Lehekülgi: 1 2 |
coke
huviline
Registreerunud 28.11.10
Kasutaja on eemal
|
postitati 15.12.12 15:06
|
|
|
A6 2.5TDI 2001 kütusefiltri vahetus
Tere!
Vahetasin autol kütusefiltri ära, kallasin uue filtri kütust täis. Panin auto käima algul käis, siis suri välja. Ma unustasin gaasi anda. Nüüd enam
käima ei lähe, kui mootorikate maha võtta, siis on näha, et õhk on vahel. Arvatavasti nagu lugenud olen, siis nüüd igalpool õhk vahel.
Ise proovisin muidu otse kütuse voolikust, see mis mootorisse jookseb otse kütet peale panna aga niimodi teda käima ei saanud. Olen vähemalt 3x filtri
uuesti maha võtnud ja siis tagasi peale pannud, et äkki kuskil midagi valesti aga ei, siis panin ühe pumba vahele, mis laseks kütet mootrisee otse aga
ikka midagi. Muidu tõmbaks auto käima aga kahjuks on mul automaatkast.
Äkki keegi oskab soovitada või nõu anda, mis nüüd teha ?
|
|
|
yanekk
klubiliige
Registreerunud 09.11.05
Kasutaja on eemal
Auto: Ex S4, S6, A6, A4, Coupe + veel pool praami täit.
|
postitati 15.12.12 15:10
|
|
|
Mis seal siis ikka, pihusti juurest torud natuke lahti ja starterit.
See peaaegu ainuke asi mida sa kodus, niisama teha saad.
|
|
|
samru
klubiliige
Registreerunud 01.02.04
Kasutaja on eemal
Auto: Audi A8 4,2Q, B6 3,0Q, Buell XB12s
|
postitati 15.12.12 15:21
|
|
|
Ma olen õhutanud nii, et keeran pumba pealt õhutusnipli lahti ja lasen tankimisavast suruõhku vähehaaval sisse. Õhutusnippel asub pumba eesotsas
sisselaskekollektori all kahe kandiga nr 10 võtmega selline veider polt. Kui oled pumbast õhu kätte saanud, siis mõned pihustid keerad lahti ja
starterit.
|
|
|
|
coke
huviline
Registreerunud 28.11.10
Kasutaja on eemal
|
postitati 15.12.12 15:21
|
|
|
See ka juba järgi proovitud, ainult, et ma keerasin kõik pihustid lahti, peale seda avastasin, et see kütus, mis välja ära tuli ja uuesti sulgedes
pihusti, et nagu sinna voolikusse, mis mootorisse jookseb ei tule kütust. Kuskil on ikkagi mingi kala (õhk vahel) ? See on jama veel, et auto ei
jäänud minu maja ette ka vahetasin ühe tuttava kortermaja ees seda.
|
|
|
coke
huviline
Registreerunud 28.11.10
Kasutaja on eemal
|
postitati 15.12.12 15:24
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: samru
Ma olen õhutanud nii, et keeran pumba pealt õhutusnipli lahti ja lasen tankimisavast suruõhku vähehaaval sisse. Õhutusnippel asub pumba eesotsas
sisselaskekollektori all kahe kandiga nr 10 võtmega selline veider polt. Kui oled pumbast õhu kätte saanud, siis mõned pihustid keerad lahti ja
starterit. |
Keegi ütleski, et pumpa jäi õhk vahele. Pean kellegi otsima vist, kuidas ma sinna ligi saan mingit pilti ei saa kuskilt, milline see välja näeb, ei
ole ise suurem remondimees ?
|
|
|
yanekk
klubiliige
Registreerunud 09.11.05
Kasutaja on eemal
|
postitati 15.12.12 15:32
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: coke
Pean kellegi otsima vist, kuidas ma sinna ligi saan mingit pilti ei saa kuskilt, milline see välja näeb, ei ole ise suurem remondimees ?
|
Mitte ei saa vait olla, seda oleks pidanud mingi X aeg enne mõtlema.
