Lehekülgi: 1 2 |
sander1110
huviline
Registreerunud 29.11.07
Kasutaja on eemal
Auto: Audi A6
|
postitati 30.09.08 16:26
|
|
|
kliima puhub liiga õrnalt?
asi siis selles et kliima iseenesest toimib. tuleb nii sooja kui külma. aga kuna nyyd ilma järjest jahenevad siis tuleb juba ette et hommikul on aken
jääs ja puhurid puhuvad väga õrnalt kuidagi. läheb ikka päris kaua aega kui jõuab salongi soojaks puhuda kuigi sooja õhku hakkab suht kiirelt tulema.
oletan et armatuur tuleb vea kõrvaldamiseks lahti kakkuda? olen kuulnud et seal mingid erinevad mootorid mis seda reguleerib ja arvatavasti mõni neist
siis ei tööta?kui keeruline oleks ise ära vahetada ja mida vaatama peaks?kui raske armatuuri ja kogu seda värki seal lahti kakkuda on? mida peaks
silmas pidama?
autoks muidu audi 100 C4 2.6 1993 aasta
|
|
|
OnuJack
huviline
Registreerunud 10.12.07
Kasutaja on eemal
Auto: Audi A6 C5 Avant 2.5tdi Q 2002a
|
|
sander1110
huviline
Registreerunud 29.11.07
Kasutaja on eemal
|
postitati 30.09.08 16:57
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: OnuJack
Tsitaat: | Algselt postitas: sander1110
asi siis selles et kliima iseenesest toimib. tuleb nii sooja kui külma. aga kuna nyyd ilma järjest jahenevad siis tuleb juba ette et hommikul on aken
jääs ja puhurid puhuvad väga õrnalt kuidagi. läheb ikka päris kaua aega kui jõuab salongi soojaks puhuda kuigi sooja õhku hakkab suht kiirelt tulema.
oletan et armatuur tuleb vea kõrvaldamiseks lahti kakkuda? olen kuulnud et seal mingid erinevad mootorid mis seda reguleerib ja arvatavasti mõni neist
siis ei tööta?kui keeruline oleks ise ära vahetada ja mida vaatama peaks?kui raske armatuuri ja kogu seda värki seal lahti kakkuda on? mida peaks
silmas pidama?
autoks muidu audi 100 C4 2.6 1993 aasta |
Arvad siis, et asi õhusuunamisklappides? Kuidas puhuri endaga lood on? Korralik mühin on ikka taga kui max kiiruse peale paned?
Kui ei, siis väga võimalik, et soojendusvendi mootor hakkab lõppema - see on tüüpviga selle masina puhul. Endal on 93a ja sai see mootor eelmine talv
vahetatud. Läks C3 mootor sisse - oli vaja vaid ventikas ümber tõsta... Selline kompott tuli väheke odavam, kui orig osa tellima hakata kuskilt
Selle töö jaoks vist ei pea ilmtingimata palju lammutama.
Isegi, kui pead kogu krempli välja kiskuma, siis armatuuri ei ole vaja palju lammutada - just nii palju, et jalgade juurde puhumise kanalid saaks
kliima kolaka küljest lahti ning samuti juhtmed mis kliima juhtplokki lähevad.
Kapoti all on vast rohkem lammutamist selle kobaka eemaldamisel kui salongis :p |
ei ole mingit erilist mühinat kuulda. kus see soojendusvendi mootor asub täpsemalt? ja palju maksab umbes.
vabandan aga ei ole just autoremondiga sina peal.
|
|
|
OnuJack
huviline
Registreerunud 10.12.07
Kasutaja on eemal
|
postitati 30.09.08 17:53
|
|
|
silmas pidama?
autoks muidu audi 100 C4 2.6 1993 aasta |
Arvad siis, et asi õhusuunamisklappides? Kuidas puhuri endaga lood on? Korralik mühin on ikka taga kui max kiiruse peale paned?
