Lehekülgi: 1 2 3 |
audi121
huviline
Registreerunud 30.09.09
Kasutaja on eemal
Auto: a6 2004 3.0 tdi
|
postitati 28.01.12 17:00
|
|
|
A6 C6 ei loe ise tehtud navi plaat?
Mure siis selline nagu pealkirjas, auto ise aastast 2004 probleem oli juba paar aastat tagasi vahelduva eduga. Nüüd ei toimi põhimõttselt ültse,ütleb
please check navigation dvd, kui õieti mäletan. Ise arvan ,et lugeja pea on kulunud. Ei usu ,et mul see probleem ainukesena on. On kellelgi sarnast
probleemi olnud?
|
|
|
audi121
huviline
Registreerunud 30.09.09
Kasutaja on eemal
|
postitati 28.01.12 17:02
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: audi121
Mure siis selline nagu pealkirjas, auto ise aastast 2004 probleem oli juba paar aastat tagasi vahelduva eduga. Nüüd ei toimi põhimõttselt ültse,ütleb
please check navigation dvd, kui õieti mäletan. Ise arvan ,et lugeja pea on kulunud. Ei usu ,et mul see probleem ainukesena on. On kellelgi sarnast
probleemi olnud? |
Et norima ei hakataks siis süsteem on mmi high.
|
|
|
jantz73
huviline
Registreerunud 04.01.09
Kasutaja on eemal
Auto: Q 7; A6 C7 Q
|
postitati 28.01.12 17:09
|
|
|
Tere. Kas sul originaal plaat või Eestis järgi tehtud? Minu omal sama mure aga kasutan Eestis tehtud plaati ja sellistes kohtades kus pole sõitnud või
vähem sõitnud olen siis toimib kõik hästi. Ise arvan,et plaat vilets ja kulunud aga võib ka sinu versioon õige olla! Ehk keegi teab täpsemalt,ootama
jäädes!
|
|
|
audi121
huviline
Registreerunud 30.09.09
Kasutaja on eemal
|
postitati 28.01.12 17:28
|
|
|
Plaat jah ise torrentist tõmmatud ja kõrvetatud aga ma arvan ,et asi pole selles.
|
|
|
samru
klubiliige
Registreerunud 01.02.04
Kasutaja on eemal
Auto: Audi A8 4,2Q, B6 3,0Q, Buell XB12s
|
postitati 29.01.12 06:51
|
|
|
Plaat jah ise torrentist tõmmatud ja kõrvetatud aga ma arvan ,et asi pole selles. |
Oli üks sarnane juhus, aitas teine korralik plaat ja laseri kauguse reguleerimine. Kusjuures see plaat, mis probleemses autos ei töödanud, toimis
teises autos hästi.
|
|
|
|
audi121
huviline
Registreerunud 30.09.09
Kasutaja on eemal
|
postitati 29.01.12 17:30
|
|
|
Ägedalt on pealkiri ära muudetud, kui googeldada siis on näha ,et probleeme on ka originaal plaatitega, sama originaal plaadi probleem oli ka paar
aastat tagasi, nüüd jah ise tehtud. Samru kus seda laseri kaugust sul reguleeriti , ei tea kas sellega saab iga elektroonik hakkama. Tore kuulda ,et
on kuidagi võimalik lugejat remontida, uus on ikka ime hinnaga.
|
|
|
Romb
huviline
Registreerunud 12.09.07
Kasutaja on eemal
Auto: Audi 80 B3 66kW
|
postitati 30.01.12 06:22
|
|
|
laseri kauguse reguleerimine.
Kõva sõna! Olen küll eluaeg nende asjade remondi peal leiba teeninud, aga seda näed ei teadnudki.
