Lehekülgi: 1 2 3 |
Indrek
huviline
Registreerunud 09.10.02
Kasutaja on eemal
Auto: Audi A6 C5 quattro
|
postitati 24.01.05 09:52
|
|
|
Aku jookseb seisu ajal tühjaks
HOI. Tekkis selline nähtus, et kui auto ca nädal aega on seisnud, siis aku selle ajaga vaikselt tühjaks jooksnud. Samas aku ise korras - seega mingi
asi tarvitab salaja voolu. Kuidas seda salakavalt "vooluraiskajat" otsida?
|
|
|
Black
klubiliige
Registreerunud 28.01.03
Kasutaja on eemal
Auto: Q7
|
postitati 24.01.05 10:51
|
|
|
Mul on vist hetkel sama jama. Kahtlustasin pagasnikutuld, aga suusakotist sinna piiludes paistis pimedus. Eile õhtul mõõtsin aku juurest standby
voolutarbe ära, oli 300 mA. On see normaalne?
|
|
|
|
samru
klubiliige
Registreerunud 01.02.04
Kasutaja on eemal
Auto: Audi A8 4,2Q, B6 3,0Q, Buell XB12s
|
postitati 24.01.05 11:03
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: Black
Mul on vist hetkel sama jama. Kahtlustasin pagasnikutuld, aga suusakotist sinna piiludes paistis pimedus. Eile õhtul mõõtsin aku juurest standby
voolutarbe ära, oli 300 mA. On see normaalne? |
300 mA on liiga palju, kui immod/alarmid värgid peal ei tohiks üle 150 mA olla.
|
|
|
Skeldo
klubiliige
Registreerunud 25.09.02
Kasutaja on eemal
Auto: Hybrid
|
postitati 24.01.05 11:13
|
|
|
Kusjuures, oli juhus paar aastat tagasi, et kuskil nädala ajaga jooksis tuttaval samamoodi aku tühjaks. Põhjuseks oligi signa, nii müstiline kui see
ka ei ole. Hoidis nädal aega mitte signa alla autot ning aku jäi ka täis. nigu signa taha lükkas oli nädalaga aku tühi. 
NB! see oli siis nii, et tal nädal aega auto täiesti seisis(käis ise soomes tööl).
|
|
|
|
krss
huviline
Registreerunud 24.11.03
Kasutaja on eemal
Auto: VAG
|
postitati 24.01.05 11:38
|
|
|
Võta akuots maha ja pane sinna pirn vahele. Kui midagi voolu ei tarbi, siis peaks olema pirn kustunud. Kui tarbib, siis hakkab pirn põlema, ning
põlemise heledus sõltub just voolutarbijast (takistus). Järgmiseks hakka asju ükshaaval lahtiühendama, et leida see voolutarbija. Kõigepealt siis
signa/immo (ja ka stereo, kui süütelukk seda ei katkesta). Kui pirn ikka ära ei kustu, siis järgmiseks kisu ükshaaval kaitsmed välja - niimoodi
välistad kõikvõimalikud pirnipesad. Ei maksa unustada ka lisavarustuse releesid, mille kaitsmetest on mõni otse relee küljes (Audi 100-l nt releed nii
kapoti kui armatuurlaua all). Siit aga edasi küsimus teadjamatele, et mis asjad akult otse on Audidel ühendatud, st mitte läbi kaitsmete?
Kui tahad omada raudseid põhimõtteid, pead suutma murda oma põhimõtteid aeg-ajalt — et olla oma põhimõtte peremees. Mitte oma põhimõtte ori.
|
|
|
|
Arts
huviline
Registreerunud 08.01.05
Kasutaja on eemal
Auto: Audi 80 Coupe GT
|
postitati 24.01.05 13:36
|
|
|
mul jooksis kah aku 5 päevaga tühjaks, kusjuures signa ei lasknut autot enam käima iseenesest mootorit judis veel käiata. Signa paigaldanud tüüp
ütles et kui pinge alla 12v langeb siis hakkab signa blokkima.
