Foorum Kodulehekülg Eesti Audi Klubi foorum Viimati aktiivne: Mitte kunagi

Pole sisse logitud. [Logi sisse - Registreeri]
Mine lehekülje algusesse

Telli teema e-mailile | Lisa lemmikutesse   Tee uus teema Tee uus küsitlus
 Lehekülgi:  1  2
Autor:
Pealkiri: C4 2.5 Tdi probleemid käivitusega (Vastuseid: 37 | Vaatamisi: 9465)
automees6
huviline

Registreerunud 24.05.06
Kasutaja on eemal

Auto: A6 C4 Avant 2,5TDi Quattro, A7 3.0 TDI Biturbo

postitati 10.03.10 20:05 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: tarks
manual näitab akule 100 ah kui ma ei eksi

Päris 100 pole kas 88 või 90 ei mäleta enam.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
martin471
huviline

Registreerunud 06.03.05
Kasutaja on eemal

Auto: Audi A6 C6 Avant , 3.0TDI quattro, 2005

postitati 10.03.10 20:09 Tsiteeri

Rääkides akust, siis sinna taha istme alla mahub siiski piisavalt võimas aku. Mina panin enda sama marki autole suurima, mis pakkuda oli. 80Ah ja 850A, seda peaks küll olema.

Rääkides aga rihma vahetusest, siis enda autol tegin kõik töö ise. Peale rihma vahetust on sellel autol ütleks et isegi kohustuslik süüde üle kontrollida. Kõigepealt tuleb uuesti paika panna nukkvõll ja siis kõrgsurvepump. Kui karla auto mehed isegi süüdet kontrollisid, siis see ei tähenda veel, et nad seda õigesti tegid. Tehas annab ette ühe näidu (plunseri tõus mootori nullasendis), kuid sellel autol pannakse süüde tegelikult tehase andmetest natuke varasemaks. Varasema süütega käib mootor paremini ja ilmselgelt on parem ka käivitus. Test-remi soovitaksin isegi minna. Diagnostika on odav ja väga mõistlik mees tegutses seal. Vähese raha eest saad seal palju targemaks :)

Sellist käivitust olen kusjuures isegi kogenud, täpselt sama hääl oli. Ei saanudki lõpuks aru, milles asi oli. Ilmad läksid soojemaks ja nüüd matsupill.

Käivitumisel võib probleemiks osutuda ka liiga kõrge pihustite avanemise surve. Pihustite peale on tõesti märgitud 190bar. Kui surve on sellest suurem või kui isegi on 190 ja plunser on kulunud, siis tekibki selline effekt, et käivitusel ei suuda pump piisavalt survet toota, et piisava koguse kütust pihustist läbi lööks.

Eks hakka kuskilt otsast pihta ja anna teistelegi teada :)

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
a90q20v
huviline

Registreerunud 15.04.04
Kasutaja on eemal

Auto: zil157

postitati 10.03.10 20:10 Tsiteeri

Omal meeles 92ah Kuigi suhk kummaline mõõt aga seal kandis kuskil võiks olla mahtuvus, ning käivitusvool 800-900 A (EN). Ja kui aku suudab selle voolu ka välja anda siis super.

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U Kasutaja Telefoninumber
a6audi
huviline

Registreerunud 13.08.06
Kasutaja on eemal

Auto: A6 1995a 2,5TDI 103kw

postitati 29.07.10 18:20 Tsiteeri

Aga oskab keegi pakkuda,el milles viga.Nimelt kui masin seisab 12-24h siis seda käima saada on väga raske. See on tekkinud viimase 3 nädalaga. Käivitades algul isegi ei luba ja peale 20 sek. käivitumust saab ta raskelt käima ja siis lõõb sumpast rasket musta välja.Kui masin juba ära töötanud on siis käivitamisega probleeme ei ole.Aga seista pikalt ei taha:)

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale e-mail Saada kasutajale U2U
-ivar-
huviline

Registreerunud 06.08.06
Kasutaja on eemal

Auto: typ 85q & XC

postitati 29.07.10 19:42 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: a6audi
Aga oskab keegi pakkuda,el milles viga.Nimelt kui masin seisab 12-24h siis seda käima saada on väga raske. See on tekkinud viimase 3 nädalaga. Käivitades algul isegi ei luba ja peale 20 sek. käivitumust saab ta raskelt käima ja siis lõõb sumpast rasket musta välja.Kui masin juba ära töötanud on siis käivitamisega probleeme ei ole.Aga seista pikalt ei taha:)

Äkki küte vajub alla?
Filtri juurest võiks alustada otsinguid.

