Foorum Kodulehekülg Eesti Audi Klubi foorum Viimati aktiivne: Mitte kunagi

Pole sisse logitud. [Logi sisse - Registreeri]
Mine lehekülje algusesse

Telli teema e-mailile | Lisa lemmikutesse   Tee uus teema Tee uus küsitlus
Autor:
Pealkiri: Diisli elektriline soojendus aku pealt . (Vastuseid: 19 | Vaatamisi: 5792)
Samzik
klubiliige

Registreerunud 12.09.04
Kasutaja on eemal

Auto: Passat 1.9/96kw 4WD 2004, audi 90 2.1/134kw q 87A

postitati 30.01.10 17:56 Tsiteeri
Diisli elektriline soojendus aku pealt .

Minu kahel autol on olnud selline vahe tük jahutusvedeliku torustikus kuhu käib sisse 3 tavalist eelsüüte küünalt. Sinna on tehase poolt pandud vahele relee mis hakkab neid kütma kui temp on alla +5 kraadi ja kütmine lõpetatakase kui jahutus temp saavutab erinevate allikate sõnul 85 kraadi. Töötab käiva mootoriga ja auto läheb soojaks kähku, kohapeal hakkab sooja puhuma 5 minutiga, leiget mõne minutiga isegi -20ga.

Asuvad nad selle toru ees kustkohast jahutusvedelik läheb edasi salongi radikasse.

Täiesti võõras on mure, et auto ei lähe talvel soojaks. Temperatuur istub uilusti 90 kraadi peal kog aeg, sõitisn -25. Ventikas käib läbi visko siduri radika taga, ei mingit papitükki, et temp püsiks.

Peaks olema põhjamaade autode paketis põhivarustuses diislitel.

Pakkuda uus Haldex õlipumba elektrimootor. E parandan mittetöötava mootori+uued tihendid. Mbl: 55 55 88 55.
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
ferdinand
huviline

Registreerunud 17.01.03
Kasutaja on eemal

Auto: 400,401,969

postitati 30.01.10 18:28 Tsiteeri

Minu ühel w124 mb'l oli ka selline asi, paraku efektiivsuse kohta ei oska kommenteerida. Ilmselge, et töötav mootor toodab mitme suurusjärgu võrra rohkem soojust kui mõned paarisajavatised kütteelemendid. Paraku on kord nii, et sisepõlemismootori poolt tehtavast tööst suurem osa muudetakse nii või naa soojuseks ja kui autoinsenerid seejuures ei ole osanud sellest salongikütteks piisavat osa kasutada siis näitab see lihtsalt kehva tööd.;) Lisaks veel külmaga niigi puudu olev elektrivõimsus.
Umbes sama teema mis soojuselektrijaama jahutusveega jõevett kütta seejuures elamute kütteks gaasi ja puiduhaket kasutades.

Edit: kuuldavasti mõned tänapäevasemad diiselmootoritega autod lähevad väga hästi seest soojaks.

Isegi kui mul on igav, kõik mul tuleb välja!
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
altz1
huviline

Registreerunud 13.03.06
Kasutaja on eemal

Auto: V8tt

postitati 30.01.10 19:34 Tsiteeri

Olen mina täheldanud siin peres olevate diisel mersude puhul näiteks sellist asja: 2 identse mootoriga ja jahutussüsteemiga autot. Ühel on siis klassikaline tembi tõustes ise rakenduv ventikas, mis iseenesest käib pidevalt ringi (kergelt) ja teisel ainult elektriventikas, mis rakendub siis, kui mootor saavutab 80 kraadi. Ja tulemus on see, milles veendun igahommiku, elektri ventikaga masin läheb umbes 2x kiiremini soojaks. Ma ei mõtle ainult sooja puhumist vaid üleüldis mootori temp. tõusmist. Loomulikult pole mõtet mainida, et jahutusvedelik ja termostaadid jne kõik mõlemal uued ja sama firma omad.
Ehk ma usun ,et eletriventika install autole, millel muidu tavaline rihmaga käitatav vent, annaks päris palju juurde mootori soojenemise kiirusele.

Eriti võiks seda proovida R5 2.5tdi puhul...

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U
ferdinand
huviline

Registreerunud 17.01.03
Kasutaja on eemal

Auto: 400,401,969

postitati 30.01.10 20:03 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: altz1
Eriti võiks seda proovida R5 2.5tdi puhul...

Minu 2,5r5 Tdi audil ei olnud seda rihmalt käitatavat venti peale termosiduri laialilendamist üldse küljes ja ma ei ütleks, et midagi muutunud oleks. Ei suvel ega talvel. St, et ei muuda see ventilaator mootori termore˛iimi praktiliselt, vaja võib teda olla vaid mingites erilistes kõrbetingimustes meeletult suure koormusega sõites. Ka ei suuda ilmselt ta mingit ülemäärast jahutamist tekitada, st eesti kliimas täiesti tarbetu asi.

