kriiiz
huviline
Registreerunud 26.12.06
Kasutaja on eemal
|
postitati 22.09.11 13:04
|
|
|
A6/100 2.6 C4 aju erinevus?
Tere!
Üritasin otsida, aga ei leidnud infot selle kohta ja nüüd siis uurin.
Kas Audi 100 ja A6 2.6 mootoritel on mingi aju erinevus ka?
Küsin siis sellepärast, et ostetud 95a. A6'l manuaal quattrol on peal 100 mootor ning ei saa kuidagi küttekulu paika - maanteel siis 10l ja natuke
peale kulu(seda siis püsiakaga ~95 kulgedes). Käidud mitmes diagnostikas kus öeldakse, et kõik ilus ja korras. Katte all hetkel ei ole aga olen aru
saanud, et see ei mõjuta. Ühesõnaga siis avastati, et ei ole originaal mootor peal ja et äkki võib oll asi ajus.
Igasugune info teretulnud.
Ragnar
|
|
|
|
M2ikret
huviline
Registreerunud 05.11.08
Kasutaja on eemal
Auto: Audi a6 2,5tdi,Bmw 530D ,Golf 6,7 tsi ,Yamaha r1 2005,Audi a4 1,9tdi
|
postitati 22.09.11 14:03
|
|
|
Mul võttis 2.6 v6 audi 100 mootor samapalju kuskil keskmiselt/maanteel.Linnas 12-13 sajale aga see veel esiveolisega.Tegemist oli samuti manuaaliga.
|
|
|
Kristoff
huviline
Registreerunud 03.11.06
Kasutaja on eemal
Auto: Tq & TSI
|
postitati 22.09.11 14:57
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: kriiiz
Katte all hetkel ei ole aga olen aru saanud, et see ei mõjuta. |
Juhul, kui kõik muu korras on, siis põhjus ilmselt peitubki seal. Puuduliku vastusurve tõttu suureneb kütusekulu. Seda eriti just rahulikul
kulgemisel.
Minu A6 Avant 2.8q võtab maanteel keskmiselt 8,5 l/100km. Sõidustiil on keskmine: 90-110 km/h, mõned möödasõidud jne. 10+ on maanteel ikka palju.
|
|
|
kriiiz
huviline
Registreerunud 26.12.06
Kasutaja on eemal
|
postitati 23.09.11 06:53
|
|
|
Mul tuttaval oli pm sama masin, mis mul aga siis 100 sedaan kere peal. Samuti katte polnud ja tema sõitis siis keskmise kuluga ~10. Samuti on
tutvusringkonnas üks Coupe 2.8q, millel katid puuduvad ja sellel kulu üldse maanteel ~7(ise sain sellise kulu) ning üks A4 2.8q 142kw, mis sõidab ilma
kattideta maanteel ~8,5l kuluga.
Sellepärast ei tahaks nagu uskuda, et asi kattides aga eks tuleb kusagilt alla otsida katid ja ära proovida siis.
Ragnar
|
|
|
|
heigo003
huviline
Registreerunud 01.09.07
Kasutaja on eemal
|
postitati 23.09.11 10:41
|
|
|
Minu endisel 100-l, 2,8 q. Ei olnud vahet kas katid tühjad või täis. Mõlemal juhul oli maantee kulu 8 l/100km. Selles ei saa asi olla. Mingi muu viga
peab olema kuskil. Käisid mitmes diagnostikas. Kuidas seal kontrolliti. Pisteti kaabel sappa? 2.6 ja 2.8 väga midagi arvutist ei näita. Kontrolli
kaboti alt voolikud kriitiliselt, et õhulekkeid pole ja manuaalselt lamdad, et uimased või kustunud poleks.
