Foorum Kodulehekülg Eesti Audi Klubi foorum Viimati aktiivne: Mitte kunagi

Pole sisse logitud. [Logi sisse - Registreeri]
Mine lehekülje algusesse

Telli teema e-mailile | Lisa lemmikutesse   Tee uus teema
Autor:
Pealkiri: 2.2 turbo vs 2.8 hoolduskulud (Vastuseid: 24 | Vaatamisi: 1708)
KsenoonE
Postitusõiguseta huviline

Registreerunud 05.01.10
Kasutaja on eemal

Auto: Porsche Panamera Turbo/GLE

postitati 14.11.10 15:31
2.2 turbo vs 2.8 hoolduskulud

Tere!

Sooviks võrrelda neid isendeid just hoolduskulude kohta
2.2 turbo 169kw vs 2.8 v6 128kw

Enim sooviks teada hoolduskulude kohta, näiteks palju maksab 2.2 turbol rihmavahetus(intervall), palju õli läheb mootorisse, mingid spets-kallid jupid(filtrid jne), üldine veermik (peaks sama olema mis 100jal)

Et kumba kallim pidada /hooldada on või erilist vahet pole?
Tänud kes viitsib vastata.

Vaata kasutaja profiili Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U
M2ikret
huviline

Registreerunud 05.11.08
Kasutaja on eemal

Auto: Audi a6 2,5tdi,Bmw 530D ,Golf 6,7 tsi ,Yamaha r1 2005,Audi a4 1,9tdi

postitati 14.11.10 16:00

Tsitaat:
Algselt postitas: KsenoonE
Tere!

Sooviks võrrelda neid isendeid just hoolduskulude kohta
2.2 turbo 169kw vs 2.8 v6 128kw

Enim sooviks teada hoolduskulude kohta, näiteks palju maksab 2.2 turbol rihmavahetus(intervall), palju õli läheb mootorisse, mingid spets-kallid jupid(filtrid jne), üldine veermik (peaks sama olema mis 100jal)

Et kumba kallim pidada /hooldada on või erilist vahet pole?
Tänud kes viitsib vastata.

Mina kes suurt midagi ei jaga veel.Seda ma tean ,et ikka seda 2,2 turbot on kallim pidada.Raske leida korralikku isendit.Ja sellepärast juba kallim.Aga sõidumõnu pidi selle tasa tegema.
Piduri ketaste/klotside kohta olen kuulnud ,et need juba kõvasti kallimad.

Vaata kasutaja profiili Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi
Black
klubiliige

Registreerunud 28.01.03
Kasutaja on eemal

Auto: Q7

postitati 14.11.10 16:05

Erilist vahet pole. Nukkasid on mõlemal kaks (kuigi ühel juhul ühes kaanes koos, teisel eraldi kaantes), ühel on kaks silindrikaant, mille vahelt kipub õli immitsema, teisel jälle turbo koos oma lõtkude ja torustikuleketega. Õli läheb mõlemasse sarnaselt jne jne. Väga palju oleneb isendist, mõlemal juhul võid hakkama saada üsna mõistliku rahaga või siis metsikult raha alla matta.

Ma otsustaks kasti järgi - kui automaati sooviks, võtaks 2.8, 2.2T aga võiks manuaaliga olla. Esimene valik on rohkem igapäevane mugav tarbesõiduk, teine on rohkem entusiastiauto.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
KsenoonE

Registreerunud 05.01.10
Kasutaja on eemal

postitati 14.11.10 16:12

Too S6 on kahjuks automaat jah.
Loll mõte vast endale mingi odav S6 soetada, aga 2.8 alla läks kah normaalselt raha(hooldus jne)ja nüüd masin ideaal korras, et ei ole vast mõtet hakata nüüd uuesti mingit S6te üles klopsima. Kuigi turuhind jääb s6 ikkagi kõrgemaks, sellepärast lihtsalt mõtlesin, et preagu mingi S6 osta ja vaikselt nokitsema hakata ja saan kunagi rohkem raha selle eest kui preaguse 100 eest.. :P Idee lihtsalt

ja loll quattro pisik kah sees..mis sa ikka ära teed :D

Black
klubiliige

Registreerunud 28.01.03
Kasutaja on eemal

postitati 14.11.10 16:20

Kui on quattropisik sees ja soov juhina aktiivselt sõitu nautida, siis mina unustaks nii olemasoleva esiveolise 2.8 kui ka odavalt pakutava AT kastiga S6. Otsi seda, mis sulle meeldib, mitte seda, mis mugavusest ja juhusest hetkel käes või mida odavalt ette kantakse. Mingit pensionisammast ei tasu loota. Müües saad lisaks sissepandust tagasi väga vähe, kui üldse...

