Lehekülgi: 1 2 |
Aht0
huviline
Registreerunud 29.08.10
Kasutaja on eemal
Auto: Audi 100 2.3Q
|
postitati 11.12.11 18:58
|
|
|
Audi 100 2.3Q - 1991 - Aht0
Tere!
Müüsin eelmise auto maha, milleks oli Audi A4 1.8TQ ja asemel on nüüd see.
Isend ise Audi 100 2.3 98 kW Quattro aastast 1991. Sai toodud Viljandist, vaatasin ka teisi keresi, aga C4 sümpatiseeris kõige rohkem. Muljed on head,
ruumi on mõnusasti, mis on mu pikkuse juures väga hea; mootor ei ole küll nii pöörete maias, kui 1.8t, aga väänet on rohkem ja maanteel hoopis parem;
A4'jast mugavam, ei ole nii "kits".
Varustus:
Sportistmed soendustega
Käetoed, ees laekaga
Pikad kellad kroom rõngastega
Elektriline katuseluuk
2x elektrilised aknatõstukid
4x kõlarid ustes
Suusaboks
Vahetust vajavad jupid:
Klapikambrikaane tihend - tehtud
Õlivahetus flitriga - tehtud
Tagumised pidurivoolikud - tehtud
Tagumised kettad klotsidega
Tagaõõtsa puksid kokku 6 - tehtud
Reguleervarda välimine ots - tehtud
Sildade reguleerimine - tehtud
Kohtvalgustuse korrastus - tehtud
Spidoploki ja lülitite valgustuse korrastus - pooleli
Käsipidur ei toimeta kõige paremini
Kojamehed - tehtud
Udutuled - tehtud
Midagi kindlasti veel, aga ei meenu. Hetkel käib uute juppide omastamine, et siis enam-vähem korraga külge kruvida.
Anomaaliad:
1. Enam küll ei ole juhtunud, kuid vahel suri mootor välja, kui hoog maha pidurdada, eriti külma mootoriga. Arvatavasti seotud pööretega, aga hetkel
ei ole juhtunud, ptui ptui ptui.
2. Salongipuhur kolmandas astmes, esiklaasile puhumas, soojus põhjas. Keskkonsooli kolme võre keskmisest puhub külma õhku, kui keerata soojust natuke
vähemaks, siis tuleb rohkem külma õhku. - Reguleerimisrull olemas, kust valida sooja ja külma. Ei osanud vaadata.
3. Kundepoolne kõlar ragiseb. Foorumit lugedes ei ole selle vahetus nii lihtne, kui võiks. Ise pole polstrit maha võtnud, aga orginaal kõlar on seal
kastiga?
4. Raadio levi on nõrk. Leidis üles 2 Eesti raadiot ja ülejäänud Vene ja Soome omad. Hetkel on kadunud antennikaabli adapter, mis käib aftermarketi
maki taha.
5. Veetemperatuuri ei jõua 90 kraadini. On see normaalne? Tõuseb umbes 80C.
Pildid:
Halb pilt, aga tagaluugi küljes puudu ohukolmnurk. Kas polster ka käib? Tulede taga on polster olemas. Võib neid asju pakkuda.
Plaan on teha korda. Plaanidesse mahub ka püsikiirusehoidja (kust leian vajalikud jupid?), comfort blinker, suveks nati suurem velg ja veel mõned
väiksemad asjad. Lähitulevikus, kui saab sillad korda ja reguleeritud, siis naastudega teised 15'' veljed alla.
Ahto.