Ootaks kohe huviga kirjeldust ja eriti muidugi seletust, mida ja milleks.
|
|
|
samru
klubiliige
Registreerunud 01.02.04
Kasutaja on eemal
|
postitati 30.01.12 07:32
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: Romb
Kõva sõna! Olen küll eluaeg nende asjade remondi peal leiba teeninud, aga seda näed ei teadnudki.
|
Jah, kuna see konkreetne DVDmängija ei tahtnud kuidagi lugeda (sama error, mis teemaalgatajal), siis sai ta pulkadeks võetud, puhastatud ja kokku
pandud. Aga tulemus oli sama. Siis sai teist uut isekirjutatud plaati proovitud aga ikka lugema ei hakanud. No, selge, laser vaja ära vahetada,
tellisin ära, aga niikaua kui tuleb prooviks ühte asja mida vähemalt interneti avarustes ei lubatud mingil juhul teha ehk, et keerata seda kruvi, mis
laseriläätse kaugust plaadist muudab. Panin siis dvd mängija lahtivõetud kujul auto külge, plaat sisse ning lugema hakkamise ajal keerasin
reguleerkruvi vähehaaval. Pärast vähest kruvimist kostus tuttav lugemisele iseloomulik sirin ja asi toimis ja on toiminud juba peaaegu aasta.
Nüüd siis küsimus sinule kui spetsialistile - mis toimus?
PS! Sellga seoses on mu tellitud laser täiesti üle!
|
|
|
|
audi121
huviline
Registreerunud 30.09.09
Kasutaja on eemal
|
postitati 30.01.12 08:08
|
|
|
Kas seda lugejat on raske lahti võtta kui elektroonikast eriti ei jaga? Palju se laser maksab kui saladus pole?
|
|
|
Romb
huviline
Registreerunud 12.09.07
Kasutaja on eemal
Auto: Audi 80 B3 66kW
|
postitati 30.01.12 08:21
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: samru
|
Jah, kuna see konkreetne DVDmängija ei tahtnud kuidagi lugeda (sama error, mis teemaalgatajal), siis sai ta pulkadeks võetud, puhastatud ja kokku
pandud. Aga tulemus oli sama. Siis sai teist uut isekirjutatud plaati proovitud aga ikka lugema ei hakanud. No, selge, laser vaja ära vahetada,
tellisin ära, aga niikaua kui tuleb prooviks ühte asja mida vähemalt interneti avarustes ei lubatud mingil juhul teha ehk, et keerata seda kruvi, mis
laseriläätse kaugust plaadist muudab. Panin siis dvd mängija lahtivõetud kujul auto külge, plaat sisse ning lugema hakkamise ajal keerasin
reguleerkruvi vähehaaval. Pärast vähest kruvimist kostus tuttav lugemisele iseloomulik sirin ja asi toimis ja on toiminud juba peaaegu aasta.
PS! Sellga seoses on mu tellitud laser täiesti üle! |
See kruvi, on potekas, millega reguleeritakse laseri voolu. Tehas on selle väga täpselt paika pannud ja eeldusel, et toide ei muutu, pole seda vaja
kruvida. Efekt on sama, kui pirn on lahjaks jäänud ja siis pinget juurde keerata. Ainult laser on tundlikum ja annab kiiremini otsad. 20 aastat
tagasi, kui meile esimesed mängijad tulid, sai seda tõesti proovitud, aga sama ruttu ka ära lõpetatud. Efekt kestis 2st minutist 2 kuuni.... aga
selleaegsed laserid olid ka ikka hoopis teine tera.
|
|
|
Black
klubiliige
Registreerunud 28.01.03
Kasutaja on eemal
Auto: Q7
|
postitati 30.01.12 08:23
|
|
|
Kas seda lugejat on raske lahti võtta kui elektroonikast eriti ei jaga? |
Pigem on selle juures vaja (peen-) mehaanikat jagada. Lahtivõtmine on tavaliselt kokkupanekust lihtsam.
|
|
|
|
TheRRsr
huviline
Registreerunud 14.02.09
Kasutaja on eemal
Auto: A4 B5 2.6 - 11 l/100km
|
postitati 30.01.12 08:30
|
|
|
...torrentist tõmmatud... |
Vanas eesti keeles tähendab see varastatud.
