Lehekülgi: 1 2 |
Maku
klubiliige
Registreerunud 28.01.03
Kasutaja on eemal
|
postitati 18.02.12 16:44
|
|
|
Diisli sisselaske ummistus
Tsitaat: | Algselt postitas: erki.t
Millegipärast hakkavad diiselmootorid hetkel nagu sümpaatseks muutuma
| Keegi just mingi aeg tagasi rääkis, et pidi naeru kätte ära surema, kui lammutas diislit ja selle sisselaske toru siseseinale oli
pmst samasugune saast kogunenud nagu kanalisatsiooni torule.
torque addict / in the real world four wheel drive means safety and traction
|
|
|
|
Amadeus
klubiliige
Registreerunud 08.10.02
Kasutaja on eemal
Auto: C7q
|
postitati 18.02.12 17:41
|
|
|
Diisli sisselaske kollektori ummistus
Tsitaat: | Algselt postitas: Maku
Keegi just mingi aeg tagasi rääkis, et pidi naeru kätte ära surema, kui lammutas diislit ja selle sisselaske toru siseseinale oli pmst samasugune
saast kogunenud nagu kanalisatsiooni torule. |
Diisli sisselase:
Süüdlane siis EGR. Puhastamine käib nii (1,9TDi): http://www.youtube.com/watch?v=oet4qWeZuYA
Wer im sommer schon am winter denkt, der sicherlich ein quattro lenkt!
|
|
|
|
veekaheksa
klubiliige
Registreerunud 07.09.03
Kasutaja on eemal
Auto: A4 TDI quattro, S8 40V
|
postitati 12.05.12 05:12
|
|
|
Ma tirisin oma diislil cooleri maha poolenisti sellist asja uskudes. Mida ma nägin? Et polnud mittemingisugust põhjust paanikaks. Isegi lahustiga
läbiloputades tuli sealt ainult õrna õlisegu. Ja seda ~250tkm juures.
PLUS TDI Die Menschen sollten nicht
schlafen, während sie unterwegs sind, aber sie tun es trotzdem.
|
|
|
|
ahartsi
huviline
Registreerunud 16.04.10
Kasutaja on eemal
Auto: A4 b6 1,9tdi(AVF) avant manuaal
|
postitati 12.05.12 07:29
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: veekaheksa
Ma tirisin oma diislil cooleri maha poolenisti sellist asja uskudes. Mida ma nägin? Et polnud mittemingisugust põhjust paanikaks. Isegi lahustiga
läbiloputades tuli sealt ainult õrna õlisegu. Ja seda ~250tkm juures. |
Millest see diisli cooler küll tahmaseks peaks minema?
|
|
|
Amadeus
klubiliige
Registreerunud 08.10.02
Kasutaja on eemal
Auto: C7q
|
postitati 13.05.12 16:43
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: veekaheksa
läbiloputades tuli sealt ainult õrna õlisegu. Ja seda ~250tkm juures. |
Kuna me ei tea mis masinaga/mootoriga tegu, siis oletame järgmist:
Masinal pole EGR-i.
EGR ei tööta, ntx suletud asendis kinni.
EGR on maha võetud.
EGR-il on väljuvate gaaside jahuti.
Masina omanik harrastab "torud puhtaks" sõidustiili.
Intercoolerisse ei satu mitte mingisuguse valemiga seda plöksi.
Kõige ropumad on vaakum EGR-iga diislid, vanainimese sõidustiili juures kipuvad avatud asendis kinni jääma. Reeglina nendel puudub EG (Exhaust Gas)
jahuti ja kui autokasutaja ei märka selle kinnijäämist, siis tulemused ongi sellised:
http://home.comcast.net/~junk9989/pwpimages/IMG_1850%20%281024x768%29.jpg
http://home.comcast.net/~junk9989/pwpimages/IMG_1854%20%281024x768%29.jpg
Mina võtsin kah suures hirmus selle EGR-i eelmine suvi lahti. Mul oli kah kolle kenasti puhas, klapi ümbrus tahtis veidike nokitsemist. Ühesõnaga
mitte midagi hullu.