Kui ei, siis väga võimalik, et soojendusvendi mootor hakkab lõppema - see on tüüpviga selle masina puhul. Endal on 93a ja sai see mootor eelmine talv
vahetatud. Läks C3 mootor sisse - oli vaja vaid ventikas ümber tõsta... Selline kompott tuli väheke odavam, kui orig osa tellima hakata kuskilt
Selle töö jaoks vist ei pea ilmtingimata palju lammutama.
Isegi, kui pead kogu krempli välja kiskuma, siis armatuuri ei ole vaja palju lammutada - just nii palju, et jalgade juurde puhumise kanalid saaks
kliima kolaka küljest lahti ning samuti juhtmed mis kliima juhtplokki lähevad.
Kapoti all on vast rohkem lammutamist selle kobaka eemaldamisel kui salongis :p |
ei ole mingit erilist mühinat kuulda. kus see soojendusvendi mootor asub täpsemalt? ja palju maksab umbes.
vabandan aga ei ole just autoremondiga sina peal. |
Endale soetasin vist miski 350,- eegu eest selle mootori. Ventika tiiviku vahetamisel ole ettevaatlik, kuna see on plastmassist.
See mootor asub suure musta kobaka sees mis on armatuuri taga. Seda näed kõige paremini kapoti alt vaadates, kui oled kojameeste esiklaasi juures
olevad katted eemaldanud. See vendimootor ja venditiivik töötavad nagu turbiin - tiivik on silindrikujuline. Vendimootor asub selle samuse osa sees
mis mustast kobakast näha on, kui oled need katted eemaldanud. See peaks suht korralikult mühistama, kui puhuri põhja keerad...
Tavaliselt hakkavad need vendid kõigepealt kigisema ja vilistama ja alles siis lõppevad ära
Klapiliigutamismootoreid oli vist 2tk (vähemalt 2)
A circle is the perfect shape - imagine if you have 4 of these working together...
|
|
|
|
oss30
huviline
Registreerunud 21.01.08
Kasutaja on eemal
Auto: a6 avant quattro 142kw 97a
|
postitati 30.09.08 18:06
|
|
|
lihtsama variandina võib ka salongifilter kinni olla.
|
|
|
sander1110
huviline
Registreerunud 29.11.07
Kasutaja on eemal
|
postitati 30.09.08 18:14
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: oss30
lihtsama variandina võib ka salongifilter kinni olla. |
kohe selline rumal küsimus et kus asub salongifilter?
|
|
|
OnuJack
huviline
Registreerunud 10.12.07
Kasutaja on eemal
|
|
exess
klubiliige
Registreerunud 28.05.06
Kasutaja on eemal
Auto: A4 1,8 sedaan 96a & Toyota Corolla 17a
|
postitati 30.09.08 18:35
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: oss30
lihtsama variandina võib ka salongifilter kinni olla. |
kohe selline rumal küsimus et kus asub salongifilter? |
No kui sul see filter on,siis asub see kunde pool kojamehe kõrval enamvähem.Kapoti alt pääsed juurde
Pisike punane putukas
|
|
|
|
QUATTRO
klubiliige
Registreerunud 26.09.02
Kasutaja on eemal
Auto: 5,2 Cherokee 4x4
|
postitati 30.09.08 18:46
|
|
|
C4 kerel kapotialt kojameeste juures see suur plast ära.
Kojamehed maha. 4 polti lahti mis hoiavad seda kojameeste alust ribilist metallkarkassi (5mm. sisekuuskant).
Siis tõstad seda karkassi natuke kõrgemale ja kliima kopsiku pealt leiad 3 polti nr 7 võtmele.Need lahti ,avaneb luugike ja sealt ilmubki nõiaväel
salongifilter.
