| Lehekülgi: 1 2 |
sutik
huviline
Registreerunud 07.12.12
Kasutaja on eemal
|
|
postitati 13.12.12 17:20
|
|
|
Soovitage häid h7 pirne.
Tere, kuna lähituled on üsna mannetud, on plaan panna sisse uued pirnid. Autoks on A4 b5 facelift, 1.9 tdi 85kw mootoriga. Peale mõningat uurimist
arvan, et õige oleks panna midagi Osramilt või Philipsilt. Olen kuulnud, et osrami pirnid põlevad 2-3 kuuga läbi, philips pidi aga vastupidavam olema.
Äkki keegi, kellel on mõlema margiga kogemusi, saaks soovitada mõnd mudelit või hoopis midagi mõnelt muult margilt, netist leidsin ka mõned arvustused
kuid kõik 2-3 aastat vanad ja palju on uusi mudeleid juurde tulnud. Poes on valik päris kirju ja eks iga müügimees soovitab ikka neid pirne mis tal
pakkuda on.
|
|
|
|
yanekk
klubiliige
Registreerunud 09.11.05
Kasutaja on eemal
Auto: Ex S4, S6, A6, A4, Coupe + veel pool praami täit.
|
|
postitati 13.12.12 17:55
|
|
|
Ise kasutanud mõlemad, igakell valin Osarmi.
See mis lubatud, seda see pirn ka on, vastupidavus võiks natuke parem olla.
Philipsi omaga on nii ja naa, lubatud mida iganes numbreid, tuli näitama ikka ei hakka.
Kuid alustruseks tee tuled legoks ja korralikult puhtaks, aitab rohkem kui mis iganes uus pirn.
|
|
|
|
real-illusion
huviline
Registreerunud 27.09.11
Kasutaja on eemal
Auto: A6 3.0 TDI 165 kw Q
|
|
postitati 13.12.12 17:59
|
|
|
Night braker plus-id meie peres kõigil vanematel autodel. Audi 100-l küll nähtavus nendega ikka väga super 
|
Life is tough.
It`s tougher if you`re stupid.
|
|
|
|
|
QUATTRO
klubiliige
Registreerunud 26.09.02
Kasutaja on eemal
Auto: 5,2 Cherokee 4x4
|
|
postitati 13.12.12 18:00
|
|
|
Lisaks ka juurde, et igapäevaselt pirnivahetusega tegeledes ja nii omast käest kui klientide suust kuuldu põhjal ei olegi olemas sellist H7 pirni mis
kestaks üle 6 kuu, pigem 3-4 kuud. Ja need heavy duty-d mis kestavad, need ei valgusta sittagi.
Positiivne on samas see, et pideva pirnivahetusega on ninaesine kogu aja valge, H4 puhul on juba räige vahe sees aastavanusel ja uuel pirnil, nii
uskumatu kui see ka ei ole.
|
|
|
|
V200
huviline
Registreerunud 11.09.04
Kasutaja on eemal
Auto: A6 2,6 Q, A4 1,8 T Multitronic, A4 1,8 TQ Avant Tiptronic, S4 3,0 TQ S tronic, Tesla S 85 kWh
|
|
postitati 14.12.12 14:58
|
|
|
Philips BlueVision Ultra 4000 K on hõõgniidiga pirnide seast parim, mida kasutanud olen. Annab palju valgust ja kestab üsna hästi.
Pirnide eluiga mõõdetakse tundides, BlueVision Ultral on see tootja andmetel 300 tunni kandis, kui õigesti mäletan. Praktikas umbes nii on H7 pirnidel
olnud ka. Palju sõltub muidugi konkreetse auto elektrisüsteemi seisukorrast.
