Foorum Kodulehekülg Eesti Audi Klubi foorum Viimati aktiivne: Mitte kunagi

Pole sisse logitud. [Logi sisse - Registreeri]
Mine lehekülje algusesse

Telli teema e-mailile | Lisa lemmikutesse   Tee uus teema
 Lehekülgi:  1  2  3  4
Autor:
Pealkiri: Audi S4 Avant 2.7 Biturbo - 1999 - Genka LUKKU (Vastuseid: 83 | Vaatamisi: 15603)
Genka
huviline

Registreerunud 19.01.13
Kasutaja on eemal

Auto: Audi S4 Avant 2.7 Biturbo

postitati 29.01.13 14:42 Tsiteeri
Audi S4 Avant 2.7 Biturbo - 1999 - Genka LUKKU

Tere kaasfoorumlased!

Sattus minu kätte selline vahva auto nagu S4.
Tegelikult olen ma eluaeg sõitnud ühe teise konkureeriva saksa automargi toodetega, aga see talv tuli hirmus isu
proovida nelikveolist autot. Kriteeriumiks oli ka turbomootor ja algselt valisni välja ühe Subaru Impreza. Aga kuni ma otsustasin ja mõtlesin, müüdi see maha. Ja ega elukaaslane ka väga vaimustuses polnud jaapanlaste väljatöötatud disainiga:P Seega jätkusid otsingud ja välja sai vaadatud see Audi. Olen elus omanud ühte C4 Avanti, esiveoline automaat 2.6 mootoriga ja see ei jätnud mulle kuigi head muljet. Sellepärast ma polegi vist kaalunud uuesti Audi ostmist, kuni selle korrani. Peale proovisõitu olid suunurgad tükk aega ülespoole ja kuna üldine seisukord tundus ka hea ja hind sobiv, siis ära ostetud ta saigi. Autoga kaasa tuli ka paras ports arveid tehtud töödest ja varuosadest.

Mugavusvarustusest on olemas enamus vajalikku, seal hulgas must nahksisu el. juhtimise ja soojendusega, must laepolster, kliima, xenon lähituled, ESP, Bose audiosüsteem jne.

Otseselt autoga midagi tehtud pole, originaalkonditsioonis. Väidetavalt on paigaldatud RS4 sidur ja välja programmeeritud EGT andurid. Muus osas peaks stock olema.

Omaltpoolt olen jõudnud teha:

Esipiduri supportite remont - Budweg komplektidega
Esipiduriklotsid vahetatud - Ferodo
Tagapiduriklotsid vahetatud - Ferodo
Mootoriõli vahetud - MOTUL 8100 X-cess 5W-40
Mootoriõli filter - MANN Hummel
Käigukasti õli - MOTUL Gear 300
Tagasilla õli - MOTUL Gear 300LS
Raamita kojamehed - Trico
LED numbivalgustuse pirnid.

Pilte pole ise veel jõudnud teha, lisan müügikuulutusest mõne. Loodan et keegi ei pahanda :D
http://sphotos-d.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash3/555460_10200423249082922_307206104_n.jpg
http://sphotos-d.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-prn1/154177_10200423196761614_939025181_n.jpg

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U
Lauri_O
huviline

Registreerunud 04.02.09
Kasutaja on eemal

Auto: 2.5 TDI A4; 2x 2.8 A6 Q; Audi S8.

postitati 29.01.13 15:24 Tsiteeri

Seda masinat müüdi jah kiirmüügi hinnaga ja oli KIIRE nagu tavaliselt, kas autol oli ka varjatuid vigu mida omanik omaltpolt ei lisanud? Muidu väga sile pill, ei hakka paksu rahakotti soovima kuna see on sul nagunii paks:P muidu ju sellist masinat ei ostaks.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
RandoV
huviline

Registreerunud 19.05.10
Kasutaja on eemal

Auto: S4 B8

postitati 29.01.13 16:47 Tsiteeri

Täitsa analoogne isend võrreldes minu autoga, kroom reelingud ja fl "S" märgid ainult erinevuseks:P. Paksu rahakotti siis essi hooldamisel.

Vaata kasutaja profiili Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
AronL
huviline

Registreerunud 07.09.08
Kasutaja on eemal

Auto: M140i xDrive

postitati 29.01.13 16:57 Tsiteeri

Kui ma ei eksi, siis see auto sõitis paar päeva tagasi Jüri metsas elamurajoonis mulle vastu? :P

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
mtaudi
huviline

Registreerunud 26.02.07
Kasutaja on eemal

Auto: Golf Variant '17

postitati 29.01.13 16:58 Tsiteeri

Väga ilusa isendi Audi mudelireast endale koju vedanud, kui nii võib öelda.