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
tarmo
klubiliige

Registreerunud 05.01.03
Kasutaja on eemal

postitati 14.11.10 16:21

M2ikret, "ma olen kuulnud, et 2001 a6 QUATRRO pidi olema sama mugav sõita kui 02 ja kütet võtma samapalju kui LAZ 659".

Ehk siis, ärme võtame sõna teemadel, mida ei valda ja õpime kirjutama Audi neliveo nimetust.
Kehvas korras autodesse võid olenemata mootorist taguda raha nii, et nina verine peas. Ei ole ka pidurid kallimad oluliselt, ufo-d kannatab kas S6 või 2,8 pidurite peale teha. Pole ka need rõhulekked 2,2-sel mureks, kui arutult tsipitud ja rõhku keeratud pole. Olenemata, kumma kasuks otsustaksid, siis kas sa oled valmis ligi 20a vanasse autosse tuimalt näiteks 30k sisse laduma? Selliselt saaksid sa üsna heas korras auto omale, mis sõidab pikalt ja muretult. Teine variant on muidugi 500 krooni kaupa kuluosasid vahetada, et auto kuidagi liikvel hoida ja kiruda, et küll auto ikka laguneb ja kallis pidada jne.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U
KsenoonE

Registreerunud 05.01.10
Kasutaja on eemal

postitati 14.11.10 16:29

Tõesti müües sama raha ei saa mis oled auto alla pannud. Ühesõnaga siis odavat S6 pole mõtet osta kui just pole samapalju raha veel üle.

Kuna 100 alla olen pannud juba ~20k ja mitte 500 korraga :D siis usun, et sellega lasen nüüd murevabalt kaua kaua. Teema vast ammendatud, odav s6 ajas lihtsalt hamba verele korraks. Nõmedad kes lasevad käest need head masinad...:(

Ja automaat s6 on isegi aeglasem 0.2 sekki

M2ikret
huviline

Registreerunud 05.11.08
Kasutaja on eemal

postitati 14.11.10 16:43

Tsitaat:
Algselt postitas: tarmo
M2ikret, "ma olen kuulnud, et 2001 a6 QUATRRO pidi olema sama mugav sõita kui 02 ja kütet võtma samapalju kui LAZ 659".
Õpime kirjutama Audi neliveo nimetust.
Sorry bob ei pannud tähele tean väga hästi kuidas kirjutada.
Tegelikult pigem lugesin autoleht.ee testide juurest.Piduri kettad koos klotsidega ei ole odavad.
Nii ,et ma midagi valesti ei ölenud.Ja ma ei võta telegikult seda juttu lambist.Miks muidu soovitakse siin paksu rahakotti S-i meestele.So peace ja ei ole vaja maha tegema hakata.Lampi igalühel on minuarust õigus siia midagi ,kirjutada mida ta teab .Ja on kuulnud.Igatahes mina olen väga tänulik kui sain infot 2.6 v6 ostmiseks kõigilt isegi need kes midagi kuulnudki selle kohta on.

Vaata kasutaja profiili Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi
tarmo
klubiliige

Registreerunud 05.01.03
Kasutaja on eemal

postitati 14.11.10 16:51

Tsiteerida sa ka ei oska.
Selliseid "olen kuulnud" repliike ei ole mitte kellelegi vaja, need ei aita kedagi, samamoodi sa ise ostsid ka ju 2,6, kuigi "osad on kuulnud" et niru mootor, lampi igaüks ei pea siia kirjutama mida sülg suhu toob. Paksu rahakoti soovimine? Noh, osadele soovitakse nael kummi, keps kotti, okas päkka jne. On see nüüd mingi näitaja? Muide, mul hetkel teine S4, on ka kaks 2,8 mootoriga autot olnud.

Black
klubiliige

Registreerunud 28.01.03
Kasutaja on eemal

postitati 14.11.10 17:02

Tsitaat:
Ühesõnaga siis odavat S6 pole mõtet osta kui just pole samapalju raha veel üle.

Odavat tasub alati osta. Kui odavus ja korrasolek sobivas proportsioonis on. Odavalt müüdav auto ei pea alati ront olema. Vahel on kellelgi lihtsalt kiirelt raha vaja. Samuti ei pruugi kalleim pakutav reaalselt mingi pärl olla. Alati tasub personaalselt läheneda.