2.6 ajusid ei tea. 2.8 aga sõitis mul 1992 a 100, 1994 a 100 ja 1996 a A8 2.8 ajuga. Vahet polnud.
|
|
|
prj
klubiliige
Registreerunud 04.12.08
Kasutaja on eemal
Auto: S8 D4, A4 B9 2.0TQ, Cupra Born
|
postitati 23.09.11 10:49
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: Kristoff
Juhul, kui kõik muu korras on, siis põhjus ilmselt peitubki seal. Puuduliku vastusurve tõttu suureneb kütusekulu. Seda eriti just rahulikul
kulgemisel. |
Möh????????
Mida vähem vastusurvet, seda parem.
Selline loogika EFI puhul ei kehti absoluutselt.
Kattide eemaldamine kütusekulu suurendada ei saa mitte kuidagi, ainult vähendada.
|
|
|
|
kriiiz
huviline
Registreerunud 26.12.06
Kasutaja on eemal
|
postitati 23.09.11 11:00
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: heigo003
Käisid mitmes diagnostikas. Kuidas seal kontrolliti. Pisteti kaabel sappa? 2.6 ja 2.8 väga midagi arvutist ei näita. Kontrolli kaboti alt voolikud
kriitiliselt, et õhulekkeid pole ja manuaalselt lamdad, et uimased või kustunud poleks. |
Otseselt ei oskagi öelda, et mis nad seal tegid - öeldi, et kõik näidud ilusad. Kuna eelmisel autol oli lambda häda, siis uurisin ka eraldi, et ega
lambdas asi ei ole, öeldi, et kõik ok.
Eks tuleb uurida jah edasi, et vast saab ikka asja.
|
|
|
|
Fugitive
klubiliige
Registreerunud 12.02.06
Kasutaja on eemal
Auto: Audi A6 Allroad 2008 3.0tdi
|
postitati 23.09.11 11:03
|
|
|
Turbokas ja n/a autot ei toimi identselt. N/A tahab, et mingil määral oleks vastusurve. Enda endine c4 v6 võttis küll rohkem kütet mittetöötava
kat'iga, mis oli seest suht tühjaks põlenud.
Tsitaat: | Algselt postitas: prj
Möh????????
Mida vähem vastusurvet, seda parem.
Selline loogika EFI puhul ei kehti absoluutselt.
Kattide eemaldamine kütusekulu suurendada ei saa mitte kuidagi, ainult vähendada. |
|
|
|
|
prj
klubiliige
Registreerunud 04.12.08
Kasutaja on eemal
|
postitati 23.09.11 11:31
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: Fugitive
Turbokas ja n/a autot ei toimi identselt. N/A tahab, et mingil määral oleks vastusurve. Enda endine c4 v6 võttis küll rohkem kütet mittetöötava
kat'iga, mis oli seest suht tühjaks põlenud. |
Ei nõustu. Tegemist on suhteliselt mootorite algteadmistega!
Kui raamatut ei soovi lugeda, siis võid lugeda kasvõi seda artiklit:
http://www.uucmotorwerks.com/html_product/sue462/backpressuretorquemyth.htm
Vahet pole kas ta on N/A või turbokas. Kõige parem väljalase on otse õhku null vastusurvega.
EFI puhul ei ole isegi midagi häälestada vaja, kuna segu reguleeritakse lambdaga õigeks.
|
|
|
|
Fugitive
klubiliige
Registreerunud 12.02.06
Kasutaja on eemal
|
postitati 23.09.11 12:10
|
|
|
Siin on aga veits teistsugust inffi. http://www.warnertechnology.com/Cars/backpressure.shtml
Reaalselt kõik sõltub väga sellest mis pööretel mootor enamasti töötab ja kui palju heitgaase ta toodab - mida kõrgemad on pöörded ja rohkem gaase
seda suuremat väljalaske süsteemi on vaja.
|
|
|
|
prj
klubiliige
Registreerunud 04.12.08
Kasutaja on eemal
|
postitati 23.09.11 12:18
|
|
|
Siin on aga veits teistsugust inffi. http://www.warnertechnology.com/Cars/backpressure.shtml
Reaalselt kõik sõltub väga sellest mis pööretel mootor enamasti töötab ja kui palju heitgaase ta toodab - mida kõrgemad on pöörded ja rohkem gaase
seda suuremat väljalaske süsteemi on vaja. |
Heitgaaside kiirus ja vastusurve on eriasjad. Ära aja neid segamini. Samuti ei ole seal mitte mingit teistsugust inffi.
