risto29
huviline
Registreerunud 17.07.10
Kasutaja on eemal
Auto: audi a6
|
postitati 05.08.10 13:49
|
|
|
AAH 2.8 V6 128kw
Kes oskab öelda palju läheb mootorisse õli? oleks vaja teha õlivahetus ja sooviks teafa palju pean õli ostma ja mis õli soovitate?
|
|
|
kps
moderaator
Registreerunud 27.05.03
Kasutaja on eemal
Auto: 5x4x4
|
postitati 05.08.10 13:51
|
|
|
5L, siis jääb mingi kopikas varuks. Kas mingit infot pole, mis seal ees on olnud? Täissünteetiline maitseb minu omadele vähemalt hästi.
Hea auto on palju autosid...
|
|
|
|
risto29
huviline
Registreerunud 17.07.10
Kasutaja on eemal
Auto: audi a6
|
postitati 05.08.10 13:54
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: kps
5L, siis jääb mingi kopikas varuks. Kas mingit infot pole, mis seal ees on olnud? Täissünteetiline maitseb minu omadele vähemalt hästi.
|
Ma alles soetasin ta ja tahaks kindluse mõttes õli ära vahetada, nüüd tean siis et 5l aitab ja mõtlengi et kas panna täissünteet või poolsünteetiline
õli
|
|
|
kps
moderaator
Registreerunud 27.05.03
Kasutaja on eemal
|
|
MatuAudi
huviline
Registreerunud 07.08.04
Kasutaja on eemal
Auto: Audi Cabrio, A4 B8 S-line
|
postitati 05.08.10 14:55
|
|
|
Mul jäi isegi nõks maksimumist puudu, kui 5L sisse valasin. Ning kasutan poolsünti.
Defu - Matu
|
|
|
|
aaa
huviline
Registreerunud 23.02.09
Kasutaja on eemal
Auto: 80 1.9 d , 80 avant 2.o
|
postitati 05.08.10 15:16
|
|
|
Pane poolsünt ikka, ära raiska raha. Ega su mootor nii kohvi ikka pole ehk. Peale vahetust näedki palju võtab õli. Juhul kui palju võtab siis muudkui
kalladki kallist kraami peale...
|
|
|
cilaper
huviline
Registreerunud 16.06.07
Kasutaja on eemal
Auto: C5q
|
postitati 05.08.10 16:53
|
|
|
Täissünt ja poolsünt....blaaa blaaaa blaaaa. Eitea mis kvaliteetsel mineraalil viga peaks olema, et seda ei kõlba panna?
|
|
|
|
laurz
huviline
Registreerunud 30.12.05
Kasutaja on eemal
Auto: b4TQ  E39
|
postitati 05.08.10 17:40
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: cilaper
Täissünt ja poolsünt....blaaa blaaaa blaaaa. Eitea mis kvaliteetsel mineraalil viga peaks olema, et seda ei kõlba panna? | Blablaa.
Maitse asi,ütles kukk ja nokkis tatti. Üldiselt on keemiaga palju paremaid tulemusi saadud,kui looduslike vahenditega.Seda siis igas valdkonnas.
|
|
|
Black
klubiliige
Registreerunud 28.01.03
Kasutaja on eemal
Auto: Q7
|
postitati 05.08.10 17:46
|
|
|
Täissünteetiline maitseb minu omadele vähemalt hästi. |
Maitseb, st küsib aga lisaks? 
|
|
|
|
cilaper
huviline
Registreerunud 16.06.07
Kasutaja on eemal
|
postitati 05.08.10 18:09
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: laurz
Tsitaat: | Algselt postitas: cilaper
Täissünt ja poolsünt....blaaa blaaaa blaaaa. Eitea mis kvaliteetsel mineraalil viga peaks olema, et seda ei kõlba panna? | Blablaa.
Maitse asi,ütles kukk ja nokkis tatti. Üldiselt on keemiaga palju paremaid tulemusi saadud,kui looduslike vahenditega.Seda siis igas valdkonnas.
|
Jälle mingi üldine möla sinu poolt nagu alati, ei midagi konkreetset.
|
|
|
|
kps
moderaator
Registreerunud 27.05.03
Kasutaja on eemal
|
|
KsenoonE
Postitusõiguseta huviline
Registreerunud 05.01.10
Kasutaja on eemal
Auto: Porsche Panamera Turbo/GLE
|
postitati 05.08.10 19:21
|
|
|
Ise soovitaks liqui molyt mos2 lisandiga, endal kasutan ja masin nurrub hästi. Maksis 500 kopikatega.
|
|
|
|
laurz
huviline
Registreerunud 30.12.05
Kasutaja on eemal
Auto: b4TQ  E39
|
postitati 05.08.10 20:24
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: Black
Täissünteetiline maitseb minu omadele vähemalt hästi. |
Maitseb, st küsib aga lisaks? |
Enne küsis jah sinder, aga peale kogu tihendiringi uuenduskuuri enam ei näri midagi.
PS! Kui ma kah pensionär olen ja mootor ei näe iial üle 2500rpm'i siis hakkan kindlasti minerali kasutama . | Midagi konkreetset sulle hr Cilaper
|
|
|
cilaper
huviline
Registreerunud 16.06.07
Kasutaja on eemal
|
postitati 05.08.10 21:32
|
|
|
No mis selle mineraliga juhtub siis peale 2500 rpm? Muutub lillaks ja hakkab marju kuudi laule laulma?
|
|
|
|
Kuits
klubiliige
Registreerunud 01.11.07
Kasutaja on eemal
Auto: 2x B5Q, B3, 2xC4 TDI, GMT 199
|
postitati 05.08.10 21:46
|
|
|
Mida vaidlust...igaüks kasutagu mida tahab, kallaku vöi kamazi öli masinasse.
