Foorum Kodulehekülg Eesti Audi Klubi foorum Viimati aktiivne: Mitte kunagi

Pole sisse logitud. [Logi sisse - Registreeri]
Mine lehekülje algusesse

Telli teema e-mailile | Lisa lemmikutesse   Tee uus teema
Autor:
Pealkiri: Audi 80 2.8 - 1992 - AndreasS (Vastuseid: 24 | Vaatamisi: 5991)
AndreasS
huviline

Registreerunud 14.10.10
Kasutaja on eemal

Auto: Audi A4 B5 97' 1,8 Atm

postitati 17.11.10 21:46 Tsiteeri
Audi 80 2.8 - 1992 - AndreasS

Audi 80 B4 sedaan
VLA: 1992, Eestis registreeritud aastal 2000 ja kui uskuda seda mida mulle räägitud on, siis mina peaks olema autol kolmas omanik.
Värv on tänaseks üsna tuhmiks muutunud šampanjametallik.
Edasi viivad autot 2,8 ja jõud kantakse vedavasse esisilda läbi manuaalkasti.
Mugavusvarustus: Mehaaniline katuseluuk, el. aknad ees, el. peeglid.

Auto on minu käes olnud tänaseks veidi üle kuu aja - piisavalt kaua, et oskaks asja kohta mingisuguse hinnangu anda.
Suuremad vead mis likvideerimist vajavad on kolks esisillas ja täielik häving tagasillas (laagrid ja puksid). Täna sai peale pandud uus hammasrihm koos kõige muu seonduvaga, termostaat ja vahetatud jahutusvedelik. Sellega seoses sai likvideeritud ülekuumenemise probleem. Varem läks kuidagi jube hõlpsasi üle 90-ne. Nüüd on ka nukkvõllid õigesti peal - tänaseni oli vasak nukk üks hammas mööda. Lisaks olen parandanud lekkivat kütusetoru ja mingil määral on paranenud ka olukord näidikuteplokis. Kui varem olid sealsed probleemid mitte-töötav päevase läbisõidu näidik ja aiateibaid näitav kütusenäidik, siis näidikuteploki vahetus ravis need probleemid, aga nüüd valetab tahhomeeter ja märgutuled ajavad kohati ulmet. Aga kuna praeguse seisuga on võimalik määrata kütusekulu, siis olen ma olukorraga rohkem rahul kui varem. Siiski pole see saaga veel oma lõppu leidnud. Kõige viimane uudis on aga see, et otsi hakkab ilmselt andma tühikäigumootor. Kui jumal annab, siis ehk pääseb puhastamisega. Väga vaikselt, aga siiski, annab enda olemasolust teada ka survelaager.
Need on siis need probleemid mis on otseselt seotud autoga sõitmise kui sellisega. Sellele lisaks on veel nii mõnedki iluvead auto sees ja väljas, mis kõik mingil moel närvidele käivad või lihtsalt silma riivavad.
Võib kõlada negatiivselt, aga tegelikult on selle raha eest autot küll. Nokitseda meeldib ja kuna ma üritan siin vaiksetviisi mehaanikuks õppida, siis igasugused vead on mingis mõttes isegi positiivsed. Eesmärk on auto korda teha ja anda talle auto moodi väljanägemine.

http://www.upload.ee/image/930374/IMGP4060.jpg
http://www.upload.ee/image/930409/IMGP4058.jpg
http://www.upload.ee/image/930415/IMGP4015.jpg

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
Kassu321
huviline

Registreerunud 20.12.05
Kasutaja on eemal

Auto: A8 97 2,8 quattro

postitati 18.11.10 13:14 Tsiteeri

Saluste sina vä :D

Ei tegelikult masin on selle raha eest väga normaalne. Ka tundus et liikus täiesti arvestatavalt ja hääl oli hea. Kahjuks pärast rihmavahetust proovida ei saanud. Edu!

Kaspar

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi
KsenoonE
Postitusõiguseta huviline

Registreerunud 05.01.10
Kasutaja on eemal

Auto: Porsche Panamera Turbo/GLE

postitati 18.11.10 13:27 Tsiteeri

Olen mõnel C4 kerel ka seda värvi näinud, väga kõva on see värv kui korralikult puhas :P Edu masinaga ja ära värvi muuda :D

Vaata kasutaja profiili Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U
AndreasS
huviline

