erxheins
huviline
Registreerunud 10.11.14
Kasutaja on eemal
Auto: A6 C6 Avant 2.7TDI, A6 C6 Avant 2.7TDI FL Q
|
postitati 12.10.17 16:16
|
|
|
2.7 TDI 132kw EGR ja swirl klapid?
Et siis sain autole kaabli järgi pannes sellised veakoodid:
P0401 Exhaust gas re circulation
Low flow rate
P3199 Intake manifold flap 2 (actuation)
Signal improbable
Pole veel jõudnud silmad punnis guugeldada aga kas esimene viga tähendab EGRi puhastamis/vahetamisvajadust ja teine viga nende Swirl klappide vigane
töötamine? Mootoriks on 2.7 TDI 132kw. Armatuuris ühtki viga veel ei näita. Vead sai eile kustutatud ja lastes mootoril 10 sek kohapeal töötada ja
uuesti juhtme järgi pannes vead veel tagasi ei ilmund. Rohkem pole saand juhet järgi panna praegu, et vaadata kas ilmusid tagasi vead. On keegi
hiljuti nende samade muredega maadelnud/remontinud või mis maksma läinud/kelle poole pöördunud sellega? Ise olen Pärnus aga ju saab mujale ka liikuda
kui vaja. Tänud ette kasulike soovituste eest
|
|
|
Jann
huviline
Registreerunud 07.08.05
Kasutaja on eemal
Auto: C7 Allroad BIT, ABARTH, BR 175.
|
postitati 12.10.17 16:43
|
|
|
Täiesti igapäevased mured nende mootorite juures. Siin foorumis nendest lõputult jahutud. Veits otsingut ja lugemist palju.
OOOO, VW, Seat, Skoda DIAGNOSTIKA, OSTUABI (võimalik üle Eesti), kodeerimine, (de)aktiveerimine, aut. kastide adaptsioonid, DPF, õhkvedrustuse mured
jne. (Litsentsiga orig. Ross-Tech PRO V2 seade + uusim tarkvara VCDS 24.7.1 + pikk kogemus). 2g, HN+, MHI2, MHI2Q uuendused, NAVI 2025, VIM, SpeedCam,
Carplay, Android Auto aktiv. jne. Läbitud kilomeetreid ei muuda. U2U või 55547002.
|
|
|
|
erxheins
huviline
Registreerunud 10.11.14
Kasutaja on eemal
|
postitati 14.10.17 16:07
|
|
|
Ok, eks ma uurin puurin. Aga kas siin foorumis ka kedagi Pärnu kandist on või teab soovitada pädevaid tegijaid Pärnumaal kes nende mootorite
igapäevaste muredega tegelevad juhuks kui omal teadmisi/kogemusi puudu jääb arusaamisel mis seal täpselt viga?
|
|
|
erxheins
huviline
Registreerunud 10.11.14
Kasutaja on eemal
|
postitati 16.10.17 15:47
|
|
|
drosselklapp ehk throttle body
Olen siin uurinud ja puurinud ja tekkis nüüd kaks küsimustikku:
1. Kas need vea koodid..:
P0401 Exhaust gas re circulation
Low flow rate
P3199 Intake manifold flap 2 (actuation)
Signal improbable
..tähendavad drosselklapi/throttle body/segusiibri mitte töötamist ja kas drosselit ilma eemaldamata saab kindlaks teha kas see toimetab seal õigesti
või mitte?
Kuna jõudsin enne auto kokku panna ja pöörasin tähelepanu sisselaske torude tahmast puhastamisele ja swirl klappide toimimisele (Sisselaskesse minevad
need 2 EGR kanalit olid suht umbes ja swirl klapid/mootorid toimetasid minu meelest ilusti) Aga sellele drosselklapi toimimisele ma siis veel
tähelepanu ei osand pöörata. Klapp polnd kinni kiilunud ja klappi liigutades tundus mootor ka liikuvat.
Kas sümptom ebaõigest toimimisest võib olla ka see, et sõites 1200-1600 rpm vahemikus ja rohkem gaasi andes on mootor veidi jõuetu ja
"müterdavat/puterdavat" häält teeb? Üle 1600rpm toimib nii nagu peab?
2. Kuidas kõige lihtsam kindlaks teha kas autol on DPF või mitte? Põhja alt? (kus see füüsiliselt asub?) VIN koodi järgi? Ehk siis ma tean kui kiire
mul selle drosselklapi korda saamisega on.
|
|
|
prj
klubiliige
Registreerunud 04.12.08
Kasutaja on eemal
Auto: S8 D4, A4 B9 2.0TQ, Cupra Born
|
postitati 16.10.17 15:52
|
|
|
Mis see drossel siia puutub kui pöördsiibrite viga?
Sul on kaks varianti:
a) Ostad uued sisselaskekollektorid ja uue EGR jahuti
b) Lased pöördsiibrid ja EGR-i eemaldada ning ajust välja progeda.
|
|
|
|
erxheins
huviline
Registreerunud 10.11.14
Kasutaja on eemal
|
postitati 16.10.17 16:36
|
|
|
Drosseli osas ajasin asjad sassi jah. Pole väga kodus nende teemadega siin aga vigadest lahti oleks vaja saada.