"Täissöönul pole isu ja nälginul toitu ning hädas on mõlemad." A. H. Tammsaare
|
|
|
|
audi_a4_v6
huviline
Registreerunud 17.08.10
Kasutaja on eemal
Auto: Audi Q7 3.0TDI -14
|
postitati 11.12.11 19:47
|
|
|
Kena 100, eelmised omanikud on vähemalt välimuse eest kenasti hoolt kandnud, istmed ka viisakad! Temperatuur aga ei tohiks nii teha, ilmselt
termostaat jamab. Kui antenni adapterit üles ei leia, siis mul üks pakkuda, kuigi jah asud Tallinnas.
|
|
|
Aht0
huviline
Registreerunud 29.08.10
Kasutaja on eemal
|
postitati 11.12.11 20:46
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: audi_a4_v6
Kena 100, eelmised omanikud on vähemalt välimuse eest kenasti hoolt kandnud, istmed ka viisakad! Temperatuur aga ei tohiks nii teha, ilmselt
termostaat jamab. Kui antenni adapterit üles ei leia, siis mul üks pakkuda, kuigi jah asud Tallinnas. |
Proovin ka temp. andurit mõõta, vaatab, mis näitab.
Kere seisukorrast unustasin rääkida. Prillikivi ta pole kuigi piltidelt võib mulje jääda, aga samas midagi hullu ka ei ole. Eelmine omanik on juba
värviparandusi teinud ja ise peaks ka natuke tegema. Mõnest kohast värv mullitab, eriti halb koht on esiklaasi ülemine serv, kust natukene mullitab.
|
|
|
|
100
Aeg maha
Registreerunud 12.04.10
Kasutaja on eemal
Auto: 100
|
postitati 12.12.11 08:21
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: Aht0
Anomaaliad:
1. Enam küll ei ole juhtunud, kuid vahel suri mootor välja, kui hoog maha pidurdada, eriti külma mootoriga. Arvatavasti seotud pööretega, aga hetkel
ei ole juhtunud, ptui ptui ptui. |
Ega see asi iseenesest päris ära kao, hakkab ikka aeg-ajalt end näitama, selle mootori pritse on nö. teada-tuntud oma jamade poolest ja mida kahjuks
väga vähesed oskavad remontida.
Termostaati ei tasu mingit suvalist panna, osta esindusest.
Mis mõttes käsipidur ei toimeta kõige paremini? Kas kipub ka peale jääma?
|
|
|
Amadeus
klubiliige
Registreerunud 08.10.02
Kasutaja on foorumis
Auto: C7q
|
postitati 12.12.11 17:03
|
|
|
mootor ei ole küll nii pöörete maias, kui 1.8t, aga väänet on rohkem ja maanteel hoopis parem; A4'jast mugavam, ei ole nii "kits".
|
2.3 mootoril on väänet vähem kui 1.8T-l (185Nm vs 210Nm). Esimesel täisvääne saadaval alates 4000 pöörde juures teisel 1750 pöörde juures. Ma ei
mõista mismoodi 2.3 maanteel parem on? Mugavuse osas ei vaidle vastu, juhitavus jääb kah A4 B5 kasuks. Igatahes tore vaadata, et sellised vanakooli
masinad veel sirge pleki ja hea väljanägemisega ringi vuravad. Pritse on sellel vist KE-Jetronic? Loodame, et sellega muresid ei tule.
|
|
|
100
Aeg maha
Registreerunud 12.04.10
Kasutaja on eemal
|
postitati 12.12.11 19:08
|
|
|
Eks selle 100 suurus ja kaalujaotus võib anda maanteel parema tunde küll kui mainitud A4 B5 (ei ole ise kasutanud), samas võibolla sel A4-l oli
sildades midagi üsna mäda kui väga "kits" tundus. Mingil määral vist suurem töömaht ja 5 silindrit annavad väga madalate pööretega (näit. kohalt
minnes kas päris tühikäigul või kriipsuke rohkem) tunde paremast pöördemomendist, samas eks vist 100-l on käigud lühemad ka, vähemalt esimesed 2
tunduvad küll üsna lühikesed (huvitav kas esiveolisel ja Q-l on erinevad ülekanded?)
|
|
|
Aht0
huviline
Registreerunud 29.08.10
Kasutaja on eemal
|
postitati 12.12.11 19:11
|
|
|
Tsitaat: |
Ega see asi iseenesest päris ära kao, hakkab ikka aeg-ajalt end näitama, selle mootori pritse on nö. teada-tuntud oma jamade poolest ja mida kahjuks
väga vähesed oskavad remontida.