Vähem valgust andvad pirnid hõõguvad madalama temperatuuriga (tekib vähem valgust, rohkem soojust) ja kestavad kauem. Eeldusel, et neid halva
nähtavuse tõttu vastu puud katki ei sõida. 
|
|
|
|
freeser
huviline
Registreerunud 24.06.11
Kasutaja on eemal
Auto: Audi S6 2,2 20v, S3 8V
|
|
postitati 14.12.12 15:44
|
|
|
Kasutasin nightbreaker+ 2 kuud ja panin narva rpw-d külge, nähtavus läks 70% paremaks Luuptulele mina panin üldse xsenoni ja asi veel parem Vend
seatil kasutas ka mingeid philipseid ja pani sinna narvad ja no nähtavus oli jälle kordades parem.
|
|
|
|
Rix
klubiliige
Registreerunud 06.03.11
Kasutaja on eemal
Auto: B6 Quattro
|
|
postitati 14.12.12 16:00
|
|
|
| Tsitaat: | Algselt postitas: freeser
Kasutasin nightbreaker+ 2 kuud ja panin narva rpw-d külge, nähtavus läks 70% paremaks Luuptulele mina panin üldse xsenoni ja asi veel parem Vend
seatil kasutas ka mingeid philipseid ja pani sinna narvad ja no nähtavus oli jälle kordades parem. |
Aga räägi, mis võimsusega need Narva RPW-d sul seal ees on..55W või midagi kangemat?
|
|
|
|
|
|
tl470487
aeg maha
Registreerunud 06.07.11
Kasutaja on eemal
|
|
postitati 14.12.12 16:30
|
|
|
Kindlasti ei nõustu selliste väidetega ja olgu see siis 3EUR-i või 30EUR hinnaga H7!
Pirni eluiga vähendavad mitmed asjaolud aga üks olulisem, mis valdavalt jääb tähelepanuta on tule süsteemi jahutus. Kõige selle taga seisab peamiselt
järskudest temperatuurimuutustest tingitud plastiku vananemine.
PS: Plastikust tuleklaaside iga on Eesti tingimustes ca 4-5 aastat.
| Tsitaat: | Algselt postitas: QUATTRO
Lisaks ka juurde, et igapäevaselt pirnivahetusega tegeledes ja nii omast käest kui klientide suust kuuldu põhjal ei olegi olemas sellist H7 pirni mis
kestaks üle 6 kuu, pigem 3-4 kuud. |
|
|
|
|
|
|
freeser
huviline
Registreerunud 24.06.11
Kasutaja on eemal
|
|
postitati 14.12.12 16:32
|
|
|
| Tsitaat: | Algselt postitas: R-I-X
seatil kasutas ka mingeid philipseid ja pani sinna narvad ja no nähtavus oli jälle kordades parem. |
Aga räägi, mis võimsusega need Narva RPW-d sul seal ees on..55W või midagi kangemat? | Golf II-l olid 55 ja audil olid 85 Kestvus ka seinast seina neil, üks kestis aasta teine rohkem jne 
|
|
|
|
kps
moderaator
Registreerunud 27.05.03
Kasutaja on eemal
Auto: 5x4x4
|
|
postitati 14.12.12 18:35
|
|
|
... audil olid 85... |
Sa nagu ise kah hetkel aru saad, mida sa võrdled? Lisaks muud kaudsed ohud, mis sellise jama kasutamise puhul tulede juhtme/lülitiahelat ähvardavad.
Legaalsusest ma ei räägi üldse.
Endal kasutusel jäägitult Osram ja NB seeria. Kõik muu välistanud, kuna "ne rõba ne mjaso" tulemus. Lisaks tasuks oma generaatorid korda teha, kui
selliseid pirne kasutada. Üks väike "piiks" pingeregulaatori poolt ja sel hetkel hõõgniidid põlevatel tuledel lihtsalt kustuvad jäädavalt. Endal üle
14V pingeregulaatorit need asjad ei kannata. 14,5V pingeregulaatoriga kestsid tõesti 2 kuud ka Osramid. Philipsi pirne ei osta enam iial, need surid
kruusateedel rappumise tulemusena kõik liiga väikse aja jooksul.
|
Hea auto on palju autosid...
|
|
|
|
|
freeser
huviline
Registreerunud 24.06.11
Kasutaja on eemal
|
|
postitati 14.12.12 18:47
|
|
|
Eks igaüks kasutab seda mis ta ise tahab eksole. Kasutasin neid aasta ja veidi peale. Selle ajaga ei juhtunud mitte midagi mitte millegagi igatahes!
