OttT
huviline
Registreerunud 22.07.12
Kasutaja on eemal
|
postitati 14.09.12 19:41
|
|
|
1.9 TDI aju probleem
Autoks on '92 aasta Audi 80, 66kw 1.9 TDI mootoriga, mootori koodiks 1Z
Peale pihustite remonti ja kõrgesurvepumba vahetust auto läheb ainult korraks käima (mõningase käiamise peale), ilma gaasi vajutamata täispööreteni ja
siis sureb välja. Igaks juhuks ütlen ka seda, et peale pumba vahetamist on süüde reguleerimata ja kuna peale läks minu vana pumba kaan, siis ka
kütusehulk on enam kui tõenäoliselt vale. Diislimeistrist öeldi, et aju juhtimisega on mingi jama. Midagi nagu üritab teha, aga ei õnnestu. Ühesõnaga
kas aju katki või juhtmejama. Nii saan mina (kes ma elektriga eriline sõber pole) vähemalt asjast aru.
Küsimus on siis selline, et kas keegi on sellise probleemiga kokku puutunud või kas kellelgi on mingi analoogse mootoriga masin, mille peale saaks
minu aju korraks panna ja seda proovida (esialgu vast teistpidi teha poleks tark?).
|
|
|
jyrisoo
huviline
Registreerunud 06.10.07
Kasutaja on eemal
Auto: Audi Cabrio 1,9TDI
|
postitati 16.09.12 20:41
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: OttT
Peale pihustite remonti ja kõrgesurvepumba vahetust auto läheb ainult korraks käima (mõningase käiamise peale), ilma gaasi vajutamata täispööreteni ja
siis sureb välja. Igaks juhuks ütlen ka seda, et peale pumba vahetamist on süüde reguleerimata ja kuna peale läks minu vana pumba kaan, siis ka
kütusehulk on enam kui tõenäoliselt vale. Diislimeistrist öeldi, et aju juhtimisega on mingi jama. Midagi nagu üritab teha, aga ei õnnestu. Ühesõnaga
kas aju katki või juhtmejama. Nii saan mina (kes ma elektriga eriline sõber pole) vähemalt asjast aru.
Küsimus on siis selline, et kas keegi on sellise probleemiga kokku puutunud või kas kellelgi on mingi analoogse mootoriga masin, mille peale saaks
minu aju korraks panna ja seda proovida (esialgu vast teistpidi teha poleks tark?). |
Pritsenurk või pumbakaas valesti peal. Ajuga vaevalt midagi pumbavahetuse ajal juhtus.
|
|
|
|
OttT
huviline
Registreerunud 22.07.12
Kasutaja on eemal
|
postitati 16.09.12 21:13
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: jyrisoo
minu aju korraks panna ja seda proovida (esialgu vast teistpidi teha poleks tark?). |
Pritsenurk või pumbakaas valesti peal. Ajuga vaevalt midagi pumbavahetuse ajal juhtus. |
Nõus, aga miks ta siis käima ei jää?
|
|
|
jyrisoo
huviline
Registreerunud 06.10.07
Kasutaja on eemal
Auto: Audi Cabrio 1,9TDI
|
postitati 17.09.12 17:44
|
|
|
Nii ta teebki, kui mingis asendis valesti.
|
|
|
|
andrec
huviline
Registreerunud 07.10.06
Kasutaja on eemal
Auto: A4 B6 R30 VR6 turbo
|
postitati 17.09.12 17:48
|
|
|
Märgid ikka õigesti paigas? Vänt,nukk, pump.
|
|
|
|
automees6
huviline
Registreerunud 24.05.06
Kasutaja on eemal
Auto: A6 C4 Avant 2,5TDi Quattro, A7 3.0 TDI Biturbo
|
postitati 17.09.12 17:56
|
|
|
Pritsenurk või pumbakaas valesti peal. Ajuga vaevalt midagi pumbavahetuse ajal juhtus. |
Nõus, aga miks ta siis käima ei jää? |
Just vastati ju???
|
|
|
OttT
huviline
Registreerunud 22.07.12
Kasutaja on eemal
|
postitati 17.09.12 18:19
|
|
|
Nii ta teebki, kui mingis asendis valesti. |
Lööb nagu mingisse avariisse või midagi sellist?
automees6: aru ei saa sellest, et kui ta juba käima läheb (!), miks ta siis käima ei jää (asjad on valesti jah, aga kas ta siis vähemalt kuidagi
longata ei võiks?). Seda ei tea. Pole ise eriline diislispets ja ei tunne ka ühtegi.
PS! Mis juhtub siis, kui pumbakaas surnud on?
|
|
|
OttT
huviline
Registreerunud 22.07.12
Kasutaja on eemal
|
postitati 27.09.12 20:58
|
|
|
Jätkan lollide küsimustega:
Kas vanema tüübi (pumba nr. lõpp 998) pumbakaant/juhtmoodulit saab asendada ka uuemaga (pumba nr. lõpp 995 vist) kui sinna õige pistik otsa panna?