Palju jama oleks vähem olnud.
|
|
|
coke
huviline
Registreerunud 28.11.10
Kasutaja on eemal
|
postitati 15.12.12 16:12
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: yanekk
Pean kellegi otsima vist, kuidas ma sinna ligi saan mingit pilti ei saa kuskilt, milline see välja näeb, ei ole ise suurem remondimees ?
|
Mitte ei saa vait olla, seda oleks pidanud mingi X aeg enne mõtlema.
Palju jama oleks vähem olnud. |
Noh, nüüd on hilja, niikaua jalamees.
|
|
|
coke
huviline
Registreerunud 28.11.10
Kasutaja on eemal
|
postitati 15.12.12 16:39
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: samru
starterit. |
Kus see asub siin, see õhutusnippel ? Kes teab võib öelda või ringi ümber teha ?
|
|
|
yanekk
klubiliige
Registreerunud 09.11.05
Kasutaja on eemal
|
postitati 15.12.12 16:43
|
|
|
Samahästi võid pumba tagasivoolu lahti keerata.
See kundepoolne esimene, kus küljes väiksed voolikud.
|
|
|
coke
huviline
Registreerunud 28.11.10
Kasutaja on eemal
|
postitati 15.12.12 17:14
|
|
|
Samahästi võid pumba tagasivoolu lahti keerata.
See kundepoolne esimene, kus küljes väiksed voolikud. |
Ok proovin järgi hommikul, sest auto jäi teisele poole annelinna. See kindel, et niimodi saab ära õhu vahelt, pumbast ei ole vaja siis lasta õhku
välja ? Kas ma siis keeran paar pihustit ka lahti või pole siis vaja kui nii teen ?
|
|
|
yanekk
klubiliige
Registreerunud 09.11.05
Kasutaja on eemal
|
postitati 15.12.12 17:19
|
|
|
Oeh .
Kõigepealt pumbast õhk välja ja siis kõikidest pihusti torudest.
Ja ei ole vaja päris küljest ära keerata, piisab umbes pool tiiru keeramist.
|
|
|
teitur
huviline
Registreerunud 07.07.10
Kasutaja on eemal
Auto: Allroad C5, VAZ 2105
|
postitati 15.12.12 17:21
|
|
|
Mis firma filtri sinna panid?
Mul oli eelmine aasta juhus, kus filtripealne õhutus?polt lasi õhku vahele. Vahetasin filtri ära, tegin kontrolltiiru ka ja kõik oli justkui korras,
aga järgmine päev ei käivitunud enam. Siis maadlesin mitu õhtut sellega.
Esiteks kontrolli kas see polt seal peab, võid võtta vana filtri pealt selle poldi koos seibiga ja uue filtri peale panna.
Siis käsipump voolikutele(filtrisse minevale) vahele ja pumpa filtrist õhk välja.
Kõrgsurvepumpa minev voolik kalla täis ja lükka filtrile külge.
Pihustitorud lahti ja anda starterit, kuni kütust tulema hakkab, siis keera kinni.
Kui sedasi oled masina käima saanud, siis võid käsipumba vahelt võtta ja voolikud lõplikult kinni ühendada.
Ahjaa, filtri peal olev tagasivooluklapp vaata ka üle. Sealtkaudu võib ka õhku vahele võtta.
|
|
|
coke
huviline
Registreerunud 28.11.10
Kasutaja on eemal
|
postitati 15.12.12 17:41
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: teitur
Mis firma filtri sinna panid?
Mul oli eelmine aasta juhus, kus filtripealne õhutus?polt lasi õhku vahele. Vahetasin filtri ära, tegin kontrolltiiru ka ja kõik oli justkui korras,
aga järgmine päev ei käivitunud enam. Siis maadlesin mitu õhtut sellega.
Esiteks kontrolli kas see polt seal peab, võid võtta vana filtri pealt selle poldi koos seibiga ja uue filtri peale panna.