NB: Tänapäeva bensiinimootoritel on kah juba EGR peal.
Wer im sommer schon am winter denkt, der sicherlich ein quattro lenkt!
|
|
|
|
rass
klubiliige
Registreerunud 25.09.02
Kasutaja on eemal
Auto: 9-5, S80, Passat, Corsa, 2x R850R
|
postitati 23.05.12 08:10
|
|
|
ajutine pealkiri
Lugedes siin kõike seda tarka juttu, siis suure hirmuga kiskusin endal kah sisselaske otsa lahti. Lugedes seda teksti siit, siis ootasin, et minu
295000 sõitnud 1.9 TDI 81kw AFN mootor (EGR klapiga, mis ka töötab) on ikka umbes mis umbes... jah... eks seal seda saasta ikka on aga üldiselt ma
ei nimetaks olukorda üldse katastroofiliseks. Mootori läbisõit on 295000km. Eks millalgi võtan siis kolle maha ja puhastan ära ajaviiteks.
PILDID
PS. Mõnelt pildilt võib jääda ekslik mulje, nagu oleks seintel ca 1/4 läbimõõdu ulatuses sita kiht. Ei see ei ole nii. Kolle seinu katab alguses üsna
õrn tahmakiht ja tagapool hinnanguliselt 1-2mm paksune tahma/nõgi kiht. Eelpool toodud pildiga sarnast peldikutoru effekti pole.
|
|
|
|
raitzzz
huviline
Registreerunud 25.08.08
Kasutaja on eemal
Auto: A4 1,9tdi 81kW, e36 325i
|
postitati 24.05.12 18:24
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: rass
Lugedes siin kõike seda tarka juttu, siis suure hirmuga kiskusin endal kah sisselaske otsa lahti. Lugedes seda teksti siit, siis ootasin, et minu
295000 sõitnud 1.9 TDI 81kw AFN mootor (EGR klapiga, mis ka töötab) on ikka umbes mis umbes... jah... eks seal seda saasta ikka on aga üldiselt ma
ei nimetaks olukorda üldse katastroofiliseks. Mootori läbisõit on 295000km. Eks millalgi võtan siis kolle maha ja puhastan ära ajaviiteks.
PILDID
PS. Mõnelt pildilt võib jääda ekslik mulje, nagu oleks seintel ca 1/4 läbimõõdu ulatuses sita kiht. Ei see ei ole nii. Kolle seinu katab alguses üsna
õrn tahmakiht ja tagapool hinnanguliselt 1-2mm paksune tahma/nõgi kiht. Eelpool toodud pildiga sarnast peldikutoru effekti pole. |
Hmmm, aega tekib siis peaks ka vist ette võtma selle töö. Endal ka AFN,
kuskil 330000 km ees ja EGR töötab.
Läks muidu minek tunduvalt paremaks ka?
|
|
|
MatuAudi
huviline
Registreerunud 07.08.04
Kasutaja on eemal
Auto: Audi Cabrio, A4 B8 S-line
|
postitati 24.05.12 18:40
|
|
|
Eks millalgi võtan siis kolle maha ja puhastan ära ajaviiteks.
|
Viitab, et kasutaja rass pole veel puhastanud.
Aga muidugi võta töö ette, ega halvemaks ikka ei lähe.
Defu - Matu
|
|
|
|
raitzzz
huviline
Registreerunud 25.08.08
Kasutaja on eemal
Auto: A4 1,9tdi 81kW, e36 325i
|
postitati 24.05.12 18:56
|
|
|
Minu paha, mõte jooksis viltu veidi. Lugesin uuesti läbi ja jõudis kohale nüüd.
|
|
|
ahartsi
huviline
Registreerunud 16.04.10
Kasutaja on eemal
|
postitati 24.05.12 20:03
|
|
|
Mootori ECU-st võib ju EGR-i lihtsalt kustutada.
Teenusepakkujaid leidub juba eestistki.
