Martinpodra
huviline
Registreerunud 18.05.09
Kasutaja on eemal
Auto: Audi 100
|
postitati 05.06.10 13:08
|
|
|
Ülevaatus
Tere
Küsimus selline.
Kui on Korduv ülevaatus. Kas siis peab ülevaatuse puhul sinna samasse kohta tagasi pöörduma, kus kodruva sain. Või võib minna ka mõnda teise
ülevaatuspunkti.
Minu teada andmed on kõikidele kohtadele kättesaadavad ja igal juhul on korduv ülevaatus kuu aja jooksul 250.-.
Ehk oskab keegi aidata.
|
|
|
oss30
huviline
Registreerunud 21.01.08
Kasutaja on eemal
Auto: a6 avant quattro 142kw 97a
|
postitati 05.06.10 13:10
|
|
|
Kui tahad korduvaga pääseda-pead minema samasse kohta. Teises kohas maksad täishinna.
|
|
|
exess
klubiliige
Registreerunud 28.05.06
Kasutaja on eemal
Auto: A4 1,8 sedaan 96a & Toyota Corolla 17a
|
postitati 05.06.10 14:16
|
|
|
Lähed samasse kohta kuu aja jooksul,siis maksad pool hinnast ning pääsed ainult puuduste kontrolliga.Kui lähed mujale,siis maksad kogu ülevaatuse eest
ja täishinna.
Pisike punane putukas
|
|
|
|
Quattru
huviline
Registreerunud 26.12.09
Kasutaja on eemal
Auto: Audi A4 V6
|
postitati 06.06.10 18:21
|
|
|
Lihtne küsimus, kas (mitte korduv) ülevaatusel tagavararatta olemasolu ka kontrollitakse, on vajalik see taga ülevaatusele minnes või ei? Ühed nii
teised naa. Kumba siis?
|
|
|
KeveN
huviline
Registreerunud 29.09.08
Kasutaja on eemal
Auto: Audi 80 TYP85 Q , Audi V8 4.2
|
postitati 06.06.10 18:28
|
|
|
Ei ole vajalik, vähemalt minuteada. Politseid see küll ei huvita, autokoolist on jäänud meelde.
|
|
|
|
kps
moderaator
Registreerunud 27.05.03
Kasutaja on eemal
Auto: 5x4x4
|
|
SilverLine
huviline
Registreerunud 27.03.10
Kasutaja on eemal
Auto: Audi A4 Facelift, Volvo S60 D5
|
postitati 06.06.10 21:33
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: kps
Tsitaat: | Algselt postitas: KeveN
Ei ole vajalik, vähemalt minuteada. Politseid see küll ei huvita, autokoolist on jäänud meelde. |
Kui 5.a. tagasi oli vajalik ülevaatuselt läbi saamiseks kõike kompotti kohapeal, siis nüüd on selleks justnimelt politsei, kes vajadusel vormistab
kõige vajaliku trassil puudumisel kordusülevaatusele mineku! Ehk siis katsuge kodanikud aru saada, et näiteks tulekustutit POLE VAJA ülevaatusel vaid
reaalses elus. Kes sellest aru saab on omadega mäel, kes mitte põlegu maani ja kandku endaga potti liha ja vardaid kaasas, et saaks õigel hetkel
kapoti all grillida .
Kps@väsinud kuulamast seda juttu, et "laena kustutit või muud, et ma saaks ülevaatuselt läbi" . |
Väga hea märkus, tagavara ratas peaks ikka pagasnikus selleks olema, et vajadusel seda annaks kasutada, mitte et ülevaatuselt läbi saada. Kuigi mis
kustutit puudutab, on asi natuke jama, 1 kilose kustutiga ei tee küll mitte midagi ja selle olemasolu on tõesti vaid selleks, et ülevaatuselt läbi
saaks. Mis politseid puudutab, siis nad on üsna lahkesti valmis autosid kordusülevaatusele saatma, mind taheti selle eest kordusülevaatusele saata, et
tagumine parem gabariiditule pirn oli läbi.