Siis käsipump voolikutele(filtrisse minevale) vahele ja pumpa filtrist õhk välja.
Kõrgsurvepumpa minev voolik kalla täis ja lükka filtrile külge.
Pihustitorud lahti ja anda starterit, kuni kütust tulema hakkab, siis keera kinni.
Kui sedasi oled masina käima saanud, siis võid käsipumba vahelt võtta ja voolikud lõplikult kinni ühendada.
Ahjaa, filtri peal olev tagasivooluklapp vaata ka üle. Sealtkaudu võib ka õhku vahele võtta. |
Filter oli Topran vms selline, forsist ostsin. Kontrollin seibi ka üle. Proovin mõlemad variandid läbi hommikul läbi, loodan, et aku vastu peab 2 päeva jamamist juba.
Inglismaa audifoorumis oli muidu siuke variant pakutud ainult ma ei saa ühest reast aru kas keegi tõlgiks mulle selle google translate ei vea ka
välja punkt 11
5 - Position new filter in holder.
6 - Fill with clean fuel - it will take about a litre.
7 - connect hoses and tighten clips.
8 - check filter is full of fuel.
9 - carefully push valve into position - (new o'ring is on new filter)
10 - tighten the 10mm filter clamp nut.
11 - remove all hose clamps. <---google annab et eemalda vooliku klambrid selle peale ? või tähendab see midagi muud
12 - start engine.
|
|
|
yanekk
klubiliige
Registreerunud 09.11.05
Kasutaja on eemal
|
postitati 15.12.12 17:44
|
|
|
See inglaste jutt on abiks siis, kui midagi enne peese pole keeranud.
|
|
|
coke
huviline
Registreerunud 28.11.10
Kasutaja on eemal
|
postitati 15.12.12 18:13
|
|
|
See inglaste jutt on abiks siis, kui midagi enne peese pole keeranud. |
Seda ma arvasin aga leidsin sealt veel sellise asja ka, et kütusefiltri kruvi lahti keerata ja siis süüde lihtsalt sisse ja õhutab ennast ära, on see
võimalik või pole mõtet hakkata proovimagi ?
|
|
|
yanekk
klubiliige
Registreerunud 09.11.05
Kasutaja on eemal
|
postitati 15.12.12 18:15
|
|
|
aga leidsin sealt veel sellise asja ka, et kütusefiltri kruvi lahti keerata ja siis süüde lihtsalt sisse ja õhutab ennast ära, on see võimalik või
pole mõtet hakkata proovimagi ? |
Täpselt sama jutt, toimib kuid sind see hetkel enam ei aita, kuna terve süsteem on õhku täis juba.
|
|
|
coke
huviline
Registreerunud 28.11.10
Kasutaja on eemal
|
postitati 15.12.12 18:39
|
|
|
aga leidsin sealt veel sellise asja ka, et kütusefiltri kruvi lahti keerata ja siis süüde lihtsalt sisse ja õhutab ennast ära, on see võimalik või
pole mõtet hakkata proovimagi ? |
Täpselt sama jutt, toimib kuid sind see hetkel enam ei aita, kuna terve süsteem on õhku täis juba. |
Okei aga ma teen siis niimodi, et võtan tolle vooliku lahti, mis tagasivoolust tuleb kõrvalistuja poolne ja annan starterit et õhk välja saada v ? Ja
siis tagasi kinni ? ja siis pihustitest ja siis peaks käima minema ja keeran pihustid kinni?
Muidu see õhutõmbamine tagasivoolust, kui ma ühendan sinna pumba mis tümbab kuni kütet tuleb, siis panen vooliku tagasi filtri külge, siis pihusti
lahti starterit, kütust tuleb pihustitest, keeran kinni ja siis käima ?
