Foorum Kodulehekülg Eesti Audi Klubi foorum Viimati aktiivne: Mitte kunagi

Pole sisse logitud. [Logi sisse - Registreeri]
Mine lehekülje algusesse

Telli teema e-mailile | Lisa lemmikutesse   Tee uus teema
Autor:
Pealkiri: GPS Navigatsioon (Vastuseid: 13 | Vaatamisi: 2635)
adr3naline
huviline

Registreerunud 22.07.09
Kasutaja on eemal

Auto: A6 C4 2.5TDI -/- 80 B4 2.3 Quattro -/- VW Käfer 1600

postitati 27.01.12 16:38 Tsiteeri
GPS Navigatsioon

Oleks soov osta endale korralik navigatsioonisüsteem, mis saaks hakkama nii Eestis kui ka mujal Euroopa riikides.

Siiamaani olen kahandanud oma valikud kolme peale:

1. TomTom
2. Prestigio
3. Becker

Tahaks siis kuulda erinevaid arvamusi nende kolme kohta, et milline on kõige vastupidavam ja parimate (täpsemate) kaartidega. Kõiksugused plussid-miinused teretulnud.

Tänud :)

Samas kui keegi arvab, et Garmin on hea, siis võib ka selle plusse-miinuseid välja tuua.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
TriKa3
huviline

Registreerunud 20.02.11
Kasutaja on eemal

Auto: Audi A3 1.8 '00

postitati 27.01.12 16:53 Tsiteeri

Ise seisin sama valiku ees ja küsisin n-ö teadjamalt abi. Soovitas tom tomi (via 120) ja selle ka võtsin. Üllatus oli aga suur, kui tom tom mulle mitmerealist teed kodulinnas (pigem küla) näitas. Tallinn-Tartu maanteel näitas vahepeal mulle vastassuuna kiiruskaamerat, hoiatusena siis. :D Muidu menüü on hea lihtne ka minusugusele kasutajale. Miinuseks siis jah see kaardi ebatäpsus.
Teisi tooteid kahjuks kommida ei oska.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U
Ramm
huviline

Registreerunud 15.03.07
Kasutaja on eemal

Auto: Range Rover Sport 5.0L 372kW

postitati 27.01.12 17:40 Tsiteeri

Eestis sõitmiseks on garmin parim ehk täpseim, kui tahad välismaal siis TomTom.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U
erki.t
huviline

Registreerunud 06.07.06
Kasutaja on eemal

Auto: Got burger? (Jeep)

postitati 27.01.12 18:01 Tsiteeri

Kasutan Prestigio GeoVision 5500 BTFMHD - väga normaalne hääljuhtimine (eesti keele reeglitega haakuv), Eestis ja Soomes on OK - mujal pole proovinud.

NB! Mõne üksiku koha peal on kaardis veidrusi - näiteks ei tunne ringteed ära ja loeb selle tavaliseks ristmikuks vms - samas mida sa 150 euri eest ikka rohkem oodata oskad? Aadressid on senimaani üles leidnud ja kenasti ka kohale juhatanud. Kõnealune mudel toimib ka suht norm hands freena - telefoni kontaktlisti jms kuvamise ning numbrite valiku osas laitmatu - hääle kvaliteet piisav selleks, et teine osapool ei pruugi isegi ära jagada, et kasutad hands freed.

Vaata kasutaja profiili Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U Skype Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
adr3naline
huviline

Registreerunud 22.07.09
Kasutaja on eemal

postitati 27.01.12 18:12 Tsiteeri

Seda, et TomTom on hea, seda olen varemgi kuulnud. Aga küsimus tekkiski just sellepärast, et prestigio kohta ei tea midagi ja see becker on hakanud suht huvi pakkuma. Oleks hea kui keegi ka selle kohta midagi ütleks, siis hea lugeda ja otsustada :)
Selle garminiga on mul olnud probleeme kus tean peast parimini kui tema. Aga see juhtus Soomes.

erki.t
huviline

Registreerunud 06.07.06
Kasutaja on eemal

postitati 27.01.12 18:14 Tsiteeri

Glen räägib navidest!
Vaata läbi, mõtle mis sinu jaoks vajalik on ja järgmiseks otsi omale sobiva mudeli kõige odavama hinnaga müüja ;)

Vaata kasutaja profiili Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U Skype Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
adr3naline
huviline

Registreerunud 22.07.09
Kasutaja on eemal

postitati 27.01.12 18:34 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: erki.t
Glen räägib navidest!
Vaata läbi, mõtle mis sinu jaoks vajalik on ja järgmiseks otsi omale sobiva mudeli kõige odavama hinnaga müüja ;)

