Foorum Kodulehekülg Eesti Audi Klubi foorum Viimati aktiivne: Mitte kunagi

Pole sisse logitud. [Logi sisse - Registreeri]
Mine lehekülje algusesse

Telli teema e-mailile | Lisa lemmikutesse   Tee uus teema Tee uus küsitlus
 Lehekülgi:  1  2
Autor:
Pealkiri: B5 1.9TDI ülerõhk 1.7 bar (Vastuseid: 25 | Vaatamisi: 9412)
ICE
klubiliige
ac aasta auto 2006 võitja

Registreerunud 27.09.02
Kasutaja on eemal

Auto: BMW F11, BMW E46 Coupe Tracktool

postitati 25.07.12 15:08 Tsiteeri
B5 1.9TDI ülerõhk 1.7 bar

Probleem siis selles, et puhub liigselt rõhku. OBD pordist logides näitab 1.55bar (see on seadme max) aga panin kella külge ja 1.7bar´i. Mitte et sellise jõuga tore liigelda poleks aga varsti annab midagi järgi.

Kohapeal gaas põhjas on ülerõhk 1.2bar. Kas see on ok või ei , ma ei tea.

Vahetatud-kontrollitud on:
kõik vaakumvoolikud
N75
rõhuandur
õhulugeja
WG varras liigub ja vajadusel hoiab

Mõistus suht otsas. Aeg-ajalt viskab safe mode´i, mis on eriti "tore" möödasõitudel, nii võib krt surma saada veel. Viga hakkas pihta aeg-ajalt ja tihenes. See viitaks justkui millegile liikuvale-kuluvale, mis järk-järgult alla annab. Täna terve päev mässates ma teda safe mode´i ei saanudki, kõvasti käib edasi aint... :)

Aftermarket.ee Lisavarustus ja tuuning // Petrolheads.ee blogi
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
freeser
huviline

Registreerunud 24.06.11
Kasutaja on eemal

Auto: Audi S6 2,2 20v, S3 8V

postitati 25.07.12 15:24 Tsiteeri

Mul viskab kella järgi 1,5 ja kohe limp. Suht sama probleem mul ja ka kõik üle vaadatud, mul chipitud ka. Ootaks ka targematelt nõu. :)

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
ICE
klubiliige

Registreerunud 27.09.02
Kasutaja on eemal

postitati 25.07.12 15:42 Tsiteeri

Jäi lisamata, et mul auto stock (kuigi karpi pole piilunud).

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
meelo
huviline

Registreerunud 07.01.06
Kasutaja on eemal

Auto: A6 C7 3.0 BiTDI Q Avant S-Line

postitati 25.07.12 20:14 Tsiteeri

Tundub jälle tüüpilise geomeetria labade kinni poomise-tahmamise probleem olevat.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
audicabrio
huviline

Registreerunud 30.08.07
Kasutaja on eemal

Auto: C4 2,5TDiQ Avant;C2 2.1;C6;Cabrio;200 2,2TQ, Suzuki Tl1000R,D-max,Renegade800

postitati 25.07.12 20:19 Tsiteeri

Enda A4 1,9Tdi 85kw tegi sama nalja, pärast turbo geomeetria puhastamist viga kadus. Niisama käega liikus geomeetria küll, kuid ikkagi viskas limp mode. Pärast korraliku puhastust väib nägu naerul sõita ;)

ICE
klubiliige

Registreerunud 27.09.02
Kasutaja on eemal

postitati 26.07.12 05:54 Tsiteeri

Okei, proovib puhastamise ikkagi ära.

Leidsin just sellise lehe ka.

ICE
klubiliige

Registreerunud 27.09.02
Kasutaja on eemal

postitati 27.07.12 18:47 Tsiteeri

Võtsin täna vile maha, puhastasin ära ja 5h hiljem logisin 1.25 ülerõhku. Kohapeal 0.8
Palju parem :)

freeser
huviline

Registreerunud 24.06.11
Kasutaja on eemal

postitati 27.07.12 19:15 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: ICE
Võtsin täna vile maha, puhastasin ära ja 5h hiljem logisin 1.25 ülerõhku. Kohapeal 0.8
Palju parem :)
minul puhastamine ei aidanud, ikka viskab liiga palju. Kuskil 3500rpm ja sis hakkab rõhk tõusma :(