Kumma ma teen või keegi kirjutage täpselt, siis ma ei pea homme uuesti tagasi kõmpima ja leiutama hakkama ?
|
|
|
kristo211
huviline
Registreerunud 10.04.05
Kasutaja on eemal
Auto: audi A6 2,5TDI Quattro
|
postitati 15.12.12 19:25
|
|
|
Pole seal muud midagi vaja teha ja leiutada. Kõige tähtsam, filter kütet täis ja pihustite pealt torud paar tiiru lahti keerta, kapoti alla vaadates
paremalt esimene jäta kinni, seda halb keerata ja polegi mõtet sest saab ilma eduliselt hakkama. Nüüd vaja kahte meest üks annab salongis starterit ja
teine hakkab torusid kinni keerama, sealt kust juba pritsib see kinni.
Ja käima ta peab minema. Muidugi suureks abiks oleks ka eeter kiirendab seda käimaminemis protsessi kõvasti, aga kui pole varem seda kasutanud ei
maksa sellega jamada
Ja poleks aidanud ka see, et õhutuspunn lahti keerata filtri pealt, sest kõrgsurve pump imeb paagist kütet, ette seda ei anta selle mootori puhul.
Oleks aidanud ainult see kui voolikud kinni pigistada enne filtri eemaldust, siis pole üldjuhul õhutust vaja.
|
|
|
ferdinand
huviline
Registreerunud 17.01.03
Kasutaja on eemal
Auto: 400,401,969
|
postitati 15.12.12 21:06
|
|
|
See mida Urmas lahti keeras on ilmselt reduktsiooniklapp, asub ta kollektori esimese osa all ja ilma kollektorijuppi eemaldamata eriti vist ligi ei
pääse? Tegelikkuses ei olegi olulist vahet kustkaudu õhk välja saab, samamoodi võib ntx tagasivoolutoru lahti keerata, kui paagist survestada. Kui
vaid pumba enda abil imeda siis ei tohi midagi lahti keerata. Natuke probleemne on sellise masina filtri juures plastmassist tagasivooluklapp, ka
minul on see korra lekkima jäänud. Mistahes väikese lekke korral on kütuse pumbani jõudmine kohe probleemne.
Mina olen valanud filtri täis auto peale paigaldatuna tagasivooluklapi avast ja üldjuhul ei ole mitte mingeid probleeme käivitamisel olnud, pump on ju
täis ja tiheda torustikuga tõmbab ta paagist kütuse üles probleemideta.
Kas keegi viitsiks ära seletada selle pihustitorude lahtikeeramise fenomeni, mida igal pool ja alati soovitatakse? Loogiliselt võttes ei saa sellest
mitte mingit abi ju olla (peale psühholoogilise efekti muidugi) Pump saab
ikka kütust peale samamoodi nagu tavaliselt, ja kui pump juba piisavalt kütust väljastab, siis ta nagunii pressib selle läbi pihustite, kas koos õhuga
või ilma, pigem ma arvaks, et pihustitorude lahtikeeramine teeb käivitumise omakorda veel raskemaks?
Isegi kui mul on igav, kõik mul tuleb välja!
|
|
|
|
yanekk
klubiliige
Registreerunud 09.11.05
Kasutaja on eemal
|
postitati 15.12.12 21:18
|
|
|
Kui sul on süsteemis õhk sees, siis see annab ju kokku suruda ning see õhk ei ava pihustit.
|
|
|
tl470487
aeg maha
Registreerunud 06.07.11
Kasutaja on eemal
|
|
ferdinand
huviline
Registreerunud 17.01.03
Kasutaja on eemal
Auto: 400,401,969
|
postitati 15.12.12 22:51
|
|
|
Kui sul on süsteemis õhk sees, siis see annab ju kokku suruda ning see õhk ei ava pihustit. |
Justnimelt. Kui õhule järgneb kütus siis see avab pihusti (tegelikult, kui täpne olle siis avab pihusti siiski rõhk, olgu ta siis kütuse või õhu
tekitatud). Kui vahepeal veel torusid lahti keerata, siis toimub ju see pihustite avamine veel hiljem?! Pumbast tuleb rõhk peale ju ikka ühtemoodi,
kas on õhk torudes või mitte... Ehk õhk väljub täpselt sama edukalt ka läbi pihustite. Võimalik, et eksin muidugi?