(See on tõsine ämbrisse astumine salongifiltri asukoha valikul saksa inseneride poolt)
|
|
|
|
Germo
huviline
Registreerunud 22.02.05
Kasutaja on eemal
Auto: Audi A4 B8
|
|
QUATTRO
klubiliige
Registreerunud 26.09.02
Kasutaja on eemal
|
postitati 30.09.08 19:04
|
|
|
Kuulge ,C4 on sellest samakaugel kui lehm lennukist eks.
Teeme palun nii et kui ei tea ,siis ei postita onju.
|
|
|
|
sander1110
huviline
Registreerunud 29.11.07
Kasutaja on eemal
|
postitati 03.10.08 14:00
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: QUATTRO
C4 kerel kapotialt kojameeste juures see suur plast ära.
Kojamehed maha. 4 polti lahti mis hoiavad seda kojameeste alust ribilist metallkarkassi (5mm. sisekuuskant).
Siis tõstad seda karkassi natuke kõrgemale ja kliima kopsiku pealt leiad 3 polti nr 7 võtmele.Need lahti ,avaneb luugike ja sealt ilmubki nõiaväel
salongifilter.
(See on tõsine ämbrisse astumine salongifiltri asukoha valikul saksa inseneride poolt) |
otsin mis ma otsin aga ei leia seda filtrit. ribist metallkarkass sai lahti võetud aga sealt alt ma enam kolme polti ei leia?kui poes käisin filtrit
ostmas siis ei olnud müüja kindel kas mul seda üldse on. küsis et kus aku asub. aku asub mul taga istme all ja andis siis mingise ümmarguse filtri
mulle. on seal ikka ümmargune? ma ei näegi nagu yhtegi polti mida saaks lahti keerata? mõistus on otsas
|
|
|
QUATTRO
klubiliige
Registreerunud 26.09.02
Kasutaja on eemal
|
postitati 03.10.08 15:59
|
|
|
Kui selle suure plasti ära võtad siis peaks olema auto keskel suur plastist korpus ,see on soojendusahi koos ventilaatoriga.
Kõrvalistuja poolel peaks olema teine suur plastkorpus , mis kinnitub selle ahjukorpuse külge plastikust lõõtsakujulise toruga.
Selle kõrvalistuja poolsal plastkamaka peal ,suht aknapool otsas peakski olema umbes 4 cm lai ja 30 cm pikk plastikluuk mis on kinni kolme poldiga.
Paremini ei oska tõesti seletada.
|
|
|
|
sander1110
huviline
Registreerunud 29.11.07
Kasutaja on eemal
|
postitati 03.10.08 16:25
|
|
|
no ma olen kas lihtsalt pime või siis väga loll ei leia sellist asja.
kõrvalistuja plastkamaka peal ei ole mitte midagi, isegi mitte yhtegi polti ega kruvi. tegin pildi ka.
|
|
|
OnuJack
huviline
Registreerunud 10.12.07
Kasutaja on eemal
|
|
sander1110
huviline
Registreerunud 29.11.07
Kasutaja on eemal
|
postitati 03.10.08 16:45
|
|
|
no ma olen kas lihtsalt pime või siis väga loll ei leia sellist asja.
kõrvalistuja plastkamaka peal ei ole mitte midagi, isegi mitte yhtegi polti ega kruvi. tegin pildi ka. |
Vb olla siis osadel ei ole - minu omal ei ole seda filtri teemat igatahes
|
niiet filtri varjant langeb siis ära. milles see asi siis ikkagi võib olla?proovisin järgi et kui puhurid põhja panna siis hakkab nagu mühisema küll
korralikult ja kõik nagu peaks toimima aga õhku tuleb ikka väga vähe
|
|
|
OnuJack
huviline
Registreerunud 10.12.07
Kasutaja on eemal
|
|
QUATTRO
klubiliige
Registreerunud 26.09.02
Kasutaja on eemal
|
postitati 03.10.08 17:44
|
|
|
lase pigem siis juba arvuti järgi panna ,saad veakoodidki kätte kliimast.