|
|
|
|
samru
klubiliige
Registreerunud 01.02.04
Kasutaja on eemal
|
postitati 30.01.12 09:17
|
|
|
|
PS! Sellga seoses on mu tellitud laser täiesti üle! |
See kruvi, on potekas, millega reguleeritakse laseri voolu. Tehas on selle väga täpselt paika pannud ja eeldusel, et toide ei muutu, pole seda vaja
kruvida. Efekt on sama, kui pirn on lahjaks jäänud ja siis pinget juurde keerata. Ainult laser on tundlikum ja annab kiiremini otsad. 20 aastat
tagasi, kui meile esimesed mängijad tulid, sai seda tõesti proovitud, aga sama ruttu ka ära lõpetatud. Efekt kestis 2st minutist 2 kuuni.... aga
selleaegsed laserid olid ka ikka hoopis teine tera. |
Ei olnud see mingi potekas, see oli täiesti tavaline kruvi, mis muutis metallplaadi kõrgust mille küljes on laser. Aga tundub, et sa ei ole sellisel
asjal laserit vahetanud, seega edasine arutelu mõtetu.
|
|
|
|
audi121
huviline
Registreerunud 30.09.09
Kasutaja on eemal
|
postitati 30.01.12 10:41
|
|
|
Kas netis on mingi õpetus kah kuskil kuidas dvd lugejat pagassist eemaldada ja avada?
|
|
|
Ahti
klubiliige
Registreerunud 03.10.02
Kasutaja on eemal
Auto: Q7 3.0 TDI S-line
|
postitati 30.01.12 13:10
|
|
|
Kas netis on mingi õpetus kah kuskil kuidas dvd lugejat pagassist eemaldada ja avada? |
No ma usun, et ära hakka torkima ise kui pole päris kindel selle kokkusaamises veelvähem kordasaamises. Teadjamad mehed juba kommenteerisid ja ehk
Samru teeb ka Sul selle triki ära siis.
Edu
|
|
|
Jann
huviline
Registreerunud 07.08.05
Kasutaja on eemal
Auto: C7 Allroad BIT, ABARTH, BR 175.
|
postitati 31.01.12 06:29
|
|
|
Mul ühe tuttava A8 -l oli sama teema, et kord luges, kord mitte. Viis lugeja puhastada ühe teleka jms. tehniku kätte ning toimib. Lisaks veel seda, et
varukoopia tuleb teha õigesti, iga plaat ei sobi ning iga kirjutaja ka mitte.
OOOO, VW, Seat, Skoda DIAGNOSTIKA, OSTUABI (võimalik üle Eesti), kodeerimine, (de)aktiveerimine, aut. kastide adaptsioonid, DPF, õhkvedrustuse mured
jne. (Litsentsiga orig. Ross-Tech PRO V2 seade + uusim tarkvara VCDS 24.7.1 + pikk kogemus). 2g, HN+, MHI2, MHI2Q uuendused, NAVI 2024, VIM, SpeedCam,
Carplay, Android Auto aktiv. jne. Läbitud kilomeetreid ei muuda. U2U või 55547002.
|
|
|
|
audi121
huviline
Registreerunud 30.09.09
Kasutaja on eemal
|
postitati 31.01.12 15:04
|
|
|
Oskab keegi õelda kuidas dvd lugejat pagassist kätte saada või on kuskil netis õpetus selle kohta, vaevalk ,et elektroonik hakkab ise seda välja
kakkuma.
