msg1
huviline
Registreerunud 06.10.09
Kasutaja on eemal
|
postitati 14.02.10 18:38
|
|
|
kliimaploki jootmine
oleks vaja kliimaplokk üle joota...on kedagi tartust või tartu lähedalt, kes selle ära teeks....ja mitu raha tahetakse selle eest!
( 95a a6 kliimaplokk)
|
|
|
cilaper
huviline
Registreerunud 16.06.07
Kasutaja on eemal
Auto: C5q
|
|
msg1
huviline
Registreerunud 06.10.09
Kasutaja on eemal
|
postitati 15.02.10 09:37
|
|
|
Ma olen ta muidu lahti võtnud mitmeid kordi ja vaatand seda teemat, aga minu arust ei ole küll viga selle plaadi külmjoodetes....või ei olegi simaga
näha?
pull selline, et võtan lahti, panen kokku... siis natuke aega töötab korralikult. Siis hakkab pull jälle pihta, viskab pildi eest ja hakkab täiega
puhuma(max võimsusel,sama nagu kliimaploki pole taga))....näpuga surududes ekraanile tuleb pilt ette.....ja jälle kombes..
ex üritan siis ise üle joota....
|
|
|
kuno666
huviline
Registreerunud 15.07.06
Kasutaja on eemal
Auto: 2xV8 & 1x 2,2 20v.
|
postitati 15.02.10 09:41
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: msg1
Ma olen ta muidu lahti võtnud mitmeid kordi ja vaatand seda teemat, aga minu arust ei ole küll viga selle plaadi külmjoodetes....või ei olegi simaga
näha?
pull selline, et võtan lahti, panen kokku... siis natuke aega töötab korralikult. Siis hakkab pull jälle pihta, viskab pildi eest ja hakkab täiega
puhuma(max võimsusel,sama nagu kliimaploki pole taga))....näpuga surududes ekraanile tuleb pilt ette.....ja jälle kombes..
ex üritan siis ise üle joota.... |
Enda a6 sama jama kliimaplokiga, kui korda saad kirjuta siia ka mis viga oli või kas jootmine aitas.
|
|
|
cilaper
huviline
Registreerunud 16.06.07
Kasutaja on eemal
|
postitati 15.02.10 09:44
|
|
|
Külmjoodet ei pruugi jahh palja silmaga näha olla. Jooda pildil näidatud otsad üle ja viga peaks kaduma. Vajadusel lisa tilk tina. Kõikidel kliima
plokkidel millega mina tegelenud olen, on viga just seal peitunud.
|
|
|
|
wookie
huviline
Registreerunud 21.02.07
Kasutaja on eemal
Auto: A80 B4 Quattro 2.6 '94, VW Passat 4Motion '01, Audi A6Q C7 '11
|
postitati 15.02.10 09:44
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: msg1
näha?
ex üritan siis ise üle joota.... |
Külmjoode ongi niisugune olukord, kus tina nagu oleks kontaktidel peal ent ühendust ei anna - tavaliselt tekkib selline asi siis, kui kontaktid on
jäetud enne jootmist puhastamata. Joodetakse kokku, pealtnäha on kõik kena, kuid reaalselt juhib elektrit ehk milligrammi jagu tina. Kui see õhkõrn
ühendus vahelduva temp. tõttu katkeb, ongi jama käes.
Ära tunda võib neid aga lihtsalt - puudutad jootekolvi otsaga korraks ühendust ning kui tina kaob sealt nagu võluväel ja alles jäävad oksüdeerunud
kontaktpinnad, võid kindel olla, et isegi kui see joodis andis mingi ime läbi ühendust, siis muutuvas temperatuuris ühel hetkel ta nöökima hakkab.
Enne uue joodise tegemist puhastad pinnad ilusasti ära, kas siis keemiliselt või mehhaaniliselt, sõltub kontaktist, ligipääsetavusest ja
olemasolevatest vahenditest ning joodad kenasti kokku tagasi. Väga palju kuumutada ei tohi (juhtmete isolatsioon võib üles sulada).
|
|
|
-anc-
huviline
Registreerunud 09.05.05
Kasutaja on eemal
Auto: 2017 A5 Cabrio
|
postitati 15.02.10 12:49
|
|
|
Tasub siis juba vaadata üle ka tagumised kontaktid, kuhu kõik välised pistikud peale käivad. Olen leidnud ka sealt külmjoodet.
|
|
|
|
msg1
huviline
Registreerunud 06.10.09
Kasutaja on eemal
|
postitati 22.02.10 14:21
|
|
|
Ei ole veel asja kallale asunud...aga annan teada kas toimis. Ja ise ma ikka jootma ei hakka, kardan, et ei oska.....viin elektrooniku juurde.
|
|
|
lehys
huviline
Registreerunud 31.05.08
Kasutaja on eemal
Auto: Cupra Leon Sportstourer
|
postitati 22.02.10 14:35
|
|
|
Selline asi et 12 volti peale lasta siis liigutab labasid küll,aga nuppudest valides ei liiguta.Siit ka küsimus kas viga peitub külmjoodetes?
|
|
|
|
cilaper
huviline
Registreerunud 16.06.07
Kasutaja on eemal
|
postitati 22.02.10 16:41
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: lehys
Selline asi et 12 volti peale lasta siis liigutab labasid küll,aga nuppudest valides ei liiguta.Siit ka küsimus kas viga peitub külmjoodetes?
|
Üle jootmine võtab 5min aega. Tee seda ja saadki teada.
|
|
|
|
msg1
huviline
Registreerunud 06.10.09
Kasutaja on eemal
|
postitati 03.03.10 12:04
|
|
|
nii....läks aega mis ta läks, aga jootsin siis ise üle ja vist isegi toimis. paar tundi linna peal ringi rallides ei juhtunud midagi...loodame et läks
õnneks
Minu jootmine käis nii, et lasin ühenduskohdades tina vedelaks ja uuesti ära hanguda.... (ei tea kas tehakse nii, aga nii mulle öeldi).
igatahes aitähh!!!
|
|
|
raemees
huviline
Registreerunud 18.09.09
Kasutaja on eemal
Auto: BMW E90 320dA 2008a
|
postitati 03.03.10 12:37
|
|
|
Jah vedelaks ja nii käibki.
|
|
|
a90q20v
huviline
Registreerunud 15.04.04
Kasutaja on eemal
Auto: zil157
|
postitati 03.03.10 12:43
|
|
|
Kasuta kamfolit kindlasti.
|
|
|
andu-
huviline
Registreerunud 05.11.09
Kasutaja on eemal
Auto: A6 c4 2.5TDI
|
postitati 03.03.10 16:49
|
|
|
Hea teema. 2 nädalat tagasi sai ka üle joodetud ja toimib väga hästi.
|
|
|
jan-kos
huviline
Registreerunud 23.04.03
Kasutaja on eemal
Auto: A100TDIC4 oilexpress ja pargimaastur
|
postitati 04.03.10 18:47
|
|
|
Sellest ülejootmisest rääkisin mitu aastat tagasi, otsinguga oleks ka vast üles leidnud 
|
|
|