Foorum Kodulehekülg Eesti Audi Klubi foorum Viimati aktiivne: Mitte kunagi

Pole sisse logitud. [Logi sisse - Registreeri]
Mine lehekülje algusesse

Telli teema e-mailile | Lisa lemmikutesse   Tee uus teema
Autor:
Pealkiri: Audi A8 (d2) - elektri-/käivitusprobleem (Vastuseid: 7 | Vaatamisi: 1444)
ReneK
huviline

Registreerunud 23.11.12
Kasutaja on eemal

postitati 16.04.13 12:11 Tsiteeri
Audi A8 (d2) - elektri-/käivitusprobleem

Tere!

Korduvaid teemasid siin D2 elektriprobleemide kohta. Olen lugenud paljusid. Palju ka väljamaa foorumeid, kuid targemaks ei ole saanud.
Ehk keegi nüüd oskab mulle hüva nõu anda.
Loomulikult esindusse või marutaedja mehe kätte viimine oleks kah lahendus, kuid meeldiks siiski asjale ise jälile saada.

1996 A8 4.2

Ei käivitu vahest. Võtab starteri taha, aga siis peale paari kolme sekundit lööb tagant ära ja paneb punase hüümärgi (seda ainult vahel) põlema. Teeb paar korda nii ja käivitub ja töötab ilma ühegi probleemita. Vahel käivitub täiesti suva järgi ilma ühegi probleemita.
Tähele olen ka pannud, et kui nn "käivitusprobleem" esineb, siis eelnevalt ka armatuuris nagu tuled hõõguksid või no ei põle nii eredalt, kui tarvis oleks.

Mis ma teinud olen?
* diagnost kaabliga (vastavaid veakoode ei näita); tegin ise diagnosti/lugesin veakoode
* aku testimine (hoiab norm voolu sees, laadimine korras, startvool samuti hea)
* Massi kohad vaatasin oma arust üle ja hooldasin ära
* Enne korduvat vea esinemist tuli antud viga üks kord päev varem. Peale seda hakkas tihedamalt see jama korduma.
* Enne vea esinemist sai tehtud värskelt (ehk viimane töö paljudest eelnevatest) Airbag aju vahetus (selle vahetuse käigus sai Airbag süsteem korda ja võib lugeda nn edukaks).
* Airbagi aju vahetuse käigus sai pisut soritud armatuuri taga olevates juhtmetes
* Bensupumbale tuleb vool peale
* Bensupumba relee lülitab

Mis ideesid oleks sellise vea puhul, arvesse võetud selliseid põhipunkte:
* vahel käivitub täiesti probleemitult (ei ole leidnud seost kas soojalt või külmalt aga kaldun selle poole, et soojalt, kui natukene seisnud on)
* enne mitte käivitumist, tunduks nagu armatuuris tuled hõõguksid ei põle sama eredalt
* kui töötab, siis töötab nagu üks Audi V8 töötama peaks
* see, et ta veakoodi maha ei jäta - see muidugi paras ulme, sest ometigi peaks ju seda tegema?

PS! Võib mulle mõni diagnostika mees kirjutada, kes asjaliku diagnostikat Põlva, Võru, Tartu kandis teeb. Ilma ulmesummasid võtmata. Niisama veakoodi lugejaid ei otsi; asjaliku diagnostika meest tarvis.

Tänan kõiki kaasamõtlejaid ja eriti neid, kes oskaksid miski häid DIY variante veel soovitada mida võiksin kontrollida, testida.

Parimat
R.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U
samru
klubiliige

Registreerunud 01.02.04
Kasutaja on eemal

Auto: Audi A8 4,2Q, B6 3,0Q, Buell XB12s

postitati 16.04.13 14:08 Tsiteeri

Kontrolli ikkagi plussjuhtmed üle, mis asuvad parema lanzeka all u. veovõlli juures.

Autoalarmid, autode elektritööd. Mootorrataste ümberehitus. https://www.facebook.com/MotoSpirit-190392434636735/
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
ReneK
huviline

Registreerunud 23.11.12
Kasutaja on eemal

postitati 17.04.13 09:30 Tsiteeri

Pluss juhe on seal nn plastkarbi sees, eksole? Ma panin sinna isegi uued otsad/tegin kinnituse spets kinnitus "klambri" abil aga abi ei miskit. Ma muidugi proovin selle siis veelkord kunagi käsile võtta. Ehk saan midagi siiski targemaks.

