sama suur kui sama aja a6. Audil tulid aga ka 2001
ja 2004 uued mudelid (võrdluses vanad, c5 ja b5) ning mitmetelt mõõtudelt püüab b6 a4 näiteks esimese a6-e kinni, kuid see ei tähenda, et oleks a6-ga
samast suurusklassist.
Ka testides on a4-ja passatiga samas klassis võrreldud enamasti (enamasti sellepärast, et kõiki teste ma ei tea).
|
|
|
|
KuldarA
huviline
Registreerunud 26.11.11
Kasutaja on eemal
|
postitati 05.08.13 06:47
|
|
|
A4 ja Passatit võrreldakse ühes testis pigem hinnaklassi pärast ma arvan.
|
|
|
püstolett
huviline
Registreerunud 29.07.06
Kasutaja on eemal
Auto: A8 4.2 Tdi 2007; C4 S6 Plus sedaan; C4 S4 turbo; RS6 C7.5
|
postitati 05.08.13 06:53
|
|
|
kellel vastupidine kogemus ja seda iga automargiga |
Kindlasti tasub sealjuures arvestada ka aega, kui kaua on võrreldava automargiga sõidetud. Paar kuud ei näita midagi. Paari aasta lõikes saab
kokkuvõtte teha, kui palju vingerpussi üks või teine auto sulle mängis. Samuti läbisõit, kui aastas 20 000 sõita ja koguaeg laguneb, siis on vast jah
halb eksemplar kätte sattunud.
Kui auto müügiks toodud ja odavama hinnaga kätte tuleb, siis niivõinaa on mingit hooldust vaja teha, mida ei saa kindlasti ootamatute kulude alla
liigitada.
Aga niipalju kui mina nüüd kokku puutunud olen, siis need uuemad ikka vääksuvad päris palju ja vajavad koguaeg tupsutamist. Samas ei pane see mind
küll pead pöörama mõne teise margi poole, et kellegil on audiga hirmus halvasti läinud. Lõpuks mängib ikka hooldamatus rolli.
Lexus on muidugi ilus
|
|
|
|
KuldarA
huviline
Registreerunud 26.11.11
Kasutaja on eemal
|
postitati 05.08.13 07:09
|
|
|
No ega ta mul koguaeg ei lagunenud, vaid pigem oli see, et korralisele hooldusele lisandus palju mitte korralisi asju Teepeale ei jätnud mind kordagi ja üldiselt väga meeldis.
|
|
|
siimuu
huviline
Registreerunud 19.08.11
Kasutaja on eemal
Auto: VW Passat BiT 4motion B8 3G '17 / BMW Z4 E85 3.0 Convertible
|
postitati 10.08.13 13:08
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: jokerAudi
aegadel. |
Jeebus - Passatiga sõitsid, siis kiitsid igast asendist, et suurepärane auto ja rahuolu oli tollal teemat külastades omaniku poolt näha küllaga.
Polnud kuskilt võimalik välja lugeda, et krigiseb või halb auto - nüüd aga jutt 180 kraadi teine.
Jutt on täpselt samasugune nagu sel sihtgrupil, kes kirvega kivisse raiudes ja kätt südamele pannes siristavad lugusid sellest, kui mõttetud on
liisinguautod, kuid aasta 2. või 5. pärast lõpetavad ikkagi pangaorjuses, endal nägu rahulolust õnnis.
Ja rasketel aegadel armastatud margist loobumine ei tähenda ilmtingimata reetmist või lahkumist "oma tiimist". Ühel hetkel avastad, et väärtustunne
on kasvanud ümber ja mõistad, et elus on rohkematki, kui järjepidevalt ühe auto remontimine suuri summasid kulutades.
|
|
|
jokerAudi
huviline
Registreerunud 09.02.08
Kasutaja on eemal
Auto: Superb 2018
|
postitati 12.08.13 08:57
|
|
|
Igaüks kiidab oma, lisaks polnud siis ka võrdlust võtta ühegi teise sama ajastu-kontserni autoga. Passati ja A6 kvaliteedi vahe on ikka päris suur.
|
|
|
|
Rix
klubiliige
Registreerunud 06.03.11
Kasutaja on eemal
Auto: B6 Quattro
|
postitati 12.08.13 09:26
|
|
|
A4 ja Passatit võrreldakse ühes testis pigem hinnaklassi pärast ma arvan. |
A4 ja Passatit võrreldakse ka selle pärast, et A4 (80 järeltulija) ja Passat on jaganud sama platvormi kuni 2001a (VW kasutas sama veel edasi kuni
2005a-ni). Sellest ka see, et neid ühte pannakse võrdlustes.
|
|
|
|
|