|
|
|
samru
klubiliige
Registreerunud 01.02.04
Kasutaja on eemal
|
postitati 31.01.12 15:52
|
|
|
Oskab keegi õelda kuidas dvd lugejat pagassist kätte saada või on kuskil netis õpetus selle kohta, vaevalk ,et elektroonik hakkab ise seda välja
kakkuma. |
Ees on kaks pilu millest paned viltulõigatud otstega ribad sisse millega vabastad lukustuse. Võid ka näppudega kahelt poolt lukustid vabastada. Ilma
autota ei õnnestu seda aparaati remontida kuna signaal edastatakse optilise kaabli kaudu ehk ilma spetsiaalsete seadmeta ei saa seda lauapeal
remontida.
|
|
|
|
audi121
huviline
Registreerunud 30.09.09
Kasutaja on eemal
|
postitati 31.01.12 18:05
|
|
|
Kuna kruvikas püsib käes siis prooviks ka ikka ise kõigepealt seda lahti kakkuda ja seda lugeja kaugust reguleerida. Samru saad natuke juhtnööre anda
kuidas see lahti käib.
|
|
|
samru
klubiliige
Registreerunud 01.02.04
Kasutaja on eemal
|
postitati 31.01.12 18:42
|
|
|
Kuna kruvikas püsib käes siis prooviks ka ikka ise kõigepealt seda lahti kakkuda ja seda lugeja kaugust reguleerida. Samru saad natuke juhtnööre anda
kuidas see lahti käib. |
Kõik kruvid on näha ja pole see mingi raketiteadus kui mõistusega teha. Reguleerimist tuleb teha auto küljes ja kuna mehanism on korpusest
väljavõetud, siis lõhkumisvõimalused on täiesti olemas. Kruvi ei tohi palju keerata, nii pool pööret max ning algasend oleks hea kuidagi meelde jätta.
Väikesed torxid (T5-T7) on vajalikud.
Kruvi leidmisega võib tulla raskusi, sest sellele pääseb ligi mingist august (täpselt ei oska öelda, sest päris tükk aega möödas).
Enne tuleb muidugi vaadata, et mootorid oleks korras ja korralik DVD olemas.
Ma muidugi rõhutan veel kord, et tegu oli ühe konkreetse juhtumiga, mis ei pruugi sind aidata.
|
|
|
|
audi121
huviline
Registreerunud 30.09.09
Kasutaja on eemal
|
postitati 31.01.12 19:57
|
|
|
kuidas see lahti käib. |
Kõik kruvid on näha ja pole see mingi raketiteadus kui mõistusega teha. Reguleerimist tuleb teha auto küljes ja kuna mehanism on korpusest
väljavõetud, siis lõhkumisvõimalused on täiesti olemas. Kruvi ei tohi palju keerata, nii pool pööret max ning algasend oleks hea kuidagi meelde jätta.
Väikesed torxid (T5-T7) on vajalikud.
Kruvi leidmisega võib tulla raskusi, sest sellele pääseb ligi mingist august (täpselt ei oska öelda, sest päris tükk aega möödas).
Enne tuleb muidugi vaadata, et mootorid oleks korras ja korralik DVD olemas.
Ma muidugi rõhutan veel kord, et tegu oli ühe konkreetse juhtumiga, mis ei pruugi sind aidata. |
Tänud vastamast, kuskilt netist jäi silma ,et korpust kole halb avada. Kas on nii või lihtsalt kruvid lahti ja kaan maha?
|
|
|
kps
moderaator
Registreerunud 27.05.03
Kasutaja on eemal
Auto: 5x4x4
|
postitati 31.01.12 21:09
|
|
|
Jäta see kruvide taga ajamine esialgu. Romb rääkis potekast, mis reguleerib laseri voolu. Laserelemendi ploki küljes on neid ainult 1-2. Otsi tavaline
tester, mõõda poteka jalgade vahel takistus ära ja vähenda seda takistust ~5% vastavalt siis testriga mõõdetule. Kogu moos. Ka ise sellisel moel
aidanud üheksakümnendate lõpust kuni kahetuhande algusaastateni kalleid asju elustada ja kestsid jälle pikalt. Vanemate cd boxidega veel praegugi
samamoodi toimetanud ja korralikult puhastanud ning kestavad jälle. Nii palju on statistika näidanud, et sama asja on võimalik kruvida kuni ~25%
ulatuses, ehk siis ~neli korda peale. Peale seda on asjad üldjuhul juba nii vanad, et polegi pointi enam nikerdada või siis laser jäädavalt surnud
. Üks illustreeriv pilt, milline asi see potekas ehk siis emakeeli potensiomeeter välja võiks näha.