Ja edaspine tegevus on juba soovituslik (kui ei oska, taha ega viitsi, ära tee).
Väljalaske kollektorit ja EGR-i ühendava toru võib eemaldada ja tekkinud avaused sulgeda.
Kes tahab ja oskab võib EGR-i ka natuke järele aidata.
|
|
|
rass
klubiliige
Registreerunud 25.09.02
Kasutaja on eemal
|
postitati 25.05.12 06:59
|
|
|
Toru eemaldamine ja aukude sulgemine võib tekitada üleliigseid küsimusi ülevaatusel. Veidi kindlam variant on toru ja holle vahele panna selline
samasuguse kujuga täis flants. Sellisel juhul on auk suletud kuid välja paistab kõik nagu originaalis.
Kollet ma veel tõesti puhastanud pole ja arvan, et ega see jõudu küll juurde ei anna aga endal oleks parem tunne. Võtan selle millalgi ette ja annan
siis teada, kuidas läks ja mis sai. Ilmselt puhastan ja sulgen ühtlasi ka EGR klapi.
|
|
|
|
lohe
huviline
Registreerunud 16.08.07
Kasutaja on eemal
Auto: VW Passat Variant 4 motion 1,9TDI 96kw; Audi 80 B4 2.0 85kw
|
|
ahartsi
huviline
Registreerunud 16.04.10
Kasutaja on eemal
|
postitati 25.05.12 11:52
|
|
|
Kui "ajudele" hakkab, siis ... klikka kolme täppi!
|
|
|
rass
klubiliige
Registreerunud 25.09.02
Kasutaja on eemal
|
postitati 25.05.12 13:50
|
|
|
Ma ei usu, et ajudele hakkab, sest EGR klapp jääb alles ja töötab põhimõtteliselt edasi... lihtsalt väljalaske kollel on pime ees ja heitgaasid koos
tahmaga ei jõua egr klapini ja selle kaudu sisselaskesse. Aju kontrollib (vähemalt minu autol - 99 aasta AFN 81kw mootor) ainult seda, kas EGR klapp
töötab (liigub) või mitte. Samuti peaks olema mootoril suva või lausa parem, kui see tahm ja kuumad heitgaasid ei jõua mootorisse. Ainuke asi mis mind
mõtlema paneb on see, et nüüd see tahm läheb otse väljalaskesse ja äkki võib mõjuda kuidagi katalüsaatorile? Kuigi ma eeldan, et EGR-iga võrreldes
liigub sinna kati suunas seda tahma niikuinii 10x rohkem.
|
|
|
|
prj
klubiliige
Registreerunud 04.12.08
Kasutaja on eemal
Auto: S8 D4, A4 B9 2.0TQ, Cupra Born
|
postitati 25.05.12 13:52
|
|
|
Ma ei usu, et ajudele hakkab, sest EGR klapp jääb alles ja töötab põhimõtteliselt edasi... lihtsalt väljalaske kollel on pime ees ja heitgaasid koos
tahmaga ei jõua egr klapini ja selle kaudu sisselaskesse. Aju kontrollib (vähemalt minu autol - 99 aasta AFN 81kw mootor) ainult seda, kas EGR klapp
töötab (liigub) või mitte. Samuti peaks olema mootoril suva või lausa parem, kui see tahm ja kuumad heitgaasid ei jõua mootorisse. Ainuke asi mis mind
mõtlema paneb on see, et nüüd see tahm läheb otse väljalaskesse ja äkki võib mõjuda kuidagi katalüsaatorile? Kuigi ma eeldan, et EGR-iga võrreldes
liigub sinna kati suunas seda tahma niikuinii 10x rohkem. |
Mõtle natuke sellele, mis juhtub õhulugeja näiduga, kui EGR on lahti ning mis juhtub temaga siis, kui EGR kinni on.
|
|
|
|
simoQ
klubiliige
Registreerunud 25.03.08
Kasutaja on eemal
Auto: S6 2.2T & A8 4.2
|
postitati 01.06.12 18:57
|
|
|
Isiklikud kurvad kogemused teise auto peal sundisid mindki selleks.