Palju jõudu sellega ja loodan, et saab ka palju muretuid kilomeetreid sellega läbida (ptüi..., ptüi..., ptüi...).

Nagu esimesest postitusest võib lugeda, siis autodega Sa ei Teieta vaid oled sina peal, mis peaks selle konkreetse auto vähemalt sama heana hoidma, kui ta ostes oli ja mingit porri sellega tegema ei hakata. Aga rõõm, et Audi kasuks otsustasid :)

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U SkypeKasutaja Telefoninumber
Gert001
huviline

Registreerunud 19.09.04
Kasutaja on eemal

postitati 29.01.13 17:34 Tsiteeri

Tubli! Rõõm näha, et mu kunagine auto on siia jõudnud. Maha sai müüdud 5a. tagasi ja tol hetkel oli ta ülikorralik ja täiesti stock isend.

Valgustage mind EGT andurite koha pealt. Mis annab juurde/võtab ära nende välja progemine?

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U
yanekk
klubiliige

Registreerunud 09.11.05
Kasutaja on eemal

Auto: Ex S4, S6, A6, A4, Coupe + veel pool praami täit.

postitati 29.01.13 17:37 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: Gert001

Valgustage mind EGT andurite koha pealt. Mis annab juurde/võtab ära nende välja progemine?

Paras peotäis peavalu jääb vähemaks ja natuke ka hingamine kergemaks.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
mtaudi
huviline

Registreerunud 26.02.07
Kasutaja on eemal

postitati 29.01.13 17:51 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: yanekk
Tsitaat:

Paras peotäis peavalu jääb vähemaks ja natuke ka hingamine kergemaks.

Äkki oskad siinkohal puhtas Eesti keeles ka seletada, mida need andurid teevad - inglise keeles küll palju juttu, aga sellist ühest vastust raske leida - ehk ka selle auto omanikule hea teada, miks need välja programeeriti. Sorry for OT.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U SkypeKasutaja Telefoninumber
yanekk
klubiliige

Registreerunud 09.11.05
Kasutaja on eemal

postitati 29.01.13 18:02 Tsiteeri

Et mitte endast lolli muljet jätta, siis las Prj seletab selle lahti :).

Genka
huviline

Registreerunud 19.01.13
Kasutaja on eemal

postitati 29.01.13 18:44 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: mtaudi
Nagu esimesest postitusest võib lugeda, siis autodega Sa ei Teieta vaid oled sina peal, mis peaks selle konkreetse auto vähemalt sama heana hoidma, kui ta ostes oli ja mingit porri sellega tegema ei hakata. Aga rõõm, et Audi kasuks otsustasid :)
Porri tegema tõesti ei hakka :) See auto näeb praegu täpselt selline välja, millisena ta mulle meeldib. Värv on superkena ja ilusa läikega, kogu välimus stiilipuhas ja sisustus... Audi insenerid on tublit tööd teinud, mis ma ikka paremaks teha oskaksin :D

Tsitaat:
Tubli! Rõõm näha, et mu kunagine auto on siia jõudnud. Maha sai müüdud 5a. tagasi ja tol hetkel oli ta ülikorralik ja täiesti stock isend.

Need andurid peaks mõõtma väljalaske gaaside temperatuuri ja antud mudelil on neid 2 tükki. Küll aga pole need andurid üldse töökindlad, pidades vastu aasta-paar üldjuhul, seda originaalosana. Maksavad aga nad päris krõbedat hinda. Väljaprogrammeerides kaob nende vahetuse vaev ära, samas auto dünaamikas ei muutu midagi. Ärge näkku lööge, kui midagi valesti sai.

Tsitaat:
Algselt postitas: AronL
Kui ma ei eksi, siis see auto sõitis paar päeva tagasi Jüri metsas elamurajoonis mulle vastu? :P
See auto elab nüüd Jüris :)

Genka
huviline

Registreerunud 19.01.13
Kasutaja on eemal

postitati 29.01.13 18:46 Tsiteeri

Kas keegi seletaks mulle, kuidas antud autol quattro töötab? Mingeid lukke tal vist pole ja kogu majandamise teeb elektroonika automaatselt? Aga diffrid? LSD?

yanekk
klubiliige

Registreerunud 09.11.05
Kasutaja on eemal

postitati 29.01.13 18:51 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: Genka
Kas keegi seletaks mulle, kuidas antud autol quattro töötab? Mingeid lukke tal vist pole ja kogu majandamise teeb elektroonika automaatselt? Aga diffrid? LSD?