|
|
|
Renks
huviline
Registreerunud 07.09.04
Kasutaja on eemal
|
postitati 24.01.05 14:55
|
|
|
mul oli sama probleem auto tarbis voolu 0,6A . Viga otsisin nii et panin testri vahele ja hakkasin kaitsmeid välja võtma.siis näed millal vool
kukub.Minu auto viga oli selles et makk oli ühendatud nii et süüde väljas mängib(kõiki makke ei tohi nii ühendada jäävad voolu tarbima). tegin
ühenduse ringi ja tarbimine kukkus 0,02A peale koos signaga0,04A. Ja seda ka veel et kui mõõtma hakkad pane tester vahele ja uksed kinni ning oota
umbes minut siis läheb aju puhke asendisse(aktiivsena on voolu tarbimine kuskil 0,2A)
|
|
|
Black
klubiliige
Registreerunud 28.01.03
Kasutaja on eemal
|
postitati 26.01.05 21:46
|
|
|
Testisin täna uuesti. Tõepoolest, algul on tarbimine 0.25-0.3A ja siis käib kuskil klõps ja ampermeeter kukub 0.03A peale. Signat aktiveerides tõuseb
0.06A peale. Seega peaks see vist ok olema. Samas avastasin, et plussklemm on pärast sõitu suht kuum. Kraapisin oksiidist puhtamaks ja läks vist veidi
jahedamaks. Ilmselt ei tahtnud laadimisvool sealt enam eriti hästi läbi käia. Kuna audiosüsteemi upgrade on niikuinii plaanis, siis ilmselt tuleb
sinna lähiajal uued kullatud klemmid panna.
Huvitav, et pärast mõõtmisega mässamist panin kõik tagasi kokku, mootori käima ja käiku draivi peale lükates suri mootor lambist välja. Proovisin mitu
korda (ka reeverssit), ikka sama jama. Klemm uuesti minutiks maha ja korras. Ilmselt ajule ei meeldinud eriti see aku kallal soperdamine.
Lõpuks muidugi suutsin klemmi pingutuspoldi ka pooleks keerata ja poes uue 6-se poldi ja mutri järel käia...
Originaalmakk (Gamma CC) oli ka muide otse, mitte sõltuvuses süütelukust. Süüde väljas ust avades hakkas ainult vastikult pinisema. Praegune Clarioni
plaadikas ei tundunud standby's voolu õgivat. Pärast lahtiühendamisest tarbitav vool ei muutunud.
|
|
|
|
Rain
klubiliige
Registreerunud 05.10.03
Kasutaja on eemal
Auto: Allroad ja A6 Allroad
|
postitati 26.01.05 22:17
|
|
|
Kusjuures mul ka pidi signa akut tühjaks õgima. Eelmine talv kui auto seisis siis oli ka kutu suht kiiresti kui signa peal oli. Samas muidugi ei tea
kumb se tühjaks imes kas tehase signa või siis se mis ise peale pandud. Aga kuna auto üle 2 päeva ei seisa ja aku ka nüüd uus siis ei ole huvi tundnud
asja vastu.
|
|
|
|
Indrek
huviline
Registreerunud 09.10.02
Kasutaja on eemal
Auto: Audi A6 C5 quattro
|
postitati 27.01.05 12:08
|
|
|
Nu proovisin siis eile mõõta. Kuna testri ampermeetri osa juras ja ei suvatsenud näidata, siis proovisin Kärsa varianti pirniga. Panin väikse (5W)
pirni akule vahele. Ja mida ma näen - hõõgub ja seejuures mitte ühtlaselt vaid lainetab s.t. kord heledamalt, kord tumedamalt. Leidsin kaitsme (nr.4)
millest see vool läbi jookseb. Aga seal neid vidinaid hirmsasti taga - aju, sisevalgustus, raadio jne. Aga tundub, et see vool mis seal kulub on
kaunikesti väike. Kui ukse lahti tegin, ja salongi valgustus põlema hakkas (kah mingi 5W pirn), siis lõi mu testlambi oluliselt heledamaks ja muutus
ka lainetuse sagedus kiiremkas. Kui ukse kinni lõin, säras veel mõnda aega heledamalt ja siis vajus jälle vaevalt hõõguma. Samas signa selle kaitsme
all ei ole (tööts rõõmsalt edasi ka ilma kaitsmeta). Katsun naabrimehe käest korraliku testri saada ja siis saan täpselt voolu ära mõõta, sest ega see
hõõgumine eriti midagist ei ütle.
|
|
|
krss
huviline
Registreerunud 24.11.03
Kasutaja on eemal
Auto: VAG
|
postitati 27.01.05 19:29
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: Black
Tõepoolest, algul on tarbimine 0.25-0.3A ja siis käib kuskil klõps ja ampermeeter kukub 0.03A peale. Signat aktiveerides tõuseb 0.06A
peale |
Oled Sa kindel, et see asi üldse ajuga on seotud? Umbes minutiks jäävad ju põlema ka elektriakende lülitite tuled ja säilib ka võimalus neid üles-alla
lasta. Ning minuti pärast käib klõps ja aknad jäävad nagu nad jäid - see vool kulus tõenäoliselt mingi relee peal voolu hoidmiseks...?