Esimese korraga vaatasin AINULT lõpu ära ja ikka jäid kolmeks parimaks Prestigio, TomTom ja Becker. Peab ikka terve video vist ära vaatama :P

kps
moderaator

Registreerunud 27.05.03
Kasutaja on eemal

Auto: 5x4x4

postitati 27.01.12 19:22 Tsiteeri

Eestis või baltikumis Garmin ja Regio kaart, euroopas on suht suva milline seade, mina ei eelista enam ühtegi. Tomtom on kuidagi surnud baltikumi piirkonnas oma täienemisega ja teede uuendusega rääkimata surnud punktidest kaardil, mis isegi Tallinnas vist ei parane iial (pole maja numbreid mingite lõikude kaupa sees juba 2004'st aastast saadik). Asutuses olid pikalt kasutusel TomTom'id, kuna need olid lihtsalt kõige täiuslikumad meie regioonis pikka aega, aga Garmin ja Regio tegid täiesti puhta töö. Teised pole kehvad ja viivad kohale, aga pildi liikumine jättis mulle kõvasti soovida.
Eelpool mainitult see "inteligent asi" sõiduridade suhtes Tomtom'il on ka mind Tartus täiesti naerma ajanud. Keeran annelinnas kuskil majade vahel mingisse väikesesse tänavasse, see ahv käseb mul paremalt kolmandasse ritta reastuda :D. Mis on muidugi kurb on hääljuhised eesti keeles. Ainsad viisakad on kahjuks vist jäänud ainult mobiilidesse (navigon näiteks ja vanem tomtom), muudes seadmetes räägib mingi düskraaf elevandiluu rannikult pärit indiaanlanna pursitud seto murrakus :cool:.
Ma testisin kaartide juhtimise oskust nii, et masina klaasil oli tomtom + garmin regioga paralleelselt tiksus kõrval mobiil, milles jooksis tomtom vanem kaart + garmin garmini kaardiga. Kokkuvõttes sõites tuntud teesid läbi ja kuulates kuidas kogu see konnakontsert mulle teesid ette laulis, siis täpselt samuti ei eelista ma otseselt neist ühtegi, sest mina ei suutnud teoreemi leida, mille kuradi järgi need mind kuhugi juhendasid või mis põhjusel just sealt või sealt.

PS! Üks asi meenus veel. Tomtomil on tõsine probleem tee liikide ja tee katetega. Suhteliselt tõenäoline on, et kui satud kuhugi, kus on kruusa teed, siis on kaks varianti, kas juhatatakse sind lehma poolt sisse tallutud rajale (kuna sa oled ju otsustanud kruusale minna) või siis väidetakse, et sellest p*rseaugust väljapääsu pole, kui valida, et "do not use unpaved roads"! See on suht suur miinus, mida pole kahjuks beckeri või muudel kaartidel peale tomtomi proovinud. Garmin oli enam vähem ok oma kaardiga ja regioga polnud probleeme - seal on kõik olemas.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
erki.t
huviline

Registreerunud 06.07.06
Kasutaja on eemal

postitati 28.01.12 08:35 Tsiteeri

Prestigio teeb vahet küll asfaldil ja kruusal... kui kruusateed on keelatud ja valitud aadress asub kruusateede taga, siis ta keeldub sinna minekust (annab mingi veateate ka seoses teekatte tüübiga).

Prestigioga seoses meenub ka 1 aadressihuumor - mingi sõbra majaköks kuskil uusasumis, keset endist kolhoosi heinamaad - aadressiotsinguga aadressi ei leitud.. no heaküll - arusaadav, heinamaal inimesi ei kasva, uuendamata kaardid jne / määrame siis ise käsitsi kaardilt asukoha - imelikul kombel peale käsitsi punkti määramist tundis gepeess ka aadressi ära , et nagu WTF / Tead aga EI ÜTLE ???

(samas rõhutan, et see on 1 huumorikord, üldiselt on põllumajad seni kõik üles leitud)
Regio ja EOmap õigustavad end ilmselt talukohtade otsingul ja orienterumisel vägagi... algselt planeerisin ka garmini ostu aga see grammatika, mis hääljuhtimisega kaasnes mõjus mu vaimsele tervisele laastavalt.

NB! Prestigio ekraan on nagu eilne päev oma pildikvaliteedilt - tänapäeval peaks juba olema võimalik paigutada ka GPS-i parema kvaliteediga ekraane (samas tema üliodav ostuhind ei lase väga vinguda selliste detailide kallal)

NB2! Prestigio hääljuhtimine üle FM-i lasta autoraadiosse - TÄNAN EI, see kohin ka krabin ja ebamäärasus ei ole parem, kui klaasi küles malbelt lobisev "Lotta".