Registreerunud 14.10.10
Kasutaja on eemal

postitati 19.11.10 20:14 Tsiteeri

Pärast rihmavahetust kadus ootamatult ära tühikäik. Sõitmine muutus üsna keeruliseks kuna kohe kui sidurit vajutasin lõi armatuuri särama ja mootori magama. Samal päeval sain koju ilusti kolme väljasuremisega, aga eile ei tahtnud asi enam üldse käima jääda. Täna hakkasin tühikäigumootorit maha kiskuma, et näha mis karul kõhus on. Kuna sellele jäävad ette igasugused sisselaske detailid, siis see jäme õhutoru koos selle plastkopsikuga mis gaasiklapi taga on sai maha võetud. Selle alt avastasin, et sellesse kopsikusse peaks ideaalis jooksma kummastki kaanest mingi voolik mille eesmärk mulle segaseks jäi. Keegi võiks selgitada. Igatahes üks neist oli täiesti pooleks ja teist hoidis veel väike plastikuriba kinni. Lähemal uurimisel selgus, et eelmine omanik oli mõlemat voolikut robustsel moel musta isoleeriga lappinud. Kuna polnud kohe uusi torusid võtta, siis panin omalt poolt veel ajutises mõttes mõned korralikud tiirud seda sama isoleeri peale. Teine üllatus oli mulle see, et kogemata õhulugeja pistiku pihta minnes tuli välja, et see pistik ei olnud üldse lõpuni kinni lükatud. Ühesõnaga õhulugeja oli ainult lisakaaluks kaasas. Aga tühikäigumootori sain kätte ja leotasin seda mõned head korrad Prismast 55 krooniga ostetud Carb Cleaneris. Panin kogu kompoti kokku tagasi ja Kaspar tule kuula nüüd. Nii head häält see mootor minu käes varem teinud ei ole. Sõit on ka nagu uue autoga. Varem oli tühikäigul nii kuulda kui näha kerget lonkamist - kadunud. Lisaks avanes selle sisselaske plastkopsiku alt meeldiv vaatepilt. Sisemiste rooliotste mutrid on sellest samast august mugavas käeulatuses. Siiani olin mõlgutanud muremõtteid, et kas tõesti tuleb roolivarraste vahetamiseks pool autot laiali lammutada. Ja värvi muutmise plaane ei ole ega tule.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
Kuits
klubiliige

Registreerunud 01.11.07
Kasutaja on eemal

Auto: 2x B5Q, B3, 2xC4 TDI, GMT 199

postitati 19.11.10 20:35 Tsiteeri

Torude kohalt, jutt on tuulutustorudest, mis töesti on haprad ja murduvad üsnagi kergesti.
Sama läbimööduga kummivoolik mine soeta poest ja ikka selline, mis kannatab öli ja kuuma ning vanad plasttorud vöid julge kaarega kaugele loopida.
Enne loopimist muidugi vöiksid otsikud ära vötta, et uutele voolikutele istutada.

Tsitaat:

Lisaks avanes selle sisselaske plastkopsiku alt meeldiv vaatepilt

Mida selle lausega silmas pidasid?

Vorsprung durch Drehmoment !
Vaata kasutaja profiili Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
Remo
huviline

Registreerunud 06.08.10
Kasutaja on eemal

Auto: Mercedes-Benz , BMW , Audi

postitati 20.11.10 11:49 Tsiteeri

Seda autot vaadates tuleb kohe meelde enda auto esimesed päevad, kus tuli põhimõtteliselt nullist alustada, et autole natukene välimust anda ja enda jaoks mugavamaks teha. Tundub selline vahva toorik olevat, nii et edu igal juhul!

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U SkypeKasutaja Telefoninumber
AndreasS
huviline

Registreerunud 14.10.10
Kasutaja on eemal

postitati 20.11.10 17:27 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: Kuits
Tsitaat:

Lisaks avanes selle sisselaske plastkopsiku alt meeldiv vaatepilt

Mida selle lausega solmas pidasid?
Pidasin silmas seda, et ma ei olnud seni aru saanud kuidas neile kahele roolilati poldile inimese moodi ligi saab. Väikeste reasmootoritega autodel on need kerge ligipääsuga, aga sellel matab see mootorikolakas roolilati ju täielikult enda alla. Nüüd teist probleemi lahendades sai lahenduse ka see.

AndreasS
huviline

Registreerunud 14.10.10
Kasutaja on eemal

postitati 22.12.10 18:00 Tsiteeri

Tänaseks on asi nii palju edasi arenenud, et esisilla kolksule on pandud diagnoos. Vasak stabika kont tahab vahetust. Ülevaatusele minekuks on jäänud vähe aega. Komistuskivideks on nõuetele mittevastav rool (kui kellelgi on mõni tavaline üle on, siis olen pakkumistele avatud) ja kinni kiilunud vasak käsipidurihoob.