KsenoonE

Registreerunud 05.01.10
Kasutaja on eemal

postitati 14.11.10 17:07

Tsitaat:
Algselt postitas: Black
Tsitaat:
Ühesõnaga siis odavat S6 pole mõtet osta kui just pole samapalju raha veel üle.

Odavat tasub alati osta. Kui odavus ja korrasolek sobivas proportsioonis on. Odavalt müüdav auto ei pea alati ront olema. Vahel on kellegi lihtsalt kiirelt raha vaja. Samuti ei pruugi kalleim pakutav reaalselt mingi pärl olla. Alati tasub personaalselt läheneda.

Seda küll, aga enamus juhtudel odav ja korras kokku ei käi, sain enda 100 soetatud samamoodi e kiirmüügihinnaga ja ei olnud midagi viga. Konkreetsel isendil mida mõtlesin on kere kah suht jama. Heast asjast tavaliselt odavalt loobuda ei taheta kui just väga jamasti rahaseis ei ole.

Mõtlesin muidu seda masinat http://www.auto24.ee/used/777166

Zoig
klubiliige

Registreerunud 03.12.07
Kasutaja on eemal

Auto: IZh 21251 Kombi; Audi S6 Avant; B2c; B2q

postitati 14.11.10 17:08

Tsitaat:
Aeglasem millest?

Et oleks raskem!
Vaata kasutaja profiili Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U SkypeKasutaja Telefoninumber
M2ikret
huviline

Registreerunud 05.11.08
Kasutaja on eemal

postitati 14.11.10 17:11

Tsiteerida sa ka ei oska.
Selliseid "olen kuulnud" repliike ei ole mitte kellelegi vaja, need ei aita kedagi, samamoodi sa ise ostsid ka ju 2,6, kuigi "osad on kuulnud" et niru mootor, lampi igaüks ei pea siia kirjutama mida sülg suhu toob. Paksu rahakoti soovimine? Noh, osadele soovitakse nael kummi, keps kotti, okas päkka jne. On see nüüd mingi näitaja? Muide, mul hetkel teine S4, on ka kaks 2,8 mootoriga autot olnud.

Ma ei viitsi seda teemat sogama hakata sinu vingumise pärast. Vabandust KsenoonE.

KsenoonE

Registreerunud 05.01.10
Kasutaja on eemal

postitati 14.11.10 17:14

Tsitaat:
Algselt postitas: Zoig
Tsitaat:
Aeglasem millest?

Kui uskuda netis olevat infot siis 2.8 manuaal käib sajani 8 sek ja s6 automaat 8,4. Ehk siis isegi 0,4. See ei pruugi muidugi tõsi olla.

Teistele rahu! :P

audi_a4_v6
huviline

Registreerunud 17.08.10
Kasutaja on eemal

Auto: Audi Q7 3.0TDI -14

postitati 14.11.10 17:15

Tsitaat:
Loll mõte vast endale mingi odav S6 soetada, aga 2.8 alla läks kah normaalselt raha(hooldus jne)ja nüüd masin ideaal korras, et ei ole vast mõtet hakata nüüd uuesti mingit S6te üles klopsima. Kuigi turuhind jääb s6 ikkagi kõrgemaks, sellepärast lihtsalt mõtlesin, et preagu mingi S6 osta ja vaikselt nokitsema hakata ja saan kunagi rohkem raha selle eest kui preaguse 100 eest.. :P Idee lihtsalt

Võibolla ma olen tähenärija, aga ootame ikka enne kuni TÜV läbitud ja siis anname üldse mingeid hinnanguid! Enamjaolt ei ole ka TÜV läbinud masinad väga heas korras, veel enam ei kasutaks ma sõna ideaalne! Ei taha norida, vaid väike ääremärkus, et ideaalne tähendab eesti keeles midagi täielikult perfektset, seda see masin ju pole:(
Teemasse nii palju, et iseenesest omaniku jutu järgi isu ei teki, aga lase KINDLASTI spetsialistil üle vaadata, noh kõik sõltub muidugi eesmärgist, saades halva masina, saame jälle meie targemaks, kui siin remontidest räägid:)

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
prj
klubiliige

Registreerunud 04.12.08
Kasutaja on eemal

Auto: S8 D4, A4 B9 2.0TQ, Cupra Born

postitati 14.11.10 17:18

Tsitaat:
Algselt postitas: M2ikret
Ma ei viitsi seda teemat sogama hakata sinu vingumise pärast. Vabandust KsenoonE.

