McWill
huviline
Registreerunud 28.12.09
Kasutaja on eemal
Auto: A8 D2 1999, 4.2L
|
postitati 04.01.10 08:12
|
|
|
A8 esistange lumes pooleks - mis teha
Hommikust,
Minu esimene teema siis. Autoks A8 94' ning juhtuski siis eile õhtul selline tore lugu, et parkimiskohalt tagurdades ära sõites jäi esistange
pea-aegu kahes tükis maha. Lumi osutus paksuks külmunud jääks kuid rattad vajusid ilusasti kõrvalt läbi ja nii ta siis nina vastu jääd end maha
tõmbas.
Remonditöökojas pakuti, et sulatavad ta uuesti kokku ning värvivad 3000 eest ära. Kas see hind tundub normaalne või oleks parem juba uus pamper panna?
Netist esialgu palju ei leidud, aga siin pakutakse lausa 1750.- eest:
http://www.gup-tuning.ee/?CarManufacturerId=2&carmodel=391&ProductsId=5539&com=1
Muidugi paigaldamise tööraha tuleks juurde ja võibolla midagi veel - oleneb kas pamper murdudes midagi veel ära lõhkus.
tänud!
|
|
|
jaakk
huviline
Registreerunud 23.07.07
Kasutaja on eemal
Auto: Bmw 525i -2007, sedaan
|
postitati 04.01.10 08:20
|
|
|
Loomulikult ei tasu rääkida A8 hinna hoidmisest, sest A8 on teinud jubeda hinnalanguse kuid siiski- iga sellise kahtlase tuuningjupi lisamine
tegelikkuses kahandab võrreldes originaalkorras isendiga, auto hinda. Loomulikult ei saa ka võrrelde selle tuuningstange kvaliteeti ja vastupidavust
originaalstangega, originaal on kordades tugevam ja andestab ka kerged lumevalli sõitmised, vastupidiselt eelmainituga.
Minu soovitus on, et leiaksid kasutatud originaalstange ja laseksid selle üle värvida ja enda autole sobitada- D2 kerega A8 on küllalt laialt levinud,
kuid ilmselt ideaalkorras stange leidmine pole väga kerge.
Muidugi ei ole ka halb variant stange taastamine aga nagu ka eelpool mainisin, siis iga pisemgi lumevalli sõitmine võib tähendada stange remonti
vastupidiselt originaalkonditsioonis stangega.
Audi kohta aga niipalju, et nendega sõidavad maalt pärit inimesed, eriti Tartust ja sealt kandist pärit. Ma ei tea, mis fenomen see on, aga
põlistallinlased audisid ei osta.
|
|
|
|
ICE
klubiliige ac aasta auto 2006 võitja
Registreerunud 27.09.02
Kasutaja on eemal
Auto: BMW F11, BMW E46 Coupe Tracktool
|
postitati 04.01.10 08:29
|
|
|
Plastikkeevitus jätab plastiku sisse mikropraod, kuhu niiskus satub ja jäätudes värvile kahju teeb. Testitud, proovitud. Väiksemaid asju kannatab teha
aga kui pooleks, siis seda ma ei teeks iial.
Odavate klaasplast stangedega arvesta, et nendel pole kunagi kinnitusi ning sobivust ei tea enne, kui reaalset isendit proovitud. Täiesti tavaline, et
stange on kõver või suurem-väiksem. Kui tahad ikka seda teed minna, siis lepi tarnijaga kokku paigaldushind ning et nemad vastutaks vajadusel asja
paikasaamise, kinnituste tegemiste eest. Muidu on tavaline, et poola-läti stangedega maksad asja normaalse ettesaamise eest 3x rohkem kui toorik
ise.
Mina teeks nii, nagu Jaakk juba ütles- sebi uus originaal ja sa pääsed kõige lihtsamalt. Pluss A8 jääb ikka A8 nägu 
|
|
|
|
McWill
huviline
Registreerunud 28.12.09
Kasutaja on eemal
|
postitati 04.01.10 08:54
|
|
|
Ise hakkasin ka oletama, et selline tuuningstange vast pole just kõige paremast materjalist ja pagan teab kuda tegelikult kinnitamise ja sobitamisega
läheb.