Ehk siis isegi kui ka need sisselaskesse minevad 2 EGRi kanalit umbes olid, siis see tähendab ikka et see EGR jahuti on omadega õhtal/umbes? See
vaakumiga EGR klapp liigub kergelt/avab sulgeb ennast ka ilusti, kui see info midagi juurde annab. Ja kas keegi selgitaks mis nendel
sisselaskekollektoritel viga on siis et välja vahetada/visata vaja on? VDO Mootorid toimetavad ja klapid nende otsas liiguvad ju ja ei logise vms.
Pealtnäha ju toimib aga liiguvad siis liiga aeglaselt või mitte piisavalt sünkroonis vms? Tahma kiht polnd seal ka teab mis suur.
|
|
|
Soyer
huviline
Registreerunud 14.06.05
Kasutaja on eemal
|
postitati 16.10.17 17:41
|
|
|
Pöördklappide võlli pesad kuluvad ära ja ühendushoob kulub ka ära ja loksuma hakkavad. Selle tulemusena juhtmootori käik muutub ja hakkabki viga
andma. Ära egr-i jahuti peale küll veel mõtlema hakka. Nenda kanalite puhastamisega peaks asi korras olema.
|
|
|
erxheins
huviline
Registreerunud 10.11.14
Kasutaja on eemal
|
postitati 16.10.17 19:43
|
|
|
Seda lõtkude jutu kohta ma olen siin juba lugenud jah aga ei täheldanud küll ühtki lõtku ei varrastel (ju paari mm tahmakiht ka vb aitas kaasa ei hakand pigem seetõttu neid puhastama ka) ega ka ühendushoobadel. Pigem
tundusid ühendushoovad suht värsked, nagu oleks mingi aeg vahetatud neid. Aga ok on sellega kuidas on aga millega võib see asi seotud olla siis, et
kui pöörded on sõites 1200-1600 rpm vahemikus ja siis gaasi anda on mootor veidi jõuetu ja kostub ebaloomulikku "materdavat/puterdavat" häält nagu
pooks kinni/ ei saaks õhku/kütust kätte/midagi umbes? Samas üle 1600 rpm toimib nii nagu ikka ja tühikäigul ka seda puterdavat häält ei ole. Kas nende
EGRi ja swirl klappidega saab see seotud olla üldse kuidagi? Ja peale sisselaske puhastust on seda puterdamist vist isegi rohkem tunda. Eks tundub et
peab vurama autoga targemate poole aga Pärnus peale esinduse oska kuhugi vurada. Tallinna poole vist liikuma siis ehk.
|
|
|
Maku
klubiliige
Registreerunud 28.01.03
Kasutaja on eemal
|
postitati 16.10.17 20:40
|
|
|
Võta swirl juhtmootorite pistikud lahti ja proovi, kas esineb seda puterdavat häält.
torque addict / in the real world four wheel drive means safety and traction
|
|
|
|
erxheins
huviline
Registreerunud 10.11.14
Kasutaja on eemal
|
postitati 17.10.17 12:46
|
|
|
Polnd mingit vahet, mõlemad siibrid avatud ja sama ikka. Tekkiski siit küsimus, et kas täiesti avatud pöördsiibrid saavad olla seotud sellega et
madalatel pööretel seda poomishäält/puterdamist tekib (kas pöördsiibrite eemaldamisel progetakse ka midagi ajust välja ja see puterdamine kaob
näiteks ära? )
Kui see pole kuidagi omavahel seotud siis mis seal veel madalamatel pööretel kui vedu taga mootori poomisHÄÄLT/puterdamist tekitada võib? Kas
madalatel pööretel kehvemini edasi ka läheb või ei sellest paremini arusaamiseks peaks teine samasugune isend kõrval olema ilmselt. Õhufilter sai ka
äsja vahetatud. Kütuse filter veebruaris.
Kas on mõtet Pärnu Revali meestele minna rääkima näitama seda probleemi või kuhu edasi võiks pöörduda?
Tsitaat: |
Mis see drossel siia puutub kui pöördsiibrite viga? Sul on kaks varianti: a) Ostad uued sisselaskekollektorid ja uue EGR jahuti b) Lased pöördsiibrid
ja EGR-i eemaldada ning ajust välja progeda.
|
Kas on olnud kogemust sellega et sõites madalatel pööretel gaasi andes kostub poomis/puterdamishäält ja peale nende välja vahetamist või progemist
korda saanud?
Uuenduseks: Siibrid toimivad. EGRi kanalite puhastamine kaotas EGRi vea ja see nö poomis/puterdamishääl on vist mu enda luulu ja see peabki nii olema,
kuniks keegi vastupidist ei väida/tõesta või teise samasuguse isendiga võrrelda ei saa.
|
|
|