|
|
|
ferdinand
huviline
Registreerunud 17.01.03
Kasutaja on eemal
Auto: 400,401,969
|
postitati 06.06.10 22:12
|
|
|
Kui 5.a. tagasi oli vajalik ülevaatuselt läbi saamiseks kõike kompotti kohapeal, siis nüüd on selleks justnimelt politsei, kes vajadusel vormistab
kõige vajaliku trassil puudumisel kordusülevaatusele mineku! Ehk siis katsuge kodanikud aru saada, et näiteks tulekustutit POLE VAJA ülevaatusel vaid
reaalses elus. Kes sellest aru saab on omadega mäel, kes mitte põlegu maani ja kandku endaga potti liha ja vardaid kaasas, et saaks õigel hetkel
kapoti all grillida .
Kps@väsinud kuulamast seda juttu, et "laena kustutit või muud, et ma saaks ülevaatuselt läbi" . |
Ja reaalselt autopõlengutega kokku puutunud kodanikud oskavad väita, et kilosest pulberkustutist, mis on tavasõidukis nõutav ei ole tegeliku tulekahju
puhul mitte kõige vähematki abi, seega tegemist on täiesti kasutu ballastiga ja selle igaaastane kontrollimine täielik mõttetus kuubis, seega igati
normaalne, see kustuti laenamise jutt ju. Minu autos ntx on igaks juhuks päris mitu pulberkustutit, kusjuures kõik need nõuetekohaselt kontrollimata,
mu meelest nõuetekohasest palju turvalisem olukord.
Ja tehke omale selgeks, misasi on kordusülevaatus (ülevaatuse mitteläbimisel) ja erakorraline ülevaatus (miilitsa poolt määratav). Ahto@väsinud
seletamast, et need täiesti erinevad asjad.
Isegi kui mul on igav, kõik mul tuleb välja!
|
|
|
|
kps
moderaator
Registreerunud 27.05.03
Kasutaja on eemal
Auto: 5x4x4
|
postitati 06.06.10 22:24
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: ferdinand
Ja reaalselt autopõlengutega kokku puutunud kodanikud oskavad väita, et kilosest pulberkustutist, mis on tavasõidukis nõutav ei ole tegeliku tulekahju
puhul mitte kõige vähematki abi, seega tegemist on täiesti kasutu ballastiga ja selle igaaastane kontrollimine täielik mõttetus kuubis, seega igati
normaalne, see kustuti laenamise jutt ju. Minu autos ntx on igaks juhuks päris mitu pulberkustutit, kusjuures kõik need nõuetekohaselt kontrollimata,
mu meelest nõuetekohasest palju turvalisem olukord.
Ja tehke omale selgeks, misasi on kordusülevaatus (ülevaatuse mitteläbimisel) ja erakorraline ülevaatus (miilitsa poolt määratav). Ahto@väsinud
seletamast, et need täiesti erinevad asjad. |
Mina rääkisin põhimõttest, mitte asjast endast (ma olen vaevu ühe sierraari 10kg kustutiga ära kustutanud, seega tean kui palju on kasu 1kg asjast või
kui palju asjast kasu pole). Laenamise juttu ülevaatuseks see ikkagi EI ÕIGUSTA, olgu ta kilone või grammine. Põhimõte on lihtne, ülevaatusel on
pohhui, kas Sa oled ennast ise "kindlustanud" või mitte, aga kui sinivalged paha tujuga kontrollima asuvad, siis ei pääse keegi, kui "ülevaatuseks
laenatud ja siis tagasi antud" asja rohkem autos pole .