Teemasse ka:
Leidsin vist 1 probleemi, miks mul masin hästi käivituda ei tahtnud.
Algul arvasin, et starteri tõmberelee omadega otsas ja hakkab plõksima.
Ostsin kasutaja airbag'i käest starteri, aga sellel oli õnnetuseks tõmberelee P's ja mootor lühises.(+ veel korpuses mõra) Tagasi ei hakanud seda viima ja enda starterit uurides leidsin, et pendiks on jubedat moodi ära kulunud ja poos end võlli peal kinni.
Lammutasin mõlemad starterid laiali ja vahetasin pendiksi süsteemid välja. Hetkel pole rohkem muret tekitanud, eks talvel ole näha( kui see siia ikka jõuab:D)

Vaata kasutaja profiili Külasta kasutaja kodulehte Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
alando
huviline

Registreerunud 15.06.05
Kasutaja on eemal

Auto: Audi a6 2,5 tdi: Bmw 528i

postitati 08.08.10 11:03 Tsiteeri

Mul ka sarnane mure,Reedel sooja mootoriga poos ka niimoodi kinni et läbi suure häda sain veel tööle! Mul on talvel vahetatud pendiks, tõmberelee ja otsapuks! Sõitsin maale ära, õhtul paistab kas käivitub! ei tea mis tal hakkas! Kas äkki keegi oskab öelda mis on sellele mudelile paigaldatud originaal starteri kood ja tootja firma! Mul jäi selline mulje, et keegi on ise midagi sinna peale aretanud! Auto a6 c4 103 kw. Minu omal bosch starter!

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U SkypeKasutaja Telefoninumber
alando
huviline

Registreerunud 15.06.05
Kasutaja on eemal

postitati 08.08.10 20:57 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: alando
Mul ka sarnane mure,Reedel sooja mootoriga poos ka niimoodi kinni et läbi suure häda sain veel tööle! Mul on talvel vahetatud pendiks, tõmberelee ja otsapuks! Sõitsin maale ära, õhtul paistab kas käivitub! ei tea mis tal hakkas! Kas äkki keegi oskab öelda mis on sellele mudelile paigaldatud originaal starteri kood ja tootja firma! Mul jäi selline mulje, et keegi on ise midagi sinna peale aretanud! Auto a6 c4 103 kw. Minu omal bosch starter!

Nii nüüd linnas edukalt tagasi ja polnud mingit probleemi käivitusega, ka sooja mootoriga mitte! Ei tea mis jama see oli!

alando
huviline

Registreerunud 15.06.05
Kasutaja on eemal

postitati 08.08.10 21:16 Tsiteeri

Käivitusprobleemidest üldse: Olen olnud samade probleemide ees, ka selleine asi oli tavaline mis videos näha oli!

Käisin siin ja seal tehti igasugu asju aga kasu polnud midagi! Eelmine suvi võtsin ka temp. anduri pistiku lahti, et koguaeg soojendaks. Muidu tahtis ka suvel hommikuti pikka käiamist saada, Talvest rääkimata! Aitas hoopis see, et rihm läks puruks ja sai tehtud kaane remont! See on Kaane lihv, uued klapid, uued juhtpuksid, uued hüdrotõukurid, uued klapisääre tihendid; klapi pesad said ka loomuliklt tehtud! Näha oli, et klapid ei pidanud!

Tulemus on hoopis teisest puust! Praegu läheb hommikuti poolest pöördest käima, mingit eelsüüdet pole ka enam vaja! Jääme talve ootama, vaatame kuidas siis käivitub!
Üks tagasihoidlik pilt ka!
Vasakpoolne on minu audi kõige kõveram klapp ja parem on 2004 aasta audi a4 5v mootori klapp!

http://static3.nagi.ee/i/p/615/77/153944674f2ea5_l.jpg

Edu teile kõigile!
Alando

a6audi
huviline

Registreerunud 13.08.06
Kasutaja on eemal

postitati 14.02.11 20:06 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: repa
Sama jama mis teil http://www.youtube.com/watch?v=Oo3jR63enak käivitumine jama

