Foorum Kodulehekülg Eesti Audi Klubi foorum Viimati aktiivne: Mitte kunagi

Pole sisse logitud. [Logi sisse - Registreeri]
Mine lehekülje algusesse

Telli teema e-mailile | Lisa lemmikutesse   Tee uus teema
 Lehekülgi:  1  2
Autor:
Pealkiri: Võimuga kõlarite toitmine (Vastuseid: 25 | Vaatamisi: 5844)
Tambet.
huviline

Registreerunud 03.11.11
Kasutaja on eemal

postitati 03.12.11 12:34 Tsiteeri
Võimuga kõlarite toitmine

Niisiis.. Mure millega foorumlaste poole abi saamiseks pöördun võib osadele tunduda naljakas, kuid siiski oleks vaja saada natukene valgust järgnevasse teemasse: Soetasin hiljuti endale b5-e, kuhu taha oli installeeritud Pioneer 2x400w 3 ribalised kõlarid. Need kõlarid olid ühendatud 1500W võimuga, mida paar nädalat sain kasutada, kuid nagu kokkulepe endise omanikuga oli, siis selle võimu ta võttis minult ära ning nüüd valitseb minu tagumistes kõlarites vaikus. Tahaksin võimalikult ruttu hakata end tundma jälle inimese moodi ning soetada endale ruttu võim asemele. See viibki minu küsimuseni - Kui võimast võimu oleks mul vaja, et need kõlarid ära toita?
Ettetänades,

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
GrHo66
huviline

Registreerunud 27.07.10
Kasutaja on eemal

Auto: Audi C6 Avant Quattro

postitati 03.12.11 12:45 Tsiteeri

Piisab ka väga ilusti 600w helivõimendist! :)

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
Tambet.
huviline

Registreerunud 03.11.11
Kasutaja on eemal

postitati 03.12.11 12:48 Tsiteeri

Aga ma ei saa hästi aru, et kuidas või mille järgi üldse võimendit valitsakse? Või mis seosed kõlarite võimsuse ja võimendi vahel üldse on?

GrHo66
huviline

Registreerunud 27.07.10
Kasutaja on eemal

Auto: Audi C6 Avant Quattro

postitati 03.12.11 12:58 Tsiteeri

RMS e. tegeliku võimsuse järgi valitakse, parandage kui eksin. :)

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
Fugitive
klubiliige

Registreerunud 12.02.06
Kasutaja on eemal

Auto: Audi A6 Allroad 2008 3.0tdi

postitati 03.12.11 13:04 Tsiteeri

RMS võimsuse järgi tuleb valida. Kõlaritel peaks see kirjas olema, halvemal juhul saab mudeli järgi internetist otsida. Parem/turvalisem oleks teha nii, et võimendi RMS oleks natuke väiksem kui kõlarite oma.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U SkypeKasutaja Telefoninumber
Tambet.
huviline

Registreerunud 03.11.11
Kasutaja on eemal

postitati 03.12.11 13:12 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: Fugitive
RMS võimsuse järgi tuleb valida. Kõlaritel peaks see kirjas olema, halvemal juhul saab mudeli järgi internetist otsida. Parem/turvalisem oleks teha nii, et võimendi RMS oleks natuke väiksem kui kõlarite oma.

Kas võimendi RMS peaks siis olema sutsu väiksem kui KAHE kõlari RMS kokku või kuidas?:D

Black
klubiliige

Registreerunud 28.01.03
Kasutaja on eemal

Auto: Q7

postitati 03.12.11 14:54 Tsiteeri

Unusta need 2x400 ja 1500W arvud kohe ära. Seadmed, mis reaalselt selliste võimsustega tegelevad, maksavad sama palju kui su auto. Vaata RMS numbreid.

