Foorum Kodulehekülg Eesti Audi Klubi foorum Viimati aktiivne: Mitte kunagi

Pole sisse logitud. [Logi sisse - Registreeri]
Mine lehekülje algusesse

Telli teema e-mailile | Lisa lemmikutesse   Tee uus teema
Autor:
Pealkiri: veeretakistus ja mõõtmise täpsus (Vastuseid: 15 | Vaatamisi: 1503)
Lauri2
huviline

Registreerunud 03.03.05
Kasutaja on eemal

Auto: 80

postitati 15.03.06 09:55 Tsiteeri
veeretakistus ja mõõtmise täpsus

viimase ülevatuse infopaberi peal on kirjas - sõidupiduri kontrollimisel on veeretaksitus mõlemal tagasilla rattal 180 N. aga seisupiduri puhul ainult 150 N. kas mõõtmismasinad tõesti panevad niipalju mööda?

teine küsimus, kas tagasilla pidurdusjõudude vahe 13% (1390N vs 1610N) võib olla probleem, et pidurdades natuke kisub paremale? ma siiamaani olen seda pidanud tee kaldest tulenevaks.

kõigekummalikum on auto massi muutus (sõidupiduril 720kg, seisupiduril 725kg, autos oli kogu aeg sama mees). kirjas on veel miskipärast, et autol on 'kaal 720kg'. ise ma seda sealt leidnud pole :p lauri@tähenärija

ja lihtsalt eneseharimise eesmärkidel tahaks teada, misasja näitab suurus 'pidurdustegur'

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
Black
klubiliige

Registreerunud 28.01.03
Kasutaja on eemal

Auto: Q7

postitati 15.03.06 10:01 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: Lauri2
viimase ülevatuse infopaberi peal on kirjas - sõidupiduri kontrollimisel on veeretaksitus mõlemal tagasilla rattal 180 N. aga seisupiduri puhul ainult 150 N. kas mõõtmismasinad tõesti panevad niipalju mööda?

Täiesti loogiline, et trossiga seisupidur ei pea nii hästi, kui hüdrauliline sõidupidur.

Tsitaat:
teine küsimus, kas tagasilla pidurdusjõudude vahe 13% (1390N vs 1610N) võib olla probleem, et pidurdades natuke kisub paremale? ma siiamaani olen seda pidanud tee kaldest tulenevaks.

Jah. Proovi siledal platsil, seal ei tohiks kalle mõjutada.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
Lauri2
huviline

Registreerunud 03.03.05
Kasutaja on eemal

Auto: 80

postitati 15.03.06 10:17 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: Black
Tsitaat:

Täiesti loogiline, et trossiga seisupidur ei pea nii hästi, kui hüdrauliline sõidupidur.

see oli veeretakistuse suurus, mis minuteada ei tohiks sõltuda piduritest.
pidurdusjõud, vastupidiselt loogikale, oli sõidupiduril 1600N ja seisupiduril 1900N. vot sulle trossiga pidur. käsipiduri kontrollis auto sõitis rullidelt maha ja peaaegu vastu ust.

cilaper
huviline

Registreerunud 16.06.07
Kasutaja on eemal

Auto: C5q

postitati 05.03.11 07:45 Tsiteeri

Sai siis ülevaatusel käidud ja ülevaataja suutis ikka korralikult tuju ära rikkuda oma vingumisega "Käsipidur võiks parem olla". Kui seletasin talle, et trossid, supportid, kettad ja klotsid on vahetatud hiljuti siis kehitas aint õlgu ja ei osanud midagi kosta.

Pidurdusjõud: Esisild. / Tagasild. / Seisupidur.

Vasak. ------- 3060 N --- 1750 N --- 1750 N
Parem. ------- 2830 N --- 1490 N --- 1130 N

No numbritestki näha, et kässar töötab pea sõidupiduri vääriliselt. Või pole need numbrid need mida A6 C4 2.8q näitama peaks? Kuskilt mingeid tehase norme ei ole võimalik vaadata? Millest võib tuleneda parema pole kehvem üldine pidurdusjõud? Samas tundus veider mulle ka veeretakistus. Vasak pool Esi 160N ja taga 170N. Parem aga 210N ja 240N. Krt taga on 2 kuud vanad FAG-id all, millest selline erinevus?

Muidugi pani veel üv vend paraja pirni maha küsimusega "Kas sul see paganama nelivedu üldse töötab?"

Vot sellised eksperdid on meil eestis. Õnneks selleks aastaks sellega ühelpool jälle.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U
cilaper
huviline

Registreerunud 16.06.07
Kasutaja on eemal

postitati 05.03.11 09:41 Tsiteeri

Kuna asi rahu ei andnud siis sai just bosch-i stendist läbi käidud. Veeretakistus 181 ja 178 tagasillal. Sõidupidur tagasillal 2227 ja 2066. Seisupidur 1700 ja 1204.

