Foorum Kodulehekülg Eesti Audi Klubi foorum Viimati aktiivne: Mitte kunagi

Pole sisse logitud. [Logi sisse - Registreeri]
Mine lehekülje algusesse

Telli teema e-mailile | Lisa lemmikutesse   Tee uus teema Tee uus küsitlus
Autor:
Pealkiri: 2,5 Tdi V6 mootori seadistamisvõimalustest (Vastuseid: 15 | Vaatamisi: 4146)
ferdinand
huviline

Registreerunud 17.01.03
Kasutaja on eemal

Auto: 400,401,969

postitati 17.10.11 09:21 Tsiteeri
2,5 Tdi V6 mootori seadistamisvõimalustest

Nõrkemiseni on räägitud nende mootorite kehvadest külgedest, teeks nüüd eneseharimiseks natuke teoreetilist juttu.

Sissepritsehetke (rahvakeeli "süüte") reguleerimine. Nagu ma aru saan, peab sellel mootoril pritsehetk olema väga täpselt paigas (vist oli 2º eüss?). Tavaliselt kõrgsurvepumbad kompenseerivad pritsehetke üsna suurtes piirides, kas sellisel mootoril on pumba enda reguleerimine pea olematu?

Juhtpihusti, mingis teemas leidsin veaotsingu kirjeldusel jutu juhtpihusti asukohast ning kontrollimisest, mispeale eneseharimise mõttes asusin kohe masinalt juhtpihustit otsima, jäigi leidmata, kõik pihustid täpselt ühesugused, juhet ei jookse ühessegi?

Kütusekoguse reguleerimine. Vanadel pumpadel käis see kaane liigutamisega, mismoodi sellel masinal? Mootori aju seadistamisega või puudub selline lihtviisil muutmise võimalus üldse?

Missugused üldse on Vag-com'i abil muudetavad seadistused mida peaks sellise mootori puhul jälgima ning mida saab muuta?

Isegi kui mul on igav, kõik mul tuleb välja!
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
prj
klubiliige

Registreerunud 04.12.08
Kasutaja on eemal

Auto: S8 D4, A4 B9 2.0TQ, Cupra Born

postitati 17.10.11 09:23 Tsiteeri

Mootoriajus saab kütusekogust igate pidi kruttida, kui vaja.
Sissepritse hetke ("süüdet") saab ka sealt samast reguleerida.
Kas midagi VAG-COM-ga saab teha või mitte ma ei tea.

Kui midagi konkreetset plaanis, siis saan hakkama. Üldjoontes, kui kõik on stock ning ei käi õigesti on probleem mehaaniline ning aju kallale minna vaja ei ole.

Vaata kasutaja profiili Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U
ferdinand
huviline

Registreerunud 17.01.03
Kasutaja on eemal

postitati 17.10.11 09:39 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: prj
Mootoriajus saab kütusekogust igate pidi kruttida, kui vaja.
Sissepritse hetke ("süüdet") saab ka sealt samast reguleerida.
Kas midagi VAG-COM-ga saab teha või mitte ma ei tea.

Kui midagi konkreetset plaanis, siis saan hakkama. Üldjoontes, kui kõik on stock ning ei käi õigesti on probleem mehaaniline ning aju kallale minna vaja ei ole.

St kas ma saan õigesti aru, et pritsehetke ratta keeramisega ülitäpselt paika ajada ei olegi tarvis, et saab ka mootoriaju kaudu seadistada?

Konkreetsed plaanid puuduvad, lihtsalt üritan sella masina eripäradele pihta saada, ning veenduda, et kõik on ikka korras.

On mingisugune "hommikune" käivitusjärgne kamm mis sarnaneb siin kirjeldatud ülerõhuprobleemidele, kuid see ei ole ilmselt seadistuste teema.:D Kuigi hea oleks muidugi kui sellisest kammist lahti saaks.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
Fugitive
klubiliige

Registreerunud 12.02.06
Kasutaja on eemal

Auto: Audi A6 Allroad 2008 3.0tdi

postitati 17.10.11 10:20 Tsiteeri

Juhtpihusti peab olema kõrvalistuja poolses kaanes salongipoolne. Juhe tuleb välja plokikaane ja klapikambrikaane vahelt välja.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U SkypeKasutaja Telefoninumber
reino11
huviline

Registreerunud 15.10.06
Kasutaja on eemal

postitati 17.10.11 17:07 Tsiteeri

VAG-COM-iga saab kontrollida 2,5TDI puhul kõiki andureid ja süsteeme pihustitest püsikiirushoidjani.
Sissepritse ajastust saab ikka ainult kõrgsurvepumpa ringi ajava rihmaratta (nukvõlli otsas) keeramisega seadistada. 2 kraadi +-2 kraadi EÜSS vahemikus peaks siis olema.
Käib see kontroll Basic Settingu 4 kanalis ja jälgida ja reguleeritakse tuleb hilist ajastust. Näit ise muutub ca 15 kraadi varase ja paigas süüte puhul ca 2 kraadi hilise vahel.
EGR ja õhulugejat saab kontrollida Basic Settingu 3 kanalis ja seal peaks õhulugeja näit muutuma ca 200 ja 400 vahel. JNE

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
diffas
huviline

Registreerunud 14.07.10
Kasutaja on eemal

Auto: A4 B5q 2.5TriTDI + A4 B7q 3.0TDI

postitati 17.10.11 17:56 Tsiteeri

Noh kui teate et kõike saab timmida, ma tahaksin teada kus sellel timmitakse tühjakäimise IQ:t? Ma ei ole ise leidnud sellist logini veel. :/

