Foorum Kodulehekülg Eesti Audi Klubi foorum Viimati aktiivne: Mitte kunagi

Pole sisse logitud. [Logi sisse - Registreeri]
Mine lehekülje algusesse

Telli teema e-mailile | Lisa lemmikutesse   Tee uus teema Tee uus küsitlus
Autor:
Pealkiri: Kuidas transpordite oma lemmikloomi? (Vastuseid: 15 | Vaatamisi: 2222)
ee-martynas
klubiliige

Registreerunud 19.08.09
Kasutaja on eemal

Auto: A6 2013 3.0 TDI

postitati 03.05.11 19:54 Tsiteeri
Kuidas transpordite oma lemmikloomi?

Hei,

Et teema vähe üldisem oleks siis sooviksin teada kuidas inimesed üleüldse oma lemmikloomi transpordivad.

Endal on lemmikloomaks kuldne retriiver.

Sedaani omades ostsin tagaistmetele katte ning kutsale traksid mis kinnitusid turvavöö auku. Kate siis oli tervenisti tagumiste istmete peal. Sellega aga hõivas koer 3 tagumist istekohta ning leidsin, et oleks ilgelt äge omada hoopis universaal kerega Audit. Mõeldud, tehtud (tugevate välismõjude kaasabil ;) ).

Nüüd oman 2003 A4 Avant'i. Et koer autot vähem ilastaks ja lõhuks mõtlesin, et ostan kutsale puuri ning paneks pakiruumi. Kuna täpseid mõõte mul võtta ei olnud siis lahke poemüüja lubas poes müügil olevaid puure katsetada ning uurida milline sobiks. Siinkohal tahaksin tänada seda toredat müüjat Hortesest.

Lõpptulemusena siis ei leidnudki ma ühtegi sobilikku puuri :(. Põhiliseks probleemiks oli mõõt (liiga suur või liiga väike). Teine probleem oli aga see, et kui ma ka õige mõõduga puuri leiaksingi siis puuri uks asus ainult otsas. Seega lõpptulemus siis selline, et kui soovid koera autosse saada siis pead auto tagaluugi lahti tegema, puuri välja tõstma koera sisse ajama ning siis esimesed 2 sammu vastupidises järjekorras uuesti tegema.

Kokkuvõttes oleks vaja mingisugust ägedat lahendust mille tulemusena oleks kutsal vähe turvalisem (ei turniks juhil kukil), max. reisjate arv oleks rohkem kui juht+1 inimne ning mis kõige tähtsam, et Audi oleks õnnelik ning terve :)

http://images.spritmonitor.de/791111.png
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
Kuits
klubiliige

Registreerunud 01.11.07
Kasutaja on eemal

Auto: 2x B5Q, B3, 2xC4 TDI, GMT 199

postitati 03.05.11 20:05 Tsiteeri

Mina kasutasin trakside ja turvavöö varjanti ka avant kere puhul.
Traksid elukale kaela, siis hops autosse, lisarihm istme alt läbi, pikkus reguleeritud ja klöpsti keskmise turvavöö pessa.
Elukaks segavereline (törts kaukaaslast).

Vorsprung durch Drehmoment !
Vaata kasutaja profiili Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
ferdinand
huviline

Registreerunud 17.01.03
Kasutaja on eemal

Auto: 400,401,969

postitati 03.05.11 20:51 Tsiteeri

Mina ei saa aru mis selle puuri point autos on? Ma saan aru kui mangust, rott või tuvi lemmikloomaks on a retriiveri puhul?:o Milleks koeravõrk on?
Mulle küll tundub olematust asjast probleemi tegemisena.
Tagaluuk lahti. Koer sisse. Tagaluuk kinni. Tuld.

Isegi kui mul on igav, kõik mul tuleb välja!
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
Kristoff
huviline

Registreerunud 03.11.06
Kasutaja on eemal

Auto: Tq & TSI

postitati 03.05.11 21:17 Tsiteeri

Ma olen samal arvamusel, mis ferdinand ja meie peres on täpselt nii ka talitatud.
Lisaks ainult nii palju, et koerale alla panekuks oleme kasutanud kõlarite katteriide sarnast materjali, mis on piisavalt pehme, aga samas vastupidav. See riie tuleb kasuks nii kuudi puhtana hoidmisel kui ka koera autosse saamisel - riie on lõigatud pikem, et koer kogemata stanget ei kriimustaks.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U
ee-martynas
klubiliige

Registreerunud 19.08.09
Kasutaja on eemal

postitati 04.05.11 06:05 Tsiteeri

No istmekate on hea siis kui ta tagaistmel on. Ruumi kokkuhoiu mõttes soovin hoida koera taga.
Kuna koer on suhteliselt noor ning kärsitu siis see variant kus ta luuki lahti tehes sisse hüppab ning pikali viskab on suht ebatõenäoline.
Sooviks mingit head lahendust leida kus kutsa ei saaks üleliigset vabadust autos. Puuri üks hea omadus on veel see et kutsa vaatevälju saab piirata. Hetkel ta näeb kõike mis ümberingi toimub ning juba see ajab koera segadusse ning endastvälja. Koerakasvatajaga suheldes öeldi, et mõistlik oleks puur alguses üleüldse kinni katta ning siis erinevaid külgi aegamööda avada. Kuidas aga seda oleks võimalik teha siis kui kutsa autos nn lahtiselt oleks?

