Lehekülgi: 1 2 |
Foshow
huviline
Registreerunud 15.10.11
Kasutaja on eemal
Auto: Audi 100 C4 2.5TDI 85kw ABP, Audi A6 avant 2.5tdi 103kw quattro
|
postitati 16.10.11 11:25
|
|
|
Audi 80 1,6 - 1988 - Foshow
Ostsin siis umbes nädal aega tagasi audi 80
See on mul esimene audi ja ühtlasi ka esimene auto.
Ostsin ta Tallinnast ühe Soome kuti käest.
Auto ise oli tehniliselt täiesti käest ära lastud. puksid kolisesid, rehve polnud all enam ollagi ja mootor töötas diisli häälega.
Vana omanik oli 100% kindel et tal on kehtiv kindlustus ja ülevaatus. Kuid ennäe imet, ei olnudki.
Ta tuli autoga Tallinnast Keilasse ja ma viisin ta pärast tagasi ka. auto ülevaatamine ja proovisõit toimus keila statoilis korravalvurite valvsa
pilgu all muide
Auto kannab nimetust audi 80 b3/typ 89. Aastaks on 1988, Eestisse toodud on ta aastal 2010.
Mootor on 1,6 monopritse 55kw.
Kere on punast värvi, "stock" välimus kere värvi stangedega (Y).
Lisadeks on tagumine udutuli, istmesoojendused ees, tagaklaasi soojendus ja kesklukk
Auto ostsin 340 euroga ja sain kaasa jooksu talverehve plekkvelgedel, Pioneeri mp3 maki, Denver Thunder(er) ovaalid, pioneeri kolmeribalised kõlarid,
võimendi juhtmed, 2 paari päikseprille, lukuõli, Regio kaardid, kausitäie koeratoitu ja terve hunniku kassikarvu
Hetkeseisuga olen ära vahetanud esimesed poolraami puksid, stabika puksid, küünlad, küünlajuhtmed, jagajakaane ja rootori, salongiradikast väljatuleva
lõdviku, veepumba, kollektori ja karpa vahelise puksi ning õli ja õlifiltri.
Samuti valasin uue tosooli sisse kuna eelmine omanik ei tundnud sellist sõna
Veel tuleks vahetada radika küljes see andur (vent käib koguaeg), õõtshoova puksid ning amordi tugilaagrid.
Kui need asjad korda saaks siis oleks ainult iluvead : väike mõlk kund poolse esitiiva ülemises nurgas, kundepoolse tagumise stange serv on sissepoole
veidi kumer, juhipoolne koopaäär on veidi roostes ja paar värviparandust ei teeks ka paha.
Seest on üsna korralik; puudu on ainult üks akna vända ots , käigukangi naha kinnitus vms. ja juhi iste veidike kulunud.
Paar pilti kah
Selline ta siis on.
Kommentaarid on teretulnud
Foshow
|
|
|
simoQ
klubiliige
Registreerunud 25.03.08
Kasutaja on eemal
Auto: S6 2.2T & A8 4.2
|
|
Remo
huviline
Registreerunud 06.08.10
Kasutaja on eemal
Auto: Mercedes-Benz , BMW , Audi
|
postitati 16.10.11 14:17
|
|
|
Njaa, minu Audimehe karjäär algas ka just samasuguse isendiga
Igal juhul edu!
Got ARB and nitrous?
|
|
|
|
ülks
huviline
Registreerunud 04.12.04
Kasutaja on eemal
Auto: A6 C4 2.5Tdi & Cabrio 2.8 & Chevrolet Astro AWD
|
postitati 16.10.11 14:26
|
|
|
Ukse alumine serv ja stange teist värvi? Ette valged, taha punased suunad ja valuvelg alla, isegi toonklaas ei teeks paha. Siis on minu arvates väga
bueno. Edu autoga!
|
|
|
|
Foshow
huviline
Registreerunud 15.10.11
Kasutaja on eemal
|
postitati 16.10.11 18:44
|
|
|
Aitähh SimoQ
Selle välimuse kohapealt niipalju, et enne teeks ikka veermiku ja mootori korda, siis hakkaks välimust nokitsema ?
