Lehekülgi: 1 2 3 |
ferdinand
huviline
Registreerunud 17.01.03
Kasutaja on eemal
Auto: 400,401,969
|
postitati 08.07.12 21:00
|
|
|
Kas keegi aitaks 2,5tdi V6 korralikult käima saada?
Vaja on natuke pädevama inimese abi AKE mootori käimapanekul.
Peamine probleem on selles, et mootor on madalamatel pööretel jõuetu, peenestades on enamvähem ok. Kütusekulu näitab samuti mingeid imenumbreid, juba
natukesel akseleraatori puudutamisel näitab u 50l/100'le, eriti just väiksema koormuse ja madalamate käikudega.
Oma mõistus ei hakka lihtsalt enam peale. Mootori vigu ei näita, kuid EGR kanalis näitab õhulugeja näitu normist suuremat, see näit ka kuidagi ei
muutu, kui ka EGR kinni panna, tundub, nagu EGR vist üldse ei tööta.
Viimastest asjadest on vahetatud turbo ja juhtpihusti (vanad koolesid maha), proovitud on teist õhulugejat. "Süüdet" olen eksperimendi korras
proovinud seadistada siia-sinna. Võtsin maha ka mõlemad klapikambrikaaned, ka seal all on kõik korras, nukamärgid seadistatud nagu peab.
Ehk tuleks keegi V6'tega "kodus olevatest" klubilistest nõuga appi, oodatud on igasugused nõuanded, ka soovitused, kelle poole pöörduda. Olemas on
ka hiina kaabel ja vajalik tarkvara, kuid oma puudulike teadmiste ning nõrga inglise keelega ei oska ma selle võimalusi eriti kasutada.
Loomulikult ei oota abi tasuta, vajadusel, tõsisemate lootuste korral tulen ka kuhugi kaugemale autot näitama.
Isegi kui mul on igav, kõik mul tuleb välja!
|
|
|
|
meelo
huviline
Registreerunud 07.01.06
Kasutaja on eemal
Auto: A6 C7 3.0 BiTDI Q Avant S-Line
|
postitati 08.07.12 21:25
|
|
|
Kas ajus mingeid veakoode ei leidu?
Milline on eelpritsenurk?
Mis näit on õhulugejal tühikäigul ja täisgaasil kiirendades 3000p/min juures?
EGR lahti asendis võiks see olla 190-250mg max kiirendades võiks see olla vähemalt üle 850 mg.
Kui suur on erinevus pihustus kogustel"arvutuslik" viie silindri põhjal?
Milline on mootori ja kütuse tegelik temperatuur?
|
|
|
ferdinand
huviline
Registreerunud 17.01.03
Kasutaja on eemal
|
postitati 09.07.12 09:10
|
|
|
Aitähh kaasa mõtlemast.
Mootoriajus oli enne tüüpiline veakood - 00550 start of injecttion regulation; control difference, see oli "intermittent" ja nagu välja tuli siis
seetõttu, et "süüde oli sügisest saadik liiga varajane. Nüüd panin pritsehetke paika nagu peab, (2 kraadi püss), masina käitumine paranes ja seda
viga enam ei ole.
Kasti ja ABS moodulites tekib viga 18265 load signal: error message from ecu p1857-35-00 ; mis see on, polegi ma aru saanud.
Pritset olen proovinud u paarist kraadist eüss kuni õige väärtuseni, so 2 kraadi püss, midagi oluliselt ei muutu, kuid nagu näha siis töötab kõige
paremini tehaseseades.
Õhulugeja näit tühikäigul kõigub u 400 ümber ja egr seadistamine seda ei muuda. Egr vaakumvoolikusse ei teki ka vaakumit mu meelest üldse mingil
hetkel. Ilmselt vist EGR juhtklapp peetis, kuid ainuüksi EGR mittetoimimine ei tohiks ju sihukesi jamasid tekitada, pannaksegi EGR'id kinni ja
masinad süidavad ikka normaalselt?
Täisgaasil on õhulugeja näit mu arust normis, üle 850 liigub ta kindlasti.
