akselbant
huviline
Registreerunud 08.12.04
Kasutaja on eemal
Auto: Audi A6 C4 2.5TDi Avant atm; Audi A3 1.8; Audi 80 Avant 1.9 TDi, BMW X3 E83 3.0D
|
postitati 11.03.13 18:01
|
|
|
Probleem kindlustusega. Vajan abi.
Eelmise aasta juunis müüsin auto ostu-müügi lepinguga. Täna saabus teavitus, et selle autoga on juhtunud liiklusõnnetus 29.06.2012. Õnnetus leidis
aset Soomes ning minu endine auto on süüdi. Kindlustus nõuab minult:
• seletuskiri kahjujuhtumi asjaolude kohta
• kehtiv juhiluba
• sõiduki registreerimistunnistus (selle loovutasin koos autoga)
Ostu-müügi leping on minul olemas ja Soomes käisin viimati 2006. aastal. Ise olen ka süüdi, et ei kontrollinud auto vormistamist, kuid inimene jättis
igati viisaka mulje. Mida nüüd ette võtta, et ostja vastutusele kutsuda. Auto saan paberivabas arvelt maha võtta kaheks aastaks. Mida teha, et see
lõplikult arvelt maha võtta? Kõik soovitused on teretulnud.
Audi 80 1.8(1987)}VW Golf 1.9TD(1993)}VW Passat 1.9TD(1992)}Opel Corsa 1.3 CDI(2008)}VW Vento GT 2.0(1992)}Audi 100 2.8(1993)}Audi A6 2.5 TDi(1996) ja
A3 1.8(1996) ning Audi 80 Avant 1.9TDi(1993)
|
|
|
|
yanekk
klubiliige
Registreerunud 09.11.05
Kasutaja on eemal
Auto: Ex S4, S6, A6, A4, Coupe + veel pool praami täit.
|
postitati 11.03.13 18:06
|
|
|
Natuke keeruline aga kui lähed kindlustuse jutule, ostumüügi leping näpus, siis mingi lootus on.
Oleneb kas keegi viitsib näpuga järgi ajada, kas ja kes tegi/maksis sellel ajal kindlustus makset.
Samas imelik, pool ja peale aastat hiljem "leitakse" ka omanik üles?
|
|
|
|
pampkuri
huviline
Registreerunud 08.03.04
Kasutaja on eemal
Auto: Audi 80 Typ85 20vT Ehitamisel. 2,5 TDIQ
|
postitati 11.03.13 19:23
|
|
|
Kui sul olemas paberil ostmüük siis esita see kindlustusele kuid ära loovuta neile originaali. Kui lähed sõidukile kindlustust tegema siis poliisi
väljastaja peab kontrollima kas kindlustaja ja sõiduki omanik on üks ja sama isik.
Käisin nädalavahetusel Pesas peol 12.12. 2009. Lapsed oksendasid ja kaklesid tore oli.
|
|
|
|
VIP
huviline
Registreerunud 07.03.04
Kasutaja on eemal
Auto: A6 C4 Avant Quattro 2.8 30V
|
postitati 11.03.13 19:27
|
|
|
Saada kindlustusele koopia ostu-müügi lepingust ja lühike kiri juurde, et selle auto omanik ja kasutaja oli avarii hetkel juba keegi teine. Sellega
tõenäoliselt ongi asi lahendatud. Küll aga tõuseb sinu nö riskikoefitsent, kui kindlustusvõtja sel hetkel veel sina olid. Sellest sa ei pääse paraku.
|
|
|
|
yanekk
klubiliige
Registreerunud 09.11.05
Kasutaja on eemal
Auto: Ex S4, S6, A6, A4, Coupe + veel pool praami täit.
|
postitati 11.03.13 19:34
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: VIP
Saada kindlustusele koopia ostu-müügi lepingust ja lühike kiri juurde, et selle auto omanik ja kasutaja oli avarii hetkel juba keegi teine. Sellega
tõenäoliselt ongi asi lahendatud. . |
Ma sügavalt kahtlen, et see nii lihtne on, eriti kui ka soome riik asjaga seotud on.
|
|
|
|
audi121
huviline
Registreerunud 30.09.09
Kasutaja on eemal
Auto: a6 2004 3.0 tdi
|
postitati 11.03.13 20:30
|
|
|
Tere. Endal elatud läbi sama asi. auto müüsin ostu-müügi lepinguga järelmaksu peale. Aasta hiljem tuli kindlustuselt kiri ,et minule kuuluva autoga on
soomes põhjustatud liiklusõnnetus. Helistasin ja kästi saata ostu-müügi lepingu koopia ja seletuskiri ja minujaoks oli sellega asi lahendatud, nii
lihtne see ongi. Kindlustuskoefitsendi tõusu kohta ei oska kommenteerida.
|
|
|
KeveN
huviline
Registreerunud 29.09.08
Kasutaja on eemal
Auto: Audi 80 TYP85 Q , Audi V8 4.2
|
postitati 11.03.13 20:49
|
|
|
Ei tõuse midagi. Oli hiljuti juhus sugulastel. Omavahel nad siis vennad. Ühel sugulasel on siis kaks autot, ühe neist ta loovutas ta oma vennale., aga
auto jäi ikka tema nimele. Vend tekitas avarii selle autoga. Pm auto omanikuga ei suheldutki, kuhugi alla kirjutama ei pidanud jne. Kõik majandas
avarii tekitaja ehk tema vend siis ja auto omanikul koefitsent ei tõusnud.
|
|
|
|
tune_make
huviline
Registreerunud 24.05.10
Kasutaja on eemal
Auto: Audi 80 b4 1.8T, Audi A4 b5 2.8 Wv Passat 1.9 85kw
|
postitati 12.03.13 20:38
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: KeveN
Ei tõuse midagi. Oli hiljuti juhus sugulastel. Omavahel nad siis vennad. Ühel sugulasel on siis kaks autot, ühe neist ta loovutas ta oma vennale., aga
auto jäi ikka tema nimele. Vend tekitas avarii selle autoga. Pm auto omanikuga ei suheldutki, kuhugi alla kirjutama ei pidanud jne. Kõik majandas
avarii tekitaja ehk tema vend siis ja auto omanikul koefitsent ei tõusnud. |
Täpselt nii ongi mu arvates ka. Sest süüdi on ju õnnetuse põhjustaja, mitte omanik. Aga endal oli ka mul avarii ja süüdi jäin mina aga konfitsent ei
tõusnud (Poliisipeal oli sama 0.9 mis pidigi mul olema. Ja pm ega ma ei teagi palju see on. Kõrvalise isiku korral peaks tulema omanikule kiri et
selle autoga tehtud avarii kannataja ja põhjustaja nimed jm info. Aga huvitav asi on see et ma olen 4* 6 kuud maksnud ikka täpselt samu summasid ja
ennem olid ka need sinna ligilähedased. Ega eriti varsti aru ei saagi kust võetakse need summad. Aga ostu-müügi lepinguga kahjuks isiklike kogemusi
pole olnud.
Vahel peavad kuldsed käed olema ka mustad.
|
|
|
|