Tsitaat: | Algselt postitas: TheRRsr
Tsitaat: | Algselt postitas: qweas
Tsitaat: | Algselt postitas: wilba
Teiseks ringteel ei näidata vasakut suunda. Ma ei saa aru, kuhu nad selle vasaku suunaga keeravad.
|
Selline tegevus on vägagi populaarne Soome liikluses, kus enne ringi juba vasak suund sisse on vajutatud ja niimoodi keereldakse ringil, kuni õige tee
ots tuleb. Küsides sommidelt, et selline teguviis on õige vää, kehitati õlgu.
Mine võta kinni milleks selline teguviis. |
On jah siin Soomes selline komme, aga see on väär.
Siin räägitakse sageli raadios, et inimesed, õppige suunda näitama - õige on ringilt väljumisel parema suuna näitamine, mitte ringil olles vasaku
suuna näitamine. |
Ma hetkel ei tea kommenteerida,sest ei ole uurinud kohalikke seadusi, aga olen nüüdseks ca nädala sõitnud Briti saartel otimaal ja siin on ka ringile
minnes ikka väga tihti suund(siinsetes tingimustes siis küll parem suund) sees. Suunatuledest üldiselt nad väga lugu ei pea selles mõttes, et ei
kasuta neid just liiga tihti. Näiteks kiirteel rida vahetades kui ei ole just väga tihe liilus ei vaevu nad seda eriti tegema.Samuti kui sul on
konkreetselt rida, kust saab minna paremale, siis ka nemad mõtlevad, et milleks suunda enam näidata. Samas teisipidi võttes, kui paned suuna sisse
näiteks reavahetuseks, siis juba esmene pilk vasakusse/paremasse peeglisse annab vastuseks tagapool vilkuva täistule tähistamaks siis seda, et sinu
suunda ja soovi on märgatud ja sellega arvestatakse. Selles osas toimib liiklus ka näiteks Glasgows vägagi hästi ja terve rida ei pea ootama, kuna
keegi tahab rida vahetada kuid seda teha ei lasta.
|