Niipalju update: et vaatasin ära, kui näen juba süütesisse keerates, et nüüd ilmselt ei lähe (kuidagi hõõguvad need armatuurituled eksole), siis kui ootan miski 5 sek vms, siis lööb ilma käivitamata juba punase "hüümärgi" põlema. Saab tööle ära ja hüümärk kaob ise ära miski paari sek pärast.

Veel infot/ideesid?

gansta
huviline

Registreerunud 28.01.07
Kasutaja on eemal

Auto: Audi 100 2.3.

postitati 17.04.13 10:33 Tsiteeri

Lihtsalt väike idee: Äkki on miskit süütepoolidega, annab sealt mingi errori ja see juba ei lase edasi starterit käivitada ? Kuigi huvitav et diagnost miskit ei näita.

Kes ees, see mees.
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U SkypeKasutaja Telefoninumber
ReneK
huviline

Registreerunud 23.11.12
Kasutaja on eemal

postitati 17.04.13 12:40 Tsiteeri

Tere, kallis sugulane!

Aga süütepooli vea näitaks ära. Seda tean omast käest, sest kuna halva thermostaadi tõttu pani villast ka temp. andur. Mille tagajärjelt pani villast ka miskil hetkel paar süütepooli vms. kui käivitada - no oma pool aastat tagasi vms. Thermostaadi vahetuse tegin juba ostes ära ja kadus ka veakood ja tagasi ei tulnud.

Veakoodi mitte näitamine tundub ka mulle kuidagi imelik. Võibolla tahab ikka kangemat diagnosti seadet külge saada.

Ma ise kaldun arvama kah miski kehva ühendust aga antud A8le ei saa ka kusagilt ma veel elektriskeemi, mille järgi siis juba "Näpp pulsis" stiilis kõik vajaminevad aheldan üle käia/testida.

Eks ma möllan edasi ja jagu peab saama, sest töötunde on see masin juba niipalju saanud mu käest.

Ja starter võtab ennast kenasti järgi. Aga ei taha käivituda lihtsalt. Vahest läheb nagu pauguloom ilusti tööle. Esimesest korrast.

EDIT2: juhin targemate tähelepanu sellele, mis eelnevalt ka väikse uuenduse näol infoks andsin. Ma ei pea isegi starterit andma, kui juba saan aru, et ei lähe tööle. Ehk kui keeran süüte sisse, siis juba armatuuris saan aru, et kuidagi hõõguvad tuled ja miski x sekundite järel lööb hüümärgi põlema. Ehk siis olge mehed ja andke teada, mis asjad peaksin üle vaatama selles nimekirjas, mis võivad takistada käivitumist ja nn "saadavad signaali" kui keeran süüte sisse, kuid ei ole veel starterit andnud? Miski põhimured, mis sellised suksul sellise vea puhul võivad olla?

EDIT3: Kas süüteluku põhi võib sellist jama tekitada või süütelukupõhja vea puhul on sümptomid pigem teised?

Ahti
huviline

Registreerunud 03.10.02
Kasutaja on eemal

Auto: Q7 3.0 TDI S-line

postitati 20.04.13 22:30 Tsiteeri

Tahtsin just pakkuda süüteluku põhja. Pagassis vaatasid aku massi ühenduse üle, starteri massi? Vasakus esimeses rattakoopas ka massipesa.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
RRaido
huviline

Registreerunud 08.04.13
Kasutaja on eemal

Auto: A8 (d2) 4.2

postitati 21.04.13 18:42 Tsiteeri

Antud auto on vahepeal omanikku vahetanud kuid probleem on endiselt olemas.
Lähipäevil vaatan viimati pakutud ideed auto peal üle.

NUTIKAD AUDIO-VIDEO LAHENDUSED KOJU JA KONTORISSE
www.proscreen.eu
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U SkypeKasutaja Telefoninumber
RRaido
huviline

Registreerunud 08.04.13
Kasutaja on eemal

Auto: A8 (d2) 4.2

postitati 22.04.13 18:46 Tsiteeri

Kehva käivituse põhjuseks oli aku + kleemi halb ühendus. Ühendused puhastatud ja kõik toimib.
Armatuuris kõik check tuled ilusti siravad.
Halvast ühendusest tingituna oli ka + kaabli isolatsioon hakanud sulama.

NUTIKAD AUDIO-VIDEO LAHENDUSED KOJU JA KONTORISSE
www.proscreen.eu
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U SkypeKasutaja Telefoninumber
Tee uus teema

Mine lehekülje lõppu

XMB Audi Club Edition
Täiendanud: indro, klem, j6mm & diversion @ 2002-2020
Eesti Audi Klubi ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
[Päringuid: 20]
[PHP: 20.4% - SQL: 79.6%]