Kirjutad teemasse delfi stiilis mitte midagi ütleva kommentaari ning kui sulle seda öeldakse solvud ka veel?
Tulge appi...

Teemasse:
Odava otsa esse ei soovita väga osta, neil reeglina peale mootori halva toimimise ka kere roostetama hakanud.
Automaatkastiga 2.2T ka ei soovita. See on tunduvalt parem 4.2 V8 peal, 2.2T teeb ta liigselt uimaseks.
Muidu on 2.2T võrreldes 2.8-ga teist klassi auto. Ei saa väga hästi võrrelda 128kw ja 200kw, mis lihtsa chippimisega 2.2T-st kätte saab.

KsenoonE

Registreerunud 05.01.10
Kasutaja on eemal

postitati 14.11.10 17:22

Tsitaat:
Algselt postitas: audi_a4_v6
Tsitaat:

Võibolla ma olen tähenärija, aga ootame ikka enne kuni TÜV läbitud ja siis anname üldse mingeid hinnanguid! Enamjaolt ei ole ka TÜV läbinud masinad väga heas korras, veel enam ei kasutaks ma sõna ideaalne! Ei taha norida, vaid väike ääremärkus, et ideaalne tähendab eesti keeles midagi täielikult perfektset, seda see masin ju pole:(
Teemasse nii palju, et iseenesest omaniku jutu järgi isu ei teki, aga lase KINDLASTI spetsialistil üle vaadata, noh kõik sõltub muidugi eesmärgist, saades halva masina, saame jälle meie targemaks, kui siin remontidest räägid:)

Tähenärija jah.
TÜV leidis 3 viga, mis on täielikud kuluosad. (Tihend väsib, puksid kuluvad, rooliots kulub, tagumine support on üldse tüüpviga Audil)
Nüüd teen need asjad korda summas 5000 EEK, see peaks juba andma aimu kui korralikult ma asja kallal olen ja kõik asjad saavad kõrvaldatud. Aga mitte selle kohta ma ei teinud teemat.

Kui nüüd hakata mõtlema, et ma sain selle 100 kiirmüügihinnaga 10 000 krooni. Ja tegin ära mootorile suure hoolduse ja nüüd TÜV leidis need 3 viga. Siis on masin ikka väga korralik ja eelmist omanikku isiklikku teades siis on masinat hoitud ka. Samas mõne 10k 2.8 on homme juba kokku jooksnud. Nii et poiss..

cilaper
huviline

Registreerunud 16.06.07
Kasutaja on eemal

Auto: C5q

postitati 14.11.10 17:24

Seda "ma kuskilt kuulsin" juttu võiks oma vanavanemate koduloomadele rääkida. Selle jutu kasutegur on 0%. Rääkida võiks just need kellel on kogemusi antud isenditega, siis on ka sellest teemast tolku kellelegi. Mingit umbes häma pole kellelegi vaja.

Mina oma 2.8q avandiga igatahes läksin kiiruseni 120kmh s4 2.2tq atm kõrvuti. Peale 120kmh näitas ess muidugi tagatulesid. Korralike isendite puhul pole vahet hoolduskuludel. Aga 2.2tq olgu ikka manuaal.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U
prj
klubiliige

Registreerunud 04.12.08
Kasutaja on eemal

Auto: S8 D4, A4 B9 2.0TQ, Cupra Born

postitati 14.11.10 17:25

Tsitaat:
Algselt postitas: cilaper
Mina oma 2.8q avandiga igatahes läksin kiiruseni 120kmh s4 2.2tq atm kõrvuti.

Siis oli ess katki (nagu alati) :)

laurz
huviline

Registreerunud 30.12.05
Kasutaja on eemal

Auto: b4TQ :D E39

postitati 14.11.10 17:28

Oh jah. See teema nagu sea ja käo võrdlemine:P Mis on S-i ja 2,8 vahe? Mootori rihm on lühem.Üks silinder on vähem:P Kui endal võtmed peos seisavad ja oskad netist infot leida,siis pole midagi "kallis" Nojah aga kui sa juba siin foorumis küsid,et kumma hooldus kulud on suuremad,siis pole mõtet üldse S-i poole vaadata,sest S-i omamine on "haigus". Ja see süveneb iga minutiga:D