Niiet inimesed, vaadake kus käite masinat kontrollimas. Nii võib üv veel mõnel tegemata jääda. On ikka vahe vahel kas tagasilla pidurdustegur on 41% või 54%

QUATTRO
klubiliige

Registreerunud 26.09.02
Kasutaja on eemal

Auto: 5,2 Cherokee 4x4

postitati 05.03.11 09:54 Tsiteeri

Et kui nüüd aga võrdlema hakata, siis pole ju midagi muutunud.
Suhtarvud on samad.
Ilmselt on lihtsalt õlid kastis soojemad, piduristendi rullid kulunumad/märjemad, või rehvirõhk natuke muutunud.
Veeretakistus erinevus tuleb kohe valest sillajooksust, rehvirõhust, rehvitüübist, pidurite üldisest seisukorrast jne.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U SkypeKasutaja Telefoninumber
cilaper
huviline

Registreerunud 16.06.07
Kasutaja on eemal

postitati 05.03.11 10:02 Tsiteeri

Sillastendis käidud kuu aega tagasi, samuti on kõik puksid ja vardad sama vanad. 1 test tehtud eile, teine täna. Hinge ajab täis lihtsalt et on vaja ikka kobiseda alati midagi, kunagi ei saa ükski auto täiesti korras olla?
Kui selline kässar millega kuival asfaltil omale suitsukatet saab teha on sitt, siis missugune see hea on?

audi_a4_v6
huviline

Registreerunud 17.08.10
Kasutaja on eemal

Auto: Audi Q7 3.0TDI -14

postitati 05.03.11 10:17 Tsiteeri

See, mis juppe sa seal vahetanud oled ja asi ikka ei toimi, ei tohiks ülevaatajat tõesti mõjutada või arvad sa, et kui loed need vahetatud jupid üles, siis ülevaataja muudab järsku oma meelt ja ütleb, et no jah, kui ikka nii palju vahetatud, siis saab läbi? Ei ole ja ei tohigi nii olla ju! Ma ei leia, et need sinu toodud numbrid OLULISELT erineksid, kunagi ei ole võimalik luua täpselt samu tingimusi ja need tulemuste erinevused tunduvad olevat sinu masinast, mitte seadmete erinevusest. Kui käid korda mööda ühe päeva jooksul ca 5-6 erinevat kohta läbi mitu ringi ja siis esitad oma tulemused, siis sealt hakkaks juba tõde selguma, praegu aga... Mis sul siis sellel autol viga on, et ei saa käsipidurit korda? Mul pole nagu normaalsete masinatega seda probleemi olnud, isegi aut kastiga isenditel mitte, alatri on sinna lubatu piiridesse mahtunud. Kui ikka on seadusesse kirjutatud, et selline erinevus on lubatud, siis see on ka sulle täitmiseks, iseasi, kas see seadus mõistlik on! Aga nii kaua, kuni see kehtib, tuleb seda täita. Masin tahtis sul vastu ust sõita seetõttu, et käsipiduriga ei toimi esipidurid, tava tagapidureid proovides aga hoiavad esimesed ju paigal!
PS: Ülevaatajatele kindlasti "meeldivad" sellised autoomanikud, kes kõrval targutavad!

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
cilaper
huviline

Registreerunud 16.06.07
Kasutaja on eemal

postitati 05.03.11 10:31 Tsiteeri

Kle mees, mu auto mahub igat pidi normide piiridesse. Lugemisoskus ei garanteeri alati asjadest aru saamist, või mis?

Mind häirib see "kässar võiks parem olla" tsitaat. Kuigi kuival asfaltil suvel 180 kraadi on nohu tõmmata. Jõuab kohale?

audi_a4_v6
huviline

Registreerunud 17.08.10
Kasutaja on eemal

postitati 05.03.11 10:39 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: cilaper
Kle mees, mu auto mahub igat pidi normide piiridesse. Lugemisoskus ei garanteeri alati asjadest aru saamist, või mis?

Nind häirib see "kässar võiks parem olla" tsitaat. Kuigi kuival asfaltil suvel 180 kraadi on nohu tõmmata. Jõuab kohale?

OK, siis mäletan mina valesti, et seisupiduril oli 30% lubatud erinevust? See 180 kraadi pöörde tegemine ei puutu kuidagi seadusesse, ära aja asju segi, lubatud erinevus on ju määratud, kas sina sellest saad aru?

cilaper
huviline

Registreerunud 16.06.07
Kasutaja on eemal

postitati 05.03.11 10:48 Tsiteeri

Tänase testi järgi on see 29%. Ja eelnev juppide loend polnud niisama suusoojaks. Need on reaalselt ka vahetatud. Terve veermik on vahetatud peale amortide ja vedrude. Mitte jupi haaval vaid korraga. Millest see erinevus tuleb siis?