:D

Black
klubiliige

Registreerunud 28.01.03
Kasutaja on eemal

Auto: Q7

postitati 28.01.12 08:41 Tsiteeri

PNA raua osas mul pole kuigi palju kogemusi, kuid enamikku pakutavaist softidest (TomTom, Garmin, Navigon, iGO, Sygic, CoPilot) erinevais smartphone'ides kasutanuna tundub mulle kõige sümpaatsem Navigon. Maanteelt metsa vahele keerates pole kohalike kaardiloojate (Regio/EOmap) kaardiga Garminile loomulikult vastast.

Prestigio ja Becker olid vist iGO peal. Becker'i puhul kergelt kohendatuna. iGO on ka tegelikult hea.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
Romb
huviline

Registreerunud 12.09.07
Kasutaja on eemal

Auto: Audi 80 B3 66kW

postitati 29.01.12 08:11 Tsiteeri

Ütleks ka mõne sõna sekka.
Ise kasutan juba aastaid selleks otstarbeks pihuarvutit. Seisin sama probleemi ees- milline on parim?
Lasin siis kohe 6 erinevat softi peale, lisasin port splitteri, et võiks mitut korraga jooksutada ja asusin proovima. Algul sai kuivalt asja õpitud, siis sõidus ja võrreldes.
Mingi aja jooksul jäid valikusse ainult TT ja Garmin. Siis ainult Garmin, sest TT oli otseses võrdluses Garminiga kaardi osas ikka väga mannetu. Muide Garmini Regio ja EOMap on mõlemad tasemel ja on mind mõnikord ikka täitsa pahviks löönud! Viimati näiteks, kui hakkasin ühe metsajärve juurest tagasi tulema, kuhu viis vaevumärgatav traktori rada paksus metsas. Lükkasin Garmini käima ja käratasin- koju!
Kõigepealt läks nats aega, kuni ta seal padrikus satelliidid üles leidis, aga siis joonistas tee ette! Ja ta , kurat, näitas täpselt kõik jõnksutamised seal puude ja juurikate vahel. Oleks üksainuski jõnks valesti olnud!
Aga noh see hääljuhiste grammatika... Kogu lauseehitus on tõlge inglise keelest. Originaali ei kannatanud üldse kuulata, tegin kohe oma variandi, aga ega see ka midagi erilist pole. Kuna inglise keeles käändeid pole, siis on totrused ikka sees.
Nüüd möödunud aasta viimased TT kaardid on juba täitsa söödavad. Olengi sellest ajast TTd kasutanud.
Üks vahe veel. Garmin on ikka jube jäärapäine ;). Kui näiteks tahad sõita tema pakutud marsruudist erinevalt, siis raiub ta veel 10 km sulle, et tee ikka võimalusel tagasipööre, TT on palju leplikum ja annab pea kohe järgi.
Kokkuvõtteks siis- miks mitte kasutada mõnda ühildatud mobiilset seadet eraldi GPS asemel. Tänapäeval on kõikidele rakendused olemas. Ainult autolaadija peab küljes olema, sest selleta kaugele ei jõua :).

kps
moderaator

Registreerunud 27.05.03
Kasutaja on eemal

Auto: 5x4x4

postitati 29.01.12 11:55 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: Romb
Üks vahe veel. Garmin on ikka jube jäärapäine ;). Kui näiteks tahad sõita tema pakutud marsruudist erinevalt, siis raiub ta veel 10 km sulle, et tee ikka võimalusel tagasipööre, TT on palju leplikum ja annab pea kohe järgi.

Vastupidiselt väidan, et Garmini puhul saad sa seadmest või mobiili Garmini tarkvarast "U Turn" funktsiooni välja lülitada. Kui aga TomTom'il selle otsa kukud, et "kodanik" sind vägisi käsipidurit tõmbama sunnib, siis seda ei saa välja kah lülitada - pead lihtsalt selle konnaorkestri peale teise tee laskma kalkuleerida, et rahus sõita saaks :D. TT puhul võib see ümber kalkuleerimine tähendada kahjuks seda, et mingi värdjas ring on ka kuskil kaugemas otsas peale tehtud. Selle vastu on aidanud, kui mingi 20-30 kilomeetri pärast toksid lihtsalt rahus uuesti "find original route" ja kodanik on oma ümberpööramisetuhinast lahti saanud ning korrigeerib ka selle kaugemas punktis tehtud lolluse uuesti sirgeks tagasi :).
PS! 2007.a. Kreeta saarel oli täiesti tavaline nähtus, et TT tahtis mind hüppama õpetada, ehk siis parem või vasak pööre tähendas seda, et ma oleks pidanud mõnedkümned meetrid kõigepealt autoga hüppama mõne silla või viadukti peale :D. TT jäi lõpuks ainult "kompassi eest" kasutatavaks, ehk siis et ma väga ära ei eksiks ja suunataju ei kaotaks :D.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
erki.t
huviline

