Foorum Kodulehekülg Eesti Audi Klubi foorum Viimati aktiivne: Mitte kunagi

Pole sisse logitud. [Logi sisse - Registreeri]
Mine lehekülje algusesse

Telli teema e-mailile | Lisa lemmikutesse   Tee uus teema Tee uus küsitlus
Autor:
Pealkiri: jahutusõhu avade kinnikatmine talveks (Vastuseid: 17 | Vaatamisi: 2891)
V200
huviline

Registreerunud 11.09.04
Kasutaja on eemal

Auto: A6 2,6 Q, A4 1,8 T Multitronic, A4 1,8 TQ Avant Tiptronic, S4 3,0 TQ S tronic, Tesla S 85 kWh

postitati 20.12.04 12:57 Tsiteeri
jahutusõhu avade kinnikatmine talveks

Kas keegi on proovinud Audil mootori jahutusõhu avasid talveks kinni katta, et mootor kiiremini soojeneks?
On mingit efekti ka?

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U
Driver
postitusõiguseta huviline

Registreerunud 04.01.04
Kasutaja on eemal

Auto: Audi B4 1,9 TDI

postitati 20.12.04 12:59 Tsiteeri

aga miks peaks efekt puuduma sa paned ju jahutuse kinni mootoril ja seega lähebki mootor kiiremini soojaks:)

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
V200
huviline

Registreerunud 11.09.04
Kasutaja on eemal

Auto: A6 2,6 Q, A4 1,8 T Multitronic, A4 1,8 TQ Avant Tiptronic, S4 3,0 TQ S tronic, Tesla S 85 kWh

postitati 20.12.04 14:04 Tsiteeri

Aga kuhu ja mida on targem ette panna, et mõni koht liiga kuumaks ka ei läheks ja et jahutamine väga ebaühtlaselt ei toimuks?

Al
huviline

Registreerunud 30.09.04
Kasutaja on eemal

Auto: B3 ja C4 Audid

postitati 20.12.04 15:18 Tsiteeri

Mu audil talvel on terve iluvõre tagune kinni kaetud ,lõikasin sinna paraja katte veneaegsest trükiplaadi tooriku plaadist ,selline 1 mm paksune mõlemalt poolt vasega kaetud plast.Papp ja igast muud möllud on jamad ,koledad ja lähevad niiskeks jne.Vask ilusti läikima löödud ja paistab iluvõre vahelt:D.Seda ei tea kui palju ta jahutusele mõjub ,aga mingi kasu peaks ju ikka olema ja keema ei lähe kah ,sõidan iga päev lühikesi otsi ja kui vahest harva pikem ots tuleb ja õues juba parajalt soe on eks siis tuleb plaat ära koristada.

Vaata kasutaja profiili Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
samru
klubiliige

Registreerunud 01.02.04
Kasutaja on eemal

Auto: Audi A8 4,2Q, B6 3,0Q, Buell XB12s

postitati 20.12.04 15:36 Tsiteeri

kui termostaat on korras, siis efekt praktiliselt puudub, sest külmastpeast käib jahutusvedelik "väikest" ringi pidi st ei käi radikast läbi.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
krss
huviline

Registreerunud 24.11.03
Kasutaja on eemal

Auto: VAG

postitati 20.12.04 15:41 Tsiteeri

Tsitaat:
Esialgne postitaja samru
kui termostaat on korras, siis efekt praktiliselt puudub, sest külmastpeast käib jahutusvedelik "väikest" ringi pidi st ei käi radikast läbi.

Nii ta on. Efekt on olemas -15 kraadise ja külmema ilma korral, kiirel maanteesõidul, siis püsib mootori temperatuur tõesti mõne kraadi võrra madalamana. Kui aga termostaat korras ja vesi õieti ringi liigub, ei saa juba põhimõtte pärast sellest radika ees olevast papist kasu olla. Kui viga mujalt ei leia, võiks kaaluda kogu jahutussüsteemi läbipesemist: mootor hakkab paremini sooja äraandma ja see soe jõuab paremini salongi: mootori töötemparatuur võib isegi langeda, kuid "toas" on soojem:)

Kui tahad omada raudseid põhimõtteid, pead suutma murda oma põhimõtteid aeg-ajalt — et olla oma põhimõtte peremees. Mitte oma põhimõtte ori.
Al
huviline

Registreerunud 30.09.04
Kasutaja on eemal

postitati 20.12.04 15:51 Tsiteeri

Aga kui auto vahepeal niisama seisab siis ju peaks mootor aeglasemalt maha jahtuma kui igast avad kinni on kaetud ja uuesti sõitma minnes on mootor natsa soojem ,või pole seal kah mingit effekti.