Kattide eemaldamine su stock auto välja laskest ei mõju mitte kuidagi negatiivselt jõudlusele ja kütusekulule. Punkt.
Soovitan soojalt üks korralik õpik kätte võtta ning läbi lugeda. Netis saad sa mille iganes kohta mida iganes lugeda.
|
|
|
|
Fugitive
klubiliige
Registreerunud 12.02.06
Kasutaja on eemal
|
postitati 23.09.11 13:22
|
|
|
Üsna rõve on sinuga diskuteerida kuna ainult õpiku nina ette surumine käib, selline üleolev suhtumine. Mina rääkisin enda kogemusest täpselt
samasuguse autoga, ehk universaal kat põles seest tühjaks- kütusekulu tõusis, sai uus kat alla pandud ja kulu langes, muid vigu autol ei olnud. See
ongi kogu minu argument reaalsest elust sinu õpikutest hangitud tõele.
Huvitavat lugemist sulle edaspidi, ürita mitte olla nii üleolev, sinust targemaid on ka kes ükskord sulle kõrile astuvad.
Tsitaat: | Algselt postitas: prj
Heitgaaside kiirus ja vastusurve on eriasjad. Ära aja neid segamini. Samuti ei ole seal mitte mingit teistsugust inffi.
Kattide eemaldamine su stock auto välja laskest ei mõju mitte kuidagi negatiivselt jõudlusele ja kütusekulule. Punkt.
Soovitan soojalt üks korralik õpik kätte võtta ning läbi lugeda. Netis saad sa mille iganes kohta mida iganes lugeda. |
|
|
|
|
prj
klubiliige
Registreerunud 04.12.08
Kasutaja on eemal
|
postitati 23.09.11 13:54
|
|
|
Üsna rõve on sinuga diskuteerida kuna ainult õpiku nina ette surumine käib, selline üleolev suhtumine. Mina rääkisin enda kogemusest täpselt
samasuguse autoga, ehk universaal kat põles seest tühjaks- kütusekulu tõusis, sai uus kat alla pandud ja kulu langes, muid vigu autol ei olnud. See
ongi kogu minu argument reaalsest elust sinu õpikutest hangitud tõele.
Huvitavat lugemist sulle edaspidi, ürita mitte olla nii üleolev, sinust targemaid on ka kes ükskord sulle kõrile astuvad. |
Küsimus pole üleolevuses, vaid kogemuses.
Mul ei ole mõtet teoretiseerida, mis Sinu auto peal juhtus või ei juhtunud, kuna loomulikult on kõik Sinu esitatud faktid ainuõiged ja mitte ükski
füüsika nende vastu ei saa.
See, et N/A mootoril on tööks vajalik vastusurve on absurdne väide, nagu ka see, et modernne EFI süsteem ei suuda segu reguleerida lambda järgi.
Siin ei ole midagi vaielda - seepärast vihjasin ka sellele, et võta õpik kätte ja loe läbi. Mina olen lugenud ning seejärel saadud teoreetilisi
teadmisi praktikas rakendanud.
Ma söön oma mütsi ära, kui closed loop süsteemiga EFI mootoril kati asendamine otsetoruga kütusekulule reaalset ja mõõdetavat negatiivset mõju
avaldab.
|
|
|
|
kriiiz
huviline
Registreerunud 26.12.06
Kasutaja on eemal
|
postitati 08.11.11 09:46
|
|
|
Nii, sain lõpuks katalüsaatorid alla autole ja see minu auto puhul siis kütusekulu ei vähendanud. Sai käidud ka ÜV punktis, kus mõõdetud näidud olid
kõik korras - CO 0,014, CH 29, lambda 1,001.
