jyrgen61
huviline
Registreerunud 19.04.04
Kasutaja on eemal
Auto: Audi A4 1.6
|
postitati 03.12.10 19:10
|
|
|
A4 salongivalgustus probleemne
Probleem siis selles, et valgustus ei tööta. Kui võtme süütelukust välja võtan lööb tuled põlema küll, aga kui uks lahti teha, siis ei midagi (mitte
ühegi uksega). Samas kui pagasnik lahti teha, siis seal lähevad tuled ilusti tööle. Kui teha lahti tagumised uksed, siis lähevad ka pagasniku tuled
põlema. See ka veel, et kui signalisatsioon maha võta, siis tuleb avada juhiuks - muidu läheb signa mingi aja jooksul peale tagasi. Kas tõesti
võimalik, et kõik 4 ukselülitit peetis? Või viga mujal?
Ega seal lambis juhuslikult mitut pirni pole - et kui ukseed lahti teed läheb üks põlema ja kui süüte välja võtad lähevad teised põlema? Tegu siis
95.a. A4-ga.
Audi - Oma ja Hää
|
|
|
|
jyrgen61
huviline
Registreerunud 19.04.04
Kasutaja on eemal
|
postitati 04.12.10 18:07
|
|
|
Oskab keegi aidata? Olen uurinud foorumist, et salongivalgustuse probleemid on tavaliselt kesklukupumba või mikroanduri viga. Millegipärast aga
kahtlen, et mul nendes viga. Aga ei oska ka probleemi kuskilt otsast lahendama hakata. Appi
Audi - Oma ja Hää
|
|
|
|
Auditehh
huviline
Registreerunud 20.06.07
Kasutaja on eemal
Auto: Tid
|
postitati 04.12.10 20:28
|
|
|
Salongi valgustuse jaoks on kasutusel ikkagi ühed samad pirnid, pole topelt süsteemi. Uksed tulevad puldist/ võtmest alati lahti ? Mingi aeg tagasi
kui niiskem oli siis jebis mul salongi valgustus samamoodi, et ei läinud põlema kuigi lüliti oli õiges asendis. See probleem oli seotud keskluku
toimimisega, kui puldist uksed lahti ei tulnud siis keerasin võtmest lahti.
|
|
|
OttOlesk
huviline
Registreerunud 01.10.09
Kasutaja on eemal
Auto: Tesla
|
postitati 04.12.10 21:16
|
|
|
See peaks normaalne olema, et kui uksed lahti teha siis mingi aja pärast lähevad lukku tagasi kui uksi ei ava. See peaks olema iga uksega mitte ainult
juhiuksega minu arust.
The Audi S4 is a car revered by the cognoscenti and underestimated by the majority.
Korralda üritust Raplamaal Tarsi turismitalus: Tarsi talu
|
|
|
|
Quattru
klubiliige
Registreerunud 26.12.09
Kasutaja on eemal
Auto: Audi A4 V6
|
postitati 05.12.10 10:29
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: OttOlesk
See peaks normaalne olema, et kui uksed lahti teha siis mingi aja pärast lähevad lukku tagasi kui uksi ei ava. See peaks olema iga uksega mitte ainult
juhiuksega minu arust. |
Kindel ikka? 95a masinast räägime.
|
|
|
|
Kuits
klubiliige
Registreerunud 01.11.07
Kasutaja on eemal
Auto: 2x B5Q, B3, 2xC4 TDI, GMT 199
|
postitati 05.12.10 16:52
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: Quattru
Tsitaat: | Algselt postitas: OttOlesk
juhiuksega minu arust. |
Kindel ikka? 95a masinast räägime. |
OttOleskil öigus, olgu selleks kasvöi 84 aasta isend, mis omab kesklukku - tegu signalisatsiooni enda omapära/vöimalusega.
Süsteem peaks olema selline, mis töötab köigi ustega, kui mingi aja jooksul uksi ei puutu, läheb süsteem uuesti alarmi alla.
Ukse/uste avamisel pead juba alarmi ise aktiveerima.
Vorsprung durch Drehmoment !
|
|
|
|
samru
klubiliige
Registreerunud 01.02.04
Kasutaja on eemal
Auto: Audi A8 4,2Q, B6 3,0Q, Buell XB12s
|
postitati 05.12.10 17:22
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: jyrgen61
Oskab keegi aidata? Olen uurinud foorumist, et salongivalgustuse probleemid on tavaliselt kesklukupumba või mikroanduri viga. Millegipärast aga
kahtlen, et mul nendes viga. Aga ei oska ka probleemi kuskilt otsast lahendama hakata. Appi |
Signa ju saab aru, et uksed on lahti tehtud, järelikult lülitites viga ei ole. Uuri ikka keskluku pumba kandist.
|
|
|
|
jyrgen61
huviline
Registreerunud 19.04.04
Kasutaja on eemal
|
postitati 05.12.10 18:37
|
|
|
Vot jama ongi selles, et signa tunneb ära ainult juhiukse avamise. Samas kui avada tagumised uksed, siis pagasniku tuli läheb põlema, ees aga mitte.
Üldiselt puldist või võtmest kesklukk toimib. Võtmest toimib siis, kui võti lukuauku läheb (sellest murest olen ka rääkinud kere&sisustuse
alateemas) ja puldist enamusajast toimib ka. Vahel ainult keeldub uksi avamast (puldist). Ei oska kohe kuskilt vea otsimist alustada 
Ja samas pole ka vahet kuidas uksed lahti teha. Tuli ikka põlema ei lähe. Ainult siis süttib, kui peale sõitu võtme süütelukust eemaldan. Auto minu
käes ka alles lühikest aega ning ei oma aimugi, kui kaua see valgustus juba ei põle.