Vaata kasutaja profiili Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
V200
huviline

Registreerunud 11.09.04
Kasutaja on eemal

postitati 20.12.04 16:02 Tsiteeri

Tsitaat:
Esialgne postitaja samru

Ma ise mõtlen ka, et külmast peast jahutusvedelik nagunii radikast läbi ei käi.

Aga selles mõttes peaks radika katmine veidi aitama, et vähemalt külma õhku ei tuhise sõites nii palju mootoriruumi ja seetõttu peaks mootor kiiremini soojenema.

V200
huviline

Registreerunud 11.09.04
Kasutaja on eemal

postitati 20.12.04 16:11 Tsiteeri

Tsitaat:
Esialgne postitaja Al
Aga kui auto vahepeal niisama seisab siis ju peaks mootor aeglasemalt maha jahtuma kui igast avad kinni on kaetud ja uuesti sõitma minnes on mootor natsa soojem ,või pole seal kah mingit effekti.

Eks natuke aeglasemalt jahtub ikka. Mul muidugi selline asi, et auto seisab päev otsa ja õhtuks on ikka täitsa külm. Ei aita vist radika katmine siin ka. Vatitekk ehk mootori peal aitaks. :D

Aga kiiremini soojaks võiks küll minna, muidu on kodu-töö-kodu trassil sõitmisel nii, et auto läheb mõnusalt soojaks just selleks ajaks, kui kohale jõuan.
Peab ka ära proovima radika katmise, eks siis ole näha, on kasu või mitte.

martaan
huviline

Registreerunud 19.12.04
Kasutaja on eemal

Auto: VW

postitati 20.12.04 19:13 Tsiteeri

Radika kinnikatmine lõppeb lõpuks sellega et; (pead maanteel kinni ja kisud papitüki eest sest juba keeb)

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
Driver

Registreerunud 04.01.04
Kasutaja on eemal

postitati 20.12.04 20:22 Tsiteeri

sel puhul aitab DEFA soojendused :)

Tsitaat:
Esialgne postitaja V200
Tsitaat:
Esialgne postitaja Al

Eks natuke aeglasemalt jahtub ikka. Mul muidugi selline asi, et auto seisab päev otsa ja õhtuks on ikka täitsa külm. Ei aita vist radika katmine siin ka. Vatitekk ehk mootori peal aitaks. :D

Aga kiiremini soojaks võiks küll minna, muidu on kodu-töö-kodu trassil sõitmisel nii, et auto läheb mõnusalt soojaks just selleks ajaks, kui kohale jõuan.
Peab ka ära proovima radika katmise, eks siis ole näha, on kasu või mitte.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
daqqer
huviline

Registreerunud 15.07.03
Kasutaja on eemal

Auto: minu masinad

postitati 20.12.04 20:35 Tsiteeri

Tsitaat:
Esialgne postitaja martaan
Radika kinnikatmine lõppeb lõpuks sellega et; (pead maanteel kinni ja kisud papitüki eest sest juba keeb)

bullshit :D. mul on iga talv olnud lainepapp radika vastas kohe, aitab küll, ei aja tempi kõrgeks liiga midagi. maanteel on nagunii sul sihhuke keeristorm seal sees, et jahutab ikka maha. sigar, 83 aasta

a see talv on mul uus radikas üldse, soojeneb kaa kiiremini imo. vana andis suvel lihtsalt varred, jooksis tühjaks. ja enam ei topi mingit träni sinna vahele. kusjuures radikasse puhub otse külma õhku läbi stange ava (udukas), aga ei mõjuta see kaa asja.

iluvõre taha papi vms panemine on nagu ülimõtetu :D.

aga parim effekt- soojendusega garaaz :P

d | ehitustehnika, suruõhk
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
Al
huviline

Registreerunud 30.09.04
Kasutaja on eemal

postitati 20.12.04 20:59 Tsiteeri

Soojendusega garaa¸is on jälle see jama ,et auto hakkab seal roostetama kui ta talvel iga päev tee pealt soola ja liiva kaela saab ja kui veel vanem tsinkimata kerega auto on siis on jama ,olen vähemalt nii kuulnud.