Hea auto on palju autosid...
|
|
|
|
smi
huviline
Registreerunud 18.05.06
Kasutaja on eemal
Auto: A4 1,8 -95 92kw
|
postitati 07.06.10 07:58
|
|
|
Tegelt on ikka küll abi ka 1kg kustutist. Õigel ajal peab asjale jaole saama. Kui ikka alguses on imepisike leek ja mitte tilkagi peale pole valada,
siis on abi ka väiksest kustutist.
|
|
|
kopsik
huviline
Registreerunud 06.05.06
Kasutaja on eemal
Auto: A4q
|
postitati 07.06.10 08:34
|
|
|
Mina olen reaalselt autopõlenguga kokku puutunud ja pean ütlema, et 1kg kustutist on ikka kasu küll, kui oskad seda kasutada. Praegu on mul pagassis
2kg kustuti kuna hinnavahe oli suhteliselt väike.
|
|
|
KeveN
huviline
Registreerunud 29.09.08
Kasutaja on eemal
Auto: Audi 80 TYP85 Q , Audi V8 4.2
|
postitati 07.06.10 11:38
|
|
|
Ma enda postiga väitsin ainult seda, et seda pole vaja, et läbi saaks. Hoopis teine asi on reaalne elu, kus tagavararatas on asendamatu ese ja
aidanud hädast välja nii mõnedki korrad.
|
|
|
|
aixx
huviline
Registreerunud 21.03.05
Kasutaja on eemal
|
postitati 07.06.10 12:29
|
|
|
Paljudel uutel väiksematel autodel polegi enam tagavararatast komplektis( ok Lambol ka). Saab muidugi osta lisatasu eest. Samas palju seda reaalselt
vaja läheb- lihtsalt mureneb seal pagassis ja kümne aasta pärast saat ilusat uut ja kasutut mustrit vaadata.
Ülejäänud aksessuaarid on ikka enda pärast seal autos. Korduval kontrollitakse ainult seda mille pärast korduva said- TO on ikkagi äriühing pole aega
tühja-tähjaga tegeleda ja mis sul ikka eritiohtlikuks kuu ajagal sai muutuda, et ülejäänud asju üle peaks kontrollima.
|
|
|
Quattru
huviline
Registreerunud 26.12.09
Kasutaja on eemal
Auto: Audi A4 V6
|
postitati 10.06.10 17:49
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: KeveN
Ei ole vajalik, vähemalt minuteada. Politseid see küll ei huvita, autokoolist on jäänud meelde. |
kapoti all grillida .
Sai täna ise lõpuks (eel)ülevaatusel käidud (ainult üks viga!)ja lõpuks
taheti suure üllatusene näha tulekustutit. Küsisin siis kas teil on kohustus seda kindlasti konrollida ning vastati, et loomulikult see täitsa
tavaline ülevaatuse osa. Selle puudumine on üks väikeviga kogu kupatuse käigus. Kokku on lubatud kuni neli pisiviga, üle selle tuleb ja proovib
uuesti. Nii palju siis omast kogemusest.
|
|
|
Põder
huviline
Registreerunud 04.08.03
Kasutaja on eemal
Auto: Impreza GT 555
|
postitati 11.06.10 04:39
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: aixx
Paljudel uutel väiksematel autodel polegi enam tagavararatast komplektis( ok Lambol ka). Saab muidugi osta lisatasu eest. Samas palju seda reaalselt
vaja läheb- lihtsalt mureneb seal pagassis ja kümne aasta pärast saat ilusat uut ja kasutut mustrit vaadata.
Ülejäänud aksessuaarid on ikka enda pärast seal autos. Korduval kontrollitakse ainult seda mille pärast korduva said- TO on ikkagi äriühing pole aega
tühja-tähjaga tegeleda ja mis sul ikka eritiohtlikuks kuu ajagal sai muutuda, et ülejäänud asju üle peaks kontrollima. |
Nii tagavara ratas kui tulekustuti on minu arust sellised asjad, et kui ei ole vaja siis on hea aga kui on vaja siis on ikka väga vaja. Just mõned
päevad tagasi vahetasin ratast Tallinna ja Rapla vahepeal ja tänasin õnne, et tagavara ratta garaa˛ist autosse tagasi panin. 1 kg kustutist ei ole
tõesti kasu kui see pagassis koti sees on (nagu minul ) aga kui see ilusti
salongi kätte saadavasse kohta panna siis peaks tast kasu küll olema ( endal pole õnneks vaja läinud ). Endal juba mitmendat aastat plaanis salongis
sellele koht leida aga pole siiamaani tegeleda viitsinud, loodan, et see kätte ei maksa lähiajal.
|
|
|