Isegi kui mul on igav, kõik mul tuleb välja!
|
|
|
|
coke
huviline
Registreerunud 28.11.10
Kasutaja on eemal
|
postitati 16.12.12 06:31
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: ferdinand
Kui sul on süsteemis õhk sees, siis see annab ju kokku suruda ning see õhk ei ava pihustit. |
Justnimelt. Kui õhule järgneb kütus siis see avab pihusti (tegelikult, kui täpne olle siis avab pihusti siiski rõhk, olgu ta siis kütuse või õhu
tekitatud). Kui vahepeal veel torusid lahti keerata, siis toimub ju see pihustite avamine veel hiljem?! Pumbast tuleb rõhk peale ju ikka ühtemoodi,
kas on õhk torudes või mitte... Ehk õhk väljub täpselt sama edukalt ka läbi pihustite. Võimalik, et eksin muidugi? |
Laadisin eile endale autodata alla. Seal on kirjas, et kui õhk on sees, siis piisab, kui tagasivoolust tõmmata kolm filtritäit kütust välja ja siis
süüde sisse natukeseks ja siis käima (pihustite lahti keeramisest polnud seal mingit juttu). aa ja veel oli, et kaitse F28 ehk siis kütusepumba kaitse
ka välja selleks ajaks.
Teen algul niimodi, siis proovin teisi variante.
Hakkan nüüd liikuma, siis vaatan, mis saab. Annan teada, siis pärast.
|
|
|
coke
huviline
Registreerunud 28.11.10
Kasutaja on eemal
|
postitati 16.12.12 11:07
|
|
|
Nii nüüd tõmbasin elektrilise pumbaga tagasivoolust õhu välja, kütust natuke nirises eriti palju sealt ei tulnud ja näha on, voolikutest, et õhk ikka
vahel (tõmbasin parempoolsest voolikust, mis selle tihendi külge läheb). Täna mul ei olnud võtit ka, et pihustitest ka veel lasta välja, ma sain aru,
et see pole oluline kui tagasivoolust tõmmata kogu õhk välja aga noh kõik välja küll ei tulnud suht kaua ketras see elelktriline vahepump, mis vahele
panin.
Ma ei tea kas keegi tartus saaks appi tulla. Viskaks pappi ka kui saab tööle masina või kuhu auto viia Tartus, hetkel see probleem ka, et avastasin,
et kärukonksu pole pagassis. Peab, siis selle ka sebima kuskilt kui tööle ei saa.
|
|
|
kristo211
huviline
Registreerunud 10.04.05
Kasutaja on eemal
Auto: audi A6 2,5TDI Quattro
|
postitati 16.12.12 12:56
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: ferdinand
kas on õhk torudes või mitte... Ehk õhk väljub täpselt sama edukalt ka läbi pihustite. Võimalik, et eksin muidugi? |
Eksid, tühi pump ei tee sellist rõhku, et pihusti avaneks ja eest õhu minema lööks, just sellepärast peab pihusti pealt toru lahti tegema, et pump
puhast kütet täis saada, tegemist ikkagi kütte-, mitte õhupumbaga.(sai ka kunagi proovitud igasuguseid muid variante läbi tagasivoolu kütet vaakumiga
pumpa tõmmataud jne. aga käima sai ikka alles siis, kui torudest korralikku kütet hakkas tulema)
Teema algatajal just see probleem tekkiski, et auto läks käima ja niikaua käis kui pump tühjaks sai.
Eelmine nädal sai sõbral, täpselt sama probleemi küüsis olnud auto käima pandud, aega kulub selleks 3-4min. Aitaks hädast välja, aga ise Tallinnas
hetkel.
|
|
|
Lehekülgi: 1 2 |
|