Termostaati ei tasu mingit suvalist panna, osta esindusest.
Mis mõttes käsipidur ei toimeta kõige paremini? Kas kipub ka peale jääma? |
Pritsega olen kursis ja 2.3 mootorit on C3 kerel natuke näpitud ka.
Käsipidur ei võta hästi. Peab veel uurima, aga algne diagnoos on, et hoob supporti küljes ei liigu kergelt.
2.3 mootoril on väänet vähem kui 1.8T-l (185Nm vs 210Nm). Esimesel täisvääne saadaval alates 4000 pöörde juures teisel 1750 pöörde juures. Ma ei
mõista mismoodi 2.3 maanteel parem on? Mugavuse osas ei vaidle vastu, juhitavus jääb kah A4 B5 kasuks. Igatahes tore vaadata, et sellised vanakooli
masinad veel sirge pleki ja hea väljanägemisega ringi vuravad. Pritse on sellel vist KE-Jetronic? Loodame, et sellega muresid ei tule.
|
Täpseid andmeid ei teadnud, aga sul on õigus. Väänet saab lihtsalt madalamalt tunda, seda ka maanteel. Juhitavuse üleminekut pelgasin isegi, aga mina
mingit ulme vahet ei tuvastanud. KE-jetronic tõesti ja probleeme ei soovi.
|
|
|
|
audi_a4_v6
huviline
Registreerunud 17.08.10
Kasutaja on eemal
|
postitati 12.12.11 19:25
|
|
|
Täpseid andmeid ei teadnud, aga sul on õigus. Väänet saab lihtsalt madalamalt tunda, seda ka maanteel. |
Äkki selgitad oma loogikat? Kui 1,8t saavutas max väände 1750 alates ja 2,3 4000 alates, siis maanteel kuskil 2000-3000 pööret ei ole ju küsimust,
kumb paremini veab, ikka 1,8t, iseasi, palju viimase käigu pöörded kummalgi samal kiirusel on!
|
|
|
erki226
huviline
Registreerunud 11.10.08
Kasutaja on eemal
Auto: Audi 80 b4 1994
|
postitati 12.12.11 19:25
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: Amadeus
mootor ei ole küll nii pöörete maias, kui 1.8t, aga väänet on rohkem ja maanteel hoopis parem; A4'jast mugavam, ei ole nii "kits".
|
| Hea auto.Isegi sellist pidanud ja ütleks ,et on parem kui a4.Otsin ise praegu c4-ja taga ja nõus vahetama a4-ja vastu.On mugavam ja
juhitavuse poolelt parem.Ei oska küll võrrelda quattrot,aga esiveolisena eelistan ikkagi c4-ja Edu siis auto korrashoidmisel.Muideks piltidelt tundub
täitsa 5+
|
|
|
Aht0
huviline
Registreerunud 29.08.10
Kasutaja on eemal
|
postitati 12.12.11 19:29
|
|
|
Täpseid andmeid ei teadnud, aga sul on õigus. Väänet saab lihtsalt madalamalt tunda, seda ka maanteel. |
Äkki selgitad oma loogikat? Kui 1,8t saavutas max väände 1750 alates ja 2,3 4000 alates, siis maanteel kuskil 2000-3000 pööret ei ole ju küsimust,
kumb paremini veab, ikka 1,8t, iseasi, palju viimase käigu pöörded kummalgi samal kiirusel on! |
Minu viga, lugesin valesti.