Pihustite erinevus on ka millegipärast suhteliselt muutuv suurus, ilmselt sõltub see kütusest. Sooja mootoriga üldiselt mahub napilt normi piiresse
(vist oli -1,5 - +1,5), kuid mingitel hetkedel on osadel pihustitel ka üle kahe. Samas see ei tohiks ju olla eriti suur probleem?
Temperatuuridega on vist ka kõik korras, st tundub, et näitab tegelikke väärtusi, mootori temperatuur soojalt u 94 kraadi, kütusel vist miskit 40
kandis kui õigesti mäletan.
Tegelikult oleks suur abi kui keegi V6 omanikest laseks korra oma masinale kaabli järgi panna, saaks ehk nähtava põhjal mingeid järeldusi teha. Kuid
ilmselt eelistaks siiski mõne spetsialisti hinnangut.
|
|
|
|
ferdinand
huviline
Registreerunud 17.01.03
Kasutaja on eemal
|
postitati 11.07.12 19:25
|
|
|
Täna lahkasin EGR'i teemat, nagu arvata, oli vigane N18 ja seepärast EGR ei töötanudki. Korda läks ka MAF näit tühikäigul. Mootori töös midagi
oluliselt aga ei muutunud, madalatel pööretel on ikka jõuetu. Prooviks vahetasin korra ka N75, kuid see tundub korras olevat.
Huvitav on see, et kui õhulugeja sel viisil "kahjutuks" teha, et õhku lugejast läbi ei lase, siis on madalatel pööretel igati ergas ja stardib igati
ilusti, kuid seda ainult madalatel pööretel, suurematel pööretel muutub siis jõuetuks. Sellisel moel vist arvestab aju oma tarkuse järgi õhu kogust?
Umbes sama efekt on ka siis kui õhulugejalt juhe maha tõmmata, selle vahega, et sel juhul hakkavad ESP/ABS tuled põlema ja hakkab käigu sisse panekul
rapsima...
|
|
|
|
80quattro
klubiliige
Registreerunud 13.05.03
Kasutaja on eemal
Auto: Audi A4 B9 Allroad quattro; Audi Q3; Audi 100 C3
|
postitati 11.07.12 19:35
|
|
|
Kaua seda teist õhulugejat proovisid? Uuega harjumine võtab ka mingi aja, nii et kohe ei pruugi midagi muutuda
Toomas
|
|
|
|
ferdinand
huviline
Registreerunud 17.01.03
Kasutaja on eemal
|
postitati 11.07.12 21:22
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: 80quattro
Kaua seda teist õhulugejat proovisid? Uuega harjumine võtab ka mingi aja, nii et kohe ei pruugi midagi muutuda |
Mõlema lugejaga tegin võrdluseks ühe Võrumaa (st 500km) otsa, täpselt ühtmoodi töötavad, näitavad ka enamvähem ühesuguseid numbreid, st õhulugeja häda
ilmselt kuidagi olla ei saa.
Huvitav on veel see, et kui õhulugejalt juhe maha tõmmata, näitab ta mingit hirmsuurt õhukogust, kuid pritsitava kütuse kogus on ikka umbes
samasugune.
|
|
|
|
diffas
huviline
Registreerunud 14.07.10
Kasutaja on eemal
Auto: A4 B5q 2.5TriTDI + A4 B7q 3.0TDI
|
postitati 12.07.12 17:04
|
|
|
Paned selle egr kinni ja ei peaks seda su probleemi enam olema.
|
|
|
ferdinand
huviline
Registreerunud 17.01.03
Kasutaja on eemal
|
postitati 13.07.12 07:41
|
|
|
Kas keegi oskab kirjeldada, kuidas seda ennako kolvi häda täpselt defekteerida?
Kui 4'nda kanali alt jälgida pritsehetke muutumist siis liigub see ilusti seadistatud väärtuse ja 16 kraadi vahel, samas joonistatav graafik pole
päris sirge, varasesse asendisse liikudes teeb vahel väikese "hamba sisse".