Täna tegi sidur naljakat häält kui auto käima panin... aga see kadus kui siduri korra lahtutasin. Ei tea mis see oli?
|
|
|
tarmo
klubiliige
Registreerunud 05.01.03
Kasutaja on eemal
|
|
Foshow
huviline
Registreerunud 15.10.11
Kasutaja on eemal
|
postitati 16.10.11 19:04
|
|
|
Oih
jälle targem
|
|
|
Foshow
huviline
Registreerunud 15.10.11
Kasutaja on eemal
|
postitati 17.10.11 10:55
|
|
|
Nüüdseks on auto sõitnud minu juhtimisel juba 500 km .
Läbisõit on siis kusagil 376 tuhande kilomeetri ringis nüüdseks. :S
Eile hakkas rattalaager häält tegema. Vist on vasakpoolne, kuna paremale keerates kaob see hääl ära ?
Ja õhupuhasti poldid ei pea. tulevad mingi aja möödudes lahti ning seibid hakkavad kõrisema kui kiirendada... Mis oleks võimalikud lahendused
probleemile ? olen proovinud teisi polte( nii lühemaid kui ka pikemaid) kuid tundub et karburaatori sees on keere ära väsinud.
Autol on juures veel mõningad häirivad helid mida ma veel ei suuda täpselt identifitseerida. Üritan amordi tugilaagrid, karpa poldid ja õõtsa puksid
korda saada (tugilaagrid ja õõtsa puksid on vaja osta).
Ja tahaks veel küsida kellel on pakkuda:
Keskonsooli alumist osa koos käigukangi nahaga. Otsin korralikku, ilma lisakelladeta isendit.
Musta värvi akna vänta.
Pagasniku vaipu(eelmine omanik on need mingil põhjusel eemaldanud).
Sigareti süütajat.
Pakkumised kas u2u või Tel. 56747485.
Samuti tahaks teada mis Firma Tugilaagreid ja pukse peaks kasutama, kuna ei tahaks lähiajal seda tööd uuesti ette võtta
Et siis teadjamate õpetusõnad ja varuosa pakkumised on oodatud
|
|
|
audi_a4_v6
huviline
Registreerunud 17.08.10
Kasutaja on eemal
Auto: Audi Q7 3.0TDI -14
|
postitati 17.10.11 11:12
|
|
|
Sellise raha eest tundub pildi järgi masinat olema küll ja küll, ära ainult hakka neid kollaseid suundi välja vahetama valgete ja punaste vastu,
originaal on kenam IMO! Panna võiks vast pika tagatule, kui seda veel ei ole
|
|
|
Foshow
huviline
Registreerunud 15.10.11
Kasutaja on eemal
|
postitati 17.10.11 13:35
|
|
|
Kollased suunad jäävad !
Kuid asendan need vb kunagi. praegustel on mõlemal 2-3 cm mõra sees.
Ja kahetoonilist värvi ka taga ajama ei hakka.
Plaan on siis hetkel tuunimise koha pealt: Osram nightbreakerid ette kuna ei näe mittemidagi öösel :S, toonitud aknad, käetugi, peale talve ka
valuveljed.
Kuid esmatähtis on siiski veermik ja mootor.
Oleks väga tänulik kui keegi oskaks seletada mulle kuidas ammordi tugilaagrite korrasolekut kontrollida. Kuna ülevaatusel öeldi et õõtsapuksid on
korras. Kui saaks õõtsapukside vahetamine edasi lükata siis oleks väga 5.
Kuid tänaseks lähen jälle isikliku auto omamise rõõme nautima
loodan et suksu alt ei vea. Eile oli selline tunne et kohe-kohe lendab mootor laiali kusagil kolkas.
|
|
|
Foshow
huviline
Registreerunud 15.10.11
Kasutaja on eemal
|
postitati 18.10.11 10:00
|
|
|
Peaaegu täielik veanimekiri:
õtsapuksid või tugilaagrid (või mõlemad)
ventilaatori andur (vent käib koguaeg)
tagumine piduri peasilinder
õhufiltri kinnituspoldid ei püsi kinni
tagaklaasi soojendus ei tööta vist (ei võta akent puhtaks udust)?
pagasniku vaipkate puudu ning vesi oli pagasnikus kui ostsin
sidur tegi imelikku häält. ja seisva mootoriga siduri pedaal kriuksub
istmesoojendused ei tööta. voolu tuleb peale. umbes 11 V
mõned pirnid on läbi armatuuris
üks tagumine numbrituli ei põle
keskonsooli alumise osa käigukangi nahk on auguline ja kinnitatud mingisuguse roostevaba tükiga. samuti on seal neli kruviauku (telefonihoidik
vist)
Kõlarikatted on ise tehtud, ning lahti ees
tagumine aknalaud on silikoniga koos
juhi istme polster on katki
esimesed istmed loksuvad veidi
väljas on kaks mõlki kunde pool ja värvikahjustused üle terve auto
radikas lekib kahest kohast
kesklukk teeb sellist häält nagu tahaks õli saada
hammasrihma katte ülemine osa kinnitus on ära murtud
akukate on puudu
üks esimene parktuli ei põle
üks esimestest rattalaagrtest on läbi
geneka rihma reguleermutter on kulunud. sellel hammakal on nukid maas.