Audi - Oma ja Hää
|
|
|
|
samru
klubiliige
Registreerunud 01.02.04
Kasutaja on eemal
|
postitati 05.12.10 19:35
|
|
|
Vot jama ongi selles, et signa tunneb ära ainult juhiukse avamise. Samas kui avada tagumised uksed, siis pagasniku tuli läheb põlema, ees aga mitte.
Üldiselt puldist või võtmest kesklukk toimib. Võtmest toimib siis, kui võti lukuauku läheb (sellest murest olen ka rääkinud kere&sisustuse
alateemas) ja puldist enamusajast toimib ka. Vahel ainult keeldub uksi avamast (puldist). Ei oska kohe kuskilt vea otsimist alustada 
Ja samas pole ka vahet kuidas uksed lahti teha. Tuli ikka põlema ei lähe. Ainult siis süttib, kui peale sõitu võtme süütelukust eemaldan. Auto minu
käes ka alles lühikest aega ning ei oma aimugi, kui kaua see valgustus juba ei põle. |
Originaalis ei lähe pagassi tuli põlema kui tagumised uksed uksed lahti teha - arvatavasti on signa paigaldamisega seoses need ahelad ühendatud, kuigi
seda poleks vaja.
PS! Keskluku pumpa läheb lülititest pruun valge triibuga juhe, kontrolli kas sinna tuleb mass peale kui mõni uks on lahti (pagassilukk pane kinni)
|
|
|
|
jaakk
huviline
Registreerunud 23.07.07
Kasutaja on eemal
Auto: Bmw 525i -2007, sedaan
|
postitati 06.12.10 08:43
|
|
|
Salongi valgustuse ja klaasitõstukite valgustuse juhtimiseks on olemas mingi "karbike-kontroller", mis reguleerib kogu elukest ja selle veale viitab
sinu kirjeldatud mure.
See, et uksed mingi aeg lukku tagasi lähevad, kui juhi ust pole avatud, see lisafunktsioon on enamus alarmidel olemas, kuid minu arust suht tüütu-
pigem isegi ebameeldiv funktsioon (võtmed ees- uksed lukus)
Audi kohta aga niipalju, et nendega sõidavad maalt pärit inimesed, eriti Tartust ja sealt kandist pärit. Ma ei tea, mis fenomen see on, aga
põlistallinlased audisid ei osta.
|
|
|
|
jyrgen61
huviline
Registreerunud 19.04.04
Kasutaja on eemal
|
postitati 06.12.10 11:59
|
|
|
Kus see "karbike-kontroller" võiks asuda ja mille järgi ära tunnen. Millegipärast arvan, et tagumiste uste lülitid ei saa läbi olla kuna pagasnikus
ju valgustus läheb põlema (olgugi, et ei peaks). Samas signa maha ei jää, kui avada tagumine uks. Kas juhiuksel näiteks valgustust ja signa juhib üks
ja seesama lüliti? Kui jah siis vägagi imelik - juhiukse avades signa maha tuleb, aga valgustus põlema ei lähe. Tagumiste uste peaaegu, et vastupidi.
oehhh
Audi - Oma ja Hää
|
|
|
|
jaakk
huviline
Registreerunud 23.07.07
Kasutaja on eemal
Auto: Bmw 525i -2007, sedaan
|
|
jyrgen61
huviline
Registreerunud 19.04.04
Kasutaja on eemal
|
postitati 06.12.10 15:04
|
|
|
kahjuks ei saa antud lehelt abi.
Audi - Oma ja Hää
|
|
|
|
samru
klubiliige
Registreerunud 01.02.04
Kasutaja on eemal
|
postitati 06.12.10 16:17
|
|
|
Kus see "karbike-kontroller" võiks asuda ja mille järgi ära tunnen. Millegipärast arvan, et tagumiste uste lülitid ei saa läbi olla kuna pagasnikus
ju valgustus läheb põlema (olgugi, et ei peaks). Samas signa maha ei jää, kui avada tagumine uks. Kas juhiuksel näiteks valgustust ja signa juhib üks
ja seesama lüliti? Kui jah siis vägagi imelik - juhiukse avades signa maha tuleb, aga valgustus põlema ei lähe. Tagumiste uste peaaegu, et vastupidi.
oehhh |
Pole seal mingit eraldi "karbike-kontrollerit" kogu see jama on kokku ehitatud kesklukustuse pumbaga, mis asub pagassis paremal pool tagatule
all.
Sinna jooksevad lülitijuhtmed kokku pin nr 10/12 pruun/valgega ja väljund laevalgustitesse on pin nr 6/12 ja 12/12 samuti pruun valge triibuga.
No enam rohkem puust ja punaseks ei oska ette teha.
|
|
|
|
jyrgen61
huviline
Registreerunud 19.04.04
Kasutaja on eemal
|
postitati 12.12.10 17:27
|
|
|
Sai proovitud teise kesklukupumbaga, kuid ikkagi valgustus tööle ei hakanud. Teise auto peal (kust pump pärit) töötasid tuled korralikult. Kas
kellelgi tekib veel mõtteid, mida võiks kontrollida? Igaksjuhuks küsin, et kas salongivalgustus toimetab ka läbi relee?
Audi - Oma ja Hää
|
|
|
|