Remo
huviline

Registreerunud 06.08.10
Kasutaja on eemal

postitati 22.12.10 18:45 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: AndreasS
Tänaseks on asi nii palju edasi arenenud, et esisilla kolksule on pandud diagnoos. Vasak stabika kont tahab vahetust. Ülevaatusele minekuks on jäänud vähe aega. Komistuskivideks on nõuetele mittevastav rool (kui kellelgi on mõni tavaline üle on, siis olen pakkumistele avatud) ja kinni kiilunud vasak käsipidurihoob.

Eks see stabika kont teeb päris kenat kolksu, selline tunne nagu pool silda hakkaks alt ära tulema:) aga õnneks ei maksa see kont eriti midagi ja vahetus on samuti väga lihtne.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U SkypeKasutaja Telefoninumber
AndreasS
huviline

Registreerunud 14.10.10
Kasutaja on eemal

postitati 06.03.11 12:39 Tsiteeri

Eelmisel nädalal tekitasin enda autole kahju juurde. Juhiukse lukk ostes ei toimetanud ja võtsin ukse laiali. Kuna ma ei oska kõigile detailidele nime anda, siis lisasin postituse alla süsteemi joonise, et asi arusaadavam oleks. Igatahes diagnoos lukuprobleemile on see, et kadunud oli see lukusüdamiku taga olev aas millesse läheb joonise detail 27. Ühtlasi sain ka teada, et see kõverik mille ma sügisel varuratta seest leidsin oli detail 25. Asendasin selle aasa teise lukusüdamiku küljest võetud samaväärse detailiga, aga kuna mul puudub hetkel see 27 millega edasine varras selle aasa külge kinnitub, siis edasi praegu asjaga ei tegelenud ja panin ukse kokku tagasi. Paraku juhtus nii, et mingil hetkel hüppas luku enda küljest lahti detail 16, mistõttu juhiuks enam ei lukustunud. Kaks päeva oli juhiuks lahti nagu aidavärav ja selle nädala alguses oli plaanis asi ette võtta. Autol olid aga teised plaanid ja teisipäeva hommikuks oli uks otsustanud omal algatusel lukku minna. Ja seda ei olnud võimalik avada enam ei seest ega väljast. Tulemus oli see, et saagisin puruks uksepolstri. Tekstiiliosa jätsin alles, sest loota kuskilt asemele saada sama värvi katte on üsna optimistlik. Ühesõnaga lukk ei tööta endiselt ja uks käib lahti trossist tõmmates. Õnneks näitab kevad juba esimesi saabumise märke ja varsti saab minna romulaid rüüstama.

http://www.upload.ee/image/1173878/Untitled.jpg

Kassu321
huviline

Registreerunud 20.12.05
Kasutaja on eemal

Auto: A8 97 2,8 quattro

postitati 06.03.11 13:10 Tsiteeri

Sul siis sama töö, mis mul. Ise jätsin võtmed süütelukku ning vajutasin kõik nupud alla. Tulemuseks ise nõutu näoga väljas, võtmed ees, uksed lukus. Kui vardaga üritasin ust lahti teha, lõhkusin ära need samad jubinad. Õnneks teiselt poolt sain ilusti vardaga ukse lahti. Vaatan mingi päev, ehk on mul need vajaminevad jubinad olemas, saan need sulle anda :D

Kaspar

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi
AndreasS
huviline

Registreerunud 14.10.10
Kasutaja on eemal

postitati 06.03.11 14:04 Tsiteeri

Keredetaile sul ilmselt ei ole. Selles suhtes, et kui keegi loeb ja teab endal kuskil nurgas B4 juhiukse polstri vedelemas, siis põhimõtteliselt võib pakkuda :D

Black
klubiliige

Registreerunud 28.01.03
Kasutaja on eemal

Auto: Q7

postitati 13.03.11 12:04 Tsiteeri

Kui välimust tegema hakkad, võiksid mingi hetk 2.8-le väärilised tuled/stange ka tagasi panna.

AndreasS
huviline

Registreerunud 14.10.10
Kasutaja on eemal

postitati 13.03.11 23:05 Tsiteeri

Kahtlemata. Praegune stange tuleb nagunii minema visata, sest see on laiem kui auto. Parempoolne ots on veidi sisse pressitud, et üldse kinnituse küljes püsiks. Lisaks oleks minu ideaalis alla kruvitud veel need õiged kodaratega veljed. Aga esialgu on prioriteediks siiski kõik elutähtis toimima saada.

