Audi B4 immost möödapääsemine
Tere!
Probleem nimelt selles, et ostsin omale tuttava käest auto, mis kaua seisnud. Kõik nagu ok, ainult et võtmeid polnud enam, kolimisega ära kadunud.
Autoks B4 2,3 Avant Quattro. Ok, võtsin siis esiteks aftermarket signa maha, ühendasin kõik signa jaoks tehtud katkestused nii tagasi, nagu
originaalis. Samuti paigaldasin uue süüteluku. Panin tähele, et mingit võtme vastuvõtjat süüteluku küljes polnud, ilmselt siis vana võtme sees mingit
kiipi polnud. Auto muidugi käima ei läinud uute asjadega. Uurisin siis veidi releesid ning leidsin üles selle rohelise relee rooli alt, mis peaks nagu
immo relee olema. Ühendasin klemmid, mida relee peaks lülitama, traadijupiga. Auto ei käivitunud, süütepoolile ning küttepumbale voolu peale ei
tulnud. Järelikult ei tule juba releesse vool sisse. Ok, võtsin siis "+" süütelukust ja ühendasin releest mineva juhtme külge, auto käivitus.
Vahepeal jäi ta garaazinurka seisma, sest polnud aega tegeleda. Ükskord, kui jälle vaba hetk oli, üritasin autot jälle tööle panna. Kuna olin
süüteluku paigaldamiseks spidobloki välja kiskunud, mõtlesin ka selle tagasi panna. Nüüd selline asi, et süüdet sisse keerates läheb põlema vaid
airbagi tuli (pole aku tuld, õlirõhu tuld ega midagi). Esialgu need toimisid. Ka märkasin, et udutulede nupul vilgub punane tuluke, enne see ei
toiminud. Süüdet sisse keerates hakkas auto originaalalarm karjuma ja suundasid vilgutama, autot käivitada ei õnnestunud, starterile ei anta voolu.
Sai siis pagassist keskluku moodulist juhe lahti tõmmatud. Nüüd sai autot käivitada, kuid kellade blokk ikka pime. Näidikutest töötab vaid
spidomeeter. Siis tekkiski mul huvi, et kuidas B4-jal üldse alarm ja immo maha käivad? Ukselukust uksi lahti keerates? Ei saa ka proovida, kas nii
toimiks, kuna uus süütevõti ju uksi ei keera. Kui keegi sellise probleemiga tegelenud, siis võiks natuke abistada. Niipalju saan aru, et kui mul
udutulede lülitil tuli vilgub, siis immo peal, kuid kas see ka armatuuri pimedaks jätab? Keskluku moodulist juhte lahtitõmbamisel kadus ka tule
vilkumine.
|