Hetkel udukates 55w ja need näitavad ka väga hästi!
|
|
|
|
reff20
bännitud topeltkonto
Registreerunud 21.10.12
Kasutaja on eemal
Auto: Audi 90 2.0 85KW
|
|
postitati 14.12.12 18:54
|
|
|
Testin hetkel halogeen(xenon effect) tulesid. ilgelt valged+valgustatud maa on hulga suurem
Kasutaja maluka toodang siis
|
|
|
|
A-kaheksa
huviline
Registreerunud 23.11.07
Kasutaja on eemal
Auto: A6 C6 4,2Q, Mondeo 11
|
|
postitati 14.12.12 20:37
|
|
|
Osram Night Beaker + on pikendatud garantiiga. Vahetatakse välja kui näpujälge peal pole. Panin need enda autole, Auto aasta vanune ja originaal
noname pirnidega mingit erinevust pole. Ei saa öelda, et valgus tugevam. Ka toon sama ja valgusvihk sama pikk. Seega pettumus. Kuna mul DRL tuled ka,
siis vastupidavust kommenteerida ei oska poole aasta põhjal.
|
Auto LCD displayde remont ja vahetus, armatuuride remont.
www.harteron.ee
|
|
|
|
|
HangOver
huviline
Registreerunud 27.03.10
Kasutaja on eemal
Auto: A6 C7 Allroad 3.0TDI 200KW A6 C7 3.0TFSI sed. 2012; Q5 2.0TFSI 2016, A6 C6 3,0TFSI sed. FL 2009; A6 C6 2,4 V6 sed. 2006; A6 C6 2
|
|
postitati 15.12.12 09:19
|
|
|
| Tsitaat: | Algselt postitas: A-kaheksa
Osram Night Beaker + on pikendatud garantiiga. Vahetatakse välja kui näpujälge peal pole. Panin need enda autole, Auto aasta vanune ja originaal
noname pirnidega mingit erinevust pole. Ei saa öelda, et valgus tugevam. Ka toon sama ja valgusvihk sama pikk. Seega pettumus. Kuna mul DRL tuled ka,
siis vastupidavust kommenteerida ei oska poole aasta põhjal. |
Mida pead silmas pikendatud garantiiga ja kas kauplus vahetab välja või maaletooja? 1a+1a ...ma ei teadnudki ja olen ikka korra aastas neid ostnud..
|
Kui on vajadus, leia lahendus!
|
|
|
|
|
kps
moderaator
Registreerunud 27.05.03
Kasutaja on eemal
Auto: 5x4x4
|
|
postitati 15.12.12 10:19
|
|
|
Eks igaüks kasutab seda mis ta ise tahab eksole. |
Asi pole "teen mis tahan teema hetkel" vaid võrdled legaalset ja ebalegaalset asja, mis POLE VÕRRELDAVAD!
Ja kuna siin juba aruteluks jälle läks ja ma olen sellega lausa katseid identsete masinatega teinud, siis siin on minu reaalne "statistika". Mainin
ära, et kõik on minu enda igapäevamasinad ja kaks neist identsed.