Igasugune abi on teretulnud, olgu see siis vajalike varuosade või õpetusõnade kujul.
|
|
|
Foshow
huviline
Registreerunud 15.10.11
Kasutaja on eemal
|
postitati 20.10.11 13:35
|
|
|
õtsapuksid või tugilaagrid (või mõlemad)- tundub et õõtsapuksid pole kõige hullemad ja laagritel pole ka viga. aga mis kuradi kolks see on siis :S
ventilaatori andur (vent käib koguaeg) - soetan lähipäevil
tagumine piduri peasilinder- täiesti töökorras mõlemad, kuigi üv-l üks tagumine pidur oli null. Ei kujuta ette miks üv-l ei toiminud.
õhufiltri kinnituspoldid ei püsi kinni -võtsin vähe isoleeri ja kerisin ümber poltide ja keerasin poldid jõuga sisse. primitiivne, kuid toimib.
tagaklaasi soojendus ei tööta vist (ei võta akent puhtaks udust)? kuidas seda kontrollida kas töötab ? läheb soojaks või saab multimeetriga kusagilt
mõõta ?
pagasniku vaipkate puudu ning vesi oli pagasnikus kui ostsin - Üks foorumi kasutajatest pakkus mulle seda juppi kuid ta ei ole veel vastanud mu
kirjale.
sidur tegi imelikku häält. ja seisva mootoriga siduri pedaal kriuksub- enam ei ole kumbagi probleemi esinemist tähele pannud.
istmesoojendused ei tööta. voolu tuleb peale. umbes 11 V- Audi on niigi soe auto milleks neid istmesoojendusi veel vaja. Kunagi teen korda ikka.
mõned pirnid on läbi armatuuris- vahetan välja kui viitsimist on lammutada.
üks tagumine numbrituli ei põle- siis kui meelde tuleb siis ostan
keskonsooli alumise osa käigukangi nahk on auguline ja kinnitatud mingisuguse roostevaba tükiga. samuti on seal neli kruviauku (telefonihoidik vist)-
Üks foorumi kasutajatest pakkus mulle seda juppi kuid ta ei ole veel vastanud mu kirjale.
Kõlarikatted on ise tehtud, ning lahti ees - kui kellegil on pakkuda siis u2u
tagumine aknalaud on silikoniga koos- Ei teagi täpselt mida sellega ette võtta. Kui keegi teab kuidas silikoni vaiba pealt kätte saab siis andke teada
juhi istme polster on katki- kui kellegil on siis u2u
esimesed istmed loksuvad veidi- ei ole süvenenud eriti sellesse teemasse kuid tundub et probleemiks on lihtne kulumine.
väljas on kaks mõlki kunde pool ja värvikahjustused üle terve auto- Veermiku teen enne korda.
radikas lekib kahest kohast- ostsin jahutusüsteemi hermeetikut. 4 euri maksis see väike pudel ja tundub et on seda raha väärt.
kesklukk teeb sellist häält nagu tahaks õli saada- kui kunagi aega leian siis uurin lähemalt.
hammasrihma katte ülemine osa kinnitus on ära murtud- kui kellegil on siis u2u
akukate on puudu- Kui kellegil on siis u2u
üks esimene parktuli ei põle- kui meeles on siis ostan pirni
üks esimestest rattalaagrtest on läbi- ei olegi esimene. vaid mõlemad tagumised vist. tõstsin ükshaaval tungiga kõik rattad maast lahti ja loksutasin.
esimestel ei leidnud loksu kuid tagumistel on loks. ja vist on taga üks õõtsapuks ka läbi.
geneka rihma reguleermutter on kulunud. sellel hammakal on nukid maas- Kellel on siis u2u
Rattaid vasakule umbes poole peale välja keerates kostub sõites kolks-kolks-kolks-kolks eest parema ratta juurest :S ise ei saa pihta mis see on.