Kui tahad omada raudseid põhimõtteid, pead suutma murda oma põhimõtteid aeg-ajalt — et olla oma põhimõtte peremees. Mitte oma põhimõtte ori.
|
|
|
|
Renks
huviline
Registreerunud 07.09.04
Kasutaja on eemal
|
postitati 27.01.05 20:38
|
|
|
mingi asi ju ometi mõtleb kaua seda voolu seal relee peal hoida.
|
|
|
Black
klubiliige
Registreerunud 28.01.03
Kasutaja on eemal
|
postitati 27.01.05 23:35
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: krss
Oled Sa kindel, et see asi üldse ajuga on seotud? Umbes minutiks jäävad ju põlema ka elektriakende lülitite tuled ja säilib ka võimalus neid üles-alla
lasta. Ning minuti pärast käib klõps ja aknad jäävad nagu nad jäid - see vool kulus tõenäoliselt mingi relee peal voolu hoidmiseks...? |
Elektriaknad aktiveeruvad alles pärast süüte hetkelist sissekeeramist. Mina seda pärast akuklemmi mahavõtmist ega mõõtmise ajal ei teinud. Samuti
lülitasin välja kogu salongivalgustuse. Siiski, kui mõõtmise ajal tagumine uks lahti jäi, siis pinge alla ei kukkunud.
Täna sõitsin pärast tööd sõbrale külla ja sealt koju minema hakates oli jälle rsk vana jama - süüdet keerates signa ainult plõksis ja starterit taha
ei võetud. Õnneks leidsin sealt ühe täis aku ja käivitusjuhtmed ning sain käima. Kodus tassisin aku kohe tuppa, et mis seal ikka, homme vaja tööle
minna, seega laadima. Klemme maha keerates oli +klemm jälle pagana tuline. Tuliseks läheb milline vooluringi lüli? Takisti! Toas mõõtsin aku ära -
13V, hape 1.30 - pole nagu midagi laadida... Nuga tasku ja uuesti alla auto juurde, et aga ma talle näitan! Näitasin nii, et pronksilaaste lendas ja nii haljaid klemme ei saanud tehasest ka tulla. Aku uuesti peale, süüdet,
nagu uus!
|
|
|
|
catman
huviline
Registreerunud 23.10.04
Kasutaja on eemal
Auto: Audi A4 Avant 1.9 TDI '01
|
postitati 28.01.05 08:26
|
|
|
Mul ka jama, viimaste külmadega aku nii nõrgaks läinud ja signa hakkab käivitamist blokkima. Täna hommikul oli kõige hullem, ei läinudki käima. Õnneks
teised mehed kõrval üritasid traktorit käima saada. 
Üritan ka täna õhtul kõik pinged ära mõõta, äkki aku iga on lihtsalt ümber saamas.
Kõige paremad Volkswagenid on AUDID!!!
|
|
|
|
catman
huviline
Registreerunud 23.10.04
Kasutaja on eemal
Auto: Audi A4 Avant 1.9 TDI '01
|
postitati 29.01.05 19:29
|
|
|
Niih pinged olid korras, kuid kui akul sai korgid maha keeratud, tuli probleem ka välja. Aku oli natukene kuival. Dets. vesi sisse ja täna hommikul ei
olnud enam mingit probleemi.
Kõige paremad Volkswagenid on AUDID!!!
|
|
|
|
lynx
klubiliige
Registreerunud 15.10.02
Kasutaja on eemal
Auto: Audi
|
postitati 02.01.09 13:56
|
|
|
C5 liigne voolutarbimine
head uut 
C5, 2.5tdi, 99a.
Miski asi tarbib voolu 0,3x A, kontrollisin kaitsmed läbi ja tarbimine lõppeb kui eemaldada kaitse nr. 15 milleks on "Kombigerät / Klimaanlge."
Peale seda on tarbimine 0,0x A.
Viimase paari kuu jooksul olen täheldanud, et hommikuti käivitub raskelt, nüüd peale pühi kui auto oli pikemalt seisnud, läks juba päris nutuselt
käima, olgugi et peal on 2 kuud vana aku.
Ise jõuan asja uurida alles uue nädala alguses, kuid äkki keegi oskab öelda mis täpsemalt selle kaitsme taga on, mida võiks esimese asjana uurida?
Kõik funktsioonid toimivad muidu ideaalselt.
Kui kaitse eemaldatud, auto käima ei lähe, vist isegi süüdet ei tule järele (viimases päris kindel pole) ja odomeetri kohele ilmub kiri FUSE.
Ideid?
Edit by Black: Liitsin varasema sarnase teemaga.
Rule: Do your homework or suffer the consequences !
|
|
|
|
tarmo
klubiliige
Registreerunud 05.01.03
Kasutaja on eemal
|
postitati 02.01.09 14:01
|
|
|
Kombigerät / Klimaanlge. = Kompu/navi/kellad/Kliima
|
|
|
|
ICE
klubiliige ac aasta auto 2006 võitja
Registreerunud 27.09.02
Kasutaja on eemal
Auto: BMW F11, BMW E46 Coupe Tracktool
|
postitati 02.01.09 14:14
|
|
|
Ja kui kellade kaitsme ära võtad, eemaldad samas ka immo kaitse ja ei saagi käima minna.