Tegelikult võiks võimendi kõlarite nominaaltaluvusest pisut võimsam olla, kuna võimendi moonutused hakkavad lõpupoole liialt esile kerkima.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
Fugitive
klubiliige

Registreerunud 12.02.06
Kasutaja on eemal

Auto: Audi A6 Allroad 2008 3.0tdi

postitati 03.12.11 16:52 Tsiteeri

Mauri, siin on 1 "aga" - väikese kogemusega inimene võib võimsama võimendiga oma kõlarid ribadeks lasta (minul on üks sellise kogemusega tuttav) ja teine asi on see, et ilmselt teemas oleva setupiga autos ei huvita need moonutused kedagi :P

Teemasse: kui ühe kõlari RMS on näiteks 80w siis võiks 2-kanalise võimendi puhul ühe kanali RMS võimsus olla 70-100w ehk siis 2-kanalise võimendi näitajad võiksid olla 2x70w(100)RMS.

Tsitaat:
Algselt postitas: Black
Unusta need 2x400 ja 1500W arvud kohe ära. Seadmed, mis reaalselt selliste võimsustega tegelevad, maksavad sama palju kui su auto. Vaata RMS numbreid.

Tegelikult võiks võimendi kõlarite nominaaltaluvusest pisut võimsam olla, kuna võimendi moonutused hakkavad lõpupoole liialt esile kerkima.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U SkypeKasutaja Telefoninumber
Tambet.
huviline

Registreerunud 03.11.11
Kasutaja on eemal

postitati 04.12.11 17:40 Tsiteeri

:) tänud

Tambet.
huviline

Registreerunud 03.11.11
Kasutaja on eemal

postitati 05.12.11 17:34 Tsiteeri

Nüüd tekkis uus mure veel, et mis värk nende oomidega on? Kui võimendi peal on nt 75W rms x 2 @ 4ohm
või 150W rms x 2 @ 2ohm, siis kumba järgi ma vaatan? (insatalleeritud muidu sellised kõlarid)

Kuits
klubiliige

Registreerunud 01.11.07
Kasutaja on eemal

Auto: 2x B5Q, B3, 2xC4 TDI, GMT 199

postitati 05.12.11 19:24 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: Chips
Nüüd tekkis uus mure veel, et mis värk nende oomidega on? Kui võimendi peal on nt 75W rms x 2 @ 4ohm
või 150W rms x 2 @ 2ohm, siis kumba järgi ma vaatan? (insatalleeritud muidu sellised kõlarid)

Vaatama peaksid esimese, ehk 4 oomi järgi.
2 oomi jutt on sildamisest.

Vorsprung durch Drehmoment !
Vaata kasutaja profiili Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
Black
klubiliige

Registreerunud 28.01.03
Kasutaja on eemal

postitati 05.12.11 21:27 Tsiteeri

Pole just kuigi ovaalse kujuga.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
Tambet.
huviline

Registreerunud 03.11.11
Kasutaja on eemal

postitati 05.12.11 23:11 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: Black
Pole just kuigi ovaalse kujuga.

Pealkiri parandatud, aitäh tähelepanu juhtimise eest!

ferdinand
huviline

Registreerunud 17.01.03
Kasutaja on eemal

Auto: 400,401,969

postitati 06.12.11 08:09 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: Kuits
Tsitaat:

Vaatama peaksid esimese, ehk 4 oomi järgi.
2 oomi jutt on sildamisest.

Ei ole jutt sildamisest vaid valjuhääldi takistusest. St vaatama pead olemasoleva valjuhääldi takistuse järgi.

Isegi kui mul on igav, kõik mul tuleb välja!
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
Kuits
klubiliige

Registreerunud 01.11.07
Kasutaja on eemal

postitati 06.12.11 15:54 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: ferdinand

Ei ole jutt sildamisest vaid valjuhääldi takistusest. St vaatama pead olemasoleva valjuhääldi takistuse järgi.

Täpsustus on sul öige.
Samas aga ühendamisega annab samuti takistuse numbrit muuta.
Tulles tagasi teemasse, siis 2 oomi on möeldud elemendile, mis tehniliselt kannab nimetust DVC (dual voice coil) ja 4 oomi SVC (single voice coil).