kui keegi teab millega tegu võiks olla siis võib teada anda. Hetkel ei julge väga sõita selle pärast.
|
|
|
Foshow
huviline
Registreerunud 15.10.11
Kasutaja on eemal
|
postitati 20.10.11 19:23
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: Foshow
õtsapuksid või tugilaagrid (või mõlemad)- tundub et õõtsapuksid pole kõige hullemad ja laagritel pole ka viga. aga mis kuradi kolks see on siis :S
|
Tuleb välja et hoopis oli veovõlli ots lendas täna Teine õuepeal laiali
|
|
|
Taunts!!!
huviline
Registreerunud 30.03.07
Kasutaja on eemal
Auto: Audi A6 C6 Allroad 3.0tdi, Jeep Grand Cherokee 2.7 120kW, Audi 100 2.8 128Kw Quattro
|
postitati 20.10.11 20:30
|
|
|
Heh, pidin sulle just käima variandi välja et võib-olla on veovõlli ots
Oma eksil, mis oli ka B3, hakkas ka naksuma, pärast lahti võttes tuli sealt ainult puhas roostepuru välja.
Kann denn leistung sünde sein?
|
|
|
|
Foshow
huviline
Registreerunud 15.10.11
Kasutaja on eemal
|
postitati 21.10.11 09:30
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: Taunts!!!
Heh, pidin sulle just käima variandi välja et võib-olla on veovõlli ots
Oma eksil, mis oli ka B3, hakkas ka naksuma, pärast lahti võttes tuli sealt ainult puhas roostepuru välja. |
võimalik et midagi on veel seal viga kuna veovõlli ots tegi alles mingi 20 km enne laiali lendamist sellist spetsiifilist naksu, ja seda ka ainult
siis kui rattad olid teatud maale välja keeratud.
Asi päris roostes veel ei olnud õnneks, uue saan õhtu poole kui mu vend tuleb.
Maksma läks siis uus võlli ots 30 euri.
laen kohe-kohe mõned pildid ka albumisse kusagile.
|
|
|
Audi100C2
klubiliige
Registreerunud 05.01.08
Kasutaja on eemal
Auto: Audi S4 2.2 1993a; Audi 100 2.8Q, 1991; Audi 200 2.1 5E 1981a; VW T3 Syncro Caravelle GL 1990a
|
postitati 21.10.11 09:44
|
|
|
radikas lekib kahest kohast- ostsin jahutusüsteemi hermeetikut. 4 euri maksis see väike pudel ja tundub et on seda raha väärt.
|
Minu kogemus - auto eelmine omanik oli ka seda kakaod sinna sisse kallanud ja auto ostu järgselt umbes nädala pärast tuli tõdeda, et selline variant
on üks paras roppus. Ostu hetkel seda "pisiasja" muidugi ei mainitud, aga mis parata.
Ehk siis mina ostaksin uue radika või võtaks lammutusest korras oleva.
|
|
|
Foshow
huviline
Registreerunud 15.10.11
Kasutaja on eemal
|
postitati 21.10.11 10:26
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: Audi100C2
|
Minu kogemus - auto eelmine omanik oli ka seda kakaod sinna sisse kallanud ja auto ostu järgselt umbes nädala pärast tuli tõdeda, et selline variant
on üks paras roppus. Ostu hetkel seda "pisiasja" muidugi ei mainitud, aga mis parata.
Ehk siis mina ostaksin uue radika või võtaks lammutusest korras oleva. |
Hakkas uuesti läbi laskma või milles probleem oli ?
Siiamaani on mul nagu pidanud, aga minu lekked ei olnud suured: alt nurgast oli niiske radikas koguaeg ja ülevalt nurgast tilkus. paisupaagist kadus
24 tunni jooksul kusagil 1-2 cm tosooli.
|
|
|
Foshow
huviline
Registreerunud 15.10.11
Kasutaja on eemal
|
postitati 21.10.11 10:35
|
|
|
Pilte näeb Siit
|
|
|
Audi100C2
klubiliige
Registreerunud 05.01.08
Kasutaja on eemal
Auto: Audi S4 2.2 1993a; Audi 100 2.8Q, 1991; Audi 200 2.1 5E 1981a; VW T3 Syncro Caravelle GL 1990a
|
postitati 21.10.11 11:08
|
|
|
Hakkas uuesti läbi laskma või milles probleem oli ?
|
Meie autod küll erinevad nagu siga ja kägu, aga üldiselt oli nii, et süsteem läks umbe ja igalt poolt kus võimalik hakkas välja pressima seda sodi
koos jahutusvedelikuga. Vahetatud sai kõik millega see sodi kokku puutus.