AndreasS
huviline

Registreerunud 14.10.10
Kasutaja on eemal

postitati 02.04.11 22:01 Tsiteeri

Täna hommikul oli üks parktule pirn läbi põlenud ja asemele sai pandud dioodid. Lisaks sai talvega pasteldeks muutunud kojameheluuad vahetatud uute Michelini omadega. Näis kaua need vastu peavad.

http://www.upload.ee/image/1242217/IMGP4564_filtered.jpg

KsenoonE
Postitusõiguseta huviline

Registreerunud 05.01.10
Kasutaja on eemal

Auto: Porsche Panamera Turbo/GLE

postitati 02.04.11 22:19 Tsiteeri

Pildi pealt maru sinised, aga tegelikkuses peaks olema valged? Fotokas muudab natuke

Vaata kasutaja profiili Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U
AndreasS
huviline

Registreerunud 14.10.10
Kasutaja on eemal

postitati 02.04.11 22:30 Tsiteeri

Tegelikkuses on nad valged jah.

frosto
huviline

Registreerunud 14.01.09
Kasutaja on eemal

postitati 03.04.11 12:31 Tsiteeri

Täpselt sama värv mis minu nn hobikal.Sai ka odavalt üks 80 nurgast väljaaetud ja pm nullist alustatud.
Igatahes edu taastamisel ;)

AndreasS
huviline

Registreerunud 14.10.10
Kasutaja on eemal

postitati 19.04.11 06:00 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: AndreasS
Lisaks sai talvega pasteldeks muutunud kojameheluuad vahetatud uute Michelini omadega. Näis kaua need vastu peavad.
Hommikuse seisuga võib nii palju öelda, et vandaali rünnakule üks neist vastu ei pidanud. Saabusin hilja öösel ja hoovi peale enam ei mahtunud. Jätsin siis auto osaliselt kõnniteele ja kuigi LE-s nõutud 1,5-st jalakäijale mõeldud meetrist jäi puudu, siis normaalne inimene oleks mööda mahtunud küll. Ennegi seal pargitud. Aga ilmselt seekord kellegi ego siiski mööda ei mahtunud. Lasnamäe elu.
http://www.upload.ee/thumb/1282626/IMGP4869.jpg

Remo
huviline

Registreerunud 06.08.10
Kasutaja on eemal

postitati 19.04.11 09:56 Tsiteeri

No ei mahu pähe, miks peab kellegi autot hakkama lõhkuma. Endal seisis eelmine suvi maja ees VAZ 2101 (puhas unicum) ja keegi munapea oli naelaga üle parema külje tõmmanud ja tagumise suunatule sisse löönud.
Kahju, kui sedasi tehakse.

Got ARB and nitrous?
AndreasS
huviline

Registreerunud 14.10.10
Kasutaja on eemal

postitati 06.05.11 14:10 Tsiteeri

Täna sai lõpuks ette võetud kaks õhutusvoolikut mis kaantest sisselaskesse jooksevad. Kiire lahendusena sai asemele pandud jämedad 22mm voolikud. Selle käigus avastasin, et pooleks oli veel vaakumvoolik mis gaasiklapi eest tuleb ja sealsamas lähedal plokis lõpeb. Uuel nädalal katsub sinna midagi asemele mõelda. Aga suurem probleem mille ma avastasin peitub vasaku kaane taga. Nukkvõlli asendi anduri küljest on pistik ära murdunud ja et see päris ära ei kukuks oli sinna mingisugune kummilutt vahele topitud. Kas see andur sellisel kujul üldse töökorras saab olla? Juhtmed iseenesest on ühendet. Mootoris on muidu ka probleem mis siit foorumist tihti läbi käib - kipub välja surema kui sõidu pealt käik välja võtta. Näiteks foori taga peatumiseks. Keegi kuskil mainis ka, et tal oli sarnase probleemi juures kas nuka või vända andur läbi olnud. Täpselt ei mäleta kumb.

