OttOlesk
huviline
Registreerunud 01.10.09
Kasutaja on eemal
Auto: Tesla
|
|
Kui kaua peab mootor vastu kohapeal piirajas hoides?
Tekkis paari sõbraga vaidlus eile kell 5 hommikul, et kui kaua 2.7 bit peab vastu koha peal piirajas hoides enne kui kõik kokku jookseb ja laiali
lendab suure pauguga? Lihtsalt huvi pärast tahaks teada, kuna meie vastused erinesid üsna palju. (Ei soovi praktikas proovida )
Sõber 1: 3-4 min
Sõber 2: 7 min
Sõber 3: 15 min
Ott
The Audi S4 is a car revered by the cognoscenti and underestimated by the majority.
Korralda üritust Raplamaal Tarsi turismitalus: Tarsi talu
|
|
|
|
Taavi
klubiliige
Registreerunud 21.11.04
Kasutaja on eemal
Auto: UrS4
|
|
Kõik sõltub mootori seisukorrrast, õlist, välisõhu tempist ja krt teab millest veel. Korras mootor käib kindlasti kauem kui 15minutit.
12.301@181km/h
|
|
|
|
OttOlesk
huviline
Registreerunud 01.10.09
Kasutaja on eemal
|
|
Mootor on väga heas seisukorras (ei ole probleeme tekkinud 2,5 aastaga), turbod korras, õli on Valvolin täissünt 5w40 ja ütleme, et eile oli temp õues
mingi -15 kraadi, keskmised katid on eemaldatud.
The Audi S4 is a car revered by the cognoscenti and underestimated by the majority.
|
|
|
|
audi-äss
huviline
Registreerunud 25.09.02
Kasutaja on eemal
Auto: 4WD ARBUUS
|
|
Hehe olen kuulnud, et -15c BMW M5 gaas põhja külma mootoriga vist 2 min, ja oligi asi küpse. Kuigi 100% tõele ei pretendeeri, see oli ala selline
naised saunas rääkisid jutt...
Tsitaat: | Algselt postitas: OttOlesk
Tekkis paari sõbraga vaidlus eile kell 5 hommikul, et kui kaua 2.7 bit peab vastu koha peal piirajas hoides enne kui kõik kokku jookseb ja laiali
lendab suure pauguga? Lihtsalt huvi pärast tahaks teada, kuna meie vastused erinesid üsna palju. (Ei soovi praktikas proovida )
Sõber 1: 3-4 min
Sõber 2: 7 min
Sõber 3: 15 min
Ott |
|
|
|
OttOlesk
huviline
Registreerunud 01.10.09
Kasutaja on eemal
|
|
Eeldame ikka, et mootor on ilusti soojaks sõidetud
|
|
|
|
mac009
huviline
Registreerunud 17.12.05
Kasutaja on eemal
|
|
Paar aastat tagasi sõlmisid minngid mehed kihlvedusid auto mootorite vastupidavuse kohta. Videot ei ole enam alles aga:
*Honda Civic bensiini mootoriga täis pööretel- 2min ja 19 sek - umbes 1.5 min. peal läks kuumusest põlema. Oleks veel vastu pidand aga küünlajuhtmed
põlesid ära.
*BMW 2.0 mootoriga pidas vastu natuke üle 5 minuti ja siis jooksis kinni.
Olgu lisatud veel et autod polnud varases nooruses- civic 89.a ja BMW 92.a
Prooviti ka teisi auto marke aga nende andmed mul puuduvad.
|
|
|
|
ferdinand
huviline
Registreerunud 17.01.03
Kasutaja on eemal
Auto: 400,401,969
|
|
Milles küsimus, proovige järgi. Otse loomulikult on tulemuse objektiivsuse huvides tarvis teha minimaalselt 10 paralleelkatset.
Isegi kui mul on igav, kõik mul tuleb välja!
|
|
|
|
Sparkle
huviline
Registreerunud 27.12.07
Kasutaja on eemal
Auto: 80 typ85(Q), S6 C4 AAN, A3 8V Tdi Q
|
|
Olgu ükskõik mis masin, kas 80 aasta lada, 89 aasta civic või 95 aasta golf3, need kõik on kinni jooksnud sellist nalja tehes. Arvan, et ka see S4
jookseb lihtsalt kinni, kuna kohapeal on oluliselt kehvem jahutus kui näiteks kuskil ringraja peal pähe pekstes.
Ei pretenderi tõele, see lihtsalt minu arvamus.
|
|
|
OttOlesk
huviline
Registreerunud 01.10.09
Kasutaja on eemal
|
|
Tsitaat: |
Milles küsimus, proovige järgi. Otse loomulikult on tulemuse objektiivsuse huvides tarvis teha minimaalselt 10 paralleelkatset.
|
Ei ole kümmet S4-ja hetkel võtta kuskilt .