Driver

Registreerunud 04.01.04
Kasutaja on eemal

postitati 20.12.04 21:31 Tsiteeri

audiga peaks see % suht väike olema et seal midagi roostetama hakkab :) plastik logarid, tsink kere jne.

ei tohiks nagu erit probleemi olla:cool:

Tsitaat:
Esialgne postitaja Al
Soojendusega garaa¸is on jälle see jama ,et auto hakkab seal roostetama kui ta talvel iga päev tee pealt soola ja liiva kaela saab ja kui veel vanem tsinkimata kerega auto on siis on jama ,olen vähemalt nii kuulnud.

jan-kos
huviline

Registreerunud 23.04.03
Kasutaja on eemal

Auto: A100TDIC4 oilexpress ja pargimaastur

postitati 21.12.04 07:12 Tsiteeri

Ma ei tea kuidas teised teevad,aga eest kinnikatmist olen harrastanud nii kaua kui audisid omanud olen ja on ikka efekti ka,mootor soojeneb kiiremini ja keema pole suutnud ajada.Praegusel dislal on eest kõik kinni, radikas täielikult ja pole ka trassil sõites üle kuumenenud ja kui hakkab temp. üle 80 kraadi minema,siis karlsson viimasesse astmesse ja temp. näidik kukub silmnähtavalt.Kui eest kinni poleks ei saaks vast enne kevadet sooja.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U
ranz
klubiliige

Registreerunud 29.09.02
Kasutaja on eemal

postitati 21.12.04 07:32 Tsiteeri

MIsssasja? üle 80C ja vent kiiremini uhama? seda nagu ju vähe ka või mis?
Ma ka ei saa sellest papi panemisest mitte kui miskit aru, nagu juba räägiti kui termostaat korras siis ei ole mitte mingit vahet kas paned selle papi sinna ette või mitte, sest asi käib ju väikest ringipidi. Vanal sigari 100l mul seisis temp pidevalt 95-100C vahel ning ei miskit papiga mässamist, just madalam (95C peal) oli talvel väga külmaga maanteel, et seal vast saaks papiga temperatuuri tiba kõrgemale kuid kasu ju poleks eriti.
Ning jahtumise vastu minuarust see papp ka ei aita, kui just tuul nt eest suunast pole kui masin seisab kuskil. Moto jahtumise vastu on ikka see luugi küljes olev pehme paks materjal (+veel see effekt tal et kapotti värv nii kergelt ei tuhmuks)
Praeguse B4jaga sõidan temp pidevalt 95C peal, mõni kraad siia sinna vast, kuid miskit pappi ma küll sinna toppima ei hakka.
Miski aasta sai jäärajal nähtud kuda sellid olid unustanud omal selle papi sinna, ette ja üks scorpa vend lasi ikka vist moto liialt kuumaks ka, luugi alt ikka auras nii mis kole, visati papp vahelt minema ja kiirelt kohe aeglase sõidu rigngipeale.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U
daqqer
huviline

Registreerunud 15.07.03
Kasutaja on eemal

Auto: minu masinad

postitati 25.12.04 18:26 Tsiteeri

Tsitaat:
Esialgne postitaja Al

mhm, mul nagu 21 aastat vana ülevärvimata sigar iga päev garaazis ja roostet on niipalju et need kohad mis kunagi haiget on saanud sealt vaikselt tekib midagi. siin pigem tuleb mängu see et kas sa pesed autot mingi korra kuus või korra nädalas, et kaua see saast ja sool seal peal mädaneb.

eeee... 80 kraadi on ikka päris hale temp, normaalselt peakski mingi üle 90ne olema (C3).

d | ehitustehnika, suruõhk
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
rass
klubiliige

Registreerunud 25.09.02
Kasutaja on eemal

Auto: 9-5, S80, Passat, Corsa, 2x R850R

postitati 26.12.04 10:13 Tsiteeri

minul on kinni teibitud see osa sigaril, kust läbi võre läheb õhk otse mootori peale, ehk siis 2/3 vrest, ja see osa kust läheb radikasse, on lahti. Temp maanteel ilusti 88-90, linnas 88-95+. peamine põhjus miks selle tegelt kinni teipisin oli see ulmeline pask mis meie teedel sinna kapoti alla lendab. Praegu muidugi pole eriti külm, eksnäis mis saab kui -20 jne on, äkki lükkan tükikese pappi teisele poolele ka ette.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U
Tee uus teema Tee uus küsitlus

Mine lehekülje lõppu

XMB Audi Club Edition
Täiendanud: indro, klem, j6mm & diversion @ 2002-2020
Eesti Audi Klubi ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
[Päringuid: 20]
[PHP: 40.2% - SQL: 59.8%]