Foorum Kodulehekülg Eesti Audi Klubi foorum Viimati aktiivne: Mitte kunagi

Pole sisse logitud. [Logi sisse - Registreeri]
Mine lehekülje algusesse

Telli teema e-mailile | Lisa lemmikutesse   Tee uus teema
Autor:
Pealkiri: Tühikäigu mootori puhastamine. (Vastuseid: 8 | Vaatamisi: 4274)
roy
huviline

Registreerunud 02.09.05
Kasutaja on eemal

postitati 27.03.10 16:50 Tsiteeri
Tühikäigu mootori puhastamine.

Vaatasin otsingust aga ma ikka ei tea mida teha ja kuidas. Tühikäigul pöörded vahel kõiguvad natuke siis võib alla lasta 800 peale. Muidu on 1000 ja natuke üle. Sõites tühikäigul võib ilusti sõita 800 pööret ja veel alla. Sõites pöörded ei kõigu. B4 2,0 85kw. Täna võtsin soojal mootoril tühikäigu regulaatoril seistes pistiku ära, käima läks kohe ja käis nii ilusti vaikselt tühikäigul 750pööret. Panin pistiku tagasi hüppas kohe 1000 peale ja õrnalt kõigutas. Tahaks seda tühikäigu mootorit pesta. Tuleb osta puhastusainet. Võtta pistik ära ja voolikud lahti. Aga mis edasi teha, kuidas seda mootrit lahti võtta ja kuidas puhastada? Kas võib likku panna või teeb mähistele liiga. Kas võib pärast suruõhku lasta ja kas õhk midagi puruks ei löö? Kui keegi viitsib võiks sellest tühikäigumootori puhastamisest kirjutada. Oleks mulle väga abiks.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U
cilaper
huviline

Registreerunud 16.06.07
Kasutaja on eemal

Auto: C5q

postitati 27.03.10 17:07 Tsiteeri

Lahti võtta ei tohi. Osta purk brake cleanerit vms ja loputa tühikäigu mootor läbi.
Mina olen tavaliselt terve purgitäie läbi lasknud sealt, siis on kindel et puhtaks saab. Siiani on toimind selline teguviis.

roy
huviline

Registreerunud 02.09.05
Kasutaja on eemal

postitati 30.03.10 07:23 Tsiteeri

Sai tühikäigu mootor puhastatud ikka sama jama osuti seisab 1000 ja vahel natuke kõrgema pöörde peal. Eriti ei kõigu. Nüüd tahaks temperatuuri andurit ära vahetada aga ei tea kuidas see välja käib. Mulle paistab, et vindiga ta ei ole.

KeveN
huviline

Registreerunud 29.09.08
Kasutaja on eemal

Auto: Audi 80 TYP85 Q , Audi V8 4.2

postitati 30.03.10 19:34 Tsiteeri

Seal on splint ees, tolle tõmbad isegi näppudega ära ning lihtsalt tõstad anduri üles. Muidugi tosooli hakkab voolama siis.

Pilt http://www.upload.ee/thumb/498364/Temp_andur.jpg

Polyurea ülitugevad pinnakatted sõidukitele- https://polyterm.ee/
Vaata kasutaja profiili Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
roy
huviline

Registreerunud 02.09.05
Kasutaja on eemal

postitati 31.03.10 09:18 Tsiteeri

Aitäh vastamast! Panin prillid ette ja nägin ise ka. Nüüd on andur ka vahetatud ja ikka sama. Mingi vaevalt kõikumine on näha vahel. Gaasi andes jääb ülesse siis langeb aeglaselt tuhande pöörde peale. Avastasin veel, et kui süüde väljas seisab tahhomeetri osuti natuke üleval üle 0 kriipsu. Hommikul käima pannes oli tunda toorest bensiini haisu. Midagi ei ole ikka korras. Muidu sõidab vaikselt ilusti. On kellelgil mõtteid, mis sääl jamsib, diagnosti ka ei tahaks veel minna. Mootor ei rapu ja käib ilusti.

toomas777
huviline

Registreerunud 05.07.08
Kasutaja on eemal

Auto: audi a4 q 1.9tdi 85kw 01a

postitati 31.03.10 15:09 Tsiteeri

Kas sa rooli all, sahtli taga asuva relee nr 30 oled uurinud, nimelt võivad olla selle relee külmjooted lahti tulnud ja see võib vabalt sellist pöörete kõikumist tekitada. Relee tõmbad pesast välja, kisud korpuse pealt maha ja sealt peaks kohe näha olema, kui tina ja kontakti ümber ja peal on mõra või väga hallikas siis pane aga kampolit vms räbustit peale ja tinuta üle, saltserit ja muud elektrit juhtivaid jootevedelikke ära kasuta, vastasel korral põleb see skeem sul ära:) Sellest releest siin juttu olnud küll.. Ehk oled kuulnudki juba. Edu igastahes.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
raivo33
huviline

Registreerunud 15.05.09
Kasutaja on eemal

postitati 31.03.10 22:26 Tsiteeri

Omal oli sama teema b485kw vahetasin lamda ja termo anduri lasin uuesti stroboskoobiga süüte paika panna ja oli korras.Kui tagant pena lõhna tuleb võib vabalt asi süütes olla.Panin peale kasutatud originaal lamda(Kuna kohe nii suurt raha polnud,et tutikas originaal osta,sest b varuosaga halb kogems) kuna teine kõiguts õrnalt põõrdeid seda oli ka näha kui tehti lamdale test.Pole ise b4 tühikäigumootorit lahti võtnud aga olen kuulnud kes on lahti ühendanud tuleb tiba testriga õpetada,et uuesti paika saada.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
madjs
huviline

Registreerunud 28.10.02
Kasutaja on eemal

Auto: Audi 80 b4 1,9tdi, Suzuki VX 800, Golf 2 GTI, Megan Coupe 108kw

postitati 31.03.10 22:44 Tsiteeri

Vaata vaakumi osad üle. Kui kuskilt lisaõhku veab võib ka selline jura olla.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
roy
huviline

Registreerunud 02.09.05
Kasutaja on eemal

postitati 01.04.10 10:50 Tsiteeri

Voolikuid olen vaadanud aga midagi leidnud pole. Võib - olla tuleb veel raha kulutada ja osta midagi millega hermeetilisust kontrollida. Vana endise Võru mehena ei taha eetrit näha, võib pattu langeda. Mis vedelik võiks olla millega pihustada? Täna läks auto ilusti kohe käima ja bena lõhna ei olnud ja pole ennem ka olnud kui see üks kord. Kui seda voolikut pigistada kitsamaks mis läheb tk mootorist suurde lõdvikusse siis pöörded vähenevad kui vähem õhku läbi läheb. Külma mootoriga lähevad pöörded rutem alla aga soojaga väga aeglaselt. Kasu pole mul sellest pikkamööda vähenemisest midagi, sest ristmikul on juba minek enne pöörete langemist. On ka võimalus romulast saada teist tk mootorit proovida aga kas seegi korras on. Sellest releest nr.30 olen kuulnud. Kui külm joode, siis peaks peale koputamisel midagi pööretega juhtuma. Enne oli nagu kella värk kukkus kohe 800 pöörde peale, nüüd pikkamööda ainul 950 pöörde peale ja õrnalt kõikudes.

Tee uus teema

Mine lehekülje lõppu

XMB Audi Club Edition
Täiendanud: indro, klem, j6mm & diversion @ 2002-2020
Eesti Audi Klubi ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
[Päringuid: 21]
[PHP: 33.7% - SQL: 66.3%]