Kas on selle kontrollimiseks vahepealsetes asendites ka mingeid võimalusi?
|
|
|
|
kristo211
huviline
Registreerunud 10.04.05
Kasutaja on eemal
Auto: audi A6 2,5TDI Quattro
|
postitati 13.07.12 08:39
|
|
|
Mis sul seal 4ndas kanalis tühikäigul duty cycle % on? Peaks kõikuma seal 40% prossu juures, kui suurem, tekkis mul oma masinal madalatel pööretel
tühi koht sisse kiirendades.
|
|
|
ülks
huviline
Registreerunud 04.12.04
Kasutaja on eemal
Auto: A6 C4 2.5Tdi & Cabrio 2.8 & Chevrolet Astro AWD
|
postitati 13.07.12 08:55
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: kristo211
Mis sul seal 4ndas kanalis tühikäigul duty cycle % on? Peaks kõikuma seal 40% prossu juures, kui suurem, tekkis mul oma masinal madalatel pööretel
tühi koht sisse kiirendades. |
Oled kindel, et niipalju peab olema?
|
|
|
|
ferdinand
huviline
Registreerunud 17.01.03
Kasutaja on eemal
|
postitati 13.07.12 09:00
|
|
|
Vaatan järgi.
Kas keegi oma normaalselt töötavale V6'le laseks korra arvuti järgi ühendada, ehk aitaks mingi andmete võrdlemine veale jälile jõuda?
Või leidub keegi pädev masinat dagnoosima?
|
|
|
|
orukas111
huviline
Registreerunud 27.12.08
Kasutaja on eemal
|
postitati 13.07.12 09:05
|
|
|
Minu masinale võiks juhtme järgi toppida, aga seda ei saa kahjuks enne esmaspäeva õhtut teha. Olen nädalavahetuse saarel ära.
|
|
|
kristo211
huviline
Registreerunud 10.04.05
Kasutaja on eemal
|
postitati 13.07.12 18:05
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: ülks
Oled kindel, et niipalju peab olema? |
Pole kindel kuid see 40 ja natuke alla selle oli väikseim number mis võimalik saada oli minu autol ja ühel samasuguse mootoriga masinal. Alla 38
prossu ei saanud seda numbrit. Olen uurinud jah, et seda mida madalam, seda parem. Algselt oli minu masinal see number 100,2. Süüde korralikult paika
pannes läkski sinna 40% protsendi peale ja rooli taha istudes oleks nagu võõrasse masinasse istunud, igasugused kiirenduse probleemid olid kadunud.
|
|
|
kristo211
huviline
Registreerunud 10.04.05
Kasutaja on eemal
|
postitati 13.07.12 18:11
|
|
|
Mina sain asjast aru nii et 4 kanalis väärtust muutes pidi küsitud ja tegeliku süüte nurga samaks saama ainlt siis oli duty cycle 40% ja alla selle,
muutes küsitust varasemaks või hilisemaks lõi kohe protsendi kõrgemaks ja masin polnud enam nii ergas.
|
|
|
ülks
huviline
Registreerunud 04.12.04
Kasutaja on eemal
Auto: A6 C4 2.5Tdi & Cabrio 2.8 & Chevrolet Astro AWD
|
postitati 13.07.12 18:34
|
|
|
Mina sain asjast aru nii et 4 kanalis väärtust muutes pidi küsitud ja tegeliku süüte nurga samaks saama ainlt siis oli duty cycle 40% ja alla selle,
muutes küsitust varasemaks või hilisemaks lõi kohe protsendi kõrgemaks ja masin polnud enam nii ergas. |
Endal küll rida 5 ja asjad võibolla teisiti, kuid duty cycle- i sain 4.7 % peale ajada. Olen ka nii aru saanud, et mida madalam, seda parem.
|
|
|
|
ferdinand
huviline
Registreerunud 17.01.03
Kasutaja on eemal
|
postitati 13.07.12 21:07
|
|
|
4'ndas kanalis on mingisuguse külmkäivitusklapi näit %'des, see on ühes äärmuses alla 30 ja teises 100,2.
Proovisin ka sõidu ajal jälgida "süüte" väärtusi, mõlemad näidud on pidevalt täpselt ühesugused, st ennako kolvi viga minu arusaama järgi kuidagi
olla ei saa?
