Foorum Kodulehekülg Eesti Audi Klubi foorum Viimati aktiivne: Mitte kunagi

Pole sisse logitud. [Logi sisse - Registreeri]
Mine lehekülje algusesse

Telli teema e-mailile | Lisa lemmikutesse   Tee uus teema Tee uus küsitlus
Autor:
Pealkiri: Audi A4 B7 2.0tdi manuaal 1. käik uimane (Vastuseid: 5 | Vaatamisi: 1900)
KuldarA
huviline

Registreerunud 26.11.11
Kasutaja on eemal

postitati 20.07.12 07:36 Tsiteeri
Audi A4 B7 2.0tdi manuaal 1. käik uimane

Soetasin siis hiljuti endale audi a4 b7, 2.0 tdi (103 kw) manuaal kastiga. Küsimus on selles, et 2. käiguga kuskil 1500 pöörde pealt tuleb turbo ilusti taha ja tõmbab korralikult. Kui aga esimese käiguga koha pealt ära minna, siis ootaks samuti justkui 1500 pöörde juurest mingit tõmmet, kuid kuskil 1500-2500 pöörde peal tundub asi hoopis vastupidi olevat... jääb kuidagi uimaseks.
Küsimus ongi siis järgmine, et kas tegemist on selle mootori ja käigukasti omapäraga või on midagi katki? Mõnes mõttes tundub loogiline, et kui ta 1. käiguga 1500 pealt selle turbo taha tõmbaks, läheks ratas maru lihtsalt ringi käima ning äkki ongi see asi tehase poolt ära piiratud?

Vabandan ette, et mul ei ole põhimõtteliselt üldse tehnikaalaseid teadmisi ning selle pärast võis ka minu seletus kehvavõitu olla.

Vaata kasutaja profiili Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
riio
huviline

Registreerunud 22.01.06
Kasutaja on eemal

postitati 20.07.12 08:19 Tsiteeri

Kas mitte asjad nii ei peaks olemagi nagu kirjeldad. Mina küll midagi valesti ei näe siin. Mida suurema käiguga sõidad seda paremini turbo peaks rõhku tootma jne.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U SkypeKasutaja Telefoninumber
aadukesekene
huviline

Registreerunud 13.12.11
Kasutaja on eemal

Auto: C6 S-line 3,0TDI Quattro

postitati 20.07.12 09:04 Tsiteeri
TDI

Nii palju, kui mina olen erinevate TDI-dega sõitnud, tundub neil kõigil see esimene käik selline natukene uimasem. Alustades 1,9TDI A3-ga, lõpetades C6 3,0 TDI. Sinna vahele nii VW peal, kui ka mujal VAG diislid.

Janar

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
KuldarA
huviline

Registreerunud 26.11.11
Kasutaja on eemal

postitati 20.07.12 09:45 Tsiteeri

ok. Nu siis tundub, et ta nii peakski olema. Sest turbo kõikide teiste käikudega töötab laitmatult, sidur kuskil mujal ei libise, ei oskagi nagu arvata mille pärast ainult 1 käik peaks vigane olema. Ilmselt siis ei olegi :)

Vaata kasutaja profiili Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
prj
klubiliige

Registreerunud 04.12.08
Kasutaja on eemal

Auto: S8 D4, A4 B9 2.0TQ, Cupra Born

postitati 20.07.12 09:54 Tsiteeri

Esimese käiguga tõusevad pöörded lihtsalt kiiremini, heitgaase tekib vähem ning turbo ei jõua nii kiiresti pöördesse minna kui kõrgemate käikudega.

Tavaline füüsika tegelikult. Kui tahate alati 0-st super väänet, siis muretsege elektrimootoriga auto :)

Vaata kasutaja profiili Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U
Babyfoot
huviline

Registreerunud 26.10.10
Kasutaja on eemal

Auto: Audi A6 C6 3.0TDIQ S-line

postitati 12.04.13 15:20 Tsiteeri
B7

Minu kogemus: Ongi uimane!
Praeguseks ca pool aastat sõitnud a4'ga, millel mootor küll väiksem (1.9, 85kw tdi) ja alles nüüd hakkan "esimese uimasega" ära harjuma. Päris alguses ajasin ka viga taga.
Endist autot võrdluseks tuues (A3, 1.9, 81kw tdi ), siis ikka vahe üsna hästi märgatav. Naiseliku loogikaga ajasin autode raskusevahe süüks. :D

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
Tee uus teema Tee uus küsitlus

Mine lehekülje lõppu

XMB Audi Club Edition
Täiendanud: indro, klem, j6mm & diversion @ 2002-2020
Eesti Audi Klubi ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
[Päringuid: 20]
[PHP: 25.0% - SQL: 75.0%]