audi_a4_v6
huviline

Registreerunud 17.08.10
Kasutaja on eemal

Auto: Audi Q7 3.0TDI -14

postitati 14.11.10 17:29

OK, kui tähenärija, siis tähenärija, aga kui nende asjade remondiks 5k kulutad, siis suhtud asja tõesti täie tõsidusega! Mina neid asju nii tõsiselt ei võta, ostan keskmise hinnatasemega jupid (forsist) ja üritan vahetusega ise hakkama saada ning iga sillajupi vahetuse järel sillastendi ka ei tee:) Mind lihtsalt häiris sõna ideaalne. Iseenesest kas sulle ei pakuks s6 asemel huvi 2,8 30v man a6 quattro? See minu arust suht öko ja päris hea minekuga kah! Teine asi on muidugi hind:(

tarmo
klubiliige

Registreerunud 05.01.03
Kasutaja on eemal

postitati 14.11.10 17:29

Tsitaat:
Algselt postitas: prj
Tsitaat:
Algselt postitas: cilaper
Mina oma 2.8q avandiga igatahes läksin kiiruseni 120kmh s4 2.2tq atm kõrvuti.

Siis oli ess katki (nagu alati) :)

Või siis just korras ja tehaseseades, mitte põlveotsas tsipitud ja tulevane rõhulekete üle kurtja. :)

KsenoonE

Registreerunud 05.01.10
Kasutaja on eemal

postitati 14.11.10 17:35

Tsitaat:
Algselt postitas: audi_a4_v6
OK, kui tähenärija, siis tähenärija, aga kui nende asjade remondiks 5k kulutad, siis suhtud asja tõesti täie tõsidusega! Mina neid asju nii tõsiselt ei võta, ostan keskmise hinnatasemega jupid (forsist) ja üritan vahetusega ise hakkama saada ning iga sillajupi vahetuse järel sillastendi ka ei tee:) Mind lihtsalt häiris sõna ideaalne. Iseenesest kas sulle ei pakuks s6 asemel huvi 2,8 30v man a6 quattro? See minu arust suht öko ja päris hea minekuga kah! Teine asi on muidugi hind:(

Kui juba teha siis korralikult :D call me freak aga mina võtan kallid jupid ja teen täie tõsidusega kui juba tegemiseks läks, kokkuvõttes ka kasulikum lõpuks. A6 on juba kallim jah.

Ärme kutsu siis ideaalseks aga ütleme siis üle keskmise korralik :D Neid v6 remeteid turg ju täis.

S6 mõte nüüdseks peast kadunud!

kuno666
huviline

Registreerunud 15.07.06
Kasutaja on eemal

Auto: 2xV8 & 1x 2,2 20v.

postitati 14.11.10 18:03

Tsitaat:
Tsitaat:
Mõtlesin muidu seda masinat http://www.auto24.ee/used/777166

Kas mitte see s6 müüdud pole, sai seda vaadatud ja foorumis oli sama hinnaga müüa ja tel. nr oli ka sama.
Ja selle 2,8 kiirenduse kohta, kas mitte ei ole 128kw 0-100 10s ja 142kw 8,9? Igatahes oma 2,5tdi 103kw olen nendele 128kw kotte küll pähe tõmmand ja universaal chipiga ei lähe see 142kw ka eest ära. ;)

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
Kuits
klubiliige

Registreerunud 01.11.07
Kasutaja on eemal

Auto: 2x B5Q, B3, 2xC4 TDI, GMT 199

postitati 14.11.10 18:30

Ja tundubgi, et hakkab kövatamine pihta, keskellelemillegaärategi:cool:
Erinevuse vöiks ka teoreetiliselt sellega vöib-olla veel tömmata, et üks on väheke sportlikuma suunitlusega valmistatud söiduk.

Kuno, a4 128kw teeb 0-100 8.2 sekki ja 142kw 7.4 sekki, a6 C4 142kw 0-100 8.1 sekki ja 128kw 9.1 sekki.
Kontrolli väheke oma infot.
Masuudika kiirendus on 128kw vastu 1 sekundilise kahjumiga, kuid selle kompenseerib vääne (290 vs 250) ja sellest ka see, et tömbad "kotte" pähe.

Üldiselt kipub teema täiesti OT-ks minema ja staff vöiks midagi ette vötta. ;)

Vorsprung durch Drehmoment !
Vaata kasutaja profiili Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
Tee uus teema

Mine lehekülje lõppu

XMB Audi Club Edition
Täiendanud: indro, klem, j6mm & diversion @ 2002-2020
Eesti Audi Klubi ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
[Päringuid: 21]
[PHP: 39.3% - SQL: 60.7%]