Vaata kasutaja profiili Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
ferdinand
huviline

Registreerunud 17.01.03
Kasutaja on eemal

Auto: 400,401,969

postitati 06.12.11 17:47 Tsiteeri

Tsitaat:
Tsitaat:
Algselt postitas: ferdinand

Täpsustus on sul öige.
Samas aga ühendamisega annab samuti takistuse numbrit muuta.
Tulles tagasi teemasse, siis 2 oomi on möeldud elemendile, mis tehniliselt kannab nimetust DVC (dual voice coil) ja 4 oomi SVC (single voice coil).

Ei anna seal antud juhul midagi mitut moodi ühendada. Teadmata on ainult paigaldatud valjukate takistus, see peaks olema võimendile ettenähtud väljundtakistusega võrdne. Kui on liiga väike põleb reeglina võim maha, kui on liiga suur, ei juhtu muud midagi, kui võimendi maksimaalne võimsus jääb kasutamata.
On ka 1 mähisega valjukaid nii 2,4,8, 16 jne oomiseid.

Isegi kui mul on igav, kõik mul tuleb välja!
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
Kuits
klubiliige

Registreerunud 01.11.07
Kasutaja on eemal

postitati 06.12.11 18:32 Tsiteeri

Natuke juttu võimenditest

Tambet.
huviline

Registreerunud 03.11.11
Kasutaja on eemal

postitati 06.12.11 19:41 Tsiteeri

Tsitaat:

Loetud teema.

Kinnituseks küsin siis üle, et kui ma õigesti olen aru saanud, siis oleks mul vaja kahekanalilist võimendit, millel oleks siis vähemalt >100W rms x 2 @ 4oomi, kuna kõlarite nominaalne võimsus on 100W ning võimendi peaks sutsu võimsam olema + @ 4oomi kuna uuema tüübi kõlarid on kõik enam jaolt 4oomised?

EDIT: Kas ma olen õigesti aru saanud?

Tambet.
huviline

Registreerunud 03.11.11
Kasutaja on eemal

postitati 08.12.11 11:01 Tsiteeri

Tsitaat:
Tsitaat:

Loetud teema.

Kinnituseks küsin siis üle, et kui ma õigesti olen aru saanud, siis oleks mul vaja kahekanalilist võimendit, millel oleks siis vähemalt >100W rms x 2 @ 4oomi, kuna kõlarite nominaalne võimsus on 100W ning võimendi peaks sutsu võimsam olema + @ 4oomi kuna uuema tüübi kõlarid on kõik enam jaolt 4oomised?

EDIT: Kas ma olen õigesti aru saanud?

Kas saaksin kelleltki kinnitust, et olen asjast aru saanud? Tahaks endale mõne võimu ära osta aga ei taha päris "pange" ka panna oma ostuga :(

ICE
klubiliige
ac aasta auto 2006 võitja

Registreerunud 27.09.02
Kasutaja on eemal

Auto: BMW F11, BMW E46 Coupe Tracktool

postitati 08.12.11 12:46 Tsiteeri

Jah, kõik õige. Võid südamerahuga osta ka 2x75W võimu, toidab need kõlarid ära küll. Igasugused võimsusenumbrid on antud hetkelised.
Eriasi on see, miks keegi tahab investeerida tagakõllidesse ja mitte korralikesse esimestesse ja supparisse.

Aftermarket.ee Lisavarustus ja tuuning // Petrolheads.ee blogi
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
Tambet.
huviline

Registreerunud 03.11.11
Kasutaja on eemal

postitati 08.12.11 14:35 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: ICE
Jah, kõik õige. Võid südamerahuga osta ka 2x75W võimu, toidab need kõlarid ära küll. Igasugused võimsusenumbrid on antud hetkelised.
Eriasi on see, miks keegi tahab investeerida tagakõllidesse ja mitte korralikesse esimestesse ja supparisse.