Isegi kui mul on igav, kõik mul tuleb välja!
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
Samzik
klubiliige

Registreerunud 12.09.04
Kasutaja on eemal

postitati 31.01.10 08:25 Tsiteeri

Usun siiski, et Rapla kardirajal 30 kraadise soojaga paugutmas käies jääb jahutust väheks. Diisel toodab sooja tunduvalt vähem osa ökonoomsusest saavutatakse väiksemate termo kadude arvelt olen aru saanud.

Siin on piisavalt juttu olnud autodest mis maanteel üle 70 kraadi ei püsi. Kuigi ma kahtlustan siin siiski mõnda muud probleemi, mitte elektri kütte puudumist.

Pakkuda uus Haldex õlipumba elektrimootor. E parandan mittetöötava mootori+uued tihendid. Mbl: 55 55 88 55.
anti555
huviline

Registreerunud 19.04.08
Kasutaja on eemal

Auto: A4 B7 2.0TFSI Special Edition Avant

postitati 31.01.10 10:35 Tsiteeri

Minu teada lööb ta need heaterid teatud pöördepealt tagant ära aga ei tea ainult kui kõrge pöödepealt.Ja samzik sul on äkki EGR i jahutus ka mis aitab ka kindalsti jahutusvedelikku soojemaks ajada.Mul 81kw on ka heaterid olemas aga kohapeal jahtub ikka suht ära.Aga kasu neist kindlasti on.

Edit:Kontrollitud ja kõik 3 toimetavad järgi tulemist on tulede ja pööretega tunda kohe kuidas tuled hetkeks tuhmimaks lähevad ja pöörded hetkeks alla.Tööle lähevad kahes järgus.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U
Samzik
klubiliige

Registreerunud 12.09.04
Kasutaja on eemal

postitati 31.01.10 14:14 Tsiteeri

Äkki sul neist mõni läbi? Eks ka need kustuvad ajapikku ju. Egri kohta ei öska öelda.

martin471
huviline

Registreerunud 06.03.05
Kasutaja on eemal

Auto: Audi A6 C6 Avant , 3.0TDI quattro, 2005

postitati 31.01.10 14:45 Tsiteeri

Mis marki autol sellised asjad siis installitud on? Mind hakkas täitsa huvitama. Olen näinud plokikaani, millel on kohe kaane sisse kolm järjestikkust eelsüüteküünla sarnast vidinat pandud. Küsimus sellepärast, et tekkis mõte võimaluse korral sama süsteem ka enda A6 C4 2.5TDI-le peale aretada. Oleks, et saaks heaterid salongisoojenduse vooliku vahele panna, siis oleks küll talved lillelised :D

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
altz1
huviline

Registreerunud 13.03.06
Kasutaja on eemal

Auto: V8tt

postitati 31.01.10 17:29 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: martin471
Mis marki autol sellised asjad siis installitud on? Mind hakkas täitsa huvitama. Olen näinud plokikaani, millel on kohe kaane sisse kolm järjestikkust eelsüüteküünla sarnast vidinat pandud. Küsimus sellepärast, et tekkis mõte võimaluse korral sama süsteem ka enda A6 C4 2.5TDI-le peale aretada. Oleks, et saaks heaterid salongisoojenduse vooliku vahele panna, siis oleks küll talved lillelised :D

Näiteks Opel vivaro/renualt trafic bussil oli selline vidin olemas, kaanest eraldi, kui ma ei eksi.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U
anti555
huviline

Registreerunud 19.04.08
Kasutaja on eemal

postitati 31.01.10 18:04 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: martin471

Nii VW kui Audi kasutab neid diislitel aga nad on põhjamaade paketiga kaasas ainult.

wincky
huviline

Registreerunud 18.08.09
Kasutaja on eemal

Auto: 2.5 tdi 103 kw

postitati 31.01.10 18:19 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: Samzik
Minu kahel autol on olnud selline vahe tük jahutusvedeliku torustikus kuhu käib sisse 3 tavalist eelsüüte küünalt. Sinna on tehase poolt pandud vahele relee mis hakkab neid kütma kui temp on alla +5 kraadi ja kütmine lõpetatakase kui jahutus temp saavutab erinevate allikate sõnul 85 kraadi. Töötab käiva mootoriga ja auto läheb soojaks kähku, kohapeal hakkab sooja puhuma 5 minutiga, leiget mõne minutiga isegi -20ga.

Asuvad nad selle toru ees kustkohast jahutusvedelik läheb edasi salongi radikasse.

Täiesti võõras on mure, et auto ei lähe talvel soojaks. Temperatuur istub uilusti 90 kraadi peal kog aeg, sõitisn -25. Ventikas käib läbi visko siduri radika taga, ei mingit papitükki, et temp püsiks.

Peaks olema põhjamaade autode paketis põhivarustuses diislitel.

tahaks täpsemalt teada kus need jubinad asuvad? diislite soojenemine kuum teema külmal ajal
mul tiksub 90 kohapeal välja äkki on mul ka need jubinad kuskil vahel
auto2.5 tdi 103 kw

martin471
huviline

Registreerunud 06.03.05
Kasutaja on eemal

postitati 31.01.10 19:46 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: anti555

Nii VW kui Audi kasutab neid diislitel aga nad on põhjamaade paketiga kaasas ainult.

