Alo19
huviline
Registreerunud 18.09.06
Kasutaja on eemal
Auto: A6 C5 1,9 96kw 04
|
postitati 04.05.10 11:29
|
|
|
Tehnilise passi koopia?
Mõni aeg tagasi kadus käru tehniline pass ära ja oli vaja uus teha. Seoses sellega ka küsimus, et kas ma võin teha tehnilisest passist koopia ja seda
kaasas kanda originaali asemel, nii auto oma ja ka käru? Originaalid oleksid siis ilusti kodus ja koopiad asemel, või politseil on sellega mingi
probleem? Kas see passi koopia võib olla ka must/valgelt?
Tänud!
|
|
|
tarmo
klubiliige
Registreerunud 05.01.03
Kasutaja on eemal
|
postitati 04.05.10 11:36
|
|
|
Proovi poes seletada, et sul tegelikult ka on kodus 500ne olemas aga sa kardad selle ärakaotamist, seega tegid sa koopia ja nüüd üritad õlut selle
eest osta, et järgminekord teed poele ülekande vms...
Lühidalt - Ei tohi.
|
|
|
|
Alo19
huviline
Registreerunud 18.09.06
Kasutaja on eemal
|
postitati 04.05.10 11:40
|
|
|
Ok kui ei tohi siis ei tohi, aga küsimus tekkiski sellest, et firmas, kus sõber töötab on ka kõikidel masinatel tehnilise passi koopia ja masinaid on
päris palju.
|
|
|
InTz
huviline
Registreerunud 05.11.02
Kasutaja on eemal
Auto: Audi A6 Avant Quattro, 200 20V
|
postitati 04.05.10 11:56
|
|
|
LE sätestab, mis peab dokumendid peavad juhil kaasa olema.
Koopia puhul võib inspektoritega konflikti küll sattuda, kuigi tegelikult nad vaatavad andmeid ju nagunii oma arvutist.
Sõltuvalt juhusest ei pruugi keegi isegi pahandada, kui kõik dokumendid koju on jäänud. Kes soovib see proovib (riskib).
Aga miks mitte teha notariaalselt kinnitatud koopia, see teenus ei maksa pea midagi.
Kui notar on koopia õigsuse kinnitanud, ei tohiks see oma kanguselt eriti alla jääda.
Ps! mina olen küll poest kaupa saanud ja alles teine päev maksma läinud.
Audi - Home Of Quattro
|
|
|
|
Alo19
huviline
Registreerunud 18.09.06
Kasutaja on eemal
|
postitati 04.05.10 12:14
|
|
|
Peab vist riskima ja koopia tegema jh Autoga nagu polegi probleemi, aga
käru käib käest kätte ja sedasi see ära kadus ka, keegi ei teadnud enam kus mis on
|
|
|
Veiko2
huviline
Registreerunud 06.12.04
Kasutaja on eemal
Auto: Audi A6 Quattro 3.0 TFSI
|
postitati 08.05.10 12:13
|
|
|
§ 17. Mootorsõidukijuhilt nõutavad dokumendid
(1) Juhil peavad mootorsõiduki juhtimisel olema kaasas juhiluba või muu juhtimisõigust tõendav dokument, mootorsõiduki registreerimistunnistus ja
selle haagise registreerimistunnistus või haagise registreerimistunnistuse koopia, mille on tõendanud selle väljastanud asutus ja
muud dokumendid, kui seda nõuab seadus.
|
|
|
prj
klubiliige
Registreerunud 04.12.08
Kasutaja on eemal
Auto: S8 D4, A4 B9 2.0TQ, Cupra Born
|
postitati 08.05.10 12:28
|
|
|
Haagise dokumendi koopiast on juttu, mitte mootorsõiduki dokumendi koopiast...
Tegelikult on nii, et kui sa just millegi ulmelisega hakkama ei saa, siis ei ole mingit probleemi.
Saadakse väga hästi ka ainult ID kaardiga hakkama.
Sellel hetkel, kui sind kinni peetakse, on politseil kogu informatsioon kasutajate, omaniku ja auto kohta juba ekraanil. Vajadusel koos piltidega.
Isegi siis, kui kõik dokumendid kodus, ei tehta sulle selle eest midagi. Kui sa akna alla kerid ja politseinikul näo täis sõimad, siis on teine teema
muidugi.
|
|
|
|
villu157
huviline
Registreerunud 08.02.03
Kasutaja on eemal
Auto: VW Passat 2.0 TDI DSG
|
postitati 08.05.10 16:35
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: prj
Haagise dokumendi koopiast on juttu, mitte mootorsõiduki dokumendi koopiast...
Tegelikult on nii, et kui sa just millegi ulmelisega hakkama ei saa, siis ei ole mingit probleemi.
Saadakse väga hästi ka ainult ID kaardiga hakkama.
Sellel hetkel, kui sind kinni peetakse, on politseil kogu informatsioon kasutajate, omaniku ja auto kohta juba ekraanil. Vajadusel koos piltidega.
Isegi siis, kui kõik dokumendid kodus, ei tehta sulle selle eest midagi. Kui sa akna alla kerid ja politseinikul näo täis sõimad, siis on teine teema
muidugi. |
Selle eest et tehnilist passi kaasas polnud, tegid sõbrad mulle kohe 420.- Mis siis et kõik oli ekraani peal olemas ja kodu paistis 200 m. kaugusel.
Olin nõus jala kodust ära tooma, aga see neid ei huvitanud.
|
|
|
|
at60
huviline
Registreerunud 19.02.06
Kasutaja on eemal
Auto: A6 avant quattro
|
postitati 08.05.10 21:31
|
|
|
Noh kes käskis sul kiirmenetlusega nõustuda. Kui sina oleksid nõudnud üldmenetlust oleksid "sõbrad" kaalunud kas kogu see paberimajandus mis sel
juhul vormistada tuleb ikka tasub seda tegemist ja vägagi tõenäolislt oleks asi lõppend a.la."no kui järgmine kord..."
Seda muidugi juhul kui asi oli vaid selle millest kirjutasid
|
|
|
ferdinand
huviline
Registreerunud 17.01.03
Kasutaja on eemal
Auto: 400,401,969
|
postitati 08.05.10 22:56
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: villu157
Selle eest et tehnilist passi kaasas polnud, tegid sõbrad mulle kohe 420.- Mis siis et kõik oli ekraani peal olemas ja kodu paistis 200 m. kaugusel.
|
Tõepoolest ei usu, et lihtsalt lambist niimoodi norima hakati. Ju ikka mingi põhjus militsionääridel oli? Vaidlustamisvõimalus jääb ikka, sõltumata
mis liiki menetlusega tegu.
Isegi kui mul on igav, kõik mul tuleb välja!
|
|
|
|
kps
moderaator
Registreerunud 27.05.03
Kasutaja on eemal
Auto: 5x4x4
|
postitati 09.05.10 05:00
|
|
|
Tsitaat: | Algselt postitas: villu157
|
Üks oluline detail on puudu - kuna see juhtus?
Hea auto on palju autosid...
|
|
|
|