Foorum Kodulehekülg Eesti Audi Klubi foorum Viimati aktiivne: Mitte kunagi

Pole sisse logitud. [Logi sisse - Registreeri]
Mine lehekülje algusesse

Telli teema e-mailile | Lisa lemmikutesse   Tee uus teema
Autor:
Pealkiri: Õhkvedrustuse mured külmaga. (Vastuseid: 6 | Vaatamisi: 1923)
JanariA4
huviline

Registreerunud 02.05.06
Kasutaja on eemal

Auto: Skoda Octavia RS III

postitati 05.02.12 18:15 Tsiteeri
Õhkvedrustuse mured külmaga.

Vigurdama on hakanud mul Allroad nende külmadega.
Esimesed sümptomid olid sellised, et auto ei suutnud ennast madalamaks lasta maanteel. Peale ööd soojemapoolses garaazis (ca. 0...+2C) viga hommikuks kadunud. Päeval ringi sõites tuli mingil hetkel viga tagasi.

Lasin auto siis garaazis lõpuks esimesse astmesse ja mõtlesin,et ei hakka piinama selliste külmadega. Nüüd mure järgmine, et on mõne ööga (vahepeal autot ei kasutanud, seisis väljas külma käes) väga lössi vajunud ja ei suuda ennast üles upitada. Garaaziz ka ilusad -7C selliste ilmadega nüüd. Kompressor läheb tööle, kuid loobub umbes 2...3 minuti pärst pumpamisest.

Pakun oma lolli aruga, et auto all kuskil on nö. "õhu ventiilid" mis on jääs/umbes. On see reaalne või pean viga mujalt otsima. PS! Padjad tegelikult ei leki ja kogu süsteem toimetas veel nädal tagasi ideaalselt.
Homme läheb auto hooldusesse, kas mingid kohad, mida lasta üle vaadata?

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
Kalle-
huviline

Registreerunud 05.06.08
Kasutaja on eemal

Auto: Audi Allroad 2.5 TDI BMW 520i Nissan Sunny

postitati 05.02.12 23:15 Tsiteeri

Kompressori küljes olev niiskuse eralduse paun ja klapid üle vaadata, seal kindlasti mingi niiskus sees.
Omalt poolt soovitan survereservuaari ca 50 gr veoauto piduripiiritust manustada. Jah, pole ette nähtud, ei tohi, aga toimib, proovitud.

Aitan diagnostikaga. VCDS 805 ja VCDS 106.
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
ICE
klubiliige
ac aasta auto 2006 võitja

Registreerunud 27.09.02
Kasutaja on eemal

Auto: BMW F11, BMW E46 Coupe Tracktool

postitati 06.02.12 07:12 Tsiteeri

Tundub, et suur külm õhkvedrustusele ei meeldi jah, eks ta see süsteemis oleva niiskuse teema on. Mul küll pole Audi aga põhimõte on sama. Hommikul oli taguots vastu maad. Erinevalt sinu murest tõstis muidugi tagasi ja hoidis ka aga järgmine hommik sama asi. Eks kui soojemaks läheb, saab lõpliku kinnituse, enne ei viitsi isegi mõelda sest ekstreemsed olud tekitavad ekstreemseid ajutisi probleeme.

Aftermarket.ee Lisavarustus ja tuuning // Petrolheads.ee blogi
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
JanariA4
huviline

Registreerunud 02.05.06
Kasutaja on eemal

postitati 06.02.12 10:09 Tsiteeri

Eks ta nii on jah. Hetkel auto hoolduses ja ehk saavad natuke puhastada. Kui mitte, siis korras on ta kasvõi korraks peale hooldust ikka, kuna auto sulab üles ja siis jõuab ennast tõsta küll.
Tundub, et minu mure sai alguse sellest, et -10 .... -15 kraadiga suudab garaaz hoida tempi 0...+3 kraadi. Ehk siis käib üks suur külmast soojemasse kohta sõit ja see tekitab lõpuks külmumist. Sellise pakasega muidugi (Lõuna Eestis endiselt öösel ja hommikul -30C) ei suuda garaaz ka soojemat pakkuda, kui -7C.
Hakkan talviti autot väljas hoidma.:)

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
jussbar
huviline

Registreerunud 10.01.12
Kasutaja on eemal

Auto: C6 Allroad

postitati 06.02.12 18:22 Tsiteeri

endal umbes sama jama. Aku suri ära suura külmaga ei ajanud ringigi mootorit aind klõps klõps. Ja peale seda üritust hommikuks üks külg rohkem maas kui teine, just juhipoolen külg. Kuna aku saan homme siis proovin homme kas mul auto tõuseb või mitte:D

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U
JanariA4
huviline

Registreerunud 02.05.06
Kasutaja on eemal

postitati 06.02.12 20:12 Tsiteeri

Nagu arvasingi siis peale soojas ruumis tehtud hooldust oli auto jälle püsti oma patjade peal ja kõik toimis.
Paraku kompressorit keegi ei julgenudki näppida..
Eks soojemate ilmadega see mure mul kaob, aga kas peale veoauto "lisandite" mingit muud vettpidavat soovitust oleks? Ilmselgelt on probleem niiskuses ja selle jäätumises.

Kalle-
huviline

Registreerunud 05.06.08
Kasutaja on eemal

Auto: Audi Allroad 2.5 TDI BMW 520i Nissan Sunny

postitati 06.02.12 23:52 Tsiteeri

Vanasti pandi piduriõli süsteemi vene asjadele aga seda mina praegu enam küll panna ei julgeks. Kui hakkab tihendeid/mansette jämedaks ajama, siis jama rohkem, kui küll.

See piirituse tilk jääb reservuaari põhja loksuma, süsteemi pääsevad vaid aurud.
Hakkas pihta samade sümtomitega mu autol 2-3 aastat tagasi. Vaevasin tükk aega pead ja lõpuks valasin piduripiirituse väriseva käega sisse ja probleemid kadusid. Kestab siiani, kindluse mõttes peab uue topka panema ja niiskuseeraldi sisemise vaatluse teostama.

Igaüks otsustab ise, mida teeb aga minu kogemus siis selline.

Aitan diagnostikaga. VCDS 805 ja VCDS 106.
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
Tee uus teema

Mine lehekülje lõppu

XMB Audi Club Edition
Täiendanud: indro, klem, j6mm & diversion @ 2002-2020
Eesti Audi Klubi ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
[Päringuid: 20]
[PHP: 8.2% - SQL: 91.8%]