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
freeser
huviline

Registreerunud 24.06.11
Kasutaja on eemal

postitati 16.09.12 18:25 Tsiteeri

Ma arvan, et kasutan selle teema ära enda jama lahendamiseks. Probleem selles, et auto viskab limpi 1,5bar pealt kella järgi. Kui hakata kiirendama, siis viskab rõhku mingi 1,4 sis laseb 1-e peale ja 3000rpm pealt hakkab 1bar pealt rõhk tõusma kuni 1,5-ni ja sis viskab limpi ära. Kui võtta ära karterituulutuse voolik sealt turbo ja õhupuhasti vahelisest lõdvikust ära, siis on rõhku 1 bar ja lase lõpuni välja. Hetkel peal jyrisoo chip. Turbo on puhastatud, n75 vahetatud, igast lõdvikud üle vaadatud, vaakumid korda tehtud ja nüüd mõistus otsas.

jyrisoo
huviline

Registreerunud 06.10.07
Kasutaja on eemal

Auto: Audi Cabrio 1,9TDI

postitati 16.09.12 20:36 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: freeser
Ma arvan, et kasutan selle teema ära enda jama lahendamiseks. Probleem selles, et auto viskab limpi 1,5bar pealt kella järgi. Kui hakata kiirendama, siis viskab rõhku mingi 1,4 sis laseb 1-e peale ja 3000rpm pealt hakkab 1bar pealt rõhk tõusma kuni 1,5-ni ja sis viskab limpi ära. Kui võtta ära karterituulutuse voolik sealt turbo ja õhupuhasti vahelisest lõdvikust ära, siis on rõhku 1 bar ja lase lõpuni välja. Hetkel peal jyrisoo chip. Turbo on puhastatud, n75 vahetatud, igast lõdvikud üle vaadatud, vaakumid korda tehtud ja nüüd mõistus otsas.

Tule läbi, paneme originaali või tavalise softi kuni vea üles leiad;)

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
freeser
huviline

Registreerunud 24.06.11
Kasutaja on eemal

postitati 16.09.12 20:42 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: jyrisoo
Tsitaat:

Tule läbi, paneme originaali või tavalise softi kuni vea üles leiad;)
Peaks korra proovima tavalist, kuna originaaliga ju ei visanud limpi. Kui ma enda sillad, asjad paika saan sis kindlasti üritaks tulla, praegu lihtsalt pole aega olnud. Aga ehk keegi oskab midagi öelda mida veel vaadata võiks?
Samas huvitav on see, et 2 sõpra sõidavad sama softiga ja nendel vead puuduvad.

prj
klubiliige

Registreerunud 04.12.08
Kasutaja on eemal

Auto: S8 D4, A4 B9 2.0TQ, Cupra Born

postitati 17.09.12 13:57 Tsiteeri

Kui softi viga ei ole, siis puht füüsikaliselt tundub ikkagi, et geomeetria poob mingi hetk kinni, ehk ei liigu lõpuni.
See teekski sellist asja, kus algselt rõhk on normis, aga lõpus kuna lõpuni välja geomeetriat liigutada ei saa, hakkab rõhku suureks kasvatama.

Ma ei tea peast, kas sellel ajul saab N75 dutyt logida, aga kui saab, siis võiks tõmbe teha ja logida, mis seal näit on.
Kui seal väärtustes midagi kahtlast ei ole, siis on mehaaniline viga.

Vaata kasutaja profiili Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U
freeser
huviline

Registreerunud 24.06.11
Kasutaja on eemal

postitati 23.09.12 19:01 Tsiteeri

Loodan, et leidsin vea üles, jyrisoo juurde hetkel minema ei pea :) Täna lendas turbo laiali. Päeval läksin linna viskas vahepeal 2bar rõhku, mõtlesin et okei hakkab ära surema vist varsti. Sai täna uued pihusti otsad pandud ja vend läks proovima ja sis see juhtuski :D Aga juba nädal aega oli auto nagu jõuetu, vahepeal liikus päris korralikult ja samas vahepeal kui tahtsid kiirendada sis uimerdas nagu vana kana :D

https://lh6.googleusercontent.com/-er3TfJmUKps/UF9ZiFLC-JI/AAAAAAAABzM/q1ZLbPgdjbI/s800/564400_448521105190688_1866457964_n.jpg

prj
klubiliige

Registreerunud 04.12.08
Kasutaja on eemal

postitati 23.09.12 19:58 Tsiteeri

Pole imet ka, et ta laiali lendab, kui sa kogu aeg sellise rõhuga sõidad.
See, et asi laiali lendas on tagajärg, mitte põhjus.