Muidu pooleks oli stange nii, et ülemine riba oli veel koos, aga altpoolt jah pikk lõhe ülevalt alla sees. Lisaks põhja poolt üks tükk täitsa väljas
ka. Parem nurk oli masina küljes kinni aga vasakult täiesti lahti. Põhjakaitse esimene äär ka rippus. Tõmbasime ta kiiruga paari rihmaga kokku vastu
masinat ja ettevaatlikult sõites õnneks muid hädasid ei täheldanud.
Tundub et hetkel lasen ta ikkagi 3k eest ära taastada - saab auto kätte ja eks siis tulevikus vaata mis saab. Kui hakkab pragunema või värv riknema on
siiski veidi rohkem aega kuskilt normaalne originaalstange leida.
|
|
|
ICE
klubiliige ac aasta auto 2006 võitja
Registreerunud 27.09.02
Kasutaja on eemal
Auto: BMW F11, BMW E46 Coupe Tracktool
|
postitati 04.01.10 09:03
|
|
|
Ma usun, et see on mõistlik lahendus arvestades, et kõige visuaalsem osa tundub su jutujärgi korras olevat. See, mis seal põhja-all toimub ja alumises
osas, pole nii nähtav. Eriti kui auto tumedat värvi ka juhtub olema.
|
|
|
|
jaakk
huviline
Registreerunud 23.07.07
Kasutaja on eemal
|
postitati 04.01.10 09:38
|
|
|
Oled uurinud, palju kasutatud stange eest küsitakse?
Audi kohta aga niipalju, et nendega sõidavad maalt pärit inimesed, eriti Tartust ja sealt kandist pärit. Ma ei tea, mis fenomen see on, aga
|
|
|
|
McWill
huviline
Registreerunud 28.12.09
Kasutaja on eemal
|
postitati 04.01.10 12:09
|
|
|
Kuna asi alles eile juhtus, siis pole jõudnud varuosa müüjatelt hetkel uurida. Aga nii palju kui ma siin erinevaid allikaid ja fooumit kaevanud olen,
siis nii 2k kanti see jääb. Kui juurde arvestada, et värvimine ja tööraha ka veel läheks, siis tuleks kokku kallim ikka.
Kui vastupidavad muidu sulatamise teel taastatud stanged ise tavaliselt on? Kujutan ette jah, et värv võib õrnem olla ning veidi varem kuluda, aga kas
keevituskoht on ülejäänud stangest ikka tunduvalt nõrgem, et võib näiteks järgmisel talvel ka pehmemas hanges järele anda?
PS. Tänud ka kes vastata viitsisid.
|
|
|
cilaper
huviline
Registreerunud 16.06.07
Kasutaja on eemal
Auto: C5q
|
postitati 04.01.10 12:13
|
|
|
Osta kohe korralik kasutatud stange. Tuleb kokkuvõttes odavam, kui mitu korda jamada.
|
|
|
|
jaakk
huviline
Registreerunud 23.07.07
Kasutaja on eemal
|
postitati 04.01.10 12:23
|
|
|
Kui sa 2000 kr eest saad väga heas korras stange (ilma sügavate kriimude ja mõradeta), siis pole midagi mõelda- ikka originaal stange võtta.
Oleneb taastamisest- mõned panevad tõmbneetidega metalli sisse ja siis sulatavad kinni, idee poolest peaks jääma tugev aga vibratsioon ja mehaanilised
muljumised annavad kohe tunda.
Tsitaat: | Algselt postitas: McWill
Kuna asi alles eile juhtus, siis pole jõudnud varuosa müüjatelt hetkel uurida. Aga nii palju kui ma siin erinevaid allikaid ja fooumit kaevanud olen,
siis nii 2k kanti see jääb. Kui juurde arvestada, et värvimine ja tööraha ka veel läheks, siis tuleks kokku kallim ikka.
Kui vastupidavad muidu sulatamise teel taastatud stanged ise tavaliselt on? Kujutan ette jah, et värv võib õrnem olla ning veidi varem kuluda, aga kas
keevituskoht on ülejäänud stangest ikka tunduvalt nõrgem, et võib näiteks järgmisel talvel ka pehmemas hanges järele anda?
PS. Tänud ka kes vastata viitsisid. |
|
|
|
|
Martinez
huviline
Registreerunud 22.09.06
Kasutaja on eemal
Auto: B5 1.8TQ, Passat B7, DL 1000
|
postitati 04.01.10 13:42
|
|
|
Ole mees ja näita mulle kust Sa saad (mulle) korraliku terve a8 esistange 2000 eest ja ma teen Sulle kasti õlut välja!