:) sa pole vist eriti kursis asjadega.
See masin on võimetu liikuma, kui üks ratas maast lahti/pooltelg puruks.

mtaudi
huviline

Registreerunud 26.02.07
Kasutaja on eemal

postitati 29.01.13 19:02 Tsiteeri

Tsitaat:
Tsitaat:
Algselt postitas: Genka

:) sa pole vist eriti kursis asjadega.
See masin on võimetu liikuma, kui üks ratas maast lahti/pooltelg puruks.

B5 kere ja veoskeemi spetsialist foorumis vast Black, kes ka ise sarnast isendit omanud - ootaks selle kommentaari ära, kui tal aega on. Oskaks need küsimused lahti seletada.
Aga nii palju kui mina tean, siis arvestatakse rataste liikumise kiirust ja selle järgi siis suunatakse kergemini liikuvale rattale see veojõud. Seda siis esi- ja tagasillal sõltumatult, aga silla kohta sõltuvalt, kui ei ole varustuses EDL-i ehk siis diffri lukku.

P.S. Pane sisust ka pilte :)

Genka
huviline

Registreerunud 19.01.13
Kasutaja on eemal

postitati 29.01.13 19:05 Tsiteeri

Ausaltöeldes tean ma Audist samapalju kui balett tantsust :D aga ma õpin! :cool:

Hangin asisema pildimasina ja siis teen uued pildid, ka sisust.

yanekk
klubiliige

Registreerunud 09.11.05
Kasutaja on eemal

postitati 29.01.13 19:06 Tsiteeri

Tsitaat:

Aga nii palju kui mina tean, siis arvestatakse rataste liikumise kiirust ja selle järgi siis suunatakse kergemini liikuvale rattale see veojõud. Seda siis esi- ja tagasillal sõltumatult, aga silla kohta sõltuvalt, kui ei ole varustuses EDL-i ehk siis diffri lukku.

No ma olen siis vist pime, lammutasin enda S4 rohkem kui ühe korra kokku ja tagasi, veoskeemis pole ühtegi elektroonikat peale ABS.

Kuits
klubiliige

Registreerunud 01.11.07
Kasutaja on eemal

Auto: 2x B5Q, B3, 2xC4 TDI, GMT 199

postitati 29.01.13 19:09 Tsiteeri

Tsitaat:
Tsitaat:

No ma olen siis vist pime, lammutasin enda S4 rohkem kui ühe korra kokku ja tagasi, veoskeemis pole ühtegi elektroonikat peale ABS.

Isegi EDL karbikest mitte? Ma vöin hetkel küll eksida, kuid avant b5-l peaks too asuma tagumise istmepadja all, nagu c4-gi.
E: b5 suhtes eksisin, pole seal peale alarmi aju midagi.

Vorsprung durch Drehmoment !
Vaata kasutaja profiili Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
yanekk
klubiliige

Registreerunud 09.11.05
Kasutaja on eemal

postitati 29.01.13 19:10 Tsiteeri

Aga see toimetab ikkagi läbi ABS-i, lukke/LSD pole ikkagi.

S4BiT
huviline

Registreerunud 20.08.07
Kasutaja on eemal

Auto: ‘07 BMW 335xi E91

postitati 29.01.13 19:12 Tsiteeri

Kena auto on. Tükk aega imestasin kuulutust vaadates, et poriodavalt müüakse neid maha ikkaa.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
yanekk
klubiliige

Registreerunud 09.11.05
Kasutaja on eemal

postitati 29.01.13 19:24 Tsiteeri

Tsitaat:
Tsitaat:
Aga see toimetab ikkagi läbi ABS-i, lukke/LSD pole ikkagi.

See ABS-i aju arvestabki rataste liikumise kiirust.

Seda küll aga kolme punkti maa puutega on see auto siiski võimetu liikuma.

Kristoff
huviline

Registreerunud 03.11.06
Kasutaja on eemal

Auto: Tq & TSI

postitati 29.01.13 19:26 Tsiteeri

Nelikvedu toimib õnneks täiesti mehhaaniliselt nagu pikimootoriga quattrol kobmeks. See tähendab, et keskel on üks torsen diferentsiaal ja esimene ja tagumine differ on tavalised avatud.