Kuna olen juba unustanud, et eelmine talv enam vähem sama jama mul oli mis praegu, hakkas viimastel päevadel jama jälle pihta. Kuigi olen nüüd mõningaid asju juba teinud, et peaks nagu paremaks minema aga ei midagi. Mul hakkab selline käivitamine pihta alles siis kui olen oma minuti julgelt käivitanud ehk 1 minut ta isegi ei turtsata. Siis hakkab korrakski turtsutama aga käima ei lähe. Täna ketrasin oma uue 85AH 800A Varta aku tühjaks ja näitas koos heliga juba, et aku on juba tühi aga ometi peale 3-5 minutit laks tühja akuga käima:o
Kokkuvõte, mida olen ära lasknud kontrollida ja teha:
-peal uus Varta aku 85ah 800A
-eelsüüte küünlad korras (ühe vahetasin just välja, ei töötanud)
-vool küünaldele peale tuleb
-kõik kütuse ja õhufiltrid vahetatud
- sees täissünt mootoriõli
-pendiks sai genekal aasta tagasi vahetatud
-ülevoolu voolikud korras, ei leki kuskilt.
-mootor hõre ei ole, surve astmed 33,33,30,33,33
-9 kuud tagasi mõõdetud pihustite surved 180,180,175,180,180
-Süüte nurk tehaseandmetest varajasem, ehk natuke üle rohelise joone
-kõrgsurve pumpa ka natuke suvel putitati, vahetati tihendid ja puhastati seest

Laskma veel vaadata üle starteri aga tundub, et veab ilusti. Õhumulle ei ole ka veel vaadanud(vaatan need ka mingi päev), kas on aga ei usu eriti.
On veel midagi, mida peaks kriitilese pilguga üle vaatama, et mis võib sellist mitte käivitamise anomaaljat veel tekitada:(

IngmarA
huviline

Registreerunud 05.01.11
Kasutaja on eemal

Auto: 100 2.5 tdi "92

postitati 16.02.11 19:15 Tsiteeri

[Algselt postitas: repa
Sama jama mis teil http://www.youtube.com/watch?v=Oo3jR63enak käivitumine jama kõik algas rihmavahetusest. Karla autos siis sai kolm päeva rihmavahetatud .. vahetati ära ka küünlad lihtsalt igaksjuhuks.

Just lõpetasin enda 85kw AAT mootoriga autol sama probleemiga jauramise,
kõrgsurvepumba all olev must klapp(kahe juhtmega) lihtsalt jättis käivituse hetkel süüte varajaseks timmimata.
Võta juhe pistikust lahti ja peaks kohe "paugust" käivituma, nii külmalt kui soojalt.
Lahendasin esialgu asja nii,et juhtmele lüliti vahele,külmalt jääb andur mängust välja ja käivitub :)

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U
a6audi
huviline

Registreerunud 13.08.06
Kasutaja on eemal

postitati 22.02.11 18:29 Tsiteeri

Täna päeval üritasin masinat käima saada siis üllatus oli suur - nagu paugupill. Samas värises üks 20-30 min mootor ikka jubedalt. Siis kadus ära. Aku tõin soojast toast ja laetud. Ja kasutasin ka veel lihtsat nippi käivitamisel, mille peale pole varem tulnudki, et hoida sidurit käivitamise ajal all. Aga väljas polnud muidugi väga külm ka, mingi -13 külma. Mingi päev peaks ka seda nippi proovima ka -20 kraadiga, kas siis ka abi on

h.u
huviline

Registreerunud 04.01.10
Kasutaja on eemal

Auto: Audi A6 C7 BiTDI

postitati 22.02.11 20:00 Tsiteeri

Mul siin umbes sama jama. Aga läheb oluliselt paremini käima, kui jalaga natuke gaasi anda.

http://images.spritmonitor.de/396003_5.png
Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U
martin471
huviline

Registreerunud 06.03.05
Kasutaja on eemal

Auto: Audi A6 C6 Avant , 3.0TDI quattro, 2005

postitati 22.02.11 21:19 Tsiteeri

Tsitaat:
Algselt postitas: a6audi
Ja kasutasin ka veel lihtsat nippi käivitamisel, mille peale pole varem tulnudki, et hoida sidurit käivitamise ajal all.

Minu meelest peaks see nipp olema iseenesest mõistetav. Harvad korrad olen autot käivitanud ilma, et sidurit all hoiaks. Kui starter mootorit niigi aeglaselet ringi ajab, siis miks koormata seda veel käigukastiga, kus õli on paks nagu mesi :)

Vaata kasutaja profiili Saada kasutajale U2U Vaata kasutaja MSN Messengeri aadressi Kasutaja Telefoninumber
 Lehekülgi:  1  2
Tee uus teema Tee uus küsitlus

Mine lehekülje lõppu

XMB Audi Club Edition
Täiendanud: indro, klem, j6mm & diversion @ 2002-2020
Eesti Audi Klubi ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
[Päringuid: 20]
[PHP: 42.1% - SQL: 57.9%]