D2 esistanged on puhas defitsiit ja hinnad 5-7k vahel.
Lugupidamisega,
Martin
|
|
|
seitsmene
huviline
Registreerunud 10.05.06
Kasutaja on eemal
Auto: A8 4,2
|
postitati 04.01.10 14:00
|
|
|
See stange kipub ka suvisel ajal näiteks madalama äärekivi taha ennast kapitaalselt kinni haakima ja tagurdamisel puruks minema. Mina endaoma lasin
taastada, mälu järgi midagi sinnasamasse hinnaklassi oli (5000 eeki). Kasutatud stange leidmine polnud mõne aasta eest üldse lihtne ja maksis
rohkem.
Praegu jäi silma selline stange nahk
|
|
|
McWill
huviline
Registreerunud 28.12.09
Kasutaja on eemal
|
postitati 04.01.10 14:08
|
|
|
Kasutaja seitsmene, kuda su remonditud stange muidu vastu peab seni? Ehk viitsid vähe pikemalt jutustada mis juhtus ja kuda praegu olukord on.
|
|
|
seitsmene
huviline
Registreerunud 10.05.06
Kasutaja on eemal
Auto: A8 4,2
|
postitati 04.01.10 14:18
|
|
|
Peab vastu hästi, narmendas muidu samamoodi, kui sinu oma. Alumine pika iluvõre äär tolknes ikka vastu maad. Olen kogemata märkamata jätnud teepeal
lebava "kilpkonna", sinna vastu sõites stange ära ei lagunenud.
|
|
|
Cari
huviline
Registreerunud 22.08.07
Kasutaja on eemal
Auto: Audi A6
|
postitati 04.01.10 14:23
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: Martinez
Ole mees ja näita mulle kust Sa saad (mulle) korraliku terve a8 esistange ja ma teen Sulle kasti õlut välja!
D2 esistanged on puhast defitsiit ja hinnad 5-7k vahel.
Lugupidamisega,
Martin |
Olen eelkõnelejaga nõus. Endal läks see alumine 'naerusuu' iluvõre jalutama. Originaal jupp on midagi 2k kanti ja ei ole siiani seda ka järelturult
leidnud (ja aasta pole juba enam otsinud kah)
|
|
|
altz1
huviline
Registreerunud 13.03.06
Kasutaja on eemal
Auto: V8tt
|
postitati 07.01.10 14:40
|
|
|
Kas teist keegi uuematüübi (facelift) 99-02, a8 stanget ei taha ette panna? - Jah jääb küll umbes sentimeetrine/pooleteisene vahe stange ja kapoti
iluvõre vahele, kuid vähemalt musta auto puhul polnud seda absoluutselt näha. Minul üks selline korralik stange pakkuda...
|
|
|
McWill
huviline
Registreerunud 28.12.09
Kasutaja on eemal
|
postitati 07.01.10 14:45
|
|
|
Musta värvi siis jah?
Enda masina peaks küll homme kokkulapitult kätte saama ja mul vaja pole, aga kirjutatu põhjal paistab see suht nõutud kaup olevat. Nii et saad vast
ruttu lahti.
|
|
|
|
arsi
huviline
Registreerunud 09.02.06
Kasutaja on eemal
Auto: Audi v8 3,6 aut.91, Audi V8 3,6 aut 89, Opel vectra B 1,8 Kia ceed gt line 2016. Subaru legacy
|
postitati 07.01.10 16:51
|
|
|
Nuta või naera aga lapitud stange püsima ei jää . Paar aastat tagasi lasin enda auto üle värvida ja siis lapiti ka tagumise stange külg ära . Vaevu
pool aastat hiljem tekkis juba värvi sisse mõra, mis nüütseks on juba päris suur .
|
|
|
|
McWill
huviline
Registreerunud 28.12.09
Kasutaja on eemal
|
postitati 08.01.10 18:29
|
|
|
Noh igatahes sain masina kätte ja vähemalt silma järgi on küll välimus väga kena. Läigib veidi rohkem kui enne - eks värske värv on muidugi värske
värv ka. Nüüd vaid pöialt hoida et püsiks ka!
|
|
|
|