Seniks kuni masin öli ei lekita ega pöleta , oleks möistlik ikkagi pool/täissünteetilist kasutada.
Määrde omadused ka paremad kui mistahes "kvaliteetsel" mineraalil.
Nagu üks ölinäpp kunagi "naljana" mainis :
Mineraalõli vs. tänapäeva täissünteetiline, seal pole nagu suurt midagi võrrelda, üks on "eelmine sajand" ja teine on tänapäev õlimaailmas, kuna kes
võiks üldse seoses tänapäevaste autodega huvi tunda mineraaalõlide vastu ?
Vorsprung durch Drehmoment !
|
|
|
|
cilaper
huviline
Registreerunud 16.06.07
Kasutaja on eemal
|
postitati 06.08.10 06:50
|
|
|
Et siis mineraal õlide koostist ei olegi uuendatd eelmisest sajandist saadik? Kena jutt.
pr8:
Racing õlid on sageli lausa mineraalid! Sünteetilised ei pea valule vastu.
Viskoossuse põhjuseks ei ole mitte soov romumootoril lekkeid vältida, vaid ikka põhiülesanne - vältida metall-metall kokkupuudet. Vedel õli surutakse
lihtsalt saalte vahelt välja ja ongi keps väljas. Ja näiteks Levo sai oma Viperi mootorit esinduse poolt pandud 0W õli tõttu korralikult remontida.
Samuti vanemad hüdrotõukurid ei pruugi vedelaga töötada, kuna ei pumpa end täis ja jäävad tiksuma.
|
|
|
|
kps
moderaator
Registreerunud 27.05.03
Kasutaja on eemal
|
postitati 06.08.10 07:15
|
|
|
Selles teemas oli jutt, et kasutaja ostis auto ja ta ei tea mitte halligi, mis selle mootoriga toimub, mida sinna enne sisse on kallatud jne.
Kindlasti pole peale auto ostmist kohe kindlat tahet kakkuda põhjavanni maha ja hakata pahtlilabidaga vanat ollust minema kratsima või siis ilusat
haljast vanni vaadata vaid minnakse ikka lihtsama vastupanu teed - KÜSITAKSE NÕU! Paraku häid soovitusi anda ei saa, sest mina ei julgeks kindlasti
soovitada mootori sisse nägemata ja mootorist üle käimata täissünti. Jah cilaperil on põhimõtteliselt õigus. Pane mineraali ja palveta, see vähemalt
ei pese mootoris midagi lahti. Nii, aga kui nüüd teisest küljest vaadata ja mootor oli perfektselt hooldatud jne. siis oleks ju igati sobilik kasutada
täissünti, eriti veel siis, kui autoga hakatakse näiteks meeletuid kilomeetreid läbima.
Ma tean päris "ühte" võtet, kuidas veidikenegi väliselt veenduda, et mootor on enam vähem töökorras ja võibolla isegi kannatab paremat õli sisse
kallata, aga selle teada saamiseks on vaja päris mitut tundi tööd ja ikkagi päris mitut töövahendit ja mõõteriista, mida tavakasutajal kodus kindlasti
pole ja teenusekorras ma ei tea ühtegi teenindusasutust, kes sellist teenust pakuks (pärast on alati võimalus, et autoomanik süüdistab teenindust, et
nemad kontrollisid ja soovitasid, aga näed ikka juhtus ja saalekolks on külas).
Ma kaldun arvama, et sellel teemal võikski arutlema jääda, kuidas ikka teada saada ilma mootorit molekulideks võtmata, mis seisukorras asi on ja mida
eelistada.
PS! cilaper, kas pisut liiale ei läinud, et võrdled 500+nm võistlusauto high-end mineraali perfektses seisus mootoris versus ~20.a. vana (vabandage
väga) pensionääriga, millesse tahetakse võibolla 30 eeku liiter poslamaslat panna?
|
|
|
|
cilaper
huviline
Registreerunud 16.06.07
Kasutaja on eemal
|
postitati 06.08.10 07:32
|
|
|
Seda enam kui masin on alles ostetud. Kalla sisse korralik mineraal, sõida sellega 200-500km ja lase uuesti välja. Seejärel kalla minupäerast kasvõi
700.- liiter maksev täissünt sisse kui sa seda nii heaks arvad olema AAH motole. Kõige õigem oleks siiski karter alt keerata ja vana soga välja pesta.
See 150.- maksev uus tihend ei tapa kedagi.
Nagu keegi kunagi varem mainis, siis see siin on foorum. Igaüks räägib seda mida õigeks peab. Ja kui nüüd keegi ei suuda ise omale neid õigeid teri
välja noppida siis viige masin teenindusse.
|
|
|
|
kps
moderaator
Registreerunud 27.05.03
Kasutaja on eemal
|
postitati 06.08.10 07:38
|
|
|
Aamen minu poolt .
Edit: tähendab see siis seda, et teemaalgatajale on kõik võimalikud variandid ja ohud ette lauldud.
|
|
|
|