Audi A3 1.9tdi 81kw
Soetasin a3 1.9tdi eelmise aasta novembris. Sai ta mulle siis esimeseks autoks.
Olulisemad asjad, millele tähelepanu pöörata, oleks ilmselt see, et turbo töötaks korralikult.. ja et kere korralik oleks. Viimast vaataks ju iga auto
puhul.
Hooldamine.. noh, kui auto muidu korrapäraselt hooldatud, siis vahetama hakates vahetad kõik järjest ühe korraga ära. 
Näide hammasrihmavahetusest (rihm, rullid, veepump, jahutusvedelik ja muu sinna juurde kuuluv koos vahetusega):
Viru rahvaauto hinnaakkumine ~640 eur
Forss OÜ ~450 eur
Üks pädev mees Jõhvist (huvi korral annan foorumi kontakti) ~400 eur
Peale korraliste õlivahetuste (kasutan Valovoline MaxLife 5w40, kokku läheb 4 liitrit - hinnaks mingi 50 eur, iga 10-12 tuhande km tagant),
piduriketaste (abs anduriga ~50 eur)- klotside (eesmised ~60 euri, tagumised ~20-30 eur) olen vahetanud ka turbo tegutsemist kontrolliva
õhukulumõõturi, mille andur natuke jauras (~60 eur) ja siis sai esisillas vahetatud roolivardaotsad, õõtshoovapuksid jne. Viimane töö Viru Rahvaautos,
koos sillareguleerimise jmt umbes 250.- (Kui summa hirmutab, siis arvesta, et selle auto esisild on võrreldes sama aastakäigu VW passatite jmt iga
väga vastupidav..)
Ühesõnaga olen välja vahetanud pigem just kuluosasid.
Ise usun, et auto puhul keritud läbisõitu jmt ei tasu karta. On üks tuttav isend, millel arvatavasti juba kolmas kord läbisõiduks 250 000+ km.
Nagu mainisin, kui korralikult hooldad, ei juhtu selle mootoriga midagi. =)
Arvestades, et diisel ja tal tulekul, siis aku võiks tip-topp olla ja igasugust kütet ei tasu ka sinna panna, kuigi öeldakse, et midagi juhtuda küll
ei tohiks.
Mõnusaks lisaks külmal ajal on kindlasti webasto.
Nii kaua kuni tähtis on rahulikult, käiku alla vahetamata ja ökonoomselt, möödasõite teha, sobib see auto igati hästi!
Mõnus naistekas, kuigi mu meestuttavad ütlevad hellitavalt "tasuta rakett" 
|