Tsitaat: |
Olgu ükskõik mis masin, kas 80 aasta lada, 89 aasta civic või 95 aasta golf3, need kõik on kinni jooksnud sellist nalja tehes. Arvan, et ka see S4
jookseb lihtsalt kinni, kuna kohapeal on oluliselt kehvem jahutus kui näiteks kuskil ringraja peal pähe pekstes. Ei pretenderi tõele, see lihtsalt
minu arvamus.
|
Selles ma ei kahtlegi, et kinni jookseb, aga vaidlus tekkis selle üle, et mitu minutit selleks kulub.
|
|
|
|
Simps
klubiliige
Registreerunud 29.01.05
Kasutaja on eemal
Auto: erinevad
|
|
Ilmselt pole keegi reaalselt tegelenud sellise lollusega ning vastuse saad teada ainult siis, kui sõpradega katse ära teete. Ja video tehke ka
kindlasti.
Audi pole lihtsalt auto - Audi on stoori omaette
|
|
|
|
ranz
klubiliige
Registreerunud 29.09.02
Kasutaja on eemal
|
|
Ja lõppkokkuvõttes tekib küsimus, et on sel tähtsust üldse?
Igasuguseid teste tehakse ikka selleks, et selgitada miski X asi, a´la: kiirendus 100ni, miski ringi aeg jne jne jne, milleks aga on vaja üldse teada
kaua moto suudab kohapeal piirajas töödata? lõpptulemus on iga mootoriga sama, ta jookseb lihtsalt kokku sest puudub piisav jahutus sellise koormuse
jaoks...
Ma saan aru jah, et läks sõpradega vaidluseks ja keegi nagu tahaks ju võitja olla... kuid seda vastust ilma reaalse testimiseta, just sellesama
vaidluse all oleva masinagaga, seda teada ei saagi
|
|
|
|
S4BiT
huviline
Registreerunud 20.08.07
Kasutaja on eemal
Auto: ‘07 BMW 335xi E91
|
|
Uskumatult "vajalik" asi tõesti, mida teada . Siiski, me kunagi
tahtsime mingit Mazda 626-te laiali lasta, kohapeal piirajas hoides ei juhtunudki mitte midagi päris pikka aega, lõpuks pidi õlikorgist kruusa sisse
viskama ja jahutusvedeliku torud läbi lõikama, siis alles käis välk ja pauk. Lapsepõlvemälestused
|
|
|
|
OttOlesk
huviline
Registreerunud 01.10.09
Kasutaja on eemal
|
|
Ega ta nüüd ei olegi ääretult "vajalik" teave, lihtsalt rohkem jutu jätkuks ja huvitav teada .
|
|
|
|
KeveN
huviline
Registreerunud 29.09.08
Kasutaja on eemal
Auto: Audi 80 TYP85 Q , Audi V8 4.2
|
|
Hommikul kell 5 ikka vähe vindis peaga tekivad huvitavad arutelud. Tegelt vahepeal sellised teemad ilmestavad foorumielu ka ju. Iseenesest päris
huvitav oleks kuulda kuidas keegi oma uudishmust või kogemata mootori on õhku lasknud. Selline teema lausa teha.
Uskumatu mootor http://www.youtube.com/watch?v=FtKgOk-j3Zo
|
|
|
|
ferdinand
huviline
Registreerunud 17.01.03
Kasutaja on eemal
Auto: 400,401,969
|
|
On küll selliseid katseid tehtud, mitte küll s'idega ilmselt, videosidki hea tahtmise korral leida.
10't (minimaalselt) autot ei olegi ju tarvis, piisab ühestainsast.
Vahepeal lihtsalt väike kuluosade vahetus (hooldus), ja kohe uuele katsele.
Mina küll arvaks, et paarist minutist peaks normaalne mootor ikka kauem töötama.
A ehk Clarksonile keegi kirjutab, need seal teeksid kindlapeale ära sihukese asja?
Isegi kui mul on igav, kõik mul tuleb välja!
|
|
|
|
margus
huviline
Registreerunud 15.12.02
Kasutaja on eemal
|
|
Piirajas ei tohiks küll mootor kokku joosta! Kui te olete sisepõlemismootoreid õppinud, siis piiraja on nominaalne pöörete hulk, kus mootor peaks veel
kestma ilma, et see ohtlikuks saaks mootorile. Kui aga kokku jookseb, siis on mingi jama kusagil.
Pealegi miks on piirajas jahutus halvem? Jahutuspump ju käib kiiresti ja mingist hetkest peab ju ka el. sundjahutus tööle hakkama.
|
|
|
|