Mulle meeldib igatahes 100 rohkem.
|
|
|
|
100
Aeg maha
Registreerunud 12.04.10
Kasutaja on eemal
|
postitati 12.12.11 19:34
|
|
|
See on üsna tavaline viga neil, et käsipiduri hoob supporti sees ei liigu korralikult, ei hakka ka korralikult tagasi tõmbama ja käsipidur hakkab
peale jääma. Supportile remondikomplekti sisse ladumine võib agooniat pikendada, aga üldiselt kindlam lahendus on uued supportid (tehase taastatud u.
100 eur/tk kui olemasolevad vahetuseks annad). Mul endal ka sama probleem, aga hetke-lahendusena lihtsalt sikutasin hoovad tagasi, et peale ei jääks
ja käsipidurit ei kasuta (otse loomulikult hakkavad nad nüüd järjest halvemini liikuma kui üldse ei kasuta). Liugtappide kinni jäämine on ka üsna sage
viga (see vist põhjustas seda, et ühe poole klotsid kuluvad tunduvalt rohkem?), mul olid nii kõvasti kinni, et ei saanudki kätte ja võtmega kangutades
murdusid pooleks, uus tükk (see liugtappidega osa) maksis 35 eur.
|
|
|
audi_a4_v6
huviline
Registreerunud 17.08.10
Kasutaja on eemal
|
postitati 12.12.11 19:34
|
|
|
kumb paremini veab, ikka 1,8t, iseasi, palju viimase käigu pöörded kummalgi samal kiirusel on! |
Minu viga, lugesin valesti.
Mulle meeldib igatahes 100 rohkem. |
See lihtsalt näitab seda, kui subjektiivne inimene on Ma ei tea, kuidas
quattrotel vahe on, aga esivedustel b5 vs c4 on juhitavuse vahe nagu öö ja päev. Paljud peavadki c4-ja ja näiteks ka paljude usakate uimast juhitavust
mugavaks kulgemiseks, sest tõepoolest, auto ei reageeri igale rooliliigutusele, kas see aga mugavus on.... ah mis me siin vaidleme, sa oled ilmselgelt
oma valikuga rahul ja see ongi peamine
EDIT: Kas need vahetusfondi sadulad nii kallid ongi, minu quattrole olid Girlingud ca 50-60eur ning uued liugpoldid ka seal kaasas.
|
|
|
Aht0
huviline
Registreerunud 29.08.10
Kasutaja on eemal
|
postitati 12.12.11 19:48
|
|
|
Endal jäi silm sellisele asjale peale Käsipiduri rem. komplekt
tagum. Kas ka aitab ei tea. Ennem uurin täpsemalt kus, mis, kas vahetust vajab.
|
|
|
|
audi_a4_v6
huviline
Registreerunud 17.08.10
Kasutaja on eemal
|
postitati 12.12.11 19:51
|
|
|
Endal jäi silm sellisele asjale peale Käsipiduri rem. komplekt
tagum. Kas ka aitab ei tea. Ennem uurin täpsemalt kus, mis, kas vahetust vajab. |
Tubdub, et sul ka Girling, pole mõtet sellise raha eest küll remontida, seda enam, et see pole väga meeldiv tegevus, vahetusfondi sadul ju nii odav
(59eur)! Mine küsi Forsist, tava audiklubi kaardiga siis selline hind!
|
|
|
100
Aeg maha
Registreerunud 12.04.10
Kasutaja on eemal
|
postitati 12.12.11 20:03
|
|
|
Kas oled kindel, et selline läheb sulle (sõbra C3-l oli selline), mul C4 100-l on selline: http://www.ladu24.ee/img/pics/0127/0218401.jpg Hoova otsas mutter ja vedrut ei ole (vist asub supporti sees). Aga kuna sul veidi
vanema aasta väljalase, siis võibolla tõesti.