Kõige vanemad NB'd (tol hetkel mitte NB+) on aastast 2008 jaanuar (H4) masinal küljes peale pingeregulaatori vahetust, üks neist vahetatud 2012
algus, ehk siis 4 aastat. Teisele isendile (C4 luubid+kaug) keerasin nii lähi kui kaugtuledesse NB'd külge 2008 aasta lõpp ja siiani töötavad (isendi
generaator on hooldatud). B3 H4 NB 2010 soetatud pirnidega suri üks isend peale ~kahte aastat tööd ja suri sellest, et kapott põlevate tuledega
kõrgelt kinni lajatati (minu enda silme all), kõrvale läks NB+ 2012 aasta alguses (teine pirn komplektist, millest üks läks C4 100'le peale 4'ndat
aastat) ja omavahel neil vahet pole valgustatuse osas st. silm lumel seda ei erista mitte kummalgi isendil. Viimane isend (VW Passat) sõidab
topeltkomplekti NB+'dega juba üle poole aasta ja genekat ma sel isendil puutunud veel pole (pole ka midagi puutuda st. tiba teine ehitus, et "kodus
näppida" - dioodplokk). Üks C4 luupidega isend mul siis hetkel Osrami tavapirnidega, millel on puhastatud reflektorid ja vahetatud tuleklaasid.
Valgusvihk on perfektne, aga valgustatus on ikka oluliselt kehvem kui identne isend kõrval 4x NB'dega aastast 2008, millel pole reflektoreid
puhastanud ja isegi klaasid on ees kivitäkkeid täis. Lumel on valgustatus just eriti hästi eristatav kui masinad kõrvuti panna. Lisaks kõigile, kes
üritavad erinevust jäädvustada - fotokaga pole võimalik sellist erinevust reaalselt püüda (üritasin nii seebikaga kui ka digipeegliga käsitsi
rezhiimides seda pildiks saada), mida silmaga reaalselt näha võib. Seega fotod internetis on tegelikult puhas pullikaka igasugu pirnide võrdlustest
sama masina küljes, sest fotoaparaatide automaatika tapab silmaga eristatava reaalsuse! Ainus asi, mida fotokas suudab eristada on 20.a. vana H4 ja
tänapäevane suvaline kasvõi bensiinijaamadest müüdav toode ühel ja samal isendil kõrvuti. Need on tõesti nagu küünal ja päike erinevusega (mul vedeleb
isegi mõni selline arhiiviväärtuslik toode veel garaazhisahtlites, kes väga tahab võrrelda).
Mis tuliuutesse masinatesse puutub siis see on täiesti mõistetav, et juba tehasevarustuses kasutatakse korralikumaid tavapirne ja sellest ka põhjus,
miks erisust pole võimalik tuvastada . Lisaks puudub tehasetoodetel
originaaltootja poolne markeering - sellest siis see "noname" look . Teada
saate selle olemusest ilmselt siis kui lähete esindusest uut esipirni tellima ja selle hinna teada saate .
Mina selles teemas lõpetasin, eks igaüks saab ise oma valiku teha oma sisetunde järgi.
Lisaks kõigele rahulikke peatselt algavaid pühi!
|
Hea auto on palju autosid...
|
|
|
|
|
Siim89
huviline
Registreerunud 07.06.10
Kasutaja on eemal
Auto: C5 1.8T; C4 2.2TQ;
|
|
postitati 15.12.12 11:33
|
|
|
Endalgi Osram NB ja vist läheb 3. talv nüüd nendega. Lihtsalt kasutan neid ainult siis, kui sõidan maanteel või pimedas linnas. Muidu kasutan
park+udutuli varianti. Nii nad kestavadki ja nähtavus on täiesti talutav. Pigem poleeri tuled ära ja saad korraliku wow-efekti kohe 
|
|
|
|
sutik
huviline
Registreerunud 07.12.12
Kasutaja on eemal
|
|
postitati 15.12.12 15:39
|
|
|
Suure tõenäosusega lähen homme ja ostan osram nightbraker plus-id.