Registreerunud 06.07.06
Kasutaja on eemal

postitati 29.01.12 12:50 Tsiteeri

NB! Prestigio küsib masina juhatatud kursilt kõrvale kaldudes "Kas kalkuleerin uuesti" aga ilma, et laseks vahele sekkuda asub seda ise juba usinalt tegema - tulemuseks võib olla nii U turn, kui uus marsruut - ilmselt selle järele, kumbat pidi on kiirem ja otsem.

TT vana tõbras on mind korra Riias saatnud lõputule ringile... kiirteel ühest sillast üles, teisest alla ja vastasuunas tagasi järgmise sillani... very funny!!!

Kokkuvõtteks, igal gepsul omad hellad kohad, omad plussid... enne ostu tuleks selgeks teha kus ja kuidas kasutad... mis on olulisem, kas talukohtade ja ussiradadega täpne Eesti kaart või loogilised hääljuhised ning sõiduauto jaoks kohane teedevõrk... iga otsus on õige ja iga seade tema kasutajale pari :)

Amadeus
klubiliige

Registreerunud 08.10.02
Kasutaja on eemal

Auto: C7q

postitati 29.01.12 13:57 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: erki.t
Glen räägib navidest!

Mulle meeldib lõpptulemus - "Garmin ei sobi matkamiseks" ... irw. Vastupidi, autonavidest on Garmin ainuke, millele pakutakse ka topo kaarte s.t. põllul ja metsas pole roheline larakas, vaid on infot rohkem. Mul on olemas ka läänemere ja emajõe kaart, niiet paadis ajab kah asja ära. Tõsi, paadinavi on pisut mugavam kasutada.

Tsitaat:
Algselt postitas: Romb

Selles osas nõustun, et Garmini soft on pisut jäärapäine ja iGO on oluliselt paindlikum. Sellest meeletust ümbersuunamisest päästab navigeerimise tühistamine ja uuesti alustamine. Lisaks on Garminil veel üks kiiks eomap kaardiga, ta ei suuda mööda kõnniteed/teerada sihtpunkti navigeerida. Kusjuures regio kaardiga seda kiiksu pole.

Kui mina omale täna navi ostaksin mõtleksin järgmistele asjaoludele:

1. Milliseid kaarte seade kasutab, kui keeruline on neid uuendada ja millise kattuvuse kaarditootja tagab sõidetavas piirkonnas. Ma vist ei eksi, kui väidan, et supernavi ilma kaardita on pointless kompott?
2. Seadme kasutusmugavus.
3. Seadme koostöökvaliteet, kinnitustarvikud ja muud jubinad. Autonavidest Garmini lipulaevale (34xx, 37xx) kahjuks vastast pole.
4. Tänapäeva navil peaks olema sisemälu vähemalt 4GB. Paljudel on mälukaardi lisamise võimalus. Garmin suudab mälukaardilt lugeda ainult ühte kaardi img faili, seadmesiseselt toteab ta nö multimapi s.t. img faile võib olla palju (regio, eomap, topo jne).
5. Isiklike huvipunktide (POI) lisamis-, kasutusvõimalused. Siinkohal tõstan mütsi TomTomi ja Garmini ees, seadmes on kaust kuhu oma failid kopeerid. NB: Huvipunktide arv pole piiratud. iGO-l on huvipunktide arv piiratud (1000...1500tk vist oli - vähemalt minu kasutuses olev becker rohkem sealt failist ei kuvanud). Tavakasutajale ehk piisab, mul on seadmes ntx pool miljonit huvipunkti :) Teoreetiliselt on võimalik huvipunkte lisada iGO kaardifailidele, mina kahjus seda softijuppi kuskilt ei leidnud.
6. Hind. Hiinakaid saab juba alla 100€, kahjuks pole nendega midagi peale hakata (olematud kaardid, support, koostöökvaliteet jne.).

Wer im sommer schon am winter denkt, der sicherlich ein quattro lenkt!
Tee uus teema

Mine lehekülje lõppu

XMB Audi Club Edition
Täiendanud: indro, klem, j6mm & diversion @ 2002-2020
Eesti Audi Klubi ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
[Päringuid: 20]
[PHP: 37.0% - SQL: 63.0%]