Kusjuures erinevusest ei rääkind üv mees midagi. Jutt oli et kõvemini peavad võtma.

audi_a4_v6
huviline

Registreerunud 17.08.10
Kasutaja on eemal

postitati 05.03.11 10:59 Tsiteeri

Tsitaat:
Tänase testi järgi on see 29%. Ja eelnev juppide loend polnud niisama suusoojaks. Need on reaalselt ka vahetatud. Terve veermik on vahetatud peale amortide ja vedrude. Mitte jupi haaval vaid korraga. Millest see erinevus tuleb siis?

Kusjuures erinevusest ei rääkind üv mees midagi. Jutt oli et kõvemini peavad võtma.

Siin sa kirjutasid, et ülevaataja ütles, et seisupidur peab parem olema, mida ta siis tegelikult ütles? See, kas selline seisupiduri hindamise alus ka õige on, võib kuskil teemas arutada küll, sest minu silmis pole vahet, kas auto all lohisevat ratast hoitakse 30% väikema jõuga või mitte, auto jaoks on tulemus sama. See aga ei aita sind praegu, selle ülevaataja juures, kus algselt käisid, oli erinevus 35%, seega korduv! Kas said korduva?
Ma ei üritanudki väita, et sa valetad vahetatud juppide kohta, aga ülevaatajat see EI HUVITA, tema mõõdab resultaati! Minu arust pole sellest ju raske aru saada?
Õige küsimus on aga tõesti see, et millest see erinevus siis tuleb, kui kõik võimalik vahetatud?

cilaper
huviline

Registreerunud 16.06.07
Kasutaja on eemal

postitati 05.03.11 11:10 Tsiteeri

Ei saanud korduvat. Ja seda 35% ta ei maininud ka mulle. Tema täpsed sõnad olid: "Kasipidur võiks parem olla". Mina tõlgendasin seda endale kui pidurdusjõu vähesust.

Auto küll kuidagi ei kisu pidurdades, kuid millest tuleb see erinevus? Terve parem külg on nõrgem, mitte ainult kässar. Samas olen tähele pannud, et vahest jõnksutab pidurdades, nagu oleks kettad kõverad(õrnalt), kuid rool on paigal. Seda ta on teinud 4-5x umbes nädalaste vahedega. Peale sellist veiderdamist kohe uuesti pidurdades on kõik korras. Samuti ei lollita ta linnakiirustel.

audi_a4_v6
huviline

Registreerunud 17.08.10
Kasutaja on eemal

postitati 05.03.11 11:15 Tsiteeri

Tsitaat:
Ei saanud korduvat. Ja seda 35% ta ei maininud ka mulle. Tema täpsed sõnad olid: "Kasipidur võiks parem olla". Mina tõlgendasin seda endale kui pidurdusjõu vähesust.

Ei no selge, ma vastaks ka selle peale, et käsipidur võiks parem olla, sina võid siis sellest välja lugeda, et ei näe piisavalt ilus välja:P OK, mis ma ikka norin, selles mõttes vedas, et ikka läbi said, olen kuulnud, et nad käsipiduriga ikka karmid, aga eks sõltub kohast! Tavapidurid ei erine ju nii palju, miks peaks kiskuma kuhugi poole? Kuigi jah, ükspool nõrgem. Kas tagasillal miskit pidurdusjõu regulaatorit ei ole?

cilaper
huviline

Registreerunud 16.06.07
Kasutaja on eemal

postitati 05.03.11 11:22 Tsiteeri

ABS korral ei pidavat seda lullat olema seal. Ainult ilma abs piduriteta masinatel. Kui õige see nüüd on kuid mina oma masinal midagi ei leidnud küll sealt kui tagasilda alt ära keerasin.

Kirsa
huviline

Registreerunud 20.05.04
Kasutaja on eemal

Auto: Audi Coupe Q 20v

postitati 05.03.11 11:31 Tsiteeri

Talvel kui inimestel naelkummid all, siis ülevaatuse mehed ei tõmba kässarit/pidurit täiega ja numbrid tulevadki kehvemad.
Nad on ise seda mulle öelnud, esiteks nael peab metallrullidel niiehknaa kehvemivi, teiseks ei ole mõtet rehve lõhkuda.
Mine suvel suvekatega kui tahad õigeid(suuremaid) numbreid näha.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
Tee uus teema

Mine lehekülje lõppu

XMB Audi Club Edition
Täiendanud: indro, klem, j6mm & diversion @ 2002-2020
Eesti Audi Klubi ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
[Päringuid: 21]
[PHP: 43.5% - SQL: 56.5%]