|
|
|
|
Kristoff
huviline
Registreerunud 03.11.06
Kasutaja on eemal
Auto: Tq & TSI
|
|
postitati 15.12.12 16:32
|
|
|
| Tsitaat: | Algselt postitas: sutik
Suure tõenäosusega lähen homme ja ostan osram nightbraker plus-id. |
Hea valik. Olen kasutanud erinevatel autodel nii Night Breakerit kui selle + varianti ja väga rahul. Ühtlasi ei kurda ka vastupidavuse üle.
|
|
|
|
A-kaheksa
huviline
Registreerunud 23.11.07
Kasutaja on eemal
Auto: A6 C6 4,2Q, Mondeo 11
|
|
postitati 15.12.12 19:12
|
|
|
| Tsitaat: | Algselt postitas: HangOver
Mida pead silmas pikendatud garantiiga ja kas kauplus vahetab välja või maaletooja? 1a+1a ...ma ei teadnudki ja olen ikka korra aastas neid ostnud..
|
Täpselt ei mäleta, aga see + just tähendabki, et algset muudeti. Esimesed NB põlesid kärmelt läbi. + tootmisel taheti usaldust tagasi võita. Täpsemalt
tasub uurida Automaailmast.
|
Auto LCD displayde remont ja vahetus, armatuuride remont.
www.harteron.ee
|
|
|
|
|
sutik
huviline
Registreerunud 07.12.12
Kasutaja on eemal
|
|
postitati 16.12.12 06:43
|
|
|
Plus on jah hiljem välja tulnud, täiustatud, mudel.Eks ma vaatan kaua nad kestavad, läbi põlevad saab ju alati midagi uut proovida.
|
|
|
|
real-illusion
huviline
Registreerunud 27.09.11
Kasutaja on eemal
Auto: A6 3.0 TDI 165 kw Q
|
|
postitati 16.12.12 09:23
|
|
|
Eks sa kirjuta pärast, kuidas rahul oled ka 
|
Life is tough.
It`s tougher if you`re stupid.
|
|
|
|
|
Erksolen
huviline
Registreerunud 19.09.11
Kasutaja on eemal
Auto: Audi A4 B5 1.8TQ
|
|
postitati 16.12.12 09:27
|
|
|
Mina sooviksin aga teada kas see Nightbraker + reflektroile ja luubile ei tee liiga? Kuna rohkem valgust halogeeni puhul tähendab ju suuremad
töötemperatuuri, parandage kui eksin aga see oleks minu küsimus teil targematele.
Tervitades, Erks.
|
|
|
|
Erksolen
huviline
Registreerunud 19.09.11
Kasutaja on eemal
Auto: Audi A4 B5 1.8TQ
|
|
postitati 16.12.12 14:08
|
|
|
Ei ole siis kedagi kes teaks rääkida? Ei julge ilma sisse panna, kuna kardan, et uued tuled lähvad tuksi.
|
|
|
|
yanekk
klubiliige
Registreerunud 09.11.05
Kasutaja on eemal
Auto: Ex S4, S6, A6, A4, Coupe + veel pool praami täit.
|
|
postitati 16.12.12 14:13
|
|
|
| Tsitaat: | Algselt postitas: Erksolen
Ei ole siis kedagi kes teaks rääkida? Ei julge ilma sisse panna, kuna kardan, et uued tuled lähvad tuksi. |
Koeral oli nimi Tuks , mida põed, nagunii pirnid kuumutavad seda pinda.
|
|
|
|
Heix
huviline
Registreerunud 30.09.07
Kasutaja on eemal
Auto: VW Phaeton 2011
|
|
postitati 16.12.12 14:19
|
|
|
Isiklikult väga võimsaid pirne sisse ei topiks, sõber proovis FL B5 tulel plastikut eest eemaldada fööniga soojendades, reflektor tõmbus igatahes sees
kohe mustaks! 
|
Vorsprung durch Technik
|
|
|
|
|
| Lehekülgi: 1 2 |