Puksiir 3,4 t ja vintsimine 10 t - +372 53095801
|
|
|
|
rass
klubiliige
Registreerunud 25.09.02
Kasutaja on eemal
|
postitati 01.06.12 23:42
|
|
|
Kuidas mootori käitumine muutunud on? Rohkem tahmamist, vähem jõudu mingis hetkes? Kui PRJ vihjet uskuda, siis peaks mingit laadi jama nüüd ikka olema
tekkinud? Avatud EGR tähendab ju, et mootor saab rohkem õhku peale, kui läbi õhukulumöödiku otse tuleb. Või lasid EGR ajus kinni keerata v muul moel
petta midagi ära kuskil?
Minu idee muidu on enamvähem see, mida sina tegid, kuid ma jätaks kogu krempli alles, paneks kinnise flantsi vahele lihtsalt.
|
|
|
|
Kirs
huviline
Registreerunud 10.09.03
Kasutaja on eemal
Auto: 1,9 TDI
|
postitati 02.06.12 06:14
|
|
|
Kuidas mootori käitumine muutunud on? Rohkem tahmamist, vähem jõudu mingis hetkes? Kui PRJ vihjet uskuda, siis peaks mingit laadi jama nüüd ikka olema
tekkinud? Avatud EGR tähendab ju, et mootor saab rohkem õhku peale, kui läbi õhukulumöödiku otse tuleb. Või lasid EGR ajus kinni keerata v muul moel
petta midagi ära kuskil?
Minu idee muidu on enamvähem see, mida sina tegid, kuid ma jätaks kogu krempli alles, paneks kinnise flantsi vahele lihtsalt. |
Jah las olla see krempel alles,sai ka lihtsalt pime vahele pandud,absoluutselt vahet ei olnud ,töötas ilusti.Kunagi hakkas tühikäik jamama ,sai
siis pime ette pandud ,aga viga oli mujal .
|
|
|
simoQ
klubiliige
Registreerunud 25.03.08
Kasutaja on eemal
|
postitati 02.06.12 07:15
|
|
|
petta midagi ära kuskil?
Minu idee muidu on enamvähem see, mida sina tegid, kuid ma jätaks kogu krempli alles, paneks kinnise flantsi vahele lihtsalt. |
Mootori töö on endiselt korrektne ning jõupuudust ei ole tähendanud. Mina jätsin flantsidele originaal metallist tihendid ka vahele ning vaakumile
läks samuti pime ette. Minu loogika EGR klapist siiski on see, et vähem heitgaase lastakse loodusesse, kuna läbi EGR läheb üks osa mootorisse tagasi
aga see kuum õhk läheb otse sisselaskesse, kuid cooler peab vaeva nägema et turbost tulevat õhku maha jahutada. Üks asi, nüüd ei saa mootor enam kuuma
õhku ja samuti see kuum õhk pole midagi muud kui tegelikkuses tahm ning peamine põhjus, miks ta kinni panin, ongi tahmamise põhjus. Nägin tuttava
Mersu peal ära, mis oli toimunud EGR klapis, sisselaskes ja peamine süüs oli EGR olemasolu ja vähene vajutamine. Tagajärg, sisselase läks vahetusse
ning mitte ainult tahma paakumise tõttu, vaid ka klapid olid sees kulunud ja katki. Peale uue sisselaske installimist on auto uuest puust ja EGR toru
pilu oli olematu. Minu sõiduvõte on selline, peale pikka maad (ökotamist) teen ma enne koju jõudmist 2-3 käiguga väikese boosti(mitte peenestamine),
et turborõhk suruks väljalaskest välja kogunenud tahma, et see ajapikku paakuma ei hakkaks toru siseseintele ning ma usun, et ma suudan nii mootori
eluea pikana hoida.