Aga mis aastate masinatel ja mis mudelitel täpsemalt sellist süsteemi kasutatakse? Oleks vaja täpsustusi, mille järgi saaks asja lammutustest otsida.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
automees6
huviline

Registreerunud 24.05.06
Kasutaja on eemal

Auto: A6 C4 Avant 2,5TDi Quattro, A7 3.0 TDI Biturbo

postitati 31.01.10 19:54 Tsiteeri

B4 1,9 TDI on neid suht vähe kuid on hea seade mille saab vooliku vahele panna. A4 jällegi 1,9 TDi on neid suht palju pandud eriti 81 kw isenditel. Kuid neil on see kohe plokikaane küljes seega raskem vahele aretada. Passatitel ja Golfidel on neid samuti. Suva lammutuses peaks neid vedelema iseasi kas küünlad seal sees ka korras on. Aasta pole oluline kuid 2000 ja edasi on neid vist rohkem hakatud panema.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
Samzik
klubiliige

Registreerunud 12.09.04
Kasutaja on eemal

postitati 03.02.10 05:38 Tsiteeri

Pd mootoritel olen mina neid näinud 74kw 85kw 96 kw r4 tdi. Golfid, passatid, borad, osadel on vooliku küljes vahe tükk, osadel on plokist toru väljaviigu küljes/sees.

Tsitaat:
Algselt postitas: automees6
B4 1,9 TDI on neid suht vähe kuid on hea seade mille saab vooliku vahele panna. A4 jällegi 1,9 TDi on neid suht palju pandud eriti 81 kw isenditel. Kuid neil on see kohe plokikaane küljes seega raskem vahele aretada. Passatitel ja Golfidel on neid samuti. Suva lammutuses peaks neid vedelema iseasi kas küünlad seal sees ka korras on. Aasta pole oluline kuid 2000 ja edasi on neid vist rohkem hakatud panema.

martin471
huviline

Registreerunud 06.03.05
Kasutaja on eemal

postitati 03.02.10 13:26 Tsiteeri

Mis siis ikka, lammarisse otsima :D Kui selle tüki leiangi, siis panen lõdviku vahele, juhtmed külge ja juhtme vahele lüliti, nii kõige lihtsam. Muidugi kui arvestada voolutugevust, siis mõistlik oleks vahele panna ka relee, ei usu, et tavaline lüliti sellisele koormusele vastu peab, paneb veel auto põlema niimoodi :D Aga jah, fakt on see et salong peaks küll suht kohe soojaks hakkama minema, seda just vaja olekski :)

POLT1
huviline

Registreerunud 06.09.09
Kasutaja on eemal

Auto: A4. 1.9 TDI 66kw Avant

postitati 11.03.12 14:16 Tsiteeri

Äkki keegi oskab öelda kus asub nende küünalde 2 releed? Kontrollisin ühe küünla üle, see töötas, aga klemmidele voolu peale ei tule, väline temp. oli proovimise hetkel 1,5 kraadi ja automootor külm. Proovisin töötava mootoriga! Kapotiall mustas karbis olid kõik kaitsmed terved!
Oskab keegi öelda releede asukohad ja numbrid?

On elamises kaks sama masti autot ja teisel kontrollisin sama skeemi järgi ja sinna tuli vool peale!

A4, 1.9 tdi 66kW 97.a, ilma kliimata!

hamlet
huviline

Registreerunud 29.03.06
Kasutaja on eemal

postitati 11.03.12 14:45 Tsiteeri

Sõbral on vw buss (Transporter) ja mõned aastad tagasi oli olukord kus toiduõli oli poes nii 13eeku ja diisel nii 16eeku.Ehitas siis mingi soojendusahju sinna ette et toiduõli soojeneks ja käis kõrvalt Rimist õli ostmas.Enam ei tasu ära aga midagi sellist soojendust annab aretada. Kui kellegil huvi siis saaks isegi näidata Tartus.

POLT1
huviline

Registreerunud 06.09.09
Kasutaja on eemal

Auto: A4. 1.9 TDI 66kw Avant

postitati 12.03.12 08:25 Tsiteeri

Upitan, kas tõesti keegi pole seda süsteemi remontinud või mul pole kannatust oodata:)

anti555
huviline

Registreerunud 19.04.08
Kasutaja on eemal

postitati 27.05.12 13:41 Tsiteeri

Samzik jutu jätkuks kasutatakse veel el.soojendus radikaid http://www.vagcat.com/epc/cat/vw/PA/2004/404/56/3955120/ nr.2 pildil siis

Samzik
klubiliige

Registreerunud 12.09.04
Kasutaja on eemal

postitati 28.05.12 04:44 Tsiteeri

1K0963235F varuosa kood sellele sarnaseid olla ka pandud r5 tdidele.

Tee uus teema Tee uus küsitlus

Mine lehekülje lõppu

XMB Audi Club Edition
Täiendanud: indro, klem, j6mm & diversion @ 2002-2020
Eesti Audi Klubi ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
[Päringuid: 20]
[PHP: 48.0% - SQL: 52.0%]