Pole veel kuskile investeerinud, kõllid olid juba varem olemas. Tahan lihtsalt neid tagumisi kõlareid tööle saada:) . Miks ma supparit ei taha on see, et käru peab pagassi ära mahtuma ;).
Aga tänud!

cornoyo
huviline

Registreerunud 09.02.07
Kasutaja on eemal

Auto: 2×80 ABK

postitati 13.12.11 22:34 Tsiteeri

Hetkel olevas süsteemis mängivad mul ees komponendid ja taga ustes ovaalid otse makilt ning taga woofer varustatud oma võimuga. Nüüd aga soetasin juurde lisaks 4 kanalise võimu, millele kavatsen järgi ühendada võimuta olevad 2 kõlaripaari:)
Iseenesest lihtne, kuid tekkisid nii mõnedki küsimused. Ma ei tea kas minu oskamatusest või peitub probleem makis, ei jõua RCA juhtmeid pidi kõrg/kesk sagedus võimu. Siiani woofri jaoks pole probleemiks tulnud, kuid edaspidi oleks vaja.
Makiks siis Pioneer DEH-3200UB
Uueks võimuks on JL Audio 4300, millel olemas ka selline sisend kuhu saaks signaalii edastamiseks viia kõlari juhtme (ainult sobiva pistiku peaks sinna leidma (8pin-ine), kuid see tähendaks veel lisaks ühe juhtme vedu. Esialgu loodsin saada signaali woofri võimu rca väljundist.
Ega kuskile mujale ei oska ka seda võimu paigutada, kui taha pagassi praeguse kõrvale.(Selleks tuleb kõigi nelja kõlari juhtmed läbi auto kõige kaugemasse nurka viia, samas mujale ei mahuta mitte kuidagi seda võimu ära.)
LIsaks küsimus: Mis oleks normaalne juhtme paksus võimust kõlarini? Arvestades sellega, et RMS ei ületa 100W-ti?

.:Rasta I Land:.
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
Black
klubiliige

Registreerunud 28.01.03
Kasutaja on eemal

postitati 14.12.11 10:27 Tsiteeri

Vaata, et sul LPF sisse poleks lülitatud kummastki võimust. Katseta, kas esimese võimu LPF (mis woofri jaoks võikski sees olla) rakendub ka selle RCA-out-ile. Parem oleks ehk, kui woofrivõim oleks tagapool.

Sel makil on endal ka tegelikult HPF/LPF sees, kontrolli ka nende asetust.

Kõlarijuhtmete jaoks googleda "speaker cable gauge". Lisaks võimsusele loeb ka pikkus.

Mr.E
huviline

Registreerunud 05.11.11
Kasutaja on eemal

Auto: B5 Avant 1.8Tq, 83a. B2 Quattro

postitati 27.12.11 11:24 Tsiteeri

Jätkaks siis teemat ja küsiks ka veits nõu.

Endal olemas siis 2x kõlarit Boom-Bass 300w ( tootekood 178991 - Firmat ei oska öelda kuna välismaalt ostetud ja manulaist ei saa suht midagi aru. )

Aga andmed on sellised mida annab välja lugeda:

1 kõlar 8 Oomi ( 2x = 16 Oomi)
90dB
90Hz-20kHz

veel selline lause millest aru saab : Võimendi jaoks 100W - 1,5mm2 ; 300W 2,5mm2 ja Üldiselt on võimsus 10-15W ( ei tea kas need on õiged, aga nii see manual võidab, ülejäänud on tundmatu. )

Küsimus siis, millist võimu soovitaksite siia, et asi toimiks.

Hea ruudus = parim |
B5 Avant 1.8Tq - OMC2017 - 282km/h | 11.0@217km/h
Black
klubiliige

Registreerunud 28.01.03
Kasutaja on eemal

postitati 27.12.11 16:10 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: Mr.E
1 kõlar 8 Oomi ( 2x = 16 Oomi)

Ei topiks selliseid oma autosse. Pole efektiivsed tüüpilise autovõimu järel.

Lehekülgi:  1  2
Tee uus teema

Mine lehekülje lõppu

XMB Audi Club Edition
Täiendanud: indro, klem, j6mm & diversion @ 2002-2020
Eesti Audi Klubi ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
[Päringuid: 20]
[PHP: 44.0% - SQL: 56.0%]