Samas ma ei tea mitu purki sinna seda sisse kallatud oli.
|
|
|
Foshow
huviline
Registreerunud 15.10.11
Kasutaja on eemal
|
postitati 21.10.11 11:17
|
|
|
Kui sinna mingisugune ulme kogus kallatud oli siis muidugi
Ma panin 0,2 l seda möga sisse, pisike pudel oli, peal oli et pudeli sisu 10l jahutusvedeliku sisse.
Veepumba vahetusel tuli umbes 9l Tosooli välja, niiet kogused peaksid enamvähem olema.
Ja nendel mögadel võib vahe ka sees olla ju ?
|
|
|
Audi100C2
klubiliige
Registreerunud 05.01.08
Kasutaja on eemal
|
postitati 21.10.11 11:21
|
|
|
Ja nendel mögadel võib vahe ka sees olla ju ? |
Nagu ütlesin, siis seda kogust mis sinna läks, ei tea ma tänase päevani.
Ausalt ei ole väga kursis ka sellega, et mis vahed on nendel poes müüdavatel mögadel.
Kui kinni peab on hästi, aga jah, mina investeeriks pigem vahetusosasse. Uus on ikkagi uus, või siis vähemasti töötav.
|
|
|
Foshow
huviline
Registreerunud 15.10.11
Kasutaja on eemal
|
postitati 21.10.11 11:34
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: Audi100C2
Uus on ikkagi uus, või siis vähemasti töötav. |
Üldjuhul on see tõesti nii, kuid antud juhul töötab vana ka edasi
|
|
|
Foshow
huviline
Registreerunud 15.10.11
Kasutaja on eemal
|
postitati 21.10.11 18:27
|
|
|
Sain veovõlli otsa vahetatud kuid kolin jäi endiselt alles.
veovõlli otsa vahetades selgus et õõtshooba küljes olev sarniir on hoopiski läbi.
Lõpuks on selle kolina allikas selgunud, kuid nüüd ei julge autoga sõita väga.
Ja tuleb välja et vanal klassivennal seisab kodus kolmveerand b3 quattrot 1,8 mootoriga
kunagi teen väikese tripi ja lähen võtan sealt mis võtta annab (Y)
|
|
|
jarvequattro
klubiliige
Registreerunud 25.01.11
Kasutaja on eemal
Auto: Audi A6 c4 Tdi Quattro ja Audi a8 d2 Tdi Quattro
|
postitati 21.10.11 19:03
|
|
|
tervist!
Mul tekis selline küsimus et kas 1.6 monopritset on olemas? Minu teada on 1.6 karbussiga mootor ,välja arvatud need mis on 1.6 74 kW ja need on juba
elektrilise pritsega ja b4 peal. Piltide peal on ka minu arust karbussiga mootor see, vähemalt osad detailid viitavad sellele. Võib olla ma eksin, eks
ole minu targemaid inimesi kes teab audi mootoridest rohkem. Aga edu autoga. Audi on hea auto. Ja esimesed autoks sobib hästi kuna lihtne ja odav hooldada.
|
|
|
Foshow
huviline
Registreerunud 15.10.11
Kasutaja on eemal
|
postitati 21.10.11 20:07
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: jarvequattro
Mul tekis selline küsimus et kas 1.6 monopritset on olemas? Minu teada on 1.6 karbussiga mootor ,välja arvatud need mis on 1.6 74 kW ja need on juba
elektrilise pritsega ja b4 peal. Piltide peal on ka minu arust karbussiga mootor see, vähemalt osad detailid viitavad sellele. Võib olla ma eksin, eks
ole minu targemaid inimesi kes teab audi mootoridest rohkem. Aga edu autoga. Audi on hea auto. Ja esimesed autoks sobib hästi kuna lihtne ja odav hooldada. |
No Tere!
monopritse peaks ta olema. vähemalt nii olen ma aru saanud. 51 kw peaks olema tavaline karpa? ja 74kw juba mingi kõvem aparaat?
Targemad võivad parandada
|
|
|
Lehekülgi: 1 2 |