|
|
|
Aht0
huviline
Registreerunud 29.08.10
Kasutaja on eemal
|
|
100
Aeg maha
Registreerunud 12.04.10
Kasutaja on eemal
|
postitati 14.12.11 19:42
|
|
|
Uus udukas ka? Mul läks ühel klaas katki kui mudas kinni istusin mõni aasta tagasi, ostsin mingi odava hiinaka, välimuselt muidugi sama, aga kui lahti
tegin siis oli vahet näha, tagumise osa jätsin originaali oma, sest hiinakal tundus üsna kehv olema see, reflektor oli vist mingi eriline jura kui
õigesti mäletan. Kuna praegu võib valgel ajal lähitulede asemel udukaid kasutada, siis tavaliselt kasutan seda võimalust.
SWAG veermiku juppe vist väga ei kiideta, eks vähem peab vastu kui kvaliteetsemad, aga samas odav. Mul 1 roolivardaots mingi enam-vähem kõige odavam
vist oli ja nüüdseks 34 000 km läbi sõitnud sellega.
Mis viskoossusega õli on?
|
|
|
Aht0
huviline
Registreerunud 29.08.10
Kasutaja on eemal
|
postitati 17.12.11 19:18
|
|
|
Udukad sai mõlemad uued, kuna praegustel peaaegu kõik kõrvad puruks ja ei tööta ka. Udutuled odavad Depod jah, aga nägemiseks on ikka lähi- ja
kaugtuled. Saan minagi need reflektorid ja klaasid vajadusel ümber visata. Ühel udutulel oli juba poest kaasa antud katkine kõrv, viisin poodi tagasi ja varsti saab uue. SWAG pole jah just sama, mis
Lemförder või orginaal.
Õli on 5w-40, mis sai ka täna sisse valatud. Täna lõpetasin ka operatsiooni "vahetame vanal autol pidurivoolikuid." Ehk pidurivoolikute lahti
saamiseks piduritoru küljest panin hoopis sillatalale uued piduritorud. Vaatasin ka üle esimesed pidurid, mis on heas seisukorras välja arvatud kelk,
millele on klots lohud sisse kulutanud.
Kas oled kindel, et selline läheb sulle (sõbra C3-l oli selline), mul C4 100-l on selline: http://www.ladu24.ee/img/pics/0127/0218401.jpg Hoova otsas mutter ja vedrut ei ole (vist asub supporti sees). Aga kuna sul veidi
vanema aasta väljalase, siis võibolla tõesti.
|
Sinu pildil võib-olla esiveolise oma, kuna minu Audil küll mutriga ei ole. Kuna piduritorude ja voolikutega oli jamamist piisavalt, siis tagapidureid
lahata ei jõudnud.
Edit: Ukseliist otsustas lahti irduda. Täpsemalt siis kundepoolse ukse ülemise liistu esimene ots tuleb kergelt ukse küljest lahti. Nüüd ei saa ust
ilma liistu surumiseta lahti, kuna liist jääb tiiva taha kinni. Lahti on tulnud kahepoolse teibi liimi lõppemise tulemusel, aga kas see liist on seal
kuidagi teisiti ka kinni?
|
|
|
|
simoQ
klubiliige
Registreerunud 25.03.08
Kasutaja on eemal
Auto: S6 2.2T & A8 4.2
|
postitati 17.12.11 19:31
|
|
|
Tore on vaadata, kuidas iga pisiasja uuendatakse ning tahetakse, et asi oleks perfektselt korras Respekt ning edu!
Puksiir 3,4 t ja vintsimine 10 t - +372 53095801
|
|
|
|
Aht0
huviline
Registreerunud 29.08.10
Kasutaja on eemal
|
|
Aht0
huviline
Registreerunud 29.08.10
Kasutaja on eemal
|
postitati 23.12.11 17:07
|
|
|
Töine nädal möödas ja tehtud sai ka midagi.
Esmaspäev sai vahetatud reguleervarras ja üritasin ka õõtshoova eesmisi pukse vahetada, aga puksid olid valed.