EGR koos kogu kupatusega on alles ja kui vajadust peaks olema, saan alati külge keerata, kuid ka vennase 2.5TDIR5-l on samamoodi pime ees ning ei
kurda millegi üle. Auto on jõuline ning tühikäiguga probleeme pole. Ainus asi, mida tahaksin teha, on süüte ülevaatamine, kus see graafik parasjagu
endaga on.
|
|
|
|
Heix
huviline
Registreerunud 30.09.07
Kasutaja on eemal
Auto: VW Phaeton 2011
|
postitati 02.06.12 07:30
|
|
|
Olen kuulnud, et EGR´i pimedaks tegemisega tõuseb ka põlemistemperatuur silindris, kuna väljalaskest tulevate kaaside asemel mahub rohkem hapnikku
silindrisse, seega peaks teoreetiliselt mootor hoopis kiiremini soojenema?
Vorsprung durch Technik
|
|
|
|
Silverpm
huviline
Registreerunud 06.04.08
Kasutaja on eemal
Auto: Need vanemad ikka.
|
postitati 02.06.12 07:38
|
|
|
Mina arvan jällegist vastupidi, kuna kuumad heitgaasid enam silindrisse ei jõua ..
|
|
|
|
simoQ
klubiliige
Registreerunud 25.03.08
Kasutaja on eemal
|
postitati 02.06.12 07:49
|
|
|
Selles mõttes polegi väga vahet, bensukaga võrreldes soojeneb diisel nagunii kaua ja õnneks on diislitel peal elektriahi, mistõttu sisse ära ei tohiks
külmuda ja klaasid saab ikka puhtaks. Küll aga ei kujuta ette elu ilma elektriahjuta. Ma usun, et sel teemal vist võibki spekuleerima jääda, aga eks
igal asjal ole vist oma plussid/miinused.
Leidsin ühe huvitava lehe: EGR System
|
|
|
|
riio
huviline
Registreerunud 22.01.06
Kasutaja on eemal
|
postitati 02.06.12 08:23
|
|
|
Suhteliselt erinev arusaam erinev inimestel siin. Milline teguviis on siis parim.
1. Lihtsalt egr kinni panna.
2. Egr kinni panna ja softist välja lülitada
3. Alles jätta ja aeg ajalt (aastas korra puhastada, sest ise olen puhastanud ja tundub, et selle ajaga läheb samasuguseks)
Silmas pean siis ökonoomsust ja võimsuse mõistet.
|
|
|
DonNiger
huviline
Registreerunud 25.10.06
Kasutaja on eemal
Auto: A6 C5 1.9TDI 96kw
|
postitati 02.06.12 08:47
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: riio
Suhteliselt erinev arusaam erinev inimestel siin. Milline teguviis on siis parim.
1. Lihtsalt egr kinni panna.
2. Egr kinni panna ja softist välja lülitada
3. Alles jätta ja aeg ajalt (aastas korra puhastada, sest ise olen puhastanud ja tundub, et selle ajaga läheb samasuguseks)
Silmas pean siis ökonoomsust ja võimsuse mõistet. |
Võimalus (ja kõige lihtsam viis) on EGR aktiivsust vähendada.
Ilma ajus surkimata kinnipanek ei ole minu meelest parim lahendus. Arvutus käib õhuhulga (värske + uuel ringil olev) järgi, isegi kui mootorituli
põlema ei lähe, on tõenäosus igasugusteks anomaaliateks päris suur.
Endal ka vähendatud - suurim erinevus eelnevaga, on mootori töötemperatuuri saavutamise aeg. See on pikem.
|
|
|
twistY
huviline
Registreerunud 06.05.09
Kasutaja on eemal
|
postitati 02.06.12 09:22
|
|
|
Mina olen EGR-i pimeda pannud vl.kollektori ja EGR toru flantsi vahele. Kasutan 2mm roostevaba materjali, kuhu puurin keskele 6mm ava. Pole ühelgi
autol veel mootorituli põlema hakanud ja nõnda säästab ka katti, erinevalt 100% pimedast.
|
|
|
|
Lehekülgi: 1 2 |