Küsiks nüüd edasi sellist asja, et kas bensiinipump võib tekitada küttekulu suurenemist? Ma ise olen kuulnud, et mõnel juhtumil on selle vahetus
tulemust andnud. Küsin siis sellepärast, et kui auto käib kohapeal, siis väljas on ilusti kuulda kuidas pump töötab nagu kergelt pinisedes(mitte tühja
paagiga siis) - kas see on normaalne?
|
|
|
|
intel
huviline
Registreerunud 22.06.11
Kasutaja on eemal
Auto: Audi 100 C4 Quattro
|
postitati 08.11.11 13:33
|
|
|
Tundub,et endamasinal sama jama :S Näidud on kõik korras, aga küttekulu maanteel 10. Masinaks siis Audi 100 2,8 quattro automaat. See küttekulu tõusis
järsult. Nüüd on tulnud ka väikene pöörete kõikumine ja paarkorda sooja mootoriga väljasurnud tühikäigul.
Diagnosti veel jõudnud ei ole, pikad järjekorrad.
Ega Sinu masinal pöörded tiba ei kõigu, nagu tahaks välja surra?
|
|
|
kriiiz
huviline
Registreerunud 26.12.06
Kasutaja on eemal
|
postitati 08.11.11 14:00
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: intel
Ega Sinu masinal pöörded tiba ei kõigu, nagu tahaks välja surra? |
Ei selliseid nähtuseid ei ole. Muidu töötab väga ilusti. Nii palju kui ise uurinud olen, siis võib asi olla ka äkki kütusepihustites aga kuna mul
muidu auto käib hästi, siis ei ole ise neid vahetada proovinud. Ehk sul võib asi nendes olla?
|
|
|
|
Kuits
klubiliige
Registreerunud 01.11.07
Kasutaja on eemal
Auto: 2x B5Q, B3, 2xC4 TDI, GMT 199
|
postitati 08.11.11 18:07
|
|
|
Prj, 2.6/2.8 pole ju EFI...väidetavalt siiski MPI.
MPI väidetavalt ökonoomsema saavutusega, kui EFI.
Sulle vast pole mötet seda seletama nagunii hakata, sest oled sellel alal tegus!
Tsitaat: |
MPI (multi-point injection) injects into each individual cylinder or plenum runner after the throttle body.
EFI (electronic fuel injection) incorporates a throttle body with one central fuel injection point.
The advantages of MPI are precise fuel usage resulting in better economy.
|
Vorsprung durch Drehmoment !
|
|
|
|
Zoig
klubiliige
Registreerunud 03.12.07
Kasutaja on eemal
Auto: IZh 21251 Kombi; Audi S6 Avant; B2c; B2q
|
postitati 08.11.11 19:02
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: Kuits
MPI (multi-point injection) injects into each individual cylinder or plenum runner after the throttle body.
EFI (electronic fuel injection) incorporates a throttle body with one central fuel injection point.
The advantages of MPI are precise fuel usage resulting in better economy.
|
Ära hakka võrdlema banaane ja õunu. Lihtsustatult on MPI vastandiks SPI (Single Point Injection), nt 66kW 2.0 monopritse ('ABT' koodiga b4 peal), ja
mõlemad süsteemid lähevad EFI alla kui on kasutusel elektroonilised kütusepihustid.
Et oleks raskem!
|
|
|
|
Kuits
klubiliige
Registreerunud 01.11.07
Kasutaja on eemal
Auto: 2x B5Q, B3, 2xC4 TDI, GMT 199
|
postitati 08.11.11 19:26
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: Zoig
Ära hakka võrdlema banaane ja õunu. Lihtsustatult on MPI vastandiks SPI (Single Point Injection), nt 66kW 2.0 monopritse ('ABT' koodiga b4 peal), ja
mõlemad süsteemid lähevad EFI alla kui on kasutusel elektroonilised kütusepihustid. |
OK, jällegi targem.
Vorsprung durch Drehmoment !
|
|
|
|