Tavasituatsioonis jaotub veojõud 50:50 ja seda olenemata liikumiskiirusest. Olude muutumisel suunatakse rohkem ette või taha ja seda piltlikult öeldes enne reaktsiooni ehk kõik toimib mehhaaniliselt ning pidevalt ilma igasuguse viiteta. Torsen suunab veojõudu sellele võllile, kus on suurem takistus ehk suurem vajaminev vääne. Seda senikaua kuni teisel otsal täiesti 0 pole, vastasel juhul juhtub nii nagu Janek kirjeldas, ehk et katkise veovõlliga auto ei liigu.

Selleks, aga et ülestõstetud rattaga säiliks ikkagi võime (suurem võimalus) edasi liikuda, on tehas paigaldanud ülalmainitud EDL süsteemi, kus tühja kerivat ratast pidurdatakse ja seega tekitatakse suurem takistus, tänu millele suudab torsen veojõudu ka teisele sillale suunata, kus on parem pidamine. EDL toimib läbi ABS süsteemi ja on puhtalt abimees ning tegelikkuses auto veoskeemi toimimiseks vajalik pole. Võta ABS kaitse välja ning sõida sama rõõmsalt edasi.

PS. Ülestõstetud rattaga liigub auto küll, kui EDL töötab ja keegi (nt lumehang) autot liiga kõvasti kinni ei hoia. Vähemalt C4 kere EDL töötas ka kulunud piduriketaste ning klotsidega piisavalt efektiivselt, et piisas vaid siduri liitmisest, kui ülestungitud tagarattaga C4-l hakkas ABS pump põristama ning auto sõitis tungilt maha. ABS kaitse eemaldades ei sõitnud aga tõepoolest kuhugi.

Genka
huviline

Registreerunud 19.01.13
Kasutaja on eemal

postitati 29.01.13 19:29 Tsiteeri

Tänud Kristoff, väga hästi seletatud.

Raghza
huviline

Registreerunud 30.01.13
Kasutaja on eemal

Auto: C5 A6 Quattro

postitati 30.01.13 20:55 Tsiteeri

Pagan, hoidsin vaikselt ise sellel konkreetsel autol silma peal, kui ei eksi. Kuid tore, et hoolsale omanikule läks, väga kena auto on :)

Vaata kasutaja profiili Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
yanekk
klubiliige

Registreerunud 09.11.05
Kasutaja on eemal

postitati 30.01.13 21:06 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: Raghza
Pagan, hoidsin vaikselt ise sellel konkreetsel autol silma peal, kui ei eksi. Kuid tore, et hoolsale omanikule läks, väga kena auto on :)

Hetkel B5 S4 valik siin kohapealt suht suur ja tegemist tahavad nad mingil määral kõik või mine too saksast originaal läbisõiduga korralik masin.

Uk_
klubiliige

Registreerunud 04.07.07
Kasutaja on eemal

Auto: B5 RS4

postitati 30.01.13 23:11 Tsiteeri

Tagasillas on el diffri lukk mis laseb lahti kusagil ~50 km/h. Nii et paremal juhul on tegemist kolmeveolise quattro'ga.

Understeer is when you hit the wall with the front of the car and oversteer is when you hit the wall with the rear of the car. Horsepower is how fast you hit the wall and torque is how far you take the wall with you.
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U SkypeKasutaja Telefoninumber
Genka
huviline

Registreerunud 19.01.13
Kasutaja on eemal

postitati 31.01.13 07:30 Tsiteeri

Mõlgutan mõtteid, et peaks igaks juhuks hammasrihma ära vahetama. Seoses sellega peaks ka vist uue veepumba, termostaadi ja geneka rihma/rulliku/pinguti uute vastu vahetama? On mingeid soovitusi selle koha pealt?
Roolivõimu pump teeb ka natuke häält, aga see vist sõidab kevadeni ära, siis lahkab probleemi edasi. Muus osas - kalla ja talla :D

Lehekülgi:  1  2  3  4
Tee uus teema

Mine lehekülje lõppu

XMB Audi Club Edition
Täiendanud: indro, klem, j6mm & diversion @ 2002-2020
Eesti Audi Klubi ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
[Päringuid: 21]
[PHP: 52.5% - SQL: 47.5%]