Vaata kasutaja profiili Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
ferdinand
huviline

Registreerunud 17.01.03
Kasutaja on eemal

postitati 15.11.11 17:20 Tsiteeri

Nüüd olen täiesti segaduses. Ühelt poolt väidetakse, et pritsehetke reguleeritakse pumbaratta keeramisega, teisalt, et seadistamine käib ikkagi arvuti vahendusel?!

jyrisoo
huviline

Registreerunud 06.10.07
Kasutaja on eemal

Auto: Audi Cabrio 1,9TDI

postitati 15.11.11 18:05 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: diffas
Noh kui teate et kõike saab timmida, ma tahaksin teada kus sellel timmitakse tühjakäimise IQ:t? Ma ei ole ise leidnud sellist logini veel. :/

Login peaks olema 12233 ja siis adaption ch 1.

Tsitaat:
Algselt postitas: ferdinand
Nüüd olen täiesti segaduses. Ühelt poolt väidetakse, et pritsehetke reguleeritakse pumbaratta keeramisega, teisalt, et seadistamine käib ikkagi arvuti vahendusel?!

Ikka mehaaniliselt, pumbarattast. Arvutiga saab graafikut muuta ehk chiptuning.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
meelo
huviline

Registreerunud 07.01.06
Kasutaja on eemal

Auto: A6 C7 3.0 BiTDI Q Avant S-Line

postitati 15.11.11 18:39 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: jyrisoo
Tsitaat:
Algselt postitas: diffas

Login peaks olema 12233 ja siis adaption ch 1.

Võibolla valgustaksid teisi ka kuidas tühjakäimist seal ch nr kanali alt reguleeritakse?

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
jyrisoo
huviline

Registreerunud 06.10.07
Kasutaja on eemal

Auto: Audi Cabrio 1,9TDI

postitati 15.11.11 20:30 Tsiteeri

Ch 2

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
ferdinand
huviline

Registreerunud 17.01.03
Kasutaja on eemal

postitati 25.11.11 08:32 Tsiteeri

Mida reaalselt võib tähendada veateade:
0050(0) start of injection regulation 1100 control limit not reached

Peamiselt huvitaks vihjed, mis suunas liikuda, et sellist viga vältida.

meelo
huviline

Registreerunud 07.01.06
Kasutaja on eemal

Auto: A6 C7 3.0 BiTDI Q Avant S-Line

postitati 25.11.11 12:39 Tsiteeri

Tsitaat:
Mida reaalselt võib tähendada veateade:
0050(0) start of injection regulation 1100 control limit not reached

Peamiselt huvitaks vihjed, mis suunas liikuda, et sellist viga vältida.

Esimese asjana süüde liiga varajane ei suuda piisavalt sissepirite hetke reguleerida, et masin normaalselt käivituks.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
Fugitive
klubiliige

Registreerunud 12.02.06
Kasutaja on eemal

postitati 25.11.11 12:43 Tsiteeri

Minul tähendas see veakood seda, et pidin uue pumba ostma, kuna vana lihtsalt lõpuks lõpetas töölepingu. Kui ross-tech wikist otsida siis põhjused on erinevad ja ei pea kohe pump katki olema :)

There are a number of possible reasons for this;1) Commencement of injection valve (N108) defective, this is indide the distributor pump.2) Needle lift sender (G80) defective, number 3 injectior.3) Fuel tank empty.4) Fuel supply not OK., fuel shortage.5) Air in fuel system.6) Start of delivery not OK, COI setting.The first thing to do is to set the Commencement Of Injection (COI) timing. To do this you need to get the engine temperature above 85°c, select engine 01, basic settings 04, display group 000 and TDI timing graph.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U SkypeKasutaja Telefoninumber
Fugitive
klubiliige

Registreerunud 12.02.06
Kasutaja on eemal

postitati 25.11.11 12:53 Tsiteeri

Ehk on see teema ka abiks

http://forums.tdiclub.com/showthread.php?t=163435

ferdinand
huviline

Registreerunud 17.01.03
Kasutaja on eemal

postitati 25.11.11 15:02 Tsiteeri

Ok, tänks, lugemist ja süvenemist tükiks ajaks. Pumba vahetuseks esialgu ei lähe, piisava koguse diiselkütuse paaki lisamisel kõik ok.:D Pritsehetkega olen eksperimenteerinud, kuid nagu ma lisatud lingist loen, siis ongi 1 põhjustest ebapiisav kütuse pealevool, st liiga paks kütus hommikul, ilmselt lihtne lahendus olukorrale puudub.

Kalle-
huviline

Registreerunud 05.06.08
Kasutaja on eemal

Auto: Audi Allroad 2.5 TDI BMW 520i Nissan Sunny

postitati 15.12.11 12:25 Tsiteeri

Tsitaat:

Reguleeritakse pumbaratta keeramisega, kontrollitakse arvutiga.

Aitan diagnostikaga. VCDS 805 ja VCDS 106.
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
Tee uus teema Tee uus küsitlus

Mine lehekülje lõppu

XMB Audi Club Edition
Täiendanud: indro, klem, j6mm & diversion @ 2002-2020
Eesti Audi Klubi ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
[Päringuid: 20]
[PHP: 32.7% - SQL: 67.3%]