See võiks olla ühine suurem? kaitse nendele seadmetele, vaata kas on ka eraldi kliima, navi jne kaitmseid ja proovi neid eemaldades ring väiksemaks
saada.
Samrul on ehk ideid?
|
|
|
lynx
klubiliige
Registreerunud 15.10.02
Kasutaja on eemal
|
postitati 02.01.09 14:49
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: ICE
Ja kui kellade kaitsme ära võtad, eemaldad samas ka immo kaitse ja ei saagi käima minna.
See võiks olla ühine suurem? kaitse nendele seadmetele, vaata kas on ka eraldi kliima, navi jne kaitmseid ja proovi neid eemaldades ring väiksemaks
saada.
Samrul on ehk ideid? |
minu viga siiski, mootor käivitub.
Kontrollimata jäi ainult 4 pisikest kaitset, kuna viga tuli enne "välja."
Kuid kui kaitse eemaldatud ja auto käis, siis laadimist kelladeblokis olev voltmeeter küll ei näidanud ja autocheck näitas aku tuld. Lisaks oli
odomeetril see FUSE kiri, kliima nagu toimetas.
|
|
|
|
samru
klubiliige
Registreerunud 01.02.04
Kasutaja on eemal
Auto: Audi A8 4,2Q, B6 3,0Q, Buell XB12s
|
postitati 02.01.09 15:23
|
|
|
Tõmba kõrdamööda pistikuid kelladeploki tagant ja siis kliimaploki tagant ning vaata millal tarbimine ära kaob, siis saad edasi mõelda. Enne mõõtmist
kindlasti süütevõti lukust välja ja uksed kinni ning oota kuni salongivalgus/el. akende lülitite valgustus ära kustub.
|
|
|
|
lynx
klubiliige
Registreerunud 15.10.02
Kasutaja on eemal
|
postitati 02.01.09 17:57
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: samru
Tõmba kõrdamööda pistikuid kelladeploki tagant ja siis kliimaploki tagant ning vaata millal tarbimine ära kaob, siis saad edasi mõelda. Enne mõõtmist
kindlasti süütevõti lukust välja ja uksed kinni ning oota kuni salongivalgus/el. akende lülitite valgustus ära kustub. |
Näidikute juures viga pole, kliimani ei jõunud, kole külm on õues.
Kui kaitsme klemmide pealt mõõta, on sama tarbimine.
Oskab keegi üldse öelda, mis juhtme otsad kaitseklemmi teisele poolele on ühendatud?
Hetkel võtsin igatahes kaitsme välja.
|
|
|
|
Rain
klubiliige
Registreerunud 05.10.03
Kasutaja on eemal
Auto: Allroad ja A6 Allroad
|
postitati 03.01.09 13:56
|
|
|
Diiselauto ega ei ole mootori lisasoendust peal?
|
|
|
lynx
klubiliige
Registreerunud 15.10.02
Kasutaja on eemal
|
postitati 03.01.09 14:57
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: Rain
Diiselauto ega ei ole mootori lisasoendust peal? |
Ei ole ja see 0.3A on natukene vähe sellise asja jaoks. Kord oli ühe autoga samalaadne probleem ja u. sama ühiku jagu tarbib relee mis jääb
ühendatuks.
Hetkel kaitse väljas, uuel nädalal uurib järele, kui sooja garaazi saab.
|
|
|
|
ACE16V
huviline
Registreerunud 12.03.03
Kasutaja on eemal
Auto: Audi80AvantQuattro / DUCATI_M900
|
postitati 04.01.09 14:33
|
|
|
Tere,
Mul oli ALPINE CD-raadioga sarnane 0,3 A tarve. Nimelt, olin ühendanud raadio mõlemile voolu sisendile (akutoide + süütetoide) peale akutoite. Nüüd
küll raadio toimib ainult koos süütega, aga auto voolutarve "kustunud" olekus ca 0,016 A.
|
|
|
ullivilli
huviline
Registreerunud 18.05.07
Kasutaja on eemal
Auto: C4A 2,5TDIQ, BMW GS1100
|
postitati 27.03.09 11:09
|
|
|
Siuke lugu, et mul ka sada häda aku ja käivitamisega.
KAhtlustame, et immo imeb.
Kuidas te täpselt voolu tarvet mõõdate.
KEegi räägis midagi multimeetrist ja AxV=W Tuleb nõnda tõene väärtus?
Minge metsa!
www.minemetsa.ee / www.ripptelk.ee
|
|
|
|
Lehekülgi: 1 2 3 |