Teisipäev sai toodud õiged puksid ehk vanema tüübi omad, seekorda ka õige kogus ehk 4. Vahetasin need ära koos tagumiste puksidega.
Kolmapäev võtsin ette klapikambrikaane. Vana tihend oli plastikuks muutunud, polnud ime, et ei pidanud. Klapikambrikaane kätte saamiseks tuleb võtta
sisselase pooleks, selleks oli mul ka tihend varutud, mis osutus siiski alumiseks, kuigi tšekil ülemine.
Neljapäev viisin sisselaske tihendi tagasi. Tööna sai auto sillareguleerimiseks ette valmistatud ehk roolivarda ja rooliotsa vaheline jupp liikuma
meelitatud.
Reede reguleerisin sillad.
Sai ka udutuledega asi korda ehk katkise vastu anti Depo kirjadega tuli, aga nüüd oli mul üks Depo ja üks Noname. See viga sai parandatud ja Noname ka
Depo vastu vahetatud. Depo ja selle Noname'i kvaliteedi vahe on sama, kui Depo ja Hella (pole küll Hella udutuld katsunud).
Häid pühi kõigile!
|
|
|
|
Aht0
huviline
Registreerunud 29.08.10
Kasutaja on eemal
|
postitati 11.01.12 17:50
|
|
|
Pühad, aastavahetus ja eksam möödas, siis kirjutaks siia ka natuke.
Alustaks mootori töömailt, kasutajal 100'l oli õigus, et see välja suremise probleem ei kao kuhugi. Kui ennem on juhtunud mõned harvad korrad, siis
seekord lühikese sõidu peale sai oma 20 korda käivitada. Hetkel kohe ei
oska millegist alustada, peab veel foorumis kolama.
Popp ja noortepärane 2012:
Peegelkaameraga tehtud pildid, realselt on nende kahe pildi vahepealne valgus.
Siin siis demostreeritud kapoti all olevat lülitit, vaskul veel ei ole, aga kohe, kui jõuab saab sinna ka.
Nende US spec tuledega on kohe huvitavam sõita ehk oodata politsei reaktsiooni. Siiamaani on suht külmaks neid jätnud. 1 kord sai kell 2 öösel Pirita
teel üksi kahele seisvale ekipaažile vastu sõita, ei midagi. Teine kord keerasin suuremalt tänavalt väiksemale, väiksemalt tänavalt ootas auto
peateele sõitmist, tuli keerata suure kaarega ja kuna mu sõidukiirus ei vastanud olukorrale(ei olnud ulmeline) sain külje ette. Seda muidugi
vastusõitva politseiauto ees. Eks seni kiidan, kuni midagi tehakse.
Tore kingitus:
|
|
|
|
Kiku
huviline
Registreerunud 02.06.10
Kasutaja on eemal
Auto: S2, 90q 20vt
|
postitati 11.01.12 18:10
|
|
|
Kusjuures audi 80/90 puhul on Depo tuled paremad kui Hellad. Olen mõlemat tutikat proovida ja katsuda saanud ja Depo lihtsalt oli vaieldamatult parema
kvaliteediga just näitavuselt, Hella oli sutsu materjalide poole pealt parem aga no ka selline vaieldav asi.
|
|
|
100
Aeg maha
Registreerunud 12.04.10
Kasutaja on eemal
|
postitati 11.01.12 18:18
|
|
|
Tallinnas speedster.ee peaks selle mootori pritseprobleemidega hakkama saama.
|
|
|
nano
huviline
Registreerunud 02.11.09
Kasutaja on eemal
Auto: audi A6 2,6 quattro
|
postitati 12.01.12 20:02
|
|
|
Tere,
müüsin ära selle auto kevadel ja enne seda olid ka pritsepeaga probleemid. Speedsteris on kodanik nimega Hannes, kes mootori taas ilusti käima pani.
|
|
|
Lehekülgi: 1 2 |
|