See, millest samru rääkis on füüsiline kulumine, ehk siis laseri kelk on mingist kehvemast plastist ja see on lihtsalt ära kulunud, ta keeras seda
lihtsalt veidi peale ja sellega liigutas laseri effektiivse punkti jälle õigesse kohta tagasi. Oma 6-7.a. praktika juures olen ma ainult mõnel seadmel
seda näinud, et käru toetushammas ära kulub (polnud lihtsalt mingit määret seal vahel).
|
|
|
|
samru
klubiliige
Registreerunud 01.02.04
Kasutaja on eemal
|
postitati 01.02.12 07:40
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: kps
Jäta see kruvide taga ajamine esialgu. Romb rääkis potekast, mis reguleerib laseri voolu. Laserelemendi ploki küljes on neid ainult 1-2. Otsi tavaline
tester, mõõda poteka jalgade vahel takistus ära ja vähenda seda takistust ~5% vastavalt siis testriga mõõdetule. Kogu moos. Ka ise sellisel moel
aidanud üheksakümnendate lõpust kuni kahetuhande algusaastateni kalleid asju elustada ja kestsid jälle pikalt. Vanemate cd boxidega veel praegugi
samamoodi toimetanud ja korralikult puhastanud ning kestavad jälle. Nii palju on statistika näidanud, et sama asja on võimalik kruvida kuni ~25%
ulatuses, ehk siis ~neli korda peale. Peale seda on asjad üldjuhul juba nii vanad, et polegi pointi enam nikerdada või siis laser jäädavalt surnud
. Üks illustreeriv pilt, milline asi see potekas ehk siis emakeeli potensiomeeter välja võiks näha.
See, millest samru rääkis on füüsiline kulumine, ehk siis laseri kelk on mingist kehvemast plastist ja see on lihtsalt ära kulunud, ta keeras seda
lihtsalt veidi peale ja sellega liigutas laseri effektiivse punkti jälle õigesse kohta tagasi. Oma 6-7.a. praktika juures olen ma ainult mõnel seadmel
seda näinud, et käru toetushammas ära kulub (polnud lihtsalt mingit määret seal vahel). |
Sellel konkreetsel laseril on kaks potekat, üks dvd ja teine cd jaoks ning märget peal ei ole kumb kumma jaoks on. Laser jookseb pronkspukside peal ja
teiselpoolt surutakse vedrulehega vastu hammakat. See ehitus oli seal kõik väga ilus ja isegi määre oli täiesti korralik. Nüüd tuli täpsemalt meelde,
et see kruvi muutis plaadimootori asendit laseri suhtes, ehk kaugust laseriläätsest.
Pildil on õige laser ja all on
näha ka potekad
|
|
|
|
karla
klubiliige
Registreerunud 18.03.04
Kasutaja on eemal
|
postitati 13.04.12 08:29
|
|
|
Lähen teemast natuke kõrvale, aga kas on tõsi et navi (originaal)plaati saab mängijast kätte ainult arvutiga/esinduses? Minu jaoks veel suht võõras
teema, guugeldades väidavad muukeelsed saidid küll et plaat on nn lukus mängijas.
OOOO
|
|
|
|
rantto
huviline
Registreerunud 04.01.12
Kasutaja on eemal
Auto: Kiired jalad
|
postitati 13.04.12 09:48
|
|
|
2006a masinal tuleb ainult pagaasnikus Naviploki nuppu vajutada ja plaat jookseb välja.
|
|
|
|
Lehekülgi: 1 2 3 |
|