Erineb küsitava ja reaalse turborõhu väärtus, vajaliku näiduni jõuab inertsiga. Proovisin ka õhulugejalt maha tõmmatud juhtmega, siis ikka samamoodi,
järelikult see ei ole ilmselt ka põhjus.
Meenub veel selline asi, et vahetatud juhtpihusti oli teistsuguse tootekoodiga, väidetavalt pidid need omavahel sobima, ehk siiski mitte?
|
|
|
|
teitur
huviline
Registreerunud 07.07.10
Kasutaja on eemal
Auto: Allroad C5, VAZ 2105
|
postitati 19.07.12 20:53
|
|
|
Suitsu ei viska madalatel põõretel?
Kas viga tuli peale mingi jupi vahetust?
Mis vana ja uue juhtpihusti koodid on?
|
|
|
ferdinand
huviline
Registreerunud 17.01.03
Kasutaja on eemal
|
postitati 19.07.12 21:37
|
|
|
Viga on tekkinud mingi määramatu aja jooksul, ise olen selle ajanud muudkui kasutatava õli ja umbes filtri süüks. Mitte mingisugust suitsu üldse mitte
mingitel pööretel või koormusel, see on ka üks mõistatus...
Pihustite koode tõepoolest ei tea, mõlemad pärinevad väidetavalt 132kW mootoritelt.
Kõik näitajad on justkui korras, masin käivitub suurepäraselt, kui "hääl peeneks lasta" on ka kõik korras.
Ainus viga on gearboxi ja abs'i mälus 18265 load signal: error message from ecu, mille põhjustajaks väidetavalt on puudulik laadimine. Tõmbasin
esiosa laiali, et genekas korda teha, ühtlasi kontrollisin ka rihmamärgid taas üle- täpselt paigas.
Lihtsalt ei oskagi midagi enam otsida, otsustasin ka katalüsaatori tühjaks teha, täna selleni ei jõudnud.
Peale esimesest kanalist kütusekoguse väärtuse suurendamist paranes masina käitumine natuke, tundub, et vähenes ka kütusekulu, kuid pöörete algus on
ikka "tühi".
Järgmise sammuna ilmselt tulebki teise samasuguse masinaga andmeid võrrelda...
Tegelikult parema meelega pöörduks mõne spetsialisti poole, kuid neid lihtsalt pole võtta...
|
|
|
|
ferdinand
huviline
Registreerunud 17.01.03
Kasutaja on eemal
|
postitati 20.07.12 10:25
|
|
|
Katalüsaator tundub puhas ja ilus olevat, ei hakkagi vist toda ilmaasjata ära lõhkuma. Kuid turbo käib nagu mingi takistusega. Ei oskagi hinnata kui
vabalt ringi käima peab, kas puhudes ntx peab saama propelleri ringi käima?
Praegu küll tundub, et selles kogu viga ongi, ilmselt rõhku suudab toota, kuid mitte piisavalt kiiresti pöördesse minna, tundub vist loogiline?
|
|
|
|
teitur
huviline
Registreerunud 07.07.10
Kasutaja on eemal
|
postitati 20.07.12 14:34
|
|
|
Mine käi BR turbos. Need mehed peaks kohe ära ütlema kas on selles viga või mitte. Turbo vaakumklapi membraani oled kontrollinud?
|
|
|
ferdinand
huviline
Registreerunud 17.01.03
Kasutaja on eemal
|
postitati 20.07.12 21:54
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: teitur
Mine käi BR turbos. Need mehed peaks kohe ära ütlema kas on selles viga või mitte. Turbo vaakumklapi membraani oled kontrollinud?
|
Turbo geomeetriaosa on ideaalselt liikuv, vaakumklapp korras, proovisin ka vahetada. Sama N75'ga. Rõhk tuleb väikese viivitusega, kuid ilmselt peabki
see nii olema? Laagri rahvas praegu puhkusel, eks augustis ükskord lähen proovin diagnoosida. Tallinnas vist rohkem selliseid tavainimese
diagnostikakohti polegi? Männikul käisin, seal minu hinnangul pandi ilmselgelt vale diagnoos (ennako kolb) asjasse vähimalgi määral süvenemata, st
täielikult mahavisatud raha...
|
|
|
|
teitur
huviline
Registreerunud 07.07.10
Kasutaja on eemal
|
postitati 22.07.12 14:51
|
|
|
Tulles tagasi juhtpihusti juurde.