freeser
huviline

Registreerunud 24.06.11
Kasutaja on eemal

postitati 23.09.12 20:03 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: prj
Pole imet ka, et ta laiali lendab, kui sa kogu aeg sellise rõhuga sõidad.
See, et asi laiali lendas on tagajärg, mitte põhjus.
Paar korda viskas 2bar ja kohe kukkus alla, selles see asi nüüd küll polnud. Pigem oli vanadus ja ennem vb mingi sodi läbi käinud sealt kuna oli juba ennem puhastamist juba korpusesse käinud. Muidu oli rõhku 1bar tavaliselt ja alates 3000rpm hakkas tõusma kuni 1,5 ja viskas limpi.

prj
klubiliige

Registreerunud 04.12.08
Kasutaja on eemal

postitati 23.09.12 21:07 Tsiteeri

Tsitaat:
Paar korda viskas 2bar ja kohe kukkus alla, selles see asi nüüd küll polnud.

OK, mr. turbo ekspert.
Minu kogemus nende VNT turbodega on see, et nad väga pikalt overspinnimist ei kannata. Aga noh, mis ma ikka turbodest tean.
See viga on su auto küljes olnud mitu kuud juba? Selle asemel, et igasugust blingi külge toppida võiks ju selline elementaarne asi, nagu mootor korras olla ;)

freeser
huviline

Registreerunud 24.06.11
Kasutaja on eemal

postitati 23.09.12 21:23 Tsiteeri

Tsitaat:
Tsitaat:

OK, mr. turbo ekspert.
Minu kogemus nende VNT turbodega on see, et nad väga pikalt overspinnimist ei kannata. Aga noh, mis ma ikka turbodest tean.
See viga on su auto küljes olnud mitu kuud juba? Selle asemel, et igasugust blingi külge toppida võiks ju selline elementaarne asi, nagu mootor korras olla ;)
BLA BLA BLA, miks ma peaks midagi vahetama kui auto sõidab? Kui midagi laiali ei ole lennanud järelikult ju toimib. Lendab laiali, vahetan ära. Ma ei ole mingi ekspert. Paljudel viskab see turbo rohkem kui lubatud, aga kestavad siiamaani. Ja muide ma olen sellest ajast saati kui see viga tekkis igast asju vahetanud, kõik vaakum voolikud, n75, see klapp mis geomeetriat liigutab jne. Nüüd viimane asi on siis turbo. Kahtlustasin seda juba pikemat aega, nüüd see lõpuks juhtus ja ise rahul, ehk saab nüüd asja toimima ka.

prj
klubiliige

Registreerunud 04.12.08
Kasutaja on eemal

postitati 23.09.12 23:48 Tsiteeri

Sinu teooriaga on kõik tore, aga turbo korpusesse käimine ei põhjusta liiga suurt rõhku. Ehk siis kui probleem laheneb, oli asi siiski geomeetrias.
Kui ei lahene, siis mujal.

laurz
huviline

Registreerunud 30.12.05
Kasutaja on eemal

Auto: b4TQ :D E39

postitati 24.09.12 04:48 Tsiteeri

Tsitaat:
Tsitaat:
Tsitaat:

OK, mr. turbo ekspert.
BLA BLA BLA, miks ma peaks midagi vahetama kui auto sõidab? Kui midagi laiali ei ole lennanud järelikult ju toimib. Lendab laiali, vahetan ära. Ma ei ole mingi ekspert. Paljudel viskab see turbo rohkem kui lubatud, aga kestavad siiamaani. Ja muide ma olen sellest ajast saati kui see viga tekkis igast asju vahetanud, kõik vaakum voolikud, n75, see klapp mis geomeetriat liigutab jne. Nüüd viimane asi on siis turbo. Kahtlustasin seda juba pikemat aega, nüüd see lõpuks juhtus ja ise rahul, ehk saab nüüd asja toimima ka.
Diislitel on komme vahest harva ka ainult õli kütusena kasutada:D Ja peetis turbost võib õli kontrollimatus koguses sisselaskesse sattuda:D Karm:cool:

prj
klubiliige

Registreerunud 04.12.08
Kasutaja on eemal

postitati 24.09.12 12:06 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: laurz
Diislitel on komme vahest harva ka ainult õli kütusena kasutada:D Ja peetis turbost võib õli kontrollimatus koguses sisselaskesse sattuda:D Karm:cool:

Just:
http://www.youtube.com/watch?v=5zx3qKX_Pno

Ma muidugi millegi pärast arvan, et antud mootoril on mingid kaitseabinõud sellise asja ennetamiseks.

kuno666
huviline

Registreerunud 15.07.06
Kasutaja on eemal

Auto: 2xV8 & 1x 2,2 20v.

postitati 24.09.12 13:28 Tsiteeri

Huvitab on see ,et umbes 3a tagasi läks seat leonil 1,9tdi 110kw sama moodi turbo laiali. Ennem hakkas ta aga imelikult uluma ja vilisema mida aga freeseri auto ei teinud. Samuti oli seatlil probleeme rõhuga ja hiljem turbo lahkamine näitas ,et geomeetria oli täiesti puhas ja töötav samuti oli vaakum klapp terve. Uue turboga oli aga sama jama ja siiani sõidab 1,7 bar-i rõhku kuigi tehas väidab et peaks olema 1,4

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
Tehnic
huviline

Registreerunud 19.12.08
Kasutaja on eemal

Auto: Audi a4 1.9tdi, A6 C5 Avant Quattro BAU

postitati 30.09.12 12:38 Tsiteeri

Minu autol oli siiani sama probleem, turbo rõhk kippus üle 1.5bar ja tossas ka auto. Viga oli kõrgsurvepumbas mis ei reguleerinud enam pritsenurka, ehk pihustamine toimus liiga hilja. auto oli jõuetu, tossas ja ajas turborõhu kõrgeks. Vahetasin pumba ära, rõhk korras, minek väga hea ja iilma suitsuta. Veakood oli control difference ehk siis erinevus aju antud süütenurgas ja tegelikus.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
freeser
huviline

Registreerunud 24.06.11
Kasutaja on eemal

postitati 30.09.12 12:42 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: Tehnic
Minu autol oli siiani sama probleem, turbo rõhk kippus üle 1.5bar ja tossas ka auto. Viga oli kõrgsurvepumbas mis ei reguleerinud enam pritsenurka, ehk pihustamine toimus liiga hilja. auto oli jõuetu, tossas ja ajas turborõhu kõrgeks. Vahetasin pumba ära, rõhk korras, minek väga hea ja iilma suitsuta. Veakood oli control difference ehk siis erinevus aju antud süütenurgas ja tegelikus.
Minul sellist veakoodi polnud, mul auto nagu vahest ikka liikus ja vahest oli veidi uimasem, aga mitte väga hullult.

freeser
huviline

Registreerunud 24.06.11
Kasutaja on eemal

postitati 22.12.12 12:02 Tsiteeri

Mina ikka oma murest lahti ei saa. Alguse sai asi siis kui sai soft ära vahetatud. Kõik oli algu originaal ja midagi tehtud polnud peale chipi. Järgmise asjana lendas turbo laiali, lootsin, et selles see viga ongi, aga ei olnud, sai uus turbo pandud, ikka sama jama. Nüüd igast asju seal ära vahetanud ja ei muutu midagi. Kokku on vahetatud asjad: Turbo, n75, vaakumvoolikud, map, egr eemaldatud, pihustid, summuti on otse läbi+reso taga, sai ka ilma summutita sõita, plokikaane täis remont, vaakum "kõrred" on ka läbi puhutud. Minul on mõistus otsas igatahes. Kes arvab, et asi on softis? Autoks on a4 b5 1,9tdi 81kw AFN. Kellel mingeid ideid veel võib teada anda. Softi kohapealt on asjal kõige kangem mis pakuti, minu autol ta ei toimi, aga samas sõbra seat sõidab selle softiga ringi.

Tehnic
huviline

Registreerunud 19.12.08
Kasutaja on eemal

Auto: Audi a4 1.9tdi, A6 C5 Avant Quattro BAU

postitati 22.12.12 19:15 Tsiteeri

Mul ka viimasel ajal külmalt läheb üle 1.5bar, olen mõelnud aktuaatori vahetamisele rõhuga juhitavaks, nagu WG turbol, ehk reguleerib täpselt ja kiiremini ning ilma elektroonikata.

Lehekülgi:  1  2
Tee uus teema Tee uus küsitlus

Mine lehekülje lõppu

XMB Audi Club Edition
Täiendanud: indro, klem, j6mm & diversion @ 2002-2020
Eesti Audi Klubi ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
[Päringuid: 20]
[PHP: 46.6% - SQL: 53.4%]