AndreasS
huviline

Registreerunud 14.10.10
Kasutaja on eemal

postitati 06.04.12 20:27 Tsiteeri

Et minu poolt ette antud otsingule ei tule tavaliselt selliseid vasteid nagu ma ise loodaks, siis ei jää muud üle kui neid ise tegema hakata. Ja kuna vahepeal olen suutnud leiutada endale nii võimalused kui ka koha kus autoga natukenegi tegeleda saab, siis miks mitte asjaga algust teha. Praegune viimane päevakorra punkt on siis kõnealuse auto starter mis ühel heal päeval otsustas, et temal on sellest jamast küllalt ja rohkem ei stardi. Relee tegi oma klõpsu, aga mootori pool ei toimeta. Kahtlus langes harjade peale. Aga see ei olnud kuigi oluline, sest olles jõudnud auto alla ei suutnud ma kuidagi kindlaks määrata kus selle auto starter üldse on. Kuna pole mul ei tõstukit ei kanalit, siis esimene pauk peale roomamist viis mind internetti surfama, aga kuna ka see erilist tulemust ei andnud, siis tuli uuesti auto alla minna. Seejuures ei olnud eriti abiks asjaolu, et mul mootoril on vähe selliseid kohti mis õli ei leki, aga enne sellele probleemile lahenduse otsimist peaks asi siiski võtmest käima minema. Nii palju sain targaks, et sellele autole on pandud starter peale hoopis teist pidi kui mina harjunud olin. Mitte käigukasti vaid mootori kõrval ja paremal pool täpselt geneka taga. Seega ei pääsenud pelgalt starteri maha kiskumisega vaid selle võimaldamiseks tuli ka generaator küljest ära võtta. Viimane moment mis närvi ajas oli veel see, et tuli siiski tunnistada tõsiasja, et lahti tuleb päästa ka õlivarda toru. Mitte kuidagi ei mahtunud va raibe mööda. Nüüdseks on asi juba kokku panemise staadiumis ja lisan sellest ka illustreerivat materjali kuna seda minu monoloogi ei viitsi ilmselt mitte keegi lugeda. Siin on näha starteri asukoht mootori paremal küljel, ehk kui eest vaadata siis vasakul. Ja siin on starter juba küljes. Jalgu jäänud õlivarras on kinni kuuese poldiga vasaku klapikambrikaane küljes. Kui tahad paremini ligi saada, siis korista jalust õhufiltri kopsik. Et lahti keerata starteri polte, siis on vaja nagunii võtta maha kõik see mis on seotud õhu jõudmisega filtrist kollektorisse. Ülemine polt keeratakse starteri korpuses olevasse keermesse ja alumise otsa käib mutter. Mis poltidesse puutub, siis geneka alumine polt on siin pildil. Õnneks murdus sellise koha pealt, et sai ilusti kätte. See keeratakse plokki ja oleks ta seal kuskil sügavamal murdunud, siis oleks päev päris rikutud. Siin on näha genekas ilma alumise poldita. Ega's muud kui seadsin sammud ehituspoodi ja võtsin kümnese paki M8 80mm pikkuseid polte. On küll 5mm pikem ja lõpuni keermestatud, aga külge ta läks ja ei usu, et probleeme tekib. Edasi täna rohkem ei viitsinud toimetada. Homme peaks proovima kõik ülejäänu tagasi kokku laduda ja proovida kas asjast sai asja.

Parema tule alt avastasin mingisuguse kummalise pistiku mida ei ole kuskile torgata. Oskab keegi midagi ehk pakkuda?

http://static2.fotoalbum.ee/fotoalbum/378/388/0946942118d8f4.jpg

KeveN
huviline

Registreerunud 29.09.08
Kasutaja on eemal

Auto: Audi 80 TYP85 Q , Audi V8 4.2

postitati 06.04.12 20:29 Tsiteeri

Tulede kõrguseregulaatori mootori külge peaks see minema

Polyurea ülitugevad pinnakatted sõidukitele- https://polyterm.ee/
Vaata kasutaja profiili Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
weiks
huviline

Registreerunud 04.05.10
Kasutaja on eemal

Auto: 80 2.7BiTQ 92'; A4 1.8TQ 95'; Cabrio 1.8T 95'; A4 3.0TFSi manu 08'; S4 3.0TFSi 10'; A4 1.8TFSi 13'

postitati 06.04.12 20:30 Tsiteeri

Just nii. Enda autol rippusid nad ka algul niisama tulede all ennem kui sai mootorid muretsetud ja külge pistetud.

AndreasS
huviline

Registreerunud 14.10.10
Kasutaja on eemal

postitati 14.04.12 09:33 Tsiteeri

Kuna auto on praegu sisuliselt varuosade ootel, siis sai nii ajaviiteks võetud maha ja pooleks sisselaskekollektor. Kõik on ühes tükis ja toimiv, aga puhtaks võiks ikka teha. Alumine pool, ülemine pool ja mugavama leotamise huvides ära kistud pihustid. Kas pihustitele peaks muretsema uued rõngastihendid või julgen panna samamoodi tagasi?

Tee uus teema

Mine lehekülje lõppu

XMB Audi Club Edition
Täiendanud: indro, klem, j6mm & diversion @ 2002-2020
Eesti Audi Klubi ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
[Päringuid: 20]
[PHP: 1.5% - SQL: 98.5%]