AKE mootori jaoks on ainult ühte tüüpi pihusti ette nähtud, 059 130 202 E
AKN jaoks 059 130 202 C või 059 130 202 B
Kui ma õieti mäletan siis AKN ja AFB on 110kw, seega AKE on ainuke 132kw mootor mida 2001 aasta masina pealt võib leida ETKA andemete põhjal. Uuematel
132kw on juba 059 130 202 G ja F versioonid.
Seega ma kahtlen selles 132kw juhtpihustite ristsobivuses.
|
|
|
ferdinand
huviline
Registreerunud 17.01.03
Kasutaja on eemal
|
postitati 22.07.12 19:16
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: teitur
Tulles tagasi juhtpihusti juurde.
AKE mootori jaoks on ainult ühte tüüpi pihusti ette nähtud, 059 130 202 E
AKN jaoks 059 130 202 C või 059 130 202 B
Kui ma õieti mäletan siis AKN ja AFB on 110kw, seega AKE on ainuke 132kw mootor mida 2001 aasta masina pealt võib leida ETKA andemete põhjal. Uuematel
132kw on juba 059 130 202 G ja F versioonid.
Seega ma kahtlen selles 132kw juhtpihustite ristsobivuses. |
Väga hea info, ehk keegi teab nende pihustite kohta täpsemalt, et mis neil vahet õigupoolest on? Varuosamüüja küll väitis, et need kõik omavahel
vahetatavad.
Ma krt lolli peaga ei pannud kirja ka mis tähisega pihusti mul oli ja muidu seda ju ei näe kui pool mootorit jälle laiali vaja võtta. Uurin vähemalt, et mis tähisega vana pihusti oli.
Praegu käib mootor muidu tükkmaad paremini ja kütusekulu langes ka natuke, kuid pöörete algus on ikka tühi. Kui oluline see pihustite võrdsus võib
olla, väidetavalt peavad sellistel mootoritel normaalseks tööks väga head pihustid olema? Mille järgi seal 13 & 14 kanalis neid andmeid üldse
näidatakse? Äkki peaks hoopis pihustiotsad vahetama ja rõhud üle kontrollima, see jälle nii hirmus töö sellel mootoril, et niisama profülaktikaks ei
tahaks sellist asja teha...
|
|
|
|
ferdinand
huviline
Registreerunud 17.01.03
Kasutaja on eemal
|
postitati 27.07.12 22:41
|
|
|
Proovisin teist 132kW, tõsi natuke järeleaidatud audit, see liikus tükkmaad väledamalt, kuid see esimene "start" ongi vist selline "tühjapoolne"
neil mootoreil, kuigi tehaseandmetel peaks ju ometi suurim moment juba üsna madalatelt pööretelt hakkama?
Ka sain kinnitust, et "süüte" graafik ilmselt ei peagi päris korrapärane olema?
Veel ei saa ma aru, miks soovitatakse "süüde" nulli või paar kraadi varajaseks keerata? Siis ei olegi ju võimalik mootori normaalne töö, kuna pump
ei saa vajalikes piirides pritsehetke sättida. See on ilmselt 1 paljudest asjatundmatutest "nippidest" miks suur osa neist mootoritest normaalselt
ei käi.
|
|
|
|
meelo
huviline
Registreerunud 07.01.06
Kasutaja on eemal
Auto: A6 C7 3.0 BiTDI Q Avant S-Line
|
postitati 28.07.12 09:25
|
|
|
Jälgisin ka oma masinal seda eelsüütenurka soojalt. Hetkel on korrigeritud näit 2,0 ATDC ja max suudab keerata 15,0 BTDC. Graafiku järgi on seal
sinise joone ja rohelise vahel.
|
|
|
Lehekülgi: 1 2 3 |
|