Kui mingi mootor ei liigu siis sellest lammutamisest vähe kasu
|
|
|
|
OnuJack
huviline
Registreerunud 10.12.07
Kasutaja on eemal
|
|
lunatic
klubiliige
Registreerunud 20.02.05
Kasutaja on eemal
Auto: A4 allroad ja Volvo C70
|
|
exess
klubiliige
Registreerunud 28.05.06
Kasutaja on eemal
Auto: A4 1,8 sedaan 96a & Toyota Corolla 17a
|
postitati 03.10.08 19:54
|
|
|
Endal olid sarnased sümptomid ka siis,kui salongipuhuri mootoril hakkasid harjad ära kuluma...siis puhus ka märgatavalt nõrgemalt
Pisike punane putukas
|
|
|
|
westa
huviline
Registreerunud 26.06.03
Kasutaja on eemal
Auto: Audi A6 Avant C4 2,5TDi,Audi A4 Avant 2,6 V6,Audi 100 C4 2,5TDi,Audi 5000 2,0d,Audi 80 B3 1,8
|
postitati 03.10.08 21:49
|
|
|
lase pigem siis juba arvuti järgi panna ,saad veakoodidki kätte kliimast. |
Arvuti ei näita "surnud" juhtmootorit
Oma C4 oli üks läbi(suunsa üles.keskele ja alla) aga arvuti veakoodi ei andnud.
|
|
|
|
Taavi
klubiliige
Registreerunud 21.11.04
Kasutaja on eemal
Auto: UrS4
|
postitati 04.10.08 05:54
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: westa
lase pigem siis juba arvuti järgi panna ,saad veakoodidki kätte kliimast. |
Arvuti ei näita "surnud" juhtmootorit
Oma C4 oli üks läbi(suunsa üles.keskele ja alla) aga arvuti veakoodi ei andnud. |
Näitab ikka küll.
12.301@181km/h
|
|
|
|
westa
huviline
Registreerunud 26.06.03
Kasutaja on eemal
Auto: Audi A6 Avant C4 2,5TDi,Audi A4 Avant 2,6 V6,Audi 100 C4 2,5TDi,Audi 5000 2,0d,Audi 80 B3 1,8
|
postitati 04.10.08 13:58
|
|
|
Tsitaat: |
Näitab ikka küll. |
Minu omal ei andnud ühtegi veateadet
|
|
|
|
sander1110
huviline
Registreerunud 29.11.07
Kasutaja on eemal
|
postitati 03.01.09 18:11
|
|
|
ei hakka uut teemat tegema kuna mure samasse kanti. nimelt siis vahepeal kui auto käima panna siis ei hakka ventika mootor tööle, millegipärast juhtub
seda just sooja mootoriga käivitades. seda veel juhtund ei ole et töötamise pealt ise seisma jääks. seega pakuks ise et äkki harjad mootoril läbi?
viimane seis juba selline et mootor viliseb ka koguaeg ja puhumine jääb järjest õrnemaks. tegemist ikka selle sama c4-ga millest teema algul juttu.
ventika mootor asub ise kapoti all, kojameeste all. ühe korra olen kojamehed juba eest ära võtnud aga pihta ei saanud kuidas seda ventika mootorit
sealt kätte saada? kas ta käib selle tiiviku seest kuidagi välja või peab kogu selle korpuse lahti võtma? nii palju kui siit leidnud olen siis tean et
b4-l on ta 3 kruviga kinni aga minu omal? suurt jõudu ei julge ka rakendada, et äkki tuleb teda keerata? et on ta mingide kõrvade taga kinni kuskil?
või tuleb ikkagi tõesti kogu see jama koos nende tiiviku labade ja asjadega välja kakkuda?
jube pikk jutt sai aga vast saate aru, ühesõnaga ventika mootor ei käi korralikult ringi ja see oleks vaja kätte saada, aga kuidas?
|
|
|
Lehekülgi: 1 2 |