Kui süüde on sees ja pistik küljes, siis võiks gaasipedaali vajutamise peale liikuda ka see hoob pumbakaane sees (see, mis seda pumba võlli peal
olevat rõngast liigutab). On mul õigus?
Kas sellel autol on veel mingi mootori aju peale selle, mis pumbakaane sees on? Kui jah, siis kuskohas?
|
|
|
Tehnic
huviline
Registreerunud 19.12.08
Kasutaja on eemal
Auto: Audi a4 1.9tdi, A6 C5 Avant Quattro BAU
|
postitati 30.09.12 15:54
|
|
|
kindel et see uus pump korras ikka on?
|
|
|
OttT
huviline
Registreerunud 22.07.12
Kasutaja on eemal
|
postitati 30.09.12 17:55
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: Tehnic
kindel et see uus pump korras ikka on? |
Jah.
|
|
|
ferdinand
huviline
Registreerunud 17.01.03
Kasutaja on eemal
Auto: 400,401,969
|
postitati 30.09.12 18:44
|
|
|
Kui süüde on sees ja pistik küljes, siis võiks gaasipedaali vajutamise peale liikuda ka see hoob pumbakaane sees (see, mis seda pumba võlli peal
|
Ei ole õigus, seda hooba liigutatakse ikka vastavalt vajadusele, see ongi seda tüüpi pumba peamine eelis, mittetöötava mootoriga ei peaks see midagi
tegema.
Mootoriaju peab ikka kusagil eraldi olema, 2,5'sel on ta ntx kõrvalistuja jalge all, 1,9'se kohta ei tea. Paigast ära algseaded võivad mu arust
täiesti vabalt sihukese olukorra põhjustada.
Isegi kui mul on igav, kõik mul tuleb välja!
|
|
|
|
OttT
huviline
Registreerunud 22.07.12
Kasutaja on eemal
|
postitati 30.09.12 18:57
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: ferdinand
|
Ei ole õigus, seda hooba liigutatakse ikka vastavalt vajadusele, see ongi seda tüüpi pumba peamine eelis, mittetöötava mootoriga ei peaks see midagi
tegema.
Mootoriaju peab ikka kusagil eraldi olema, 2,5'sel on ta ntx kõrvalistuja jalge all, 1,9'se kohta ei tea. Paigast ära algseaded võivad mu arust
täiesti vabalt sihukese olukorra põhjustada. |
OK, aga sellisel juhul peaks ju starteri andmise ajal ta ikka liikuma?
|
|
|
Tehnic
huviline
Registreerunud 19.12.08
Kasutaja on eemal
Auto: Audi a4 1.9tdi, A6 C5 Avant Quattro BAU
|
postitati 01.10.12 11:28
|
|
|
aju asub kapoti all juhi pool klaasi all mustas karbis. Lihtsam oleks arvuti järgi visata ja vaadata milles asi, korraks läheb käima ka ainult siis
kui immo peal on.
|
|
|
OttT
huviline
Registreerunud 22.07.12
Kasutaja on eemal
|
postitati 01.10.12 14:07
|
|
|
aju asub kapoti all juhi pool klaasi all mustas karbis. Lihtsam oleks arvuti järgi visata ja vaadata milles asi, korraks läheb käima ka ainult siis
kui immo peal on. |
Kütuse temperatuuri anduri ja needle sensori viga näitab KTS. Kütuse temp. andur on ju pumbakaanes? Misasi see needle sensor üldse on? Aju on seega
kuskil kaitsmekarbi juures?
|
|
|
samru
klubiliige
Registreerunud 01.02.04
Kasutaja on eemal
Auto: Audi A8 4,2Q, B6 3,0Q, Buell XB12s
|
postitati 01.10.12 14:30
|
|
|
kui immo peal on. |
Kütuse temperatuuri anduri ja needle sensori viga näitab KTS. Kütuse temp. andur on ju pumbakaanes? Misasi see needle sensor üldse on? Aju on seega
kuskil kaitsmekarbi juures? |
Needle sensor on juhtpihusti (vt. pihustit millel on juhe küljes) ja audi 80 mootoriaju on tavaliselt ikka salongis tulemüüri küljes. Paremal pool ehk
kõrvalistuja vasaku jala juures.
|
|
|
|
OttT
huviline
Registreerunud 22.07.12
Kasutaja on eemal
|
postitati 02.10.12 15:37
|
|
|
Sisse jäävad vead O21D (kütuse temperatuuri anduri lühis) ja O21B (wiper travel sensori lühis). Samad asjad mõlema pumbakaanega. Siis peab ikka mingi
juhtmejama olema? Ega kellelgi elektriskeemi pole? Misasi on wiper travel sensor?
|
|
|