TriKa3
huviline

Registreerunud 20.02.11
Kasutaja on eemal

Auto: Audi A3 1.8 '00

postitati 04.05.11 06:57 Tsiteeri

Ameerika võimalus :D

http://4.bp.blogspot.com/_dqR3oZjEv6o/TPUVwgIsq7I/AAAAAAAAAAs/K911QUdGq-0/s1600/fat_american_walking_dog_from_car.jpg

Aga tõsisemalt jätkates; Kõigepealt tuleks alustada kuulekustreeninguga. Õpetada koer püsima paigal, kuni on luba antud liigutada. Kas koer on üldse tuttav puuriga? Koeravõrk on ka hea võimalus tegelikult. Või ehitada ise pagassist puur. :)

ee-martynas
klubiliige

Registreerunud 19.08.09
Kasutaja on eemal

postitati 04.05.11 10:07 Tsiteeri

Eks see ameerika variant oleks äge küll kuid käsi väsib ju ära. Ou wait, mul ju kärukonks kuhu saab rihma kinnitada. Problem solved :)

Mis puudutab koera enda treenimist siis sellega tegelen (kutsa koolgi pooleli). Püsivust on hetkel veits raske saavutada kuna ta suhteliselt noor ning kella vaadates hakkab, kui mitte juba ei ole, pubeka iga.

Puuriga üldjoontes on tutvust teinud kuid jah. Autosse seda ma pannud ei ole. Ei mahu. Kui mingit sobilikku puuri kusagilt saada ei ole siis pean jah rohkem seda kaaluma et auto enda võre ette ning las koer laamendab seal taga. Autost hakkab lõpuks kahju. Müüja ütles ka, et vale auto ostsin kuna puur ei mahu ära :(.

Helina
huviline

Registreerunud 19.10.08
Kasutaja on eemal

Auto: A5 coupe 3.2fsi q 195kw 2008

postitati 04.05.11 10:14 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: TriKa3
Ameerika võimalus :D

http://4.bp.blogspot.com/_dqR3oZjEv6o/TPUVwgIsq7I/AAAAAAAAAAs/K911QUdGq-0/s1600/fat_american_walking_dog_from_car.jpg

Aga tõsisemalt jätkates; Kõigepealt tuleks alustada kuulekustreeninguga. Õpetada koer püsima paigal, kuni on luba antud liigutada. Kas koer on üldse tuttav puuriga? Koeravõrk on ka hea võimalus tegelikult. Või ehitada ise pagassist puur. :)

Ameeriklaste puhul võiks hoopis vastupidi olla ;) neile endile kuluks liikumine hädasti ära, ja seda jalgsi, mitte autoroolis :P

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U
TriKa3
huviline

Registreerunud 20.02.11
Kasutaja on eemal

Auto: Audi A3 1.8 '00

postitati 04.05.11 12:38 Tsiteeri

Aga oled sa kindel, et teistsuguste mõõtudega puure pole olemas, mis sinu autosse ära mahuks? Poemüüa võib-olla pettumusega ütles seda, et vale auto ostsid. Tema jäi ju potensiaalsest kliendist ilma.. :P

ee-martynas
klubiliige

Registreerunud 19.08.09
Kasutaja on eemal

postitati 04.05.11 14:41 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: TriKa3
Aga oled sa kindel, et teistsuguste mõõtudega puure pole olemas, mis sinu autosse ära mahuks? Poemüüa võib-olla pettumusega ütles seda, et vale auto ostsid. Tema jäi ju potensiaalsest kliendist ilma.. :P

Eks praegu uuringi teisi variante veel. Lootsin, et keegi on endale sobiliku leidnud vms.
Veits kallimaid variante uurides leidsin sellise ning enne ostmist ma ei saa kindel olla et see ilusti sobiks. http://www.lemmik24.ee/shop-mainmenu-26/27-puurid-ja-aedikud/258-autoboksid/1984-kokkupandav-autoboks-s73.html

Mis puudutab poemüüjat kes mind aitas puuride proovimisel siis tema mainis, et sellepärast ta Audi VW vastu välja vahetaski kuna luuk läheb sirgemalt ning puur mahub paremini ära.

Kuits
klubiliige

Registreerunud 01.11.07
Kasutaja on eemal

postitati 04.05.11 15:02 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: ee-martynas
Eks praegu uuringi teisi variante veel. Lootsin, et keegi on endale sobiliku leidnud vms.
Veits kallimaid variante uurides leidsin sellise ning enne ostmist ma ei saa kindel olla et see ilusti sobiks. http://www.lemmik24.ee/shop-mainmenu-26/27-puurid-ja-aedikud/258-autoboksid/1984-kokkupandav-autoboks-s73.html

Mis puudutab poemüüjat kes mind aitas puuride proovimisel siis tema mainis, et sellepärast ta Audi VW vastu välja vahetaski kuna luuk läheb sirgemalt ning puur mahub paremini ära.

Müüja poolt kummaline pöhjendus.
Sinu lingitud puuri vaadates....lihtsam konksu otsa hobuveo käru haakida ... koeral ka möllamist rohkem, kartmata, et midagi ära rikub.
Siiski ei saa aru, et mis takiśtab trakside edasist kasutamist?
Rihma pikkust saad ju vastavalt reguleerida.
Kui tahad, et koer saaks nina üle istme serva, lased rihma järele ja vastupidi.

Lisaks, kui otsustada nt.rihma kasuks, siis lisaks kattele, mille järele käsi nagunii haarab, tasuks lemmiku igapäevane vaibake/padi kaasa haarata, tekitamaks talle hubasema tunde.

Vaata kasutaja profiili Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
tarmo
klubiliige

Registreerunud 05.01.03
Kasutaja on eemal

postitati 04.05.11 15:13 Tsiteeri

Kuits, kuhu sa siis teise või kolmanda kaasreisija paned, kui koer rihmaga tagaistmel?
Olen näinud varianti, et see trakside rihm kinnitatakse kuudis põrandal oleva aasta külge, ka siis ei saa koer mööda kuuti ringi traavida.

Black
klubiliige

Registreerunud 28.01.03
Kasutaja on eemal

Auto: Q7

postitati 04.05.11 16:18 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: ee-martynas
Müüja ütles ka, et vale auto ostsin kuna puur ei mahu ära :(.

A4 kuut on tegelikult ikka maru pisike küll. A6 või Passat on hoopis midagi muud. Omegast muidugi ei räägigi... :P

Mul on üks B5 A4 koeravõrk üle, kui kellelgi vaja.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
Kuits
klubiliige

Registreerunud 01.11.07
Kasutaja on eemal

postitati 04.05.11 16:19 Tsiteeri

Tarmo, loe mu eelmist postitust, kus mainisin, et rihm läheb istme (seljatoe)alt läbi ja kinnitub keskmise turvavöö kinnitusse.
5-nda söitja olemasolul + lemmik tuleb kasutusele sinu pakutu...aas veoruumi pörandal.

Big
huviline

Registreerunud 26.11.03
Kasutaja on eemal

Auto: Audi, Ford, Vaz

postitati 06.05.11 09:15 Tsiteeri

1 chihuahua rändab autos ringi, üldjuhul sätib end esimesele käetoele.
Teine on tagaistmel või süles terve sõidu.

Audi 100 c3 2.2 } Audi 100Q c3 2.1T } Audi 100 c4 2.8 aut. } Audi 80 b4 1.9TD } Audi 100 c4 2.8Q } Audi 100 c3 2.3 } Audi A4 b5 1.8 } Audi 100 c3 2.0 aut. } Audi A6 C5 1.8T aut. } Audi 100 c3 Avant 2.1 } typ81 Q } Audi 80 b2 TD } Audi 80 Competition Q } Audi 80 typ85 Coupe } Audi 90 typ85 2.0r5 } Audi Coupe b4 } Audi 90 quattro } Audi V8 } Audi A4 b6 1.9TDI } Audi 80 b3 2.0r4 101kw } Audi 100 C4 2.5tdi ...
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
Fugitive
klubiliige

Registreerunud 12.02.06
Kasutaja on eemal

Auto: Audi A6 Allroad 2008 3.0tdi

postitati 06.05.11 09:20 Tsiteeri

Jutt käib ilmselt koertest peamiselt :P Chiuhujahuja mahub kindalaegasse ka.
Tsitaat:
Algselt postitas: Big
1 chihuahua rändab autos ringi, üldjuhul sätib end esimesele käetoele.
Teine on tagaistmel või süles terve sõidu.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U SkypeKasutaja Telefoninumber
Tee uus teema Tee uus küsitlus

Mine lehekülje lõppu

XMB Audi Club Edition
Täiendanud: indro, klem, j6mm & diversion @ 2002-2020
Eesti Audi Klubi ